Tim Krul wees diverse Premier League-clubs af: ‘Ik ben een liefhebber’

Maandag, 18 februari 2019 om 06:52Yanick Vos • Laatste update: 07:42

Tim Krul is hard op weg om zijn oude hoge niveau te halen. De keeper gaat met Norwich City aan kop in de Championship en mikt op promotie naar de Premier League. De loopbaan van de keeper zit eindelijk weer in de lift, nadat hij in 2015 zijn kruisband afscheurde in de interland van het Nederlands elftal tegen Kazachstan. Ongelukkige periodes volgden bij Ajax en AZ, waarna hij de draad uiteindelijk weer heeft weten op te pakken bij the Canaries. “Ik belandde in een zwart gat. Mentaal was het zwaar. Ik ben door een heel donkere periode gegaan”, aldus Krul.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Tim Krul moet weer een uitnodiging krijgen voor het Nederlands elftal


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door davy de pauw)

Het is de WK penalty-held gegund. Maakte bij AZ geen sterke indruk na zijn blessure, maar was bij Newcastle een uitstekende keeper. Volg hem nu niet meer, maar als je basis staat bij de nummer 1 uit de Championsship, dan doe je het gewoon prima.

Ik als Norwich-fan was uiterst enthousiast toen ik hoorde dat Kruil zou gaan tekenen. En wat heeft het goed uitgepakt! Op naar de titel!

18 februari 2019 om 08:14

Hoe wordt je fan van Norwich? Gewoon een vraag uit interesse.

Krul was bij Ajax en Az zeer matig maar in engeland erg goed, ben benieuwd naar hem in de pl.

18 februari 2019 om 08:45

"ben benieuwd naar hem in de pl."

Ik betwijfel of hij nog onder de lat gaat staan wanneer ze promoveren naar de Bpl. Ze krijgen dan natuurlijk een bak met geld wat ze kunnen uitgeven en Krul is, ondanks dat hij zijn vorm weer redelijk weet te vinden, nog niet een zekere factor bij Norwich.

Gisteren heb ik bijvoorbeeld de tijd genomen voor Blackburn - Middlesbrough en aan de kant van de bezoekers staat een zeer goede doelman, Darren Randolph. En als je dan kijkt naar het aantal clean sheets in de Championship staat deze Randolph bovenaan met 13 clean sheets in 31 wedstrijden.

Tim Krul heeft een clean sheet percentage van 30,3 (10 clean sheets in 33 matches)procent bij de koploper van de competitie.
Zelfs Erwin Mulder (swansea) heeft een hogere clean sheet rate: 32 procent. En hij staat onder de lat bij de nummer 13 van de competitie.

Joe Lumley (qpr) heeft een hogere clean sheet rate: 37 procent (10 clean sheets in 27 matches). En QPR staat 18de..

Wat mijn punt is.. Als Norwich promoveert, zullen er betere opties mogelijk zijn dan Tim Krul. Bijvoorbeeld Jack Butland van Stoke (17de plek, 11 clean sheets in 33 matches). Hij is ook nog eens Engelsman en 5 jaar jonger.

18 februari 2019 om 10:11

Clean sheets kun je moeilijk alleen betrekken op de keeper. Hij heeft ook nog een stuk of 4 verdedigers voor zich staan. Zo heeft dit seizoen Sonny Stevens een hoger clean-sheet percentage dan bijvoorbeeld Padt, Unnerstal en Vermeer, maar zou ik hem niet direct een betere keeper willen noemen.

18 februari 2019 om 10:53

Clean sheets wil niet direct wat zeggen over de prestaties of de kwaliteit van een keeper. Veel factoren hebben daar een grote invloed op.

Je kan dan net zo goed stellen dat Norwich het meeste heeft gescoord en dat ze dus een offensieve speelstijl hebben, waardoor ze achterin ook kwetsbaarder zijn en vaker goals tegen krijgen.

Ik vind het wel raar dat je jouw hele betoog baseert op het aantal clean sheets van een keeper. Dan lijkt het me logischer dat je dan reddingspercentage zou pakken, maar ook dat is een statistiek die relatief weinig waard is zonder daar dieper in te graven.

18 februari 2019 om 11:45

Een nietszeggende statistiek. Ik ben vooral benieuwd naar welke ploeg van de ploegen die je noemt de meeste kansen tegen heeft gekregen, de meeste standaardsituaties tegen en bijvoorbeeld de meeste strafschoppen tegen. Daarbij ben ik ook benieuwd naar de tactiek van de teams. Kan me goed voorstellen dat Norwich aanzienlijk aanvallender speelt dan de nummer 18 Qpr, waardoor Norwich wellicht wel tegen meer counters aanloopt dan die ploeg. Ik wil het in een breder perspectief zien.

18 februari 2019 om 11:48

@ Sammerens en Davy

Wat ik vreemd vind, is de opmerkingen dat we clean sheets niet kunnen meenemen als maatstaf om keepers te beoordelen.
Dat is alsof je een spits niet wil afrekenen om zijn goals, want 'hij kan zo lekker meevoetballen'. Uiteindelijk gaat het om goals en dus voor keepers hoe betrouwbaar ze zijn en dit is wel degelijk te meten door onder andere de clean sheets erbij te pakken.

Het is niet voor niets dat in bijvoorbeeld de Eredivisie, Serie A, Premier League en La Liga de keepers van degene die in de top 3 staan ook hoog staan in de lijst met clean sheets en het percentage.

Ook als we van het reddingspercentage uitgaan, zoals Sammerens oppert, staat Krul niet in de top 10 (bron: Whoscored).. Dat is voor een keeper met een team dat eerste staat gewoon niet goed genoeg.
Hoe je het wendt of keert.
Ik kan daarom niet geloven dat ze bij Norwich niet al aan een andere keeper gaan denken met oog op de Premier League.

19 februari 2019 om 02:41

@isco
Of aan andere verdedigers. Ik zeg niet dat Krul bij de beste keepers van de Champions Ship hoort -ik kijk de competitie niet-, maar ik vind het te makkelijk om hem alleen daarop af te rekenen.

Mooi dat hij het nu zo goed doet. Het viel inderdaad flink tegen wat hij bij AZ liet zien, ik dacht echt dat het een Vlaar-geval zou worden.

18 februari 2019 om 07:57

En dat terwijl Az destijds met Rochet flink aan het klungelen was. Toen leek Vlaar echt een verademing te worden. Helaas was dat niet het geval waardoor hij door iedereen ( terecht) werd afgeschreven. Maar wat een comeback maakt deze prachtkerel toch ook. Een absoluut voorbeeld van hard werken dat beloond wordt.

Nu Vermeer en Krul allebei weer keepen, kun je je Oranje keepers ook weer op een normaal niveau krijgen. Bizot, Padt en zelfs Zoet vind ik niet goed genoeg voor Oranje. Ik zou ook gaan voor Vermeer, Cillissen en Krul.

Dit weekend een aantal samenvattingen van Norwich City teruggekeken en sorry, maar bij veel tegengoals ziet Krul er niet bepaald als een topkeeper uit. In zijn gloriejaren had hij er een aantal van gehad. In de wedstrijden die Stekelenburg keepte bij Everton dit seizoen (vooral pre-season) zag hij er veel beter uit dan Krul nu. Jammer dat Vorm en Stekelenburg zich neerleggen bij een reserverol en niet ergens, op een lager niveau, minuten maken. Krul schaar ik, hoe pijnlijk ook want ik was echt fan van hem, niet hoger meer in dan een Padt of Zoet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Norwich City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. FarkeUnknown
A. GunnKeeper
T. KrulKeeper
M. AaronsVerdediger
R. BushiriVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Norwich City.

56 fans
Keeper, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 2 augustus
Teun Koopmeiners is opnieuw op de radar bij AS Roma verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren