‘PSV is mentaal sterker dan Ajax, ze kunnen terugvallen op teamgeest’

Dinsdag, 12 februari 2019 om

De Betweters verbazen zich over het verschil tussen Ajax en PSV. ‘PSV kan terugvallen op teamgeest’, vindt Hugo. ‘En bij Ajax voetballen ze voor hun eigen marktwaarde’, voegt Koert daaraan toe. Verder Ronald de Boer en Henk Spaan over Ajax - Real Madrid: ‘Ramos beukt Dolberg in elkaar’.37 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ja maar tot aansprekende internationale prestaties acht ik het huidige Ajax dan weer eerder in staat. Dan kunnen ze het blijkbaar wel opbrengen.

12 februari 2019 om 13:30

dus Ajax scoort 4 of een 8 en PSv altijd stabiele 6-7. Wie houdt dat het langst vol

12 februari 2019 om 13:36

''dan kunnen ze het wel opbrengen'' dat konden ze in de competitie ook. Behoudens dat gelijkspel tegen Heracles (waar Ten Hag veel had gewisseld) en een nederlaag tegen ons (wat kan gebeuren) was Ajax ook in de competitie gewoon dominant, getuige het feit dat ze ondanks de nederlaag in Eindhoven een tijd lang een beter doelsaldo hadden dan Psv. Menig eredivisieteam werd gewoon met duidelijke cijfers van het veld gejaagd.

12 februari 2019 om 13:43

Wanneer ze tegen een Bundesligaclub spelen vind ik altijd enigszins typerend. Natuurlijk kun je daar geen overdreven conclusies aan verbinden. Maar feit is wel dat Ajax en zelfs Feyenoord in Duitsland vaak een resultaat boeken terwijl PSV er in Duitsland (afgezien van een zege in de jaren ‘70 in Braunschweig) keer op keer keihard afgaat. Dat heeft toch iets met je laten afbluffen te maken.

12 februari 2019 om 13:56

Volgens mij won PSV ook vrij overtuigend een CL wedstrijd van Wolfsburg een paar jaar terug

12 februari 2019 om 13:56

Dat was thuis. Ze gingen toen allebei door. Kijk, van Bayern kun je verliezen maar ook uitgeschakeld worden door Karlsruher SC, Hsv, Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en 1. FC Kaiserslautern is niet super voor je status daar.

12 februari 2019 om 16:13

Verklaar je nader en haal even alle wedstrijden als voorbeeld erbij aub want ik heb zelden zo'n on-onderbouwd stukje onzin gelezen.

12 februari 2019 om 16:21

Dat vind jij. Ik vind van niet. PSV heeft zich in Europese uitwedstrijden gewoon veel vaker ‘provinciaal’ getoond dan Ajax en ook Feyenoord en zelfs AZ.

12 februari 2019 om 16:30

falcao

PSV wint, zowel uit en thuis, juist heel erg vaak van Engelse clubs.
Wat heeft dat dan precies met 'afbluffen' te maken? Leg dat eens uit dan aan ons en doe daar meteen even álle resultaten van AZ en Feyenoord in Europa van de laatste (ik zal het je makkelijk maken) 20 jaar erbij!

Je conclusie is een luchtkasteel en je onderbouwing berust op drijfzand.

12 februari 2019 om 16:49

PSV thuis is zeker prima. Het contrast met uit is alleen erg groot. AZ won gewoon bij Villarreal, Sevilla, Shakhtar, Feyenoord bij Lazio, Inter, Espanyol. Op de een of andere manier pakt PSV zijn momentum te weinig. Ze konden onder Advocaat zelfs met Jonk, Numan, Stam, Faber, Vink, Wouters, Nilis en Ronaldo niet overwinteren in Europa.

12 februari 2019 om 17:34

"dat vind jij. Ik vind van niet. PSV heeft zich in Europese uitwedstrijden gewoon veel vaker ‘provinciaal’ getoond dan Ajax en ook Feyenoord en zelfs Az."

Praat me even bij aub, hoe toont een club zich provinciaal?

12 februari 2019 om 18:04

Door met poep in de broek te spelen ;-)

12 februari 2019 om 19:21

Gewoon toeval PSV is ook niet zo goed kijk maar naar zondag Utrecht - PSV de gong van de var red psv

12 februari 2019 om 22:37

Falcao

Mooi verhaal hoor, van die poep.

Maar ondertussen won PSV 'gewoon' onder andere uit bij Napoli, Rangers, Sampdoria, Charkov, Cluj, Spurs, Cska Moskou en Galatasaray.

Overigens prima hoor, dat jij desalniettemin graag volhoudt dat AZ en Feyenoord zich 'minder provinciaal' toonden, maar de feiten staan gewoon haaks op het gevoel dat jij kennelijk hebt.

Los nog daarvan, PSV heeft onder Advocaat (met Jonk, Numan, Stam, Faber, Vink, Wouters, Nilis en Ronaldo) natuurlijk ook nog de kwartfinale van de Uefa Cup gehaald. Mede dankzij een fameuze en legendarische 3-5 zege op Elland Road tegen het destijds nog grote Leeds United. En in die kwartfinale werd PSV in de laatste minuut uitgeschakeld thuis tegen het Barcelona van Cruijff, na een 2-2 in Barcelona in de heenwedstrijd. Dus ook dã¡t klopt dus voor geen meter.

Wat wil je er nog bij gaan halen? De punten die AZ en Feyenoord in Europa gehaald hebben? Doe maar niet joh, ook daar valt geen enkele steun te vinden voor jouw gevoel. Denk dat je beter kunt erkennen dat je gevoel gewoon niet strookt met de feiten.


Wedstrijd op 31 maart zal beslissend worden.
Zie beide ploegen tot die wedstrijd wel puntjes laten liggen; een dip is ook niet zo verwonderlijk na een nagenoeg foutloze eerste seizoenshelft. Ajax heeft daarbij nog eens vele extra wedstrijden gespeeld. Welke club die dip het eerst te boven komt, wordt kampioen. Door de breedte van de bank (en een gelijkwaardiger aantal nog te spelen wedstrijden), zet ik mijn geld vooalsnog op Ajax.

12 februari 2019 om 13:43

Vele extra wedstrijden? Dat zijn er dus maar 3. Halve finale Feyenoord, en beide wedstrijden tegen Real Madrid.

Dat vind ik niet zo ontzettend veel meer hoor. En daarbij hebben Ajax en PSV allebei de week ervoor vrij. Dus kunnen ze rustig tot kracht komen. (dan spelen wel de nationale teams.)

12 februari 2019 om 14:37

Hij zegt extra wedstrijden gespeeld, dus daarmee bedoelt hij ook de extra wedstrijden voor de winterstop. Dat zijn er ook 5. Plus deze 3 maakt samen 8. Dat is bijna een kwart competitie tegen niet de minste ploegen.
Het verschil tussen Ajax en PSV is in mijn ogen dat Ajax vooral aantrekkelijk is voor ambitieuze spelers. Gevolg is wel dat ze ook hogerop willen en dus ook weer snel vertrekken. Maar een Ajaxstempel in een voetbalpaspoort is nog steeds van grote waarde.
PSV trekt een ander soort spelers, meer degenen die een stapje hogerop willen en daar snel tevreden mee zijn. Natuurlijk zit er af en toe een grootheid bij, maar laten we eerlijk wezen: veel PSV-voetballers blijven lang in Eindhoven omdat ze niet hogerop kunnen. Het gevolg is minder wisselingen waardoor het langer een team blijft. Maar als ze een paar keer verliezen valt ook daar het team uit elkaar....

12 februari 2019 om 14:52

Ik schreef dat Ajax extra wedstrijden Heeft gespeeld.
Door de kwalificatiereeks en de beker zijn dat er 6 meer dan Psv.
De tweede seizoenshelft zullen dat er waarschijnlijk maar 3 of 4 zijn; vandaar het "een gelijkwaardiger aantal nog te spelen wedstrijden".

Beide ploegen hebben mijns inziens een dip die wellicht te maken heeft met het aantal reeds gespeelde wedstrijden. Wie er het eerst overheen komt en op 31 maart de winst pakt, wordt voor mij de kampioen.

12 februari 2019 om 17:45

Veel spelers blijven langer bij PSV dan bij Ajax omdat er in Eindhoven meer kans is om prijzen te winnen

12 februari 2019 om 13:45

Nee hoor de komende 2 wedstrijden zijn voor PSV beslissend, win je in Heerenveen en thuis van Feyenoord dan ben je gewoon kampioen.
Het programma is daarna dermate makkelijk dat ik ze hooguit in Amsterdam nog punten zie laten liggen maar daarna niet meer.
Ze spelen dan nog 4x thuis en 3x uit waarvan alleen AZ uit lastig kan worden maar die spelen misschien nergens meer voor op de laatste speeldag en dan is PSV misschien ook al gewoon kampioen.

12 februari 2019 om 14:54

Voor beide clubs is er momenteel geen 'makkelijk'. Waar Ajax flink wordt uitgelicht door de belabberde resultaten is het bij PSV ook gewoon al 3 keer zeer matig en met de hakken over de sloot. Degene die het eerst weer in de flow komt, wordt denk ik kampioen.

12 februari 2019 om 15:08

Mwa. PSV gaat nog uit naar Ajax, Excelsior, VVV, Heerenveen, Vitesse, Willem 2 en AZ en dan nog thuis tegen o.a. Feyenoord. Nog genoeg wedstrijden die lastig zat worden. Laten we nou niet net doen of de komende weken het kampioenschap al beslist wordt.

12 februari 2019 om 19:33

Wel een kanttekening dat de uitwedstrijd tegen AZ de allerlaatste wedstrijd is. PSV kan dus in feite kampioen worden zonder dat op papier een van de moeilijkste wedstrijden van de tweede seizoenshelft er nog toe doet. Verder natuurlijk eens dat er nog genoeg potentiele en verrassende bananenschillen tussen zitten, wat echter natuurlijk ook voor Ajax geldt. Alles ligt nog open.

Grappig hoe iedereen in elke praatprogramma opeens zijn conclusies trekt en het allemaal opeens heel goed weet. Hou toch op man. Als je ook ziet hoe alles alleen over Ajax gaat is dat ergens ook best treurig. Is PSV veel beter uit de winterstop gekomen? Die worden nauwelijks aangepakt. Die weigeren ook uit te lopen, verspelen ook punten tegen Emmen en Utrecht en verder ziet het spel er totaal niet uit. Er is wat veerkracht en ruggegraat maar zo een Lozano en Hendrix of Van Bommel krijgen niet eens 10% van de kritiek die Ziyech, Blind en Ten Hag krijgen.

12 februari 2019 om 13:58

"als je ook ziet hoe alles alleen over Ajax gaat is dat ergens ook best treurig. Is PSV veel beter uit de winterstop gekomen?"

Het is natuurlijk zeker niet goed hoe PSV tot dusver uit de winterstop is gekomen. Maar ik vind de resultaten van Ajax toch zeker wel een paar graadjes ernstiger. Thuis vier tegengoals incasseren tegen Heerenveen, met 6-2 afgedroogd worden door Feyenoord en verliezen van Heracles, dat vind ik toch andere koek dan die twee gelijke spelen van Psv.

12 februari 2019 om 14:16

Qua punten is PSV ee beter uitgekomen ja, qua spel niet want ze spelen allebei belabberd. Daar hoor je ook minder over.

12 februari 2019 om 14:35

Inderdaad, beide hebben maar 1 overtuigend duel gespeeld na de winter: PSV tegen Fortuna en Ajax tegen VVV. De andere 3 wedstrijden waren gewoon matig tot slecht, bij zowel PSV als Ajax. Alleen Ajax maakt het nog een tandje dramatischer door slechts 1 punt uit die 3 duels te pakken, PSV pakt er met wat kunst en vliegwerk wel gewoon knap 5. Maar overtuigend vond ik het niet van beide ploegen. Voor PSV komt er nu een belangrijke periode aan met angstgegner Heerenveen-uit en Feyenoord in het eigen Philips Stadion. Pakken ze hier 6 punten zijn ze zo goed als kampioen wat mij betreft, maar leiden ze in een of beide wedstrijden puntverlies kan het weer erg spannend worden in de aanloop naar Ajax - PSV.

12 februari 2019 om 14:47

"de andere 3 wedstrijden waren gewoon matig tot slecht, bij zowel PSV als Ajax."

Ik zou zeggen PSV twee keer matig (emmen en Utrecht) en één keer krap voldoende (groningen), tegenover Ajax één keer matig (heerenveen), één keer slecht (heracles) en één keer ronduit dramatisch (feyenoord).

12 februari 2019 om 17:50

Meen je dat serieus als PSV fan zijnde? We speelde echt barslecht tegen Fortuna. Om te janken. Ze kregen niet voor niets meerdere malen een fluitconcert te horen. Tegen Groningen idem dito. De tweede helft was om je voor te schamen, zo slecht. Als we zo blijven spelen dan moeten we hopen dat Ajax dat ook blijft doen.

12 februari 2019 om 19:33

Krap voldoende tegen Groningen? Komop cabi, dat kun je niet menen toch? Het was dramatisch wat PSV liet zien, zeker zo slecht als Ajax tegen Heerenveen bijvoorbeeld. Zoals ik al zei, jullie pakte wel gewoon de punten en dat is knap, maar het was gewoon zwaar onder de maat wat PSV liet zien hoor. Tegen Feyenoord was inderdaad drama, maar uit in de Kuip is wel een heel ander kaliber wedstrijd dan de overige 7 die Ajax en PSV speelden.

12 februari 2019 om 23:17

"we speelde echt barslecht tegen Fortuna. Om te janken."

Kan zijn, maar je wint uiteindelijk toch met 5-0 tegen een ploeg die momenteel in het linkerrijtje staat.

12 februari 2019 om 23:22

"krap voldoende tegen Groningen? Komop cabi, dat kun je niet menen toch?"

Zeker wel. Groningen is een tegenstander die PSV al enkele jaren totaal niet ligt. In 2016-2017 en 2017-2018 speelde PSV vier keer gelijk tegen Groningen. Dan vind ik het prima dat er dit seizoen twee keer met 2-1 gewonnen wordt.

12 februari 2019 om 14:07

Als het met beide clubs goed gaat, gaat het ook vooral over Ajax. Althans vooral op voetbalbone...

12 februari 2019 om 14:45

Nu hoor ik Lozano, Hendrix en Van Bommel ook nooit praten over hoe goed ze zijn. Ajax heeft die nijging toch wat meer. En zo worden ze (buiten hun schuld) ook neergezet door de media. Als je het dan niet waarmaakt dan val je harder. Bij psv verwachtte niemand iets van dit seizoen. Dat valt dus minder op. Zie het als een compliment dat bij Ajax de lat hoger ligt.

12 februari 2019 om 16:24

Beetje scorebord journalistiek dit. Als je de wedstrijden van beide ploegen bekijkt is het heel logisch dat Ajax meer kritiek krijgt. Afgelopen weekend was daar een uitstekend voorbeeld van: de manier waarop Ajax reageert na de 1-0 achterstand tegen Almelo vs de manier waarop PSV rreageert na de 2-0 achterstand tegen Utrecht.
- Ajax valt als team volledig uit elkaar, komt amper nog tot uitgespeelde kansen (1 voor Huntelaar) en er hangt eigenlijk geen moment de gelijkmaker in de lucht.
- PSV drukt Utrecht een volledige tweede helft met de rug tegen de muur, de ploeg strijd als een team, creert een aantal mogelijkheden en twee uitgespeelde kansen die af worden gemaakt waardoor ze toch weer een punt pakken.

Daarnaast, ter vergelijking na de winterstop:
Ajax: 4 punten, 12 doelpunten voor en 11 tegen
Psv: 8 punten, 11 doelpunten voor en 5 tegen

Logisch dus dat Ajax wat meer kritiek krijgt momenteel.. vooral aangezien ze toch aanzienlijk hebben geinvesteerd afgelopen zomer en... over het algemeen toch ook wat harder van de toren blazen als het wel goed loopt

12 februari 2019 om 16:39

Storing

"er is wat veerkracht en ruggegraat maar zo een Lozano en Hendrix of Van Bommel krijgen niet eens 10% van de kritiek die Ziyech, Blind en Ten Hag krijgen."

Jij snapt het niet helemaal geloof ik. Hoezo ga jij nou opeens Ajax gelijk stellen aan het niveau van Psv??

Ajax krijgt veel meer aandacht dan PSV omdat Ajax een veel grotere club is met een grotere historie, prijzenkast, aanhang en roem. PSV is uiteindelijk 'slechts' een provincieclubje.
Dat betekent dus dat als het goed gaat er ook veel meer waardering, respect en aandacht is voor Ajax. Maar omgekeerd geldt hetzelfde. Als het niet goed gaat bij Ajax, dan is de kritek harder, wordt er harder gelachen door de rest van het land en dan wordt Ajax ook harder afgezeken. Zó werkt dat nu eenmaal! Het is niet alleen maar eenzijdig de vruchten (grotere roem, faam en bekendheid), het is ook de lasten!

Echt een beetje raar hoor wat je schrijft, ' bij PSV krijgen ze niet eens 10% van de kritiek die ze bij Ajax krijgen', kom nou toch eens op zeg! Wilde je beweren dat PSV net zo'n grote club is als Ajax of zo? Wat een onzin.

Gezeik over meer wedstrijden gespeeld enz, Overdreven teveel spelen kan misschien niet goed op te vangen zijn, maar veel spelen zoals Engelse clubs Kan geen kwaad mits de trainingen goed aangepast en geleid worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 19 april
Juventus gaat Manchester City aftroeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren