El Hamdaoui over Van Persie: ‘Wij gaan zeker weer samen voetballen’

Zaterdag, 2 februari 2019 om

Mounir El Hamdaoui en Robin van Persie speelden in hun jeugdjaren vaak samen op pleintjes in Rotterdam en zondag staan de aanvallers van respectievelijk Excelsior en Feyenoord voor het laatst tegenover elkaar als spelers in de Eredivisie. “Dat we dit allemaal zouden bereiken, dat hadden we vroeger op die pleintjes echt niet verwacht", zegt de 34-jarige El Hamdaoui.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de aanvaller van Excelsior hoe hij en Van Persie vroeger droomden over spelen in volle stadions. “Maar speelden puur voor het plezier. Winnen was belangrijk, natuurlijk. Maar ook omdat je anders heel lang moest wachten om weer te mogen spelen. De winnaar bleef staan, de verliezer moest achteraan aansluiten. Gelukkig verloren we niet zo vaak."

Van Persie (35) kondigde vorig jaar aan dat hij bezig aan zijn laatste seizoen. “Kwalitatief kan Robin nog makkelijk mee, hij laat nog wekelijks de mooiste dingen zien. Maar het is zijn keuze, alleen hij kan die maken. Laten we vooral nog even van hem genieten”, aldus El Hamdaoui, die zelf nog niet wili stoppen met voetballen. “Ik denk dat het ook een beetje in de persoon zit. Ik kan het plezier in het voetbal in elk geval niet verliezen. En Robin ook niet.”

El Hamdaoui verwacht dat hij en Van Persie ooit weer herenigd worden. “Als we allebei gestopt zijn, gaan Robin en ik zeker weer samen voetballen. Misschien in een vriendenteam ofzo. 's Zomers weer op de pleintjes, 's winters in zaaltjes. Als er maar een bal is.” De wedstrijd tussen Excelsior en Feyenoord begint zondag om 12.15 uur.


Poll

Wat verwacht jij van Excelsior - Feyenoord?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door theedge)

Dan sta je als centrale verdediger in je kelderklasseteam met een flinke kater op een achterafveldje en moet je tegen El Hamdaoui en Van Persie. Dacht je dat de alcohol een beetje was uitgewerkt, ben je na 15 minuten alweer stomdronken gespeeld. Ik heb weleens tegen oud profvoetballers gespeeld, die tijdens hun actieve loopbaan houterige verdedigers waren, maar dan besef je ineens hoeveel beter zelfs de meest beperkte verdediger kan voetballen dan jij. 1 goal in 17 jaar profvoetbal en er dan vijf in rammen tijdens een amateurwedstrijd. De een nog mooier dan de ander.

2 februari 2019 om 10:30

Ik had zo'n moment met Orlando Engelaar. Ik was keeper en Engelaar schoot op doel. Ik stond met geluk precies goed, zelfs qua houding en klemde de bal. Die bal was zo hard dat Engelaar mij zowat het doel inschoot. Maar je zag aan alles dat het voor hem gewoon een geplaatste schot was op niet eens 1 procent van zijn kracht.

2 februari 2019 om 11:10

Uit deze tekst maak ik op dat je erg lage verwachtingen had van Orlando Engelaar? Best gek want de man heeft wel gewoon met 3-0 van Italië en 4-1 van Frankrijk gewonnen.

2 februari 2019 om 11:56

Nee, dat ook weer niet. Engelaar heeft een goede carrière gehad. Maar het is eerder dat je geen besef hebt van wat het verschil is met een prof totdat je het zelf mag proeven. Ook al denk je op z'n minst een redelijk beeld van te hebben. Het voelt alsof je niet eens uit dezelfde wereld komt.

Mag ik meedoen Mounir?

Ik vind het wel jammer dat van Persie zich niet aan zijn woord heeft gehouden met dat hij daar terug zou keren.
Of was dat alleen maar om mensen daar ijdele hoop te geven of gaat die daar als jeugdtrainer aan de slag.
Niemand zou het hem toch kwalijk nemen als hij nog een jaartje naar Excelsior zou gaan.

2 februari 2019 om 10:32

Zelf ook altijd gedroomd van een terugkeer van Van Persie op Woudestein. Maar ja, kunstgras. Had een gevoel dat het mede daardoor een lastig verhaal zou worden, zelfs als zou hij het willen, op zijn leeftijd met zijn blessuregevoeligheid, met alle respect voor Van Persie natuurlijk.

2 februari 2019 om 11:10

Zou ik ook prachtig vinden, maar ik kan zijn beslissing begrijpen. Vind dat gemor van die paar fans over die tribune dan ook zo ongepast. Heb wel eens gehoord wat voor bedragen Van Persie jaarlijks overmaakt naar Excelsior, dat is echt fantastisch.

3 februari 2019 om 13:00

@frtorres: Dan heb ik dat verkeerd begrepen.

twee prachtige voetballers. mooie techniek en pure liefde voor de bal.
zelf speelde ik ook altijd op de pleintjes met vrienden. daar bewaar ik warme herinneringen aan. trainen, wedstrijden spelen is leuk, maar het pleintje met vrienden is alles, echt alles.

helaas horen we dit soort verhalen over 10 jaar niet meer, want ik zie niemand meer op de pleintjes. allemaal binnen met de telefoon. of te vroeg begonnen met werken. en de tegenwoordige stress en druk met school en werk.

op de pleintjes wordt je gevormd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

1658 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 23 juli
Bayern München is om de tafel gegaan met de entourage van Leroy Sané. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren