Van Bommel: ‘Het is voor hem rot, dit doe je niet om hem te kleineren’

Zondag, 27 januari 2019 om

Hirving Lozano viel zaterdagavond tijdens het competitieduel van PSV met FC Groningen (2-1) in de eerste helft uit en werd vervangen door Donyell Malen. In de slotfase van de wedstrijd moest de jonge aanvaller alweer naar de zijlijn, aangezien Mark van Bommel Michal Sadilek in het veld wilde brengen in een poging de winst over de streep te trekken.

De oefenmeester begreep dat de wissel niet goed kon vallen bij Malen, waardoor de trainer na de wedstrijd meteen met zijn pupil in gesprek ging in de kleedkamer. “Je doet het voor het elftal en probeert het elftal te helpen, zodat je weer wat grip krijgt”, wordt Van Bommel na afloop van de wedstrijd geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

“Het is voor hem rot. Dit doe je niet om hem te kleineren”, aldus de oud-middenvelder. Malen heeft dit seizoen al in 29 wedstrijden voor PSV zijn bijdrage geleverd, maar dat deed de jongeling vooral in de rol van invaller. Mogelijk gaat Malen de komende tijd meer speeltijd krijgen, aangezien het nog onduidelijk is of Lozano lang uit de roulatie zal zijn.

Eerder gaf Malen aan dat hij graag meer wilde spelen bij de hoofdmacht van PSV. “Het is wat het is. Ik werk gewoon hard. Wat kan ik ervan maken? Ik heb eigenlijk nooit geduld, maar ik moet hiermee leven. Hopelijk komt mijn tijd snel. We zijn een topploeg, dus kan dat gebeuren. Er komt nog genoeg tijd voor mij”, aldus Malen, die nog tot medio 2020 vastligt in Eindhoven.


Poll

Verwacht jij dat Donyell Malen na dit seizoen een vaste basisspeler is bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door rechtdoorzee)

Ik snap de wissel wel, hij viel niet zo goed in. Natuurlijk wel vervelend voor hem. Maar bergwijn had nog genoeg energie over en de jong is verdedigend ook belangrijk.

27 januari 2019 om 11:51

Ik snapte de wissel ook. Plus de buitenwacht maakt er vaak een groter probleem van dan de betrokken speler zelf

27 januari 2019 om 12:07

Klopt, hij viel minder in. Normaal is ie wel enorm dreigend als-ie invalt hoor, was ook een lastige wedstrijd om in te vallen. Heb enorm veel vertrouwen in Donyell, die komt er echt wel. Verder fair enough voor Mark, Malen heeft nog niet de status van Luuk en Stevie, dus die haalde hij er in die lastige fase niet uit. Bergwijn speelde sowieso erg sterk gisteren.

Vond de wissel volkomen logisch. Malen zat niet goed in de wedstrijd, Bergwijn wel en die laatste heeft ook nog eens meer dreiging in de omschakeling. PSV stond onder druk en kon dus een type Sadilek wel gebruiken. Ook omdat Malen niet altijd met zijn man mee liep. Zou wel raar zijn om een tactisch minder logische keuze te maken alleen omdat Malen er ook als invaller in kwam. Rot voor die jongen maar het is nu eenmaal zo. Zoals Malen zelf ook zegt: zijn tijd komt nog wel.

De keren dat ik Malen heb zien spelen zag ik hem nog te vaak voor eigen succes staan in plaats van de bal naar een vrijstaande speler pasen. Dat moet hij denk ik toch gaan afleren.

Teambelang moet voorop staan. Hopelijk herpakt Malen zich snel want hij heeft al meerdere keren bewezen een goede invaller te zijn. Volgend seizoen zal hij ongetwijfeld basisspeler zijn.

27 januari 2019 om 11:57

"volgend seizoen zal hij ongetwijfeld basisspeler zijn."

Dan zal hij toch snel stappen moeten gaan maken. Hij is inderdaad een goede invaller, maar in de wedstrijden waarin hij mocht starten of een langere invalbeurt kreeg, vond ik het vaak toch maar matig.

27 januari 2019 om 12:10

Hij gaat die stappen echt wel maken. Er gaat veel dreiging vanuit en natuurlijk moet hij nog veel leren voordat hij op het niveau van Bergwijn/lozano zit. Toch twijfel ik niet aan zijn potentie. Hij beseft zelf natuurlijk ook dat hij Bergwijn of Lozano nooit uit de basis zal spelen dit jaar. Als hij zijn kans krijgt volgend jaar zal hem dat ongetwijfeld een boost geven.

Het was gewoon een logische wissel. Wel vervelend voor Malen zelf natuurlijk. Je gaat Luuk de Jong of Bergwijn die beter in de wedstrijd zat er niet afhalen natuurlijk.

Malen vergeet steeds mee druk te zetten. Je zag dat Luuk de Jong zich daar enorm aan ergerde. Ook het meeverdedigen "vergeet" Malen te vaak of het gaat halfslachtig. Hij begon het seizoen goed als invaller en ik dacht dat hij wel klaar was om als opvolger te dienen voor Lozano / Bergwijn, maar de laatste tijd valt hij erg tegen. De wissel was derhalve zeer terecht gisteren.

27 januari 2019 om 12:18

Wat jij zag met dat druk zetten, zag ik inderdaad ook zo. Op een gegeven moment was Malen nergens te bekennen en liep hij maar wat te doen. Terechte en goede wissel. Dat zal hij niet leuk vinden, maar achteraf wel begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München
Laatste voetbalnieuws

Mark van Bommel baalt: ‘Er was eigenlijk niets aan de hand’

Voor Nick Viergever is het competitieduel tussen FC Utrecht en PSV (3-0) er een om snel te vergeten. De verdediger promoveerde een ongevaarlijk ogend schot van Sander van de Streek tot...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren