Schrik om Lozano: aanvaller met hoofdletsel afgevoerd naar ziekenhuis

Zaterdag, 26 januari 2019 om

Aan het optreden van Hirving Lozano tijdens de wedstrijd tussen PSV en FC Groningen is zaterdagavond voortijdig een einde gekomen. Vlak voor het rustsignaal werd de aanvaller per brancard afgevoerd. Lozano kwam hard in botsing met Tim Handwerker en werd vol op zijn slaap geraakt. Volgens FOX Sports is hij met hoofdletsel afgevoerd naar het ziekenhuis.

Lozano maakte een goede indruk in de eerste helft en was verantwoordelijk voor beide doelpunten van PSV. Na een kwartier fungeerde de Mexicaan als het eindpunt van een fraaie aanval; na voorbereidend werk van Gastón Pereiro en Steven Bergwijn was het voor hem een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Een paar minuten later maakte Lozano er op aangeven van Pereiro 2-0 van bij de tweede paal.

Dit seizoen was hij goed voor dertien doelpunten; sinds de start van het seizoen 2017/18 zijn het er dertig in de Eredivisie. Daarmee is Lozano de meest scorende speler sinds het begin van het afgelopen seizoen. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure van de aanvaller is; tegen Groningen was Donyell Malen zijn vervanger. Door een tegendoelpunt van Ludovit Reis gingen PSV en Groningen rusten met een 2-1 stand.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door meneer daniel)

Zag er lelijk uit, hopelijk is Lozano volgende wedstrijd weer fit

Was ik eerst blij dat Lozano een keer aangepakt werd, is dat nu veranderd naar 'hoop dat het meevalt'. Dit gun je niemand! Sterkte Lozano!

26 januari 2019 om 20:56

Als je eens een keer uit je doppen kijkt en verstandig bent dan wacht je überhaupt eerst tot je weet wat er aan de hand is en je mening geeft. On: hopen dat het meevalt. Was lekker in vorm.

26 januari 2019 om 21:00

'als je eens een keer'... Kennen wij elkaar? Hij is op zijn slaap geraakt. Dan kan het best ernstig zijn... Daarom zeg ik ook: ik hoop dat het meevalt. Vertel mij, mijn beste: wat miszeg ik hier?

26 januari 2019 om 21:04

@cuco10

Het oordeel van Vitesse91 is berust op een vooroordeel. Hij geeft hier juist aan de situatie verkeerd ingeschat te hebben en laat zijn medeleven zien. Lijkt me prima toch?

26 januari 2019 om 21:05

Dat je het eerst mooi vind dat hij word aangepakt. Zeer triest.

26 januari 2019 om 21:08

Is niks triest aan heeft hij over zichzelf afgeroepen in andere wedstrijden.

26 januari 2019 om 21:09

Ik blijf het toch bijzonder vinden dat zelfs als je denkt dat een bericht puur goed bedoeld is er nog steeds mensen boos om kunnen worden... Gelukkig hopen we allemaal dat het meevalt!

26 januari 2019 om 21:09

Ik blijf het toch bijzonder vinden dat zelfs als je denkt dat een bericht puur goed bedoeld is er nog steeds mensen boos om kunnen worden... Gelukkig hopen we allemaal dat het meevalt!

26 januari 2019 om 21:11

Lozano gaat altijd heel erg snel liggen (dat moet jij als psv'er toch wel weten). Dus in 1ste instantie vond ik het niet zo erg dat hij een keer echt geraakt werd (zo leren ze het vaak). Totdat ik zag/hoorde dat het op zijn slaap is, want dat gun ik niemand. Dus precies zoals Harzados zegt!
Dus misschien moet jij eens 'uit je doppen kijken' en verstandig zijn en mijn hele bericht in de juiste context lezen!

26 januari 2019 om 21:14

Wat een domme reactie, je zag toch direct dat het om zijn hoofd ging

26 januari 2019 om 21:15

Kijk dan ook eens na de schoppen die hij wel krijgt. Dat zijn er nogal veel. Maar ik snap dat er een hoop zijn die dat liever niet zien. Het is leuker om iemand af te kraken.

26 januari 2019 om 21:19

Wil je alsjeblieft ophouden met doen of je mij kent of zeggen dat ik bij 'een hele hoop' hoor? Afkraken is niet mijn stijl en ik zal nooit zomaar iemand naar beneden praten, maar Lozano maakt zich toch wel onmogelijk met zijn rare acties. Daar mag best wat over gezegt worden, maar dat betekent niet dat ik het leuk vind om mensen af te kraken. Alsjeblieft zeg, ga je aandacht vestigen op leukere dingen en niet op goed bedoelde berichten. Maagoed, het is nou eenmaal makkelijk om mensen te kraken

26 januari 2019 om 21:22

Stop met zo schijnheilig doen. Lozano wordt vaak geraakt maar gaat ook ontiegelijk vaak liggen en overdrijven. Dat je dan in eerste instantie het goed vindt dat hij wordt aangepakt is dan gewoon logisch, dat je daarna je mening aanpast na het zien dat het dit keer wel ernstig is ook.

26 januari 2019 om 21:36

Toch niet zo vreemd dat je hoopt dat iemand wordt aangepakt ala lozano, veltman, neymar, suarez. Zijn weinig mensen die van spelbederf houden en feinsen van blessures houden.

26 januari 2019 om 21:45

Komt waarschijnlijk vanwege zijn ergerlijke duikgedrag. Dat heb ik ook met Lozano, dus is hij niet de enige. En dat staat los van zijn blessure.

26 januari 2019 om 22:31

nu niet de schijnheilige uithangen! als dit gebeurd bij AJAX zullen er ook wel psv supporters zijn die dat in de eerste instantie gord vinden

26 januari 2019 om 22:44

Vitesse91 jammer dat je het zo goed uitlegt, maar bepaalde mensen niet goed uit hun 'doppen' kijken voordat ze reageren.

Ik hoop niet voor Lozano dat het een zware hersenschudding is anders ligt hij er waarschijnlijk de rest van het seizoen eruit.

26 januari 2019 om 21:15

Ik heb hier te weinig verstand van, dus misschien een domme vraag. Kan je met een zware hersenschudding zo lang uitgeschakeld zijn?

26 januari 2019 om 21:51

Ja zeker herstel tijd duurt zeer lang met een zware hersenschudding. Dit omdat je hersenen in feite heel hard door elkaar zijn geschudt waardoor het functioneren wordt belemmert. Je mag maar geel weinig inspanningen doen op een dag omdat er dan te veel wordt gevraagd van je hersenen.

26 januari 2019 om 22:11

Dat verschilt per geval hoor. In ieder geval een paar weken plat en weinig doen, maar 4 maanden eruit lijkt me wat voorbarig.

Vervelend voor die jongen en ik hoop dat het meevalt. Zag er niet lekker uit.

26 januari 2019 om 20:53

Sterkte Chucky

Vervelend voor die jongen en ik hoop dat het meevalt. Zag er niet lekker uit.

Het zou me niks verbazen dat hij hier een hersenschudding aan overhoudt. Vervelend geraakt, precies op de slaap. Nu maar hopen dat het meevalt.

26 januari 2019 om 21:08

Als er tijdens de wedstrijd een speciaal bericht aan gewijd wordt, mag je denk ik blij zijn bij alleen een hersenschudding.

Enig idee waarom die arts lozanos hoofd vasthield toen ze m op t brancard weg hadden gebrwcht??

26 januari 2019 om 20:52

Dat doen ze altijd uit voorzorg. Zoiets is pas in het ziekenhuis echt in te schatten dus ze doen het uit voorzorg maar altijd. Hoeft niet perse te betekenen dat het heel erg is.

26 januari 2019 om 20:56

Ja door dat leek het voor mij dat heel erg was. Laten we hopen van niet

26 januari 2019 om 20:52

Dat zijn hoofd niet op en neer schokt

26 januari 2019 om 20:55

Om erger letsel te voorkomen.

Hopen dat het enigsinds meevalt. En nieteens omdat hij de beste voetballer van PSV is maar zo'n blessure gun je gewoon niemand.

Ik zag hem vreemd met zijn wimpers knipperen heel snel toen hij daar lag. Geen idee, maar zag er niet natuurlijk uit.

Hopelijk lost een paracetamolletje alles op en is ie maandag weer de oude.. Maar zo zag het er helaas niet uit...

Ben niet voor psv.. Maar waat erg.. Hopelijk valt het mee. Want geraakt worden op je slaap kan levens gevaarlijk zijn. Dat gun je niemand.

Eerst even het onderzoek in het ziekenhuis afwachten.

Misschien een rare vraag, maar had de speler van Groningen hiervoor geen kaart moeten hebben? Als de bal op de grond is en raakt met je voet de tegenstander als je te laat bent en het is hard, kan je okk een kaart krijgen. En dan maakt het ook niet als je de tegenstander wel of niet hebt gezien.. In dit geval was de speler ook te laat en was het aardig hard....

Je haalt me de woorden uit mn mond, als je een vergelijkbare situatie met de benen hebt is het minstens geel misschien wel rood. Dat geldt ook voor de situatie met de elleboog bij de Jong. Het is een natuurlijke beweging maar met het risico dat de elleboog dan ergens komt waar het niet mag, als dat in de 16 gebeurt met een bal is het een strafschop. Rare regels en interpretaties zo af en toe.

26 januari 2019 om 22:36

Precies, je ziet nooit dat voor eeen dergelijke situatie een kaart wordt gegeven. Maar vraag me dus af waarom niet...

26 januari 2019 om 22:42

Dit soort situaties zijn altijd lastig in te schatten, voorbeeld de actie met de Jong. De Jong zijn timing is in dit geval minder en komt daardoor minder hoog, elleboog van De Jong zit in de borst van de tegenstander, en die van de tegenstander op de kaak/slaap van de Jong. Je ziet in beide gevallen niet een beweging richting het hoofd gaan het is meer het hoofd richting de elleboog, maakt de situatie voor het risico op letsel niet minder.

hoop dat het meevalt maar dat is wat ik bedoel met er kan nog een hoop gebeuren, lozano zal er hoop ik alleen een flinke hoofdpijn aan overhouden, maar 2x een uitwedstrijd voor Ajax tegen Feijenoord dat zal van Bommel wel niet erg vinden

Hoop echt dat het niet ernstig is voor hem. Sterkte!

Oei, niet best. Beterschap!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.PSV32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper10
O. BoscagliVerdediger10
P. MaxVerdediger10
D. DumfriesVerdediger10
J. TezeVerdediger10
N. ViergeverVerdediger10
Mauro JúniorMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

54 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 september
Real Madrid is van plan om Luka Jovic in de laatste fase van de transferperiode op huurbasis elders te stallen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren