Neymar: ‘Ik heb zijn kritiek gehoord, maar ik ben het er niet mee eens’

Dinsdag, 22 januari 2019 om

Neymar kan de kritiek van Pelé niet helemaal waarderen. De voetballegende merkte eerder op dat de 26-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain en Brazilië minder de aandacht moet trekken met zijn acteerwerk tijdens wedstrijden en zich moet focussen op het voetballende aspect. Neymar heeft respect voor de mening van Pelé, maar is het wel oneens met zijn landgenoot.

“Het is moeilijk om Neymar te verdedigen met alle streken die hij naast het voetballende aspect uithaalt. Ik heb met hem gesproken en hem aan zijn kwaliteiten herinnerd”, aldus Pelé eerder. “We praatten dan wat en ik heb het volgende uitgelegd: 'De God van het voetbal heeft jou dit talent gegeven. Wat jij doet, maakt het alleen maar moeilijker.'”

Neymar kwalificeert de woorden van Pelé als 'interessant'. “Wanneer je niet wint, hoor je altijd kritiek. Men focust op de negatieve dingen”, zegt Neymar in een interview met Canal+. “Ik werd tijdens het WK veel aangepakt. Als je de wedstrijden terugkijkt, kan je gewoon veel overtredingen constateren. Ik heb nooit een act opgevoerd.”

“Ik heb zijn kritiek gehoord, maar ik ben het niet met hem eens. Maar ik respecteer zijn mening. Mensen praten er tegenwoordig veel over, want 'Neymar' is betrokken. Alles dat betrekking heeft op mij, wordt overdreven. Alles wordt uitvergroot, of het nou positief of negatief is. Maar daar moet ik mee omgaan”, besluit de dribbelaar van PSG.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door redondono5)

“Ik heb nooit een act opgevoerd” Helemaal maar dan ook compleet van de pot gerukt deze knaap, zal nooit maar dan ook nooit echt volwassen worden.

22 januari 2019 om 21:27

Of niet? Hij valt bij het minste of geringste, dat weet ie zelf ook wel en anders moet ie opgenomen worden. Koekoek.. Hij wordt ook absoluut aangepakt maar hij laat zich minstens net zo vaak vallen. En dat acteren om het vallen heen en het vragen om kaarten is allemaal nog verwerpelijker.

23 januari 2019 om 08:24

Hij is zich er van bewust, geen act maar gewoon hoe hij is

"Ik heb nooit een act opgevoerd." Hier brak mijn klomp, in duizenden houtsplinters.

22 januari 2019 om 19:14

Laten we hopen dat dit verkeerd is vertaald, want dit slaat alles.

22 januari 2019 om 19:21

Ik hoop het, maar dan is het wel weer zonde van die klomp van me.

22 januari 2019 om 19:26

Laten we het hopen Maar het zal mij niet verbazen als hij dit echt gezegd heeft En wat betreft je klomp die kan je nog als tandenstokers gebruiken

22 januari 2019 om 19:41

Het zou mij ook niets verbazen. Betreft de tandenstokers: Bedankt voor de tip, maar voet/mond-contact zie ik niet zo zitten.

Ik ben het niet vaak eens met Pèle, maar dit keer heeft hij gewoon gelijk. Neymar moet zich eens bezighouden met gewoon te voetballen in plaats van steeds dat irritante gedrag te tonen. Die man kan zo ongelooflijk goed voetballen dat hij die trekjes helemaal niet nodig heeft.

Hij heeft wel een punt met dat hij veel aangepakt wordt. Maar dat hij NOOIT een act opvoert is dikke onzin en wanneer de scheids hem zijn gelijk niet geeft krijgt die scheidsrechter ook het nodige kritiek van Neymar dus kan hij ook kritiek verwachten over zijn valgedrag. Ook het punt dat hij zegt dat bij hem alles uitvergroot wordt moet hij zelf ook wel kunnen begrijpen, hij is een van de beste spelers van de wereld dus natuurlijk staat er een vergrootglas op hem gericht.

22 januari 2019 om 20:23

Ik ben met je mee eens dat hij af en toe wordt aangepakt maar daar heeft Messi geen last van? Juist omdat Neymar te veel vraagt en dat weten we wel hoor.

Als Neymar de knop omzet en gewoon doorgaat dan krijgt hij wel de waardering dan zal hij wel gaan merken dat hij wordt gewaardeerd.

Wat kan hij goed voetballen he. Geweldig om naar te kijken. Het is voor ons makkelijk praten, langs de zijlijn. Wanneer je zichtbaar beter bent dan andere, er gesproken wordt over honderden miljoenen en speelt voor de rijkste clubs ter wereld, dan lijkt het me moeilijk om niet te gaan zweven. Iedere duikelpartij wordt uitvergroot, maar laten we dat eens afwegen tegen het aantal schoppen wat hij te verwerken krijgt. Niet meer normaal dat hij dan om meer bescherming vraagt van de scheidsrechters. Wanneer je zelf hebt gevoetbald, weet je dat je bij een licht tikje (in de vrieskou en met de filter dunne schoenen van tegenwoordig) vreselijk veel pijn kan hebben. Laten we gewoon genieten van deze balkunstenaar.

22 januari 2019 om 19:48

Ach jongen toch, met vrieskou en dunne schoentjes........iedereen ziet dat hij de boel elke x fucked!! Hij kan beter een vb nemen aan Ronaldinho, die had er nooit zo last van.

22 januari 2019 om 20:05

Ronaldinho had dan ook dikkere schoenen

Maar ik wil best een keer met ijzeren noppen op je Mercurials komen staan.

22 januari 2019 om 22:39

Hazard, Messi... Denk dat daar geen verdere uitleg bij hoeft

22 januari 2019 om 21:05

Je gaat me toch niet zeggen dat je serieus gelooft dat hij zelden 'acteert'? 19 van de 20 tackles voelt deze jongen nauwelijks. Als je 15 koprollen maakt na een tackle, sta je niet ineens een minuut later weer op zonder enige schade. Dat is gewoon allesbehalve subtiel acteerwerk op de hoop de tegenstander een kaart aan te naaien, niets meer en niets minder.

22 januari 2019 om 21:33

Om bescherming vragen is wat anders dan je laten vallen, doen alsof je doodgaat en vervolgens na een kaart voor je tegenstander rustig een sprintje trekken. En dan weer van voor af aan herhalen. Elke wedstrijd. Als je dat verschil niet ziet dan mankeer je serieus wat aan je ogen. Elke speler, vooral aanvallende spelers, word(en) aangepakt. Neymar wordt niet meer aangepakt dan een Ronaldo, Messi, Kane, noem maar op. Hoe hij er mee omgaat is verwerpelijk en bederft het spel. Men ziet dat en handelt daarnaar. Zowel spelers, die pakken hem “harder” aan en scheidsrechters. Scheidsrechters nemen zijn valpartijen met een korrel zout, want is het echt of niet. Ken je het verhaal van ‘De jongen die wolf riep’? Dat is Neymar. Altijd nep en als het dan echt is dan wordt ie niet meer geloofd. Eigen schuld, dikke bult.

Neymar moet eens volwassen worden en echt gaan voetballen. Misschien haalt ie dan het hoogste podium. Anders zal het altijd een duikelaar en valsspeler blijven. En terecht, want de man besodemieterd elke keer weer de boel. Rood kaartje geven volgende keer en 6 wedstrijden aan zn broek in de CL, dan leeft hij het wel af!

26 alweer. Komt nog altijd over als een puber, maar sommigen groeien daar nooit overheen.

Haha, dit is natuurlijk belachelijk. Iedereen kan zien dat Neymar regelmatig vrijwillig op de grond gaat liggen en anderen een kaart aansmeert. Voetballend is hij inderdaad heel goed, maar die andere irritante dingetjes mag hij achterwege laten. Achter Pelé's mening schaar ik me dit keer zeker.

Men lijkt heel makkelijk te vergeten hoeveel schoppen hij krijgt en dat hij in meeste gevallen niet eens gaat liggen. Natuurlijk overdrijft hij weleens en kan je je eraan irriteren, maar dat is zijn manier om er mee om te gaan.

22 januari 2019 om 20:25

Waarom krijgt hij die schoppen? Door zijn onuitstaanbare gedrag, zijn provocaties en zijn constante drang om tegenstanders op te hitsen en onnodig belachelijk te maken. Het is een mooie speler, maar bij hem is het nooit genoeg, hij moet tegenstanders vernederen ipv passeren, Ronaldinho bv kon ook iemand vernederen, maar dat deed ie altijd in functie van het spel, Iniesta idem. Neymar heeft dit aan zichzelf te danken.

22 januari 2019 om 22:15

Oneens.. hij krijgt voornamelijk schoppen omdat hij een goede voetballer is.. Veel verdedigers hebben de instelling van: “van mij kom je niet voorbij” en leggen hem maar neer als het toch gebeurd.. ik zie voetbal als een show, het moet leuk zijn om te kijken.. ik vind het mooi om te zien dat iemand na een crosspass over 50 meter de bal aanneemt achter zn standbeen.. heeft geen functie, mag je hem dan maar neerschoppen? Ronaldinho vernederde trouwens net zo hard als Neymar.. hield ervan om pannas te geven, ook als dat niets toevoegde.. het verschil zit hem vooral in het imago, dat Neymar mede door zijn opzichte en overdreven schwalbes en uitstraling heeft opgebouwd..

22 januari 2019 om 22:15

Oneens.. hij krijgt voornamelijk schoppen omdat hij een goede voetballer is.. Veel verdedigers hebben de instelling van: “van mij kom je niet voorbij” en leggen hem maar neer als het toch gebeurd.. ik zie voetbal als een show, het moet leuk zijn om te kijken.. ik vind het mooi om te zien dat iemand na een crosspass over 50 meter de bal aanneemt achter zn standbeen.. heeft geen functie, mag je hem dan maar neerschoppen? Ronaldinho vernederde trouwens net zo hard als Neymar.. hield ervan om pannas te geven, ook als dat niets toevoegde.. het verschil zit hem vooral in het imago, dat Neymar mede door zijn opzichte en overdreven schwalbes en uitstraling heeft opgebouwd..

23 januari 2019 om 09:53

@alexdelpiero10, onbegrijpelijk dat je dit zegt. Dus als iemand zijn manier van spelen de tegenstander niet ligt dan mag je hem gewoon neerschoppen? Uiteindelijk voetbalt Neymar volgens de regels en maken zijn tegenstanders de overtredingen. Als je je als verdediger niet kan beheersen, dan ligt het dus duidelijk niet aan Neymar.

24 januari 2019 om 18:07

@Alexdelpiero10.. Ronaldinho die niet vernederd en altijd alles in functie van het spel doet? Man man man. Dus hooghouden tegenover een paar Bilbaospelers is in functie van het spel? Neymar overdrijft en vernederd en Ronaldinho vernederd ook. Niet selectief kritiek leveren.

Pele kraamt veel onzin uit (met name over Messi), maar "ik heb nooit een act uitgevoerd" van Neymar gaat er nog een paar keer overheen

Dat is altijd hilarisch wanneer je tonnen bewijs hebt, en nog iemand zegt: ik ben het niet eens met je. Echt gewoon rechtuit niet eens zijn, moet je wel durven.

Door dit te zeggen maakt Neymar het alleen maar erger. Walgelijke speler en een grote acteur. Neymar doet bij elke aanraking alsof hij zijn been breekt. Maar nee hoor, geen act. Zielig ventje.

Inmiddels alweer 26 jaar, en nog steeds ontbreekt het bij hem aan zelfreflectie. Ik zie het ook niet meer goedkomen bij hem. Mag die wel goed kunnen voetballen, de waardering die veel grote voetballers hebben gekregen, zal hij nimmer gaan ontvangen.

22 januari 2019 om 23:34

Ben het volledig met Pele eens. Hij heeft dit gedrag niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
RodrygoAanvaller
TiteUnknown
AlissonKeeper50
SantosKeeper
MarquinhosVerdediger10
Thiago SilvaVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.

1275 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 12 11 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Mbappé wil niets weten van door Franse media verzonnen bijnaam

Paris Saint-Germain rekende woensdagavond met 1-4 af met AS Monaco en Kylian Mbappé was twee keer trefzeker. Samen met Neymar, Mauro Icardi en Angel Di María vormt Mbappé de gevreesde voorhoede...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren