‘Vliegtuig verdwijnt van radar; recordaankoop Cardiff aan boord’

Dinsdag, 22 januari 2019 om

De zorgen zijn groot om Emiliano Sala, die naar verluidt in het vliegtuig zou zitten dat maandagavond van de radar is verdwenen tijdens de reis van Nantes naar Cardiff. Het Britse Air Traffic heeft maandagavond bevestigd dat een vliegtuig van de radar is verdwenen. Er heerst grote onduidelijkheid of Sala, die deze maand voor circa twintig miljoen euro door de club uit de Premier League is aangetrokken, daadwerkelijk in het vliegtuig zat. Politiebronnen stellen tegenover het Franse persbureau AFP dat dit het geval is, terwijl de Franse luchtvaartautoriteit dit ook aan AP zou hebben bevestigd.

Rob Phillips, voetbal correspondent van BBC Wales, laat dinsdag op BBC Radio Wales weten dat er bij Cardiff City 'oprechte bezorgdheid' heerst en er gezocht wordt naar informatie. De Franse journalist Arnaud Wajdzik laat op Twitter weten dat Sala niet aan boord zat, maar hij kan dat niet met zekerheid zeggen. L'Équipe en 20 Minutes melden dat Sala wél in het vliegtuig zat.

Maandagavond om 21.50 uur vertrok het vliegtuig vanuit Nantes naar Cardiff. De BBC meldt dat er twee reizigers aan boord waren, terwijl het volgens Sky News onduidelijk is hoeveel passagiers er in het vliegtuig zaten. Het vliegtuig biedt plaats aan een piloot en vijf passagiers. Engelse media melden dat een reddingsboot en twee helikopters op zoek zijn naar het vliegtuig.

De 28-jarige Sala is de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Cardiff City. De Argentijn overtuigde dit seizoen bij Nantes met twaalf doelpunten en twee assists. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2022. Maandagmiddag was hij in Nantes om afscheid te nemen van zijn ploeggenoten bij de club uit de Ligue 1. Op sociale media deelde hij beelden van deze ontmoeting. Sindsdien heeft hij niets meer van zich laten horen op zijn kanalen. De Coupe de France-wedstrijd die Nantes woensdag tegen Entente SSG zou spelen is inmiddels uitgesteld tot zondag.Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door janta)

Bizar verhaal... hopen dat dit goed komt

Zou wat zijn zeg. Hoop dat dit niet zo is, maar de voortekenen lijken wat anders te zeggen 🙏

We moeten niet alleen aan die voetballen denken het zou verschrikkelijk zijn maar ik neem aan dat er nog meer mensen aan boord zijn

22 januari 2019 om 10:14

Dit dus.. een voetballer is ook maar een mens, en staat niet boven de anderen in het vliegtuig. Hopelijk is het een storm in een glas water. Maar de voortekenen wijzen iets anders..

22 januari 2019 om 10:18

Het schijnt een vliegtuigje te zijn met 'maar' een paar andere mensen aan boord, maar hoe dan ook gaat het niet enkel om de voetballer inderdaad. Voor iedereen in kwestie een eng verhaal en verschrikkelijk als het waar zou zijn dat het daadwerkelijk gecrasht is.. Laten we hopen van niet.

22 januari 2019 om 10:35

Natuurlijk moeten we aan de anderen denken, maar dit is voetbalzone en er was bijna niemand aan boord zijn. Logisch dat je dan op voetbalzone geen nieuws krijgt over de piloot.

22 januari 2019 om 10:36

Het schijnt om een privéjet te gaan waar maar twee personen inzaten, dus waarschijnlijk de piloot en Sala

22 januari 2019 om 11:17

Het gaat om een Piper Malibu, een propeller vliegtuigje.

22 januari 2019 om 11:50

Dit zijn spannende tijden natuurlijk voor familie, oude en nieuwe club. Hopen dat het alsnog goed komt.

22 januari 2019 om 12:28

In dat geval vrees ik het ergste. Zo een vliegtuig is zeer instabiel in deze weersomstandigheden

22 januari 2019 om 10:44

Er zaten maar twee of drie mensen in. Wat dat betreft dus terecht dat hier naar de voetballer verwezen wordt. Als het een boeing 747 was zou het een ander verhaal zijn.

22 januari 2019 om 11:01

Het is terecht dat er hier naar de voetballer verwezen wordt? De piloot heeft geen familie/vrienden ofzo? En hij is niet beroemd dus het boeit allemaal niet zoveel?🤔

22 januari 2019 om 13:14

Natuurlijk is het voor beide treurig, echter is het voor de piloot risico van het vak. Daarnaast kun je niet uitsluiten dat de piloot verantwoordelijk kan zijn voor het "verdwijnen" van het vliegtuig. Dat er hier op een voetbalforum verwezen wordt naar een voetballer en niet naar een piloot, dat lijkt me logisch. Wellicht dat de piloot genoemd wordt bij vliegtuigzone.

22 januari 2019 om 13:24

Ja, Joentje, dat is dus totaal niet wat hij zegt en dat weet jij. Mensen zoals jij rennen graag tegen een muur aan en gaan vervolgens klagen bij de persoon die de bakstenen hebben vast gemetseld.

Zoals Modric zei, het is een voetballer met meer gedeelde informatie bekend over hem, hij is sowieso bekender, dus hij is logischerwijs de focus van het verhaal. Daar is niks raars aan. Je valt zepp zomaar aan.

Als het twee willekeurige personen waren, dan had een klein stukje tekst op teletekst. Nu kan je er een gezicht aan vasthangen.

Zou je niet verwachten met de "kleine" afstand tussen nantes en Cardiff. Dit soort nieuws hak er altijd wel in

''it followed severe weather warnings about snow and ice issued across France.

The Argentine footballer was believed to be travelling back from France after completing his £15million club-record transfer from Nantes to Premier League strugglers Cardiff City Fc.

This has not been confirmed by the club, but French police sources said they believe the player was on board the doomed flight.''

Laten we hopen dat hij er niet inzat, maakt het niet minder erg voor de mensen die er wel inzaten. Er zijn hoe dan ook mensen gesneuveld, dus daarmee hoe dan ook R.i.p.

Heb twee weken terug een zelfde sort tripje gedaan (Nantes-Manchester) stelt niks voor zo'n vlucht. Bizar dat het misgegaan is. Hopen dat er snel uitkomst is wat er gebeurd is!

22 januari 2019 om 10:52

"heb twee weken terug een zelfde sort tripje gedaan (Nantes-Manchester) stelt niks voor zo'n vlucht."

Ik gok dat jij in een wat groter vliegtuig zat. Dat is sowieso wel wat veiliger. Volgens het bericht gaat het hier om een zespersoons toestel.

22 januari 2019 om 11:36

Daar je zeker een punt! Dat was inderdaad niet in me opgekomen.

Man wat een slecht nieuws, en als ik aan Nantes denk denk ik ook altijd aan die andere vliegtuigramp. Nantes tegen PSV... Hoop dat het nu voor de mensen aan boord beter zou aflopen maar ben er bang voor.

Hopen op een wonder, en dat hij op één of ander manier ontvoerd is ipv dat ze gecrasht zijn.. pijnlijk is dit, hij weigerde China om in de PL te gaan voetballen, hij was dolgelukkig en enorm enthousiast en dan krijg je dit.. pff, hoe dan ook, sterkte aan de familie hopen dat hij levend terug gevonden, net als Julen trouwens.

22 januari 2019 om 11:34

''hopen op een wonder, en dat hij op één of ander manier ontvoerd is ipv dat ze gecrasht zijn.. ''

Owja, laten we dat vooral hopen, dat zal een opluchting zijn voor familie en vrienden. Dan hoeven ze zich gelukkig een stuk minder ongerust te maken...

22 januari 2019 om 11:40

Zo een vliegtuig kan niet zomaar verdwijnen.. ik hoop enkel op de minst erge scenario en dat is imo ontvoering hoe bizar het ook klinkt. Als het toch blijkt dat ze daadwerkelijk gecrasht zijn dan vrees ik voor het ergste.

22 januari 2019 om 12:10

Ontvoering lijkt me nogal lastig/onwaarschijnlijk met een vliegtuigje met 2 personen boven zee. Het positiefste scenario is denk ik dat ze een noodlanding op zee gemaakt hebben en ergens in het Kanaal dobberen in een zwemvest wachtend op redding.

22 januari 2019 om 11:49

"hopen op een wonder, en dat hij op één of ander manier ontvoerd is ipv dat ze gecrasht zijn"

Ik ben geen luchtvaartspecialist, maar volgens mij kun je een vliegtuig alleen van de radar laten verdwijnen door niet meer te vliegen. En het vliegtuig is boven zee verdwenen. Dus dat maakt het scenario dat de piloot er stiekem met hem vandoor is gegaan volgens mij al behoorlijk onwaarschijnlijk.

22 januari 2019 om 12:14

Je kunt onder de radar vliegen, niet dat dit nu het geval is.

22 januari 2019 om 13:16

Lijkt me niet dat je dat zo lang kan blijven doen. Nantes-Cardiff is nou ook niet echt een vlucht die uren duurt.

Dat zou een ramp zijn....
Hopelijk is het vliegtuig ergens anders geland en gaat het over, maar het ziet er niet goed uit.

22 januari 2019 om 12:54

geland op een onbewoond eiland zonder dat hij met de technieken in het vliegtuig kan communiceren naar het vaste land?
Kan, maar laten we realistisch blijven. Dit vliegtuig is gewoon in zee gestort en de inzittende zijn omgekomen. Het is nu zaak dit zo snel mogelijk te bevestigen zodat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

Arnaud Wajdzik heeft een uur of twee uur geleden op twitter al gezegd dat hij te horen heeft gekregen dat Sala wel aan boord was. En volgens AFP news heeft de Franse politie het ook aan hun bevestigd dat hij aan boord zat.

22 januari 2019 om 11:40

Vliegveld van Guernsey heeft ondertussen ook al gemeld aan een Zuid-Amerikaanse journalist (las het op Twitter) dat de piloot in kwestie van het vliegtuig om een noodlanding vroeg en de journalist vertelde dat Sala bovendien z'n telefoon niet opnam, dus het ziet er allemaal heel slecht uit helaas..

Ik vrees dat het vliegtuig ergens in het water gevallen zou zijn. Nantes - Cardiff is maar een halfuurtje ofzo vliegen. Wat triestig...

Bizar. Ik vind de kop van deze tekst wel erg vervelend. Man is waarschijnlijk dood, maar we noemen hem recordaankoop van Cardiff. Doe even gezond.

22 januari 2019 om 12:35

Wat had je dan willen zien staan? De kans dat mensen de naam Cardiff kennen is groter dan de naam Sala en bovendien is hij ook daadwerkelijk de recordaankoop van de club.

Het nieuws blijft met iedere kop even eng en als het daadwerkelijk gecrasht is - lijkt erop, maar nog niets is officieel - even triest. Laten we vooral ook niet vallen over de kop van een nieuwsbericht.

22 januari 2019 om 13:36

Ja, want de kop is natuurlijk erg in vergelijking met wat er is gebeurd?! Kom eens op zeg, ik maak me liever zorgen over de personen in het vliegtuig. Laten we gewoon hopen op een wonder in plaats van ons druk te maken over de titel van deze tekst.

22 januari 2019 om 14:51

God, wat slaan mensen door zeg. Iedereen is ineens heiliger dan de paus. Het is verschrikkelijk als hij daadwerkelijk is omgekomen in dit vliegtuig, en anders is het nogsteeds verschrikkelijk voor de mensen die wel in het vliegtuig zaten, maar meteen gaan miepen over het woord recordaankoop in dit bericht.

Ik zag hier boven ook al iemand die werd aangevallen omdat hij benieuwd was naar wat er gebeurd met het geld dat Leicester heeft betaald. Men slaat echt door.

Ik denk dat iedereen het er over eens is dat dit dramatisch nieuws is en dat iedereen meeleeft met de familie en vrienden van de inzittenden.

Afschuwelijk voor de familie en verder nabestaande maar ik begrijp 1 ding niet waarom niet de vlucht niet afgeblazen als het al zo moeilijk was om op te stijgen?

Wat ik maar niet kan begrijpen, is waarom in godsnaam stapt hij in dat vliegtuig als hij aangeeft dat het zowat uit elkaar valt. Vind het echt heftig nieuws en hoop nog steeds dat ie leeft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Cardiff City

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. HoilettAanvaller283
N. Mendez-LaingAanvaller162
N. EtheridgeDoelman340
O. NiasseAanvaller110
D. WardAanvaller111
S. BambaVerdediger284
J. BennettVerdediger260
Voor de complete selectie: Clubpagina Cardiff City.

1 fan
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 april
Joachim Andersen staat voor een zeer fraaie transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren