Arek Milik betovert Stadio San Paolo met schitterende vrije trap

Napoli heeft prima zaken gedaan in de top van de Serie A. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti speelde zondagavond in het eigen Stadio San Paolo een sterke eerste helft tegen Lazio en legde daarin uiteindelijk de basis voor de overwinning: 2-1. Arek Milik was met een schitterende vrije trap uiteindelijk matchwinner. Napoli heeft zijn tweede plaats op de ranglijst door de zege verstevigd en heeft nu zes punten minder dan koploper Juventus, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Napoli werkte voor eigen publiek een uitstekende eerste helft af, maar de eerste serieuze kans van de wedstrijd was na vijf minuten voetballen voor de bezoekers uit Rome. Sergej Milinkovic-Savic werd in het strafschopgebied bediend door Lucas Leiva, maar de kopbal van de Servische middenvelder kon doelman Alex Meret niet verschalken. Napoli stapelde daarna kans op kans. Milik teisterde in korte tijd tweemaal het aluminium, terwijl Fabián Ruiz van afstand rakelings naast schoot.

Na ruim een halfuur wist de formatie van Ancelotti alsnog de ban te breken. José María Callejón werd in de loop aangespeeld door Dries Mertens, waarna de Spanjaard het strafschopgebied binnenstormde en Thomas Strakosha kansloos liet met een verwoestende uithaal in de korte hoek: 1-0. Napoli pakte vervolgens vrijwel onmiddellijk door en wist zijn voordelige marge nog in de eerste helft te verdubbelen. Milik mocht vanaf ongeveer twintig meter aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal vervolgens op schitterende wijze in de bovenhoek.

Napoli leek zodoende op weg naar een probleemloze overwinning, maar halverwege de tweede helft wist Lazio de spanning in de wedstrijd volledig terug te brengen. Ciro Immobile werd in het strafschopgebied bereikt door Joaquín Correa, waarna de Italiaanse spits met een bekeken balletje de verre hoek vond. Kort na de aansluitingstreffer van Immobile volgde echter een meevaller voor Napoli: Francesco Acerbi moest na zwakke actie van Milinkovic-Savic een overtreding maken, waarna de verdediger met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld werd gestuurd. Lazio wist met een man minder geen gelijkmaker meer te forceren in de laatste twintig minuten.