‘Willem II akkoord met bod van 3,5 miljoen; Sol gaat salaris verachtvoudigen’

Woensdag, 16 januari 2019 om 08:13Chris Meijer • Laatste update: 08:37

Dynamo Kiev gaat een bedrag van 3,5 miljoen euro overmaken naar Willem II voor Fran Sol, zo weten De Telegraaf en het Brabants Dagblad te melden. Aanvankelijk veegden de Tilburgers een aanbieding van 3,25 miljoen euro van tafel, maar een Oekraïens bod van 3,5 miljoen heeft Willem II uiteindelijk toch weten te overtuigen. De spits gaat er in financieel opzicht flink op vooruit in Oekraïne en gaat ruim acht keer meer verdienen op jaarbasis.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Willem II akkoord is gegaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door jarich.)

Verdiende transfer en een mooie mogelijkheid om zich in ieder geval financieel onafhankelijk te maken.

16 januari 2019 om 10:45

Zeker! Maar snap niet dat hij in Nederland is gebleven. Ook snap ik Willemii niet. Dit kun je niet maken naar je achterban...3,5 miljoen. Dat is opde huidige markt voor iemand die alleen rechtdoor kan lopen, niet voor de bijna topscoorder van de Eredivisie. Ook voor de eredivisie BV geen beste beurt gemaakt. De rest van europa zal denken; dat is goedkoop in Nederland....

16 januari 2019 om 12:01

het is altijd nog maar afwachten hoe hij zal presteren op een hoger niveau.het is nog steeds maar willem 2.toch wel zonde was toch wel een van de blikvangers in de eredivisie.

250.000 er bij en de onderhandeling is al geslaagd? Vind 3,5 erg weinig voor iemand die zo veel waarde in je club vertegenwoordigt..

16 januari 2019 om 13:13

Logisch, mooie club Willem II. Gunt haar beste speler deze financiële stap nadat hij zijn onvrede heeft geuit.

Niet moeilijk doen, maar deze persoon die redelijk wat voor je club heeft betekent het simpelweg gunnen nadat je weet dat hij die stap wilt zetten.

Aan de andere kant, voetballers moeten echt stoppen met janken en hun contract leren te respecteren. Dan teken je maar enkele jaren korter voor een lager salaris of iets.

Belachelijk laag bedrag voor Sol.
Qua salaris snap ik overigens heel goed dat hij deze stap maakt.

16 januari 2019 om 08:43

Tja, het is met alle respect wel Willem II he. Sol is uiteindelijk wel een speler van een Eredivisie middenmotor en ook niet meer de jongste.

16 januari 2019 om 09:35

Willem 2 heeft een begroting van +/- 11 miljoen. Dan is een speler verkopen voor 3,5 miljoen vrij veel. Verder liep het contract van Sol dit jaar af. Wel had Willem 2 nog een optie om het te verlengen met een jaar. Kortom: Een perfecte deal

Groot gelijk dat ze uiteindelijk toch nog over de brug zijn gekomen. Hoe belangrijk Sol ook wel niet is voor Willem II, zo'n kans moet je een speler niet ontnemen.

Mensen die roepen dat hij 5-6 of misschien wel meer waard is snappen het niet. Een speler is waard wat clubs voor hem willen betalen. Kwestie van vraag en aanbod. Blijkbaar was het aanbod niet zo groot voor Sol. Dat hij een bepaalde waarde voor de club heeft is waar, maar die zal dalen als de speler zich genaaid voelt door zijn club.

16 januari 2019 om 08:46

Die was er wel maar dan had je hem afgelopen zomer moeten verkopen. Toen kon je wel rond 5 miljoen ervoor krijgen.

16 januari 2019 om 08:57

Wat hij vroeger waard was, doet er nu niet toe. Blijkbaar was hij nu geen 5 miljoen waard, want clubs wilde hem niet kopen voor dat bedrag.

16 januari 2019 om 09:17

@justpsv95 Die was er niet, er heeft zich van de zomer geen enkele club gemeld voor sol behalve Kiev. Dat ging om huur en daar wilde Willem II niet aan meewerken. En nu weer alleen Kiev die zich gemeld heeft dus hoe gek het ook klinkt er was nauwelijks interesse en dan weet je dat je niet de hoofdprijs gaat krijgen.

16 januari 2019 om 09:29

Ja wie weet, maar dan had je nu misschien wel onder de rode streep gestaan, verschil met de nummer 16 is slechts vier punten en Fran Sol is by far de belangrijkste schakel in de ploeg van Willem II.

Ik snap dat Sol teleurgesteld was toen hij hoorde dat het niet doorging.. van 120.000 per jaar naar 1 miljoen per jaar.. damn, prima opslag!
Wel apart dat Willem II niet akkoord gaat met een bod van 3,25 miljoen, maar wel met 250.000 meer.. dan had ik toch hoger ingezet als ik hun was.

16 januari 2019 om 08:44

Denk niet dat je heel veel meer kunt vragen. Kan wel, maar dan is de kans groot dat Kiev elders had gekeken. Die komen puur bij Sol uit omdat ze veronderstellen dat een 26 jarige spits van een Eredivisie middenmotor geen wereldbedrag zal kosten. 3.5m is voor Willem II natuurlijk al veel geld.

16 januari 2019 om 09:20

Ik denk dat het willem II niet zozeer om het bod te doen was maar op garantie stellingen dat ze het geld zouden krijgen. Er zou een groot deel van het bedrag betaald worden in termijnen en dat wilde Willem II niet. Overigens het transferbedrag kan nog flink oplopen door bonussen. Geen idee welke bonussen dat zijn overigens.

Dat Sol zou vertrekken wisten we al is eigenlijk ook veel te goed voor ons. Onze hoop was nu op Armenteros maar dat zal helaas niet gaan lukken. Er zit veel verschil tussen vraag en aanbod van Armenteros zijn club maar ook tussen de salaris eisen van Samuel. Dus of we wachten wie de langste adem heeft en hij komt pas op de laatste dag van de transfermarkt of Joris komt met een andere spits aankloppen. Ben benieuwd.

Prima bedrag voor een speler van een middenmoter in de Eredivisie. Weliswaar clubtopscorer en een leuke spits voor veel Eredivisieclubs (buiten de top 2), maar heeft zich buiten Willem II nergens bewezen. Hij heeft in het verleden alleen maar in lagere divisies gespeeld. Gezien de duur van het contract kon de Tilburgse club gewoon niet meer vragen.

Met de toekomstige transfer van Frenkie de Jong, waar Willem II door een doorverkooppercentage ook nog miljoenen binnen harkt, zouden ze zich dusdanig kunnen versterken dat ze de stap richting het linkerrijtje kunnen maken.

16 januari 2019 om 09:40

Dit zijn eenmalige baten. Om een stap omhoog te maken moeten de structurele inkomsten omhoog.

16 januari 2019 om 11:10

Begroting van Willem II dit seizoen is /- 10 miljoen. Dit bedrag krijgen ze nu ook door twee transfers. Je kunt de begroting ook met 5 miljoen omhoog gooien. Dan kun je dus met behulp van deze 'eenmalige baten' structureel groeien.

16 januari 2019 om 12:11

En dan kan je over 2 jaar gaan bezuinigen omdat het geld op is. Nee geen gekke dingen doen daar waren we in 2010 bijna aan ten onder gegaan. 2x in het linker rijtje eindigen zorgt nog niet direct ervoor dat je begroting blijvend met 5mln omhoog kan. dan moeten we nog een aantal jaar langer in het linker rijtje blijven.

Geld van Frenkie en Sol investeren in projecten om structureel meer geld binnen te krijgen (sponsorafdeling) en een deel steken in het aantrekken van talenten. We hebben nu 4 huurlingen wellicht zou je van een deel van dit geld spelers op die posities kunnen aantrekken met doorverkoop waarde. Dit traject hebben we voorgaande jaren al gestart en er staan nu een aantal spelers die potentie hebben om op termijn een mooie stap te zetten.

16 januari 2019 om 12:42

Hoezo geld op? Je hebt dan nog 5 miljoen reserve en met een begroting van 16 miljoen kom je op gelijke hoogte met FC Groningen. Daarnaast ga je qua begroting in één klap Ado, Nac, PEC en Heracles voorbij.dat moet genoeg zijn om structureel te groeien.

16 januari 2019 om 13:07

Leuk, maar je hebt je inkomsten niet. Vroeg of laat is het potje leeg, en heb je een enorm probleem. Veel beter, en dat is ook het plan, om het geld in bijvoorbeeld het stadion te steken. Geen huur meer en meer inkomsten omdat je her en der wat verbeteringen door voert, en je hebt je begroting voor altijd met 1 a 2 miljoen opgekrikt inplaats van 2 jaar met 5 miljoen en daarna weer terug bij af te zijn.

16 januari 2019 om 13:22

Als je voor volgend seizoen van die 10mln 5mln in de begroting gooit heb je nog 5mln over maar na 2 jaar niets meer en moet je gaan bezuinigen. Wat die 5mln reserve moet je het seizoen erop inzetten omdat je anders al na 1 jaar moet bezuinigen. Dat is het probleem met eenmalige baten ze zijn eenmalig!

Dus het is de kunst om van die 10mln investeringen te doen waardoor je structureel meer geld binnen krijgt. Dan kan je de begroting opkrikken. En dat gaan we ook doen zie antwoord van Allochteun. Stadion overnemen zodat we die 1mln huur niet meer hebben en zo verbouwen zodat we daar structureel meer inkomsten uit kunnen halen.

16 januari 2019 om 16:26

Ik was juist in de veronderstelling dat Willem II het stadion in eigen beheer heeft. Dan is het inderdaad van belang om daar wat mee te doen. Als de huursom echt 1 miljoen per jaar is, dan is het verstandiger om het stadion over te nemen.

Dit is natuurlijk een groot gemis voor W2, maar ook voor de hoger aangewezen clubs in de Eredivisie. Sol had absoluut zijn waarde gehad voor de subtoppers in Nederland. Ik denk dat hij dat de afgelopen jaren wel heeft bewezen.

Op en top prof, ook buiten het veld (door zijn docu) toch wel een zwak voor hem gekregen.

Ik ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen.

Heel logische stap voor Sol. Gaat zichzelf financieel onafhankelijk spelen en bovendien ook nog Europees. Hij heeft zichzelf in Nederland goed staande gehouden en zijn carrière nieuw leven ingeblazen. Jammer dat AZ het niet aandurfde om hem binnen te halen, echt in alles een betere spits dan die Johnsen van Ado. Ook had ik gehoopt dat FC Utrecht hem had binnengehaald, dan kon je Dessers, Makienok en Bahebeck lekker laten vertrekken en met Sol en Kerk gaan spelen. Venema en Boussaid erachter.

Veel succes Sol daar in Oekraïne. Hopelijk speel je jezelf wel in de basis en schiet je ook daar met scherp. Je was een enorme aanwinst voor de Eredivisie en Willem 2 gaat er erg veel moeite mee krijgen om een waardige vervanger voor jou te vinden.

Tja, ik had gehoopt dat az hem kon wegkapen maar tegen zo’n salaris valt nooit op te bieden voor az.

Willem 2 zal uiteindelijk wel bij Cassierra uitkomen.
Niet te hopen voor hun dat het verlies van Sol ze uiteindelijk onder de streep doet belanden.

16 januari 2019 om 12:13

Cassierra??? die naam hoor je helemaal niet rondom Willem II en de speler pas ook totaal niet bij Willem II. Bovendien Cassierra wil toch naar het buitenland?

Slecht onderhandeld, slechts 250.000 erbij in tweede instantie. Bovendien kun je bij een rijke club als Dinamo Kiev de prijs wel wat scherper stellen.

Ik begrijp niet waarom sommigen dit bedrag laag vinden. We hebben het niet over een speler van Ajax he? 3.5 miljoen voor de spits van de nummer 12 van de Eredivisie is gewoon een heel mooi bedrag.

Prachtig voor hem En ik denk dat hij daar ook gaat scoren en over 2 jaar voor 40 miljoen verkocht wordt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
16.FC Emmen30-28
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. TrésorMiddenvelder344
V. PavlidisAanvaller3412
M. KöhlertAanvaller320
C. NunnelyAanvaller327
K. WriedtAanvaller248
A. MurićKeeper140
J. BrondeelKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

7 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
AC Milan heeft bij AA Gent geïnformeerd naar Roman Yaremchuk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren