‘Hij moet wekelijks de beste zijn bij Jong Ajax en dat lukt hem nog niet’

Zondag, 13 januari 2019 om

Dennis Johnsen hoopt in 2019 beter in vorm te raken. De buitenspeler van Jong Ajax kwam dit seizoen tot dertien duels in de Keuken Kampioen Divisie en deed één keer kort mee in het eerste elftal. Michael Reiziger verwacht meer van zijn pupil en ook Johnsen zelf beseft dat hij beter zal moeten spelen, om een vaste basisplek te krijgen in de beloftenploeg.

Zondag tegen Jong PSV (2-2) stond de twintigjarige Noor de gehele tweede helft op het veld. Dat hij ondanks de afwezigheid van een aantal spelers geen basisplek had, verraste hem niet. "Ik heb last van mijn knie. Dat was de belangrijkste reden", verklaart hij. "Ik heb een paar lastige maanden gehad. Ik presteerde niet zo goed als voorheen en dan krijgen andere spelers natuurlijk een kans. Het is vaak nog te wisselvallig en ik moet stabieler worden."

"Het is moeilijk om elke week op topniveau te zijn, maar dat moet wel", beseft Johnsen, die in de spiegel kijkt. "Je kunt de schuld niet leggen bij de trainer of bij andere factoren. Als je niet presteert, dan moet je eerst naar jezelf kijken." Trainer Reiziger stelt na de wedstrijd tegen Jong PSV dat er veel wordt gepraat met Johnsen. "Hij heeft heel erg veel kwaliteiten. Daarmee moet hij eigenlijk wekelijks de beste van het veld zijn en dat lukt hem nog niet."

"Of het een mentaal iets is? Dat kan", concludeert de trainer van Jong Ajax. In september werd Johnsen nog op scherp gezet door hoofdtrainer Erik ten Hag, die hem toen niet opnam in de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd tegen Te Werve (0-7 zege). "Hij moet beter gaan spelen, zich beter gaan ontwikkelen. Het is te wisselvallig", zei Ten Hag, om eraan toe te voegen dat Ajax 'heel veel spelers' heeft en dat Johnsen 'regelmatiger moet laten zien dat hij een bijdrage levert en rendement heeft'.


Poll

Hoort een fitte Dennis Johnsen in de basis bij Jong Ajax?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door primetime)

Echt een slappe zak dit. Hij kan best aardig voetballen, maar als zijn eerste 2 acties niet lukken dan kan je hem beter gelijk wisselen want dan laat hij zijn koppie hangen en gaat hij zich verstoppen. Dat hij vandaag op de bank zat achter Thetani (een van de slechtste Ajax spelers ooit) en niet mee mocht met Ajax 1 naar Amerika zegt eigenlijk genoeg. Ik hoop dat Ajax hem verkoopt/verhuurt deze winter want hij loopt alleen maar andere talenten in de weg. Zeker nu Traore er bij is gekomen en Bandé terug komt van zijn blessure.

Was destijds een logische aankoop, een jonge speler met veel potentie. Ik was even vergeten dat deze speler ook nog bij Ajax speelde. Iemand enig idee hoe hij het nu doet?

13 januari 2019 om 18:48

Hij begon vorig jaar goed maar je ziet dat hij geen stappen maakt. Ik heb al vaker opgemerkt dat je vaak stil blijft staan als je langer dan 1 jaar in de eerste divisie speelt. Deze jongen moet echt maken dat hij weg komt bij ajax.

Volgens mij te vroeg weggegaan bij Heerenveen. Was daar vorig jaar al basisspeler geweest en had dan in de eredivisie zich waarschijnlijk beter ontwikkeld. Zeker gezien hij in de voorbereiding al goed voor de dag kwam bij het eerste. Als je nu de bank warm houdt bij nota bene jong Ajax, heb je mijns inziens de verkeerde keuze gemaakt. Daarmee wil ik de faciliteiten bij Ajax niet diskwalificeren, want die zijn gewoon beter dan die van Heerenveen.

13 januari 2019 om 18:42

Tja, dat is altijd makkelijk om de verstandige keuze te maken. F. de Jong werd door Ajax direct weer verhuurd aan Willem II om daar vervolgens alleen maar op de bank te zitten dat Ajax hem besloot terug te halen om hem via Jong Ajax de route naar Ajax 1 te laten afleggen. Feit is wel dat het bij Johnsen allemaal niet heeft uigepakt zoals gehoopt. Terwijl hij toch zeker halverwege 2017/18 op de goede weg leek, zijn debuut maakte en steeds vaker bij de selectie zat. Vanaf de trainerswissel heeft hij minder kansen gekregen en dit seizoen is het gewoon te weinig wat hij brengt.

Deze jongen heeft het gewoon niet, ik had nog de hoop dat hij wat meer overzicht zou krijgen maar helaas. Ik vind Kuhn een stuk beter omdat hij juist wel het overzicht, een steekpass en het rendement heeft. Hopelijk krijgt hij meer speelminuten in jong ajax ten faveure van Johnson.

Werd binnen gehaald alsof het de F. De jong van Heerenveen was... maar aan alles zie je dat dit Andersen 2.0 is. Kan lekker voetballen maar is gewoon mega slap!

13 januari 2019 om 18:44

Eerder Andersen 0.5.

Geef deze jongen toch nog wat de tijd. Je kan beter doorselecteren op spelers als Cerny die echg niet meer het eerste gaan halen.

13 januari 2019 om 18:41

Flepper,

Dennis Johnsen is helaas geen speler die het zal maken bij Ajax, mist mentaliteit om te slagen en ziet het spelletje niet goed.

Is jammer maar moeten we snel afscheid van nemen, ook Kristensen is niet wat me moeten willen hebben bij Ajax.

Kristensen doet nog wel wat goed, maar kan ook niet goed verdedigen.
Bij Cerny heb ik nog steeds vraagtekens, hij heeft iets maar het komt er nog steeds niet uit.

Moet Ajax ook goed naar kijken of hij het wel heeft.

13 januari 2019 om 18:41

Cerny was één van de uitblinkers tegen Flamengo. Ik weet het, het is een oefenwedstrijd, maar hij begint langzaamaan in vorm te komen na zijn zware blessure. Zeker niet afschrijven. Johnson, daar durf ik wel van te zeggen dat hij veel tekort komt voor Ajax 1..

13 januari 2019 om 18:47

Nog meer tijd? Hij is zo'n beetje de oudste speler van Jong Ajax en kan daar nog geen eens een basisplaats afdwingen. Het is geen jochie van 17 jaar

13 januari 2019 om 18:51

Ze zijn even oud, Cerny is 3 klasses beter en dan wil jij Cerny doorselecteren?

13 januari 2019 om 19:46

Johnson heeft het niet. Ik hoop dat je zelf wel ziet dat Cerny 3 keer beter is.

Sommige spelers ziet men het bij Ajax gewoonweg niet echt in zitten. Wat de reden dan ook is. Qua statistieken doet deze jongen het niet zo slecht, ik vind het argument dat hij het elke week moet laten zien ook een zwakke, want er zijn genoeg spelers die dat ook niet deden of zelfs geen al te beste indruk achter wisten te laten (onana bijvoorbeeld) maar toch de kans krijgen in Ajax 1.

Als ik me niet vergis had Cerny een seizoen bij Jong Ajax zelfs vijftien goals en iets van tien assists in amper dertig wedstrijden en zelfs dat was niet overtuigend genoeg. Dan kun je beter opzoek naar een club waar men het wel echt in je ziet zitten.

13 januari 2019 om 18:53

Na dat seizoen haalde Keizer hem vast bij Ajax 1 en verkoos Keizer hem soms ook nog boven Neres en Kluivert. Dat hij dan vervolgens alles afscheurd en een jaar er uit ligt kan je niemand echt kwalijk nemen.

13 januari 2019 om 19:33

Cerny kreeg in begin van seizoen echt minuten en zou waarschijnlijk ook gewoon vast bij het eerste hebben gezeten zonder blessure. Nogsteeds een van de meest getalenteerde vleugelspelers die ik op Nederlandse jeugdvelden heb gezien. Enorm jammer dat hij stap niet heeft kunnen zetten vooralsnog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


89 fans
Actuele wedstrijden

6 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Tottenham Hotspur overweegt 15 miljoen pond uit te trekken voor Nicolás Tagliafico, omgerekend 17,5 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren