‘PSV richt zich bij vertrek Lozano of Bergwijn op 45-voudig international’

Vrijdag, 4 januari 2019 om

Steven Bergwijn en Hirving Lozano worden vaak in verband gebracht met een uitgaande transfer bij PSV. Bij een eventueel vertrek van een van de twee aanvallers richten de Eindhovenaren de pijlen onder anderen op Firmin Mubele, meldt Foot Mercato. PSV zou overwegen bij een uitgaande transfer de 24-jarige aanvaller van Toulouse in eerste instantie te huren.

Naar verluidt denkt niet alleen PSV aan Mubele. Ook Bursaspor, Anderlecht, Club Brugge en Huddersfield Town overwegen de 45-voudig international van de Republiek Congo te halen. De aanvaller kwam dit seizoen, mede door blessureleed, nog niet vaak in actie voor Toulouse. Hij ligt nog tot medio 2022 vast bij de huidige nummer dertien van de Ligue 1.

Toulouse betaalde afgelopen zomer vijf miljoen euro aan Stade Rennes voor Mubele, nadat hij eerder in een verhuurperiode al indruk had gemaakt. Bij Rennes produceerde Mubele 8 treffers en 3 assists in 37 duels. De veelzijdige aanvaller was eerder ook nog actief voor Al Ahli uit Qatar en AS Vita Club uit zijn geboortestad Kinshasa.Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door sirius)

Als Bergwijn of Lozano weg zouden gaan bij PSV dan is dat aderlating voor PSV die zijn moeilijk te vervangen.

4 januari 2019 om 15:37

Ach, laatste paar jaar wordt dit altijd over de buitenspelers van PSV gezegd. Uiteindelijk heeft PSV al een aantal jaren goede buitenspelers. Ik ben een ook niet bang dat er goede vervangers voor zullen komen. Malen is bijvoorbeeld een leuk talentje die het misschien kan maken. Als Robben terug komt (en hij blijft lange tijd fit), dan word je niet slechter.

4 januari 2019 om 16:07

Dat wel ja maar Robben is erg blessuregevoelig maar goed zal wel goedkomen als ze vertrekken.

4 januari 2019 om 16:46

Als één van hen vertrekt, dan zou ik voor Mathias Vargas (Velez Sarsfield) gaan.
Hij is snel, nog maar 21 jaar, heeft een goed overzicht en heeft een uitstekende (steek)pass. Enige nadeel is zijn lengte. Hij is aan de kleine kant. Kortom: eenzelfde type als Driesje Mertens.

Het zou best kunnen dat PSV een dergelijke speler een half jaartje gaat huren als een Lozano of Bergwijn nu plotseling voor de hoofdprijs vertrekt. Dat is beter dan nu voor je gewenste speler de hoofdprijs betalen (als je die al kan krijgen). Ik kan me echter niet voorstellen dat PSV hem voor de lange termijn wil.

Ken deze speler niet, maar het eerst huren van deze speler lijkt me in ieder geval een goede optie. Wel hoop ik dat PSV indien Lozano danwel Bergwijn vertrekt een jongere speler haalt die zich op dezelfde manier kan ontwikkelen zoals de eerder twee genoemde spelers dat ook hebben gedaan. Zowel Lozano als Bergwijn zie ik voor niet minder dan 45 miljoen weg gaan. Het geld wat er binnen komt kan PSV prima opnieuw investeren in toptalenten. Daarnaast komen er ook enkele goede jeugdspelers aan, bijvoorbeeld een Ihattaren, die heeft meer dan zeker de potentie om basisspeler te worden in PSV 1.

4 januari 2019 om 15:10

Kan me niet voorstellen dat PSV Bergwijn of Lozano nu zou laten gaan voor de hoofdprijs. Dan boor je jezelf de titelkansen door de neus. Die smak geld krijg je ook in de zomer wel. Mocht het er van komen dan zal het vooral een huur voor de breedte zijn, als stand-in Malen.

4 januari 2019 om 15:20

Toevallig ging het in een ander topic over El Khayati net. Mocht Pereiro, Lozano of Bergwijn vertrekken, zou ik hem absoluut halen. Een speler die je op meerdere posities kwijt kunt. Zijn leeftijd is niet gunstig, maar ik denk dat hij ook bij PSV goede cijfers zou overleggen, en meer kan brengen dan Pereiro. Gezien het toch om een stand in draait, omdat Malen al op de deur klopt, zou ik dat gokje wel aandurven

4 januari 2019 om 15:31

Als Pereiro vertrekt komt er niemand denk ik. Je hebt Mauro Jr., Ramselaar is er oook nog steeds en Thomas is bijna herstelt van zijn blessure. Dan zou je Ihattaren kunnen doorschuiven. El Khayati is zeker niet verkeerd, maar als hij uberhaupt zou komen dan zou Van Bommel hem toch niet meteen in de basis gooien.. Als stand-in kan je dan denk ik beter een jeugdspeler nemen dan een oudere Khayati.

4 januari 2019 om 16:08

Thomas is gehaald als nummer zes, dus die zou ik niet meerekenen als vervanger van Pereiro.

4 januari 2019 om 19:09

@bobiku, Zijn leeftijd niet gunstig? Hij is 24!! Normaal gesproken ligt zijn top op 27 jaar. Als hij goed genoeg is kan hij lang genoeg mee en kan hij ook nog na een jaar of 4 tegen een goede restwaarde verkocht worden.

4 januari 2019 om 19:30

Burdy

El Khayati wordt over een maand 30!!!

4 januari 2019 om 19:34

Bobiku

El Khayati wil niet naar Psv, hij wil liever naar Feyenoord.
Los daarvan, ik ben wel ,met je eens dat hij veel meer kan brengen dan Pereiro. Die is soms letterlijk de hele wedstrijd onzichtbaar, en is slap in de duels. Dus wat dat betreft zou El Khayati wel beter zijn dan Pereiro.

Maar in mijn ogen is El Khayati niet het nievau dat PSV momenteel moet nastreven. Als Pereiro weg gaat, dan moet er steviger vervanger voor die plek gehaald worden en niet een wat oudere speler uit de eredivisie. PSV moet slagen maken nu, om Ajax bij te benen. Dat ga je niet trekken met El Khayati.

4 januari 2019 om 15:47

Niet vergeten dat er een fors doorverkooppercentage op Lozano zit. Van een transfer blijft niet zoveel over als men hoopt. Bij Bergwijn is dit uiteraard niet het geval.

Ken 'm niet maar lijkt me geen versterking. Laatste twee seizoenen 44 wedstrijden gespeeld en daarin 6 goals gemaakt en 3 assists gegeven. Heeft ook nog eens een lang contract dus goedkoop zal ie uiteindelijk, na een huurperiode, nog steeds niet zijn.

Kan aan mij liggen maar hij ziet er ook wel wat ouder uit dan 24 eerlijk gezegd.

4 januari 2019 om 16:15

Die cijfers vallen inderdaad erg tegen. Begrijp best dat hij weinig doelpunten maakt, maar dan ook maar 3 assists lijkt me toch wel heel erg weinig.

Nog nooit van gehoord, benieuwd of hij er direct kan staan.
Indien hij niet direct inzetbaar is zou ik doorschakelen richting jeugd

Een dergelijkje speler past wel bij de kruideniers mentaliteit in Eindhoven. Financieel ook nog niet gezond, doorverkooppercentage van Lozano is 35^% exclusief makelaarskosten. Schuld aan de gemeente is nog 11 Mio. Dus als ze 36 Mio vangen wat geboden is door Napoli en Milaan dan houden ze er maar 8 a 9 Mio aan over. Beter is het bod van Chelsea te accepteren dat ligt hoger richting 45 Mio. Al met al een goede deal natuurlijk al vond ik hem vorig jaar wel behoorlijk beter dan dit jaar. Dit jaar is Bergwijn bepalender

4 januari 2019 om 15:40

Dat zijn een flink aantal aannames die je doet, maar op basis van je eerste zin hoeven we er geen een serieus te nemen

4 januari 2019 om 16:14

Maak je er niet druk om dit wordt weer een jaar voor Ajax zonder prijzen.

4 januari 2019 om 18:58

Knap dat jij reageert op iemand die zijn voorganger op zijn plek zet door veelal onzin aannames, maar jij er nog eens een schepje bovenop doet. Ajax doet feitelijk op alle fronten nog mee. En staan slechts 2 punten achter op psv waarvan de wedstrijd in Amsterdam nog in het verschiet ligt. Dus de kans dat Ajax hellemaal geen prijzen gaat pakken dit seizoen, is meer gebaseerd op jouw onzin en weet van het spelletje, of je afgunst naar Ajax.

4 januari 2019 om 19:14

Nou het enige echte vergelijkingsmoment was toen Ajax dit seizoen tegen PSV speelde. Dus gebaseerd op die wedstrijd is het zeer realistisch te verwachten dat ze geen kampioen worden. CL is dan nog mogelijk maar acht ik ook niet realistisch. De beker zijn ze nog wel zeer kansrijk aangezien PSV daar is uitgeschakeld. Maar ja de beker is volgens veel Ajax supporters een troostprijs en geen echte prijs.

4 januari 2019 om 15:55

In welk opzicht is PSV volgens jou financieel niet gezond? Je verzint gewoon wat getallen om je onderbuikgevoel mee te argumenteren. Wat simpel joh.

4 januari 2019 om 16:03

Chelsea heeft geen nul interesse in Lozano, en daarnaast net even 10 tallen miljoenen voor een pulisic afgetikt.

4 januari 2019 om 16:24

PSV heeft al vaker een ongewoon hoog doorverkooppercentage gehad (+/- 40%), een interessante manier van zaken doen. Je gokt hiermee op een grote ontwikkeling van de speler. Toch houd je er niet bijzonder veel aan over op zo'n manier. Verkoop je die jongen voor 40 miljoen, blijft er nog maar 24 miljoen over, daarna moet je nog makelaarskosten betalen en evt andere kosten. Een zeer mooi bedrag, maar dan klinkt die 40 miljoen ineens minder rooskleurig.

4 januari 2019 om 16:37

Wat is dat toch op deze site dat mensen maar gewoon dingen verzinnen? Hoevaak en wanneer heeft PSV volgens jou dan een doorverkooppercentage van 40% afgesproken bij een inkomende transfer?

4 januari 2019 om 16:45

Dankzij een dergelijke doorverkoop-percentage is Lozano uberhaupt haalbaar voor Psv. Niet elke club heeft het geluk dat ze in de hoofdstad van Nederland gelokaliseerd zijn en iemand als Marc Overmars heeft die zelfs regelmatig bekritiseerd werd/word door Ajax-supporters.

4 januari 2019 om 16:55

Bruma. kostte wolfburg 13.5, hield psv 8.5 aan over.

4 januari 2019 om 17:06

Doorverkooppercentage was naar verluidt 30 tot 40 procent, waardoor PSV hem goedkoop van Chelsea kon overnemen. Dat is 1 speler waarbij PSV zelfs niet eens een percentage van 40 procent moest afstaan. Dus feitelijk 0 voorbeelden nog.

4 januari 2019 om 17:12

Het ging om dergelijk hoge doorverkooppercentages, dan heb je daar dus je voorbeeld. Lozano, 2e voorbeeld.
Denk je dat kranten, bladen en journalisten deze cijfers zonder enig verstand van zaken publiceren? Ik word er niet beter of slechter van, ik benoem je alleen de voorbeelden. Blijkbaar trek jij het je persoonlijk aan.

4 januari 2019 om 16:42

Of even beseffen dat het doorverkoop-percentage het juist mogelijk heeft gemaakt dat PSV hem uberhaupt kon betalen. Niet iedere voetbalclub heeft een eigen vermogen van meer dan 150 miljoen euro en weet zelfs sponsoren aan te trekken als ze vier jaar op rij geen prijs winnen.

Bovendien zijn geen van die bedragen concreet. Het is goed mogelijk dat het bedrag dat PSV zou willen ontvangen (35 miljoen euro) complete onzin is en dat PSV veel meer wil hebben. Ik moet toch eerlijk zeggen dat het vorig jaar leuker en aangenamer was om met supporters van bepaalde clubs te discussieren.

4 januari 2019 om 16:48

@xajacfa

Quote: "een dergelijkje speler past wel bij de kruideniers mentaliteit in Eindhoven. Financieel ook nog niet gezond, doorverkooppercentage van Lozano is 35^% exclusief makelaarskosten. Schuld aan de gemeente is nog 11 Mio. Dus als ze 36 Mio vangen wat geboden is door Napoli en Milaan dan houden ze er maar 8 a 9 Mio aan over".

Ik heb zelden iemand in zo weinig zinnen zoveel onzin horen uitkramen. PSV doet nooit inhoudelijke mededelingen over transfers en de aanname dat het doorverkooppercentage 35 procent zou bedragen, is hooguit gebaseerd op een dorpsroddel. Vooral de toevoeging dat die 35 procent exclusief makelaarskosten is, toont aan dat je niet gehinderd wordt door enige kennis omdat de makelaarskosten natuurlijk niet ten laste komen van de verkopende maar van de kopende partij. Bovendien geldt het doorverkooppercentage natuurlijk niet de hele transfersom, maar de transfersom minus het aankoopbedrag. Rekenen is duidelijk niet je sterkste kant en dat geldt in het kwadraat voor logisch redeneren. Als je aan de ene kant beweert dat een club niet gezond is en diezelfde club aan de andere kant een kruideniersmentaliteit verwijt, komt dat op mij in ieder geval niet al te snugger over. De bewering dat PSV een schuld zou hebben bij de gemeente Eindhoven, is zo mogelijk nog belachelijker aangezien de Gemeente in de gronddeal waar je op doelt, de kopende en dus betalende partij was. Je moet mij maar eens uitleggen hoe het mogelijk is dat als ik jou iets verkoop en jij mij dus moet betalen, ik bij jou in de schuld kan komen te staan ipv andersom. Dat PSV financieel niet gezond zou zijn, is ook weer zo een bewering die je met geen enkel argument kunt onderbouwen en die gezien het feit dat de club de afgelopen zeven (!) jaren zwarte cijfers heeft geschreven en het eigen vermogen van 34 miljoen dat de club heeft opgebouwd, niet anders dan stompzinnig omschreven kan worden. Helemaal als je de miljoenen uit de CL die straks weer op de rekening worden bijgeschreven in die overweging meeneemt.

4 januari 2019 om 18:47

@scepticus38, de "dorpsroddel" komt van lokale PSV watchers, wat gewoon fans zijn met een column in de krant, en die claimden een doorverkooppercentage van 40 procent. mannen als Rik Elferink en die zijn doorgaans goed ingevoerd.

Overigens is het een feit dat PSV zijn schuldenlast heeft hergefinancierd d.m.v. een onethische deal met de gemeente, waarmee schulden aan commeriele banken met normale rentepercentages verkapt werden omgezet naar een lening tegen een uiterst laag rentepercentage waar alleen Nederlandse overheidsinstellingen door de AAA rating recht op hebben. Er is toegezegd dat PSV aan het eind van de looptijd van de pacht de grond voor een symbolisch bedrag terug mag kopen, vandaar dat ik het een verkapte lening noem. Dit wekt wrevel en wat mij betreft terecht. Want AZ, Ajax, Twente en Feyenoord moe(s)ten keihard saneren en PSV heeft dit door deze deal nooit hoeven doen.

Daarnaast heeft PSV ook een fonds opgezet met ca 30 miljoen aan leningen van o.m. Asml, VDL en Philips. Dat hoorde bij de gronddeal met de gemeente. Er was dus ook druk vanuit deze grote bedrijven naar de Gemeente toe. Maar dat is dus een lening, die om wordt ingezet om de faciliteiten te verbeteren.

Verder betekent 35 miljoen aan E.v. niet zoveel; dat zijn de bezittingen minus schulden en dat is geen courant tegoed. Een stadion en de faciliteiten op de Herdgang zijn geld waard en zijn een onderdeel van het E.v. Uiteraard is PSV financieel gezond want het krijgt 40 miljoen aan CL inkomsten en verder heeft PSV kapitaal op het veld staan met Bergwijn, Lozano, Dumphries, Rosario en Angelino.

4 januari 2019 om 19:52

"overigens is het een feit dat PSV zijn schuldenlast heeft hergefinancierd d.m.v. een onethische deal met de gemeente, waarmee schulden aan commeriele banken met normale rentepercentages verkapt werden omgezet naar een lening tegen een uiterst laag rentepercentage waar alleen Nederlandse overheidsinstellingen door de AAA rating recht op hebben. Er is toegezegd dat PSV aan het eind van de looptijd van de pacht de grond voor een symbolisch bedrag terug mag kopen, vandaar dat ik het een verkapte lening noem. Dit wekt wrevel en wat mij betreft terecht. Want AZ, Ajax, Twente en Feyenoord moe(s)ten keihard saneren en PSV heeft dit door deze deal nooit hoeven doen."

Het ligt vast en zeker aan mij, maar ik mis een beetje waar PSV nou precies 'onetisch' is geweest bij de deal met de gemeente. Je beschrijving klopt nagenoeg volledig, en ik vind het ook prima dat je het hier hebt over een 'lening' (van de gemeente aan Psv) maar dat is het uiteraard niet. Het is een herstructurering. En eentje die ook nog wel vaker voorkomt, want het reduceren van je rentelasten door een nieuwe lening af te sluiten is op zichzelf geen rare truc of zo, dat is een geaccepteerde vorm van het herfinancieren van je schulden. Daarbij schreeuwden velen op discussiesites moord en brand omdat het (ongeoorloofde) Staatsteun was, maar de Europese Commissie heeft allang beslist dat daar geen sprake van was. Het was dus geoorloofde Staatsteun. En wat daar onetisch aan is, dat kan ik dus met geen mogelijkheid volgen.

En ja, dan is er dus nog de vergelijking met andere clubs, die, stel jij, wél keihard moesten saneren. Daarin heb je geen ongelijk, maar ik vind dat geen valide argument. Dat Twente en AZ dat moesten, soit, dat moesten Nac, Roda, Sparta, Mvv, Fortuna en noem nog een serie clubs ook allemaal. Maar Ajax?? In dat kader vind ik het veel interessanter om eens onder de loep te nemen dat Ajax het stadion waar ze nu in spelen ook gewoon cadeau heeft gekregen van de overheid. Want de totale kosten van De Arena, daar heeft Ajax geen cent aan bijgedragen. Ze zouden initieeel iets van acht tot tien miljoen gulden moeten bijdragen, maar dat geld is geschonken door de gemeente Amsterdam, in ruil voor het ophef van de erfpacht op (het trerein) van De Meer. De rest van de kosten is opgehoest door de gemeente Amsterdam, de provincie Noord Holland, door de Rijksoverheid én door een aantal bedrijven. Dus Ajax heeft (ook) gewoon staatsteun gehad. Het enige verschil is dat dit destijds gebeurde in een periode dat het politiek nog helemaal geen oissue was dat de overheid geld stak in betaald voetbal. Door de woekerende verrechtsing en de reactionaire wind die door ons land waait is dat nu opeens allemaal lastig, dat was toen niet het geval. En als Feyenoord nog een nieuwe stadion wil, dan is ook de overheid daar een belagrijke factor in, anders komt er helemaal geen nieuwe stadion.

Dus hoe etisch waren Ajax dan en is Feyenoord nu?

"verder betekent 35 miljoen aan E.v. niet zoveel; dat zijn de bezittingen minus schulden en dat is geen courant tegoed. Een stadion en de faciliteiten op de Herdgang zijn geld waard en zijn een onderdeel van het E.v."

Ook hier: je hebt gelijk! Eigen vermogen is helemaal geen zak geld, of het saldo van je liquide middelen. Het is het saldo van je bezitingen min je schulden. Zoals bij Ajax ook! En daar ga ik weer, dan is het dus ook niet zo dat Ajax een banksaldo heeft van 170 miljoen toch? PSV heeft een prima eigen vermogen, een exploitatie die nagenoeg op nul uitkomt (dus PSV geeft jaarlijks ongeveer evenveel uit als het binnen krijgt) en kan dus jaren vooruit.

4 januari 2019 om 21:03

Moet ik echt aan je uitleggen dat het onethisch is om als commerciele instelling een bijna gratis lening te regelen bij een bank die alleen leent aan Nederlandse gemeenten? Die rente is zo laag omdat de Nederlandse overheid altijd betaalt, vandaar dat de Overheid een Aaaplus rating heeft. Een dergelijke lage rente krijgt een commerciele instelling terecht niet voor elkaar bij een nornale bank. Het is echt heel gek dat een commerciele instelling een Gemeente laat lenen, maar blijkbaar voor jou niet.

Ik snap helemaal hoe het juridisch dichtgetimmerd is, en dat het daarom officieel geen lening is en de screening de Europese Commissie gepasseerd is, maar dat betekent niet dat het niet onethisch kan zijn. Ik zeg maar wat, Shell betaalt geen belasting in Nederland. Juridisch kan dat kloppen, maar ik walg ervan.

Wat betreft Ajax, wat wat mij betreft helemaal niet met een herfinanciering zoals bij PSV te maken heeft; het is appels met peren vergelijken. Het was beleid van de gemeente Amsterdam om (het stadion van)ajax buiten de ring te krijgen. Buiten dat, de Johan Cruyff Arena is niet van Ajax en bedruipt zichzelf. Die NV maakt altijd winst en legt de aandeelhouders geen windeieren; wat levert de gronddeal van PSV precies op? En heb je ook enig idee wat het de gemeente opgeleverd heeft door Ajax buiten de ring te krijgen? Wat de waarde van de woningen is die nu op die plek gebouwd zijn? De waarde van het Transferium onder de Arena? De waarde van een tweede centrum buiten de stad? Ik kan zo gek niet bedenken of ik kan iets verzinnen wat het de Gemeente heeft opgeleverd dat Ajax de ring uit is.

Ik passeer elke werkdag de Middenweg als ik over de Kruislaan naar mijn werk fiets, dat is vlakbij waar de Meer stond, en je wilt niet weten hoe druk die verkeersader is zonder toeschouwers van een voetbalwedstrijd. Je kwam in de 90s al nauwelijks weg als je naar Ajax was geweest, vooral niet als het in het Olympisch Stadion was, en tegenwoordig is het alleen maar drukker geworden.

Wat ik ermee wil zeggen: de Gemeente wilde Ajax perse de stad uit, en terecht. Het vertrek was commercieel een geweldige zet van de Gemeente en het levert nog steeds ontzettend veel geld op. En het houdt heel erg veel mensen en verkeer uit het overvolle centrum

Je maakt echt een heel slecht punt, wat alleen enigzins te vergelijken was geweest als PSV een nieuw onderkomen had gekregen buiten de ring en de Gemeente op de plek van het stadion woningen had gebouwd. Hoewel de situatie van Eindhoven en Amsterdam nauwelijks te vergelijken is qua woningnood en gekte qua verkeer.

Verder weet ik niet zo goed wat je wil met dat Ajax 170 miljoen EV zou hebben. Het enige wat ik wilde zeggen is dat je faciliteiten niet uit kan geven. Je houdt gelukkig wijzelijk je mond over wat Ajax aan kapitaal op het veld heeft staan; dat zou namelijk je punten niet versterken, he?

Weet je wat het verschil is: na jarenlang financieel wanbeleid bij Ajax, Psv, AZ, Feyenoord en Twente moe(s)ten Ajax, AZ, Feyenoord en Twente jarenlang op een houtje bijten door saneringen, terwijl PSV de saneringen de pas af sneed en de weken na die gronddeal de portemonnee trok. Wijnaldum, Mertens, Strootman e.v.a. werden gekocht, en Ajax, AZ, Twente en Feyenoord moesten de beste spelers verkopen. Dat noem ik competitievervalsing.

5 januari 2019 om 02:09

"moet ik echt aan je uitleggen dat het onethisch is om als commerciele instelling een bijna gratis lening te regelen bij een bank die alleen leent aan Nederlandse gemeenten? Die rente is zo laag omdat de Nederlandse overheid altijd betaalt, vandaar dat de Overheid een Aaaplus rating heeft. "

Dat Psv, dankzij de borgstelling van de gemeente, in staat was om de leningen te herfinancieren voor enorm lagere rentepercentages (want uiteraard is de creditrating van de overheid groter dan die van een voetbalclub) hoef je mij niet uit te leggen. Maar hoe dit 'onetisch' is wél ja. Want ik zie daar geen etische bezwaren in eigenlijk. Ik zie vooral clubs die denken 'chips, dat had ik ook moeten doen' eigenlijk. Al snap ik ook wel dat niet iedere gemeente, zoals Eindhoven, bereid zal zijn dit te doen. Maar dat is een politieke kwestie, en geen etische, naar mijn smaak. Zoals je zelf zegt, het is wellicht 'gek', maar dat is wat anders dan etisch onzuiver. Gek is niet 'fout', in mijn ogen.

"wat betreft Ajax, wat wat mij betreft helemaal niet met een herfinanciering zoals bij PSV te maken heeft; het is appels met peren vergelijken."

Dan gaat het hier om etikettering. Jij noemt het een lening, maar feitelijk gaat het hier om staatsteun. Meer bijzonder, om geoorloofde staatsteun. En hoe je het wendt of keert en hoe mooi de bouw van de Johan Cruijff Arena voor de stad Amsterdam ook is, (tussen jou en mij, de gronddeal van PSV en Eindhoven heeft ook te maken met exact dezelfde wens, het nieuwe PSV stadion dat ergens in de buurt van het vliegveld en de wijk Meerhoven moet worden gebouwd, omdat op de huidige plek géén groter stadion gebouwd kan worden en PSV uiteindelijk ook onherroepelijk naar een groter stadion moet, en de gemeente krijgt dan die peperdure grond waar nu het stadion staat, twee vliegen, etc. Los daarvan, PSV betaalt de gemeente een erfpacht vergoeding, waar de gemeente dus zelfs beter van wordt. Het levert de gemeente dus gewoon concreet geld op), met alle voordelen, het blijft een vorm van staatsteun, aan Ajax. Want haal dat geld van de overheid weg, en waar speelt Ajax dan haar wedstrijden? Niet in de Johan Cruijff Arena in ieder geval.

"verder weet ik niet zo goed wat je wil met dat Ajax 170 miljoen EV zou hebben."

Die was vooral voor de buhne, omdat er hier natuurlijk heel erg veel mensen rond lopen die elke keer weer roepen dat Ajax '175 miljoen op de bank heeft'. Terwijl het eigen vermogen en je liquiditeit hele verschillende dingen zijn.

"weet je wat het verschil is: na jarenlang financieel wanbeleid bij Ajax, Psv, AZ, Feyenoord en Twente moe(s)ten Ajax, AZ, Feyenoord en Twente jarenlang op een houtje bijten door saneringen, terwijl PSV de saneringen de pas af sneed en de weken na die gronddeal de portemonnee trok."

Ja, okay, dát snap ik ook nog wel, als je fan bent van Twente, AZ, Roda en Feyenoord inderdaad. Al vind ik ook daar wel een beetje wat ik hierboven zei: had dan zélf ook die constructie bedacht, of beter, bedenk zelf dan eens wat! Het heeft de geur van afgunst. Zo van, potverdikke, die nare boeren met hun grote bek en nou ook weer een beetje van 'mijn centen' spelers kopen, etc. etc. Kom op joh, kijk naar jezelf!

Maar ik moet wel zeggen dat ik me niet heel erg goed kan herinneren dat Ajax 'op een hotje heeft moeten bijten' trouwens. Wanneer was dat dan? In de periode De Boer of zo, toen de kas leeg was geraakt omdat er veel teveel dure speler waren gehaald die mega salarissen ontvingen (hey, waar kennen we dát van, ...... hint hint?) en dus spelers verkocht moesten worden en vervangen voor jeugd of welke periode bedoel je?

er gaat niemand weg in de winterstop bij psv, alleen bij extreme hoge bedragen, en die komen er nu niet hoor!

Een speler huren van de nummer 13 van Frankrijk... Dat zal wel een versterking worden...

4 januari 2019 om 16:46

Ajax kocht met Frenkie de Jong toch ook een speler van een grauwe middenmoter? Deze jongen kan ook zomaar erg getalenteerd zijn.

4 januari 2019 om 18:13

Frenkie was dan ook 17 jaar destijds. Als je een 24-jarige speler van willem 2 koopt zal hij vast minder getalenteerd zijn.

5 januari 2019 om 03:40

Met alle respect komt deze speler niet uit de Eredivisie. De meest grauwe middenmoot heeft al uitgewezen in deze competitie te kunnen pieken, dus waarom zou een international uit Congo niet ineens z'n drive kunnen vinden? Zelfs een niet al te talentvolle speler kan in een topploeg een rendement halen. We moeten niet vergeten dat nauwelijks-talentvolle-spelers als een Vleminckx hier topscorer kunnen worden.

Toevallig dat dit artikel geplaatst wordt na het bericht dat lozano een paar dagen later aansluit in Qatar. Je verwacht natuurlijk dat PSV kosten wat het kost de selectie bij elkaar wilt houden. Indien er één van de twee verkocht wordt, zou ik een huurclausule tot het eind van het seizoen bedingen. Je wilt geen bepalende spelers kwijtraken in de winter om een blessuregevoelige aanvaller uit de kelder van de Ligue 1 terug te krijgen.

Ken deze speler niet, maar PSV heeft momenteel in Jong PSV een aantal vleugelaanvallers rondlopen die ik wel het eerste van PSV zie halen als Bergwijn en/of Lozano vertrekken en ik snap best dat je het vertrek van Lozano niet zo snel met een speler van Jong PSV kan opvangen en ook niet als zowel Lozano als Bergwijn allebei na dit seizoen vertrekken, maar in Malen, Aboukhlal en Gakpo zie ik wel spelers die van meerwaarde kunnen zijn voor PSV 1.

Een paar jaar geleden deed PSV dat in mijn ogen erg goed: Mertens vertrok in de zomer van 2013 bij Psv, maar PSV bereidde zich er goed op voor door Memphis Depay regelmatig speelminuten te geven in PSV 1 en dus aan het grote werk te laten ruiken en toen Mertens vertrok, werd Depay dus doorgeschoven in de pikorde en werd hij na het vertrek van Mertens basisspeler.

4 januari 2019 om 16:23

Precies. Malen doorloopt nu dit traject en ik denk dat Gakpo dat volgend jaar gaat doen en Aboukhlal weer het jaar daarop. Voorin zit PSV erg goed en dat scheelt een enorme slok op de borrel bij de mogelijke uitgaven aankomend jaar. Een creatieve middenvelder en een goede CV zullen de prioriteit wel hebben.

Gezien alle aandacht voor aankomende (uitgaande) Ajax transfers en de opvulling hiervan interessant om eens een bericht over PSV te lezen en hun eventuele versterkingen bij vertrek van huidige sterkhouders

als die 2 verkocht zijn zou er toch geld moeten zijn, en wil je concurreren met andere clubs dan moet je kopen en niet buren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

40 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 25 11 4 0
2017/2018 PSV 32 8 5 0
2016/2017 PSV 25 2 0 0
2015/2016 PSV 5 0 1 0
2014/2015 PSV 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Koeman licht mutatie in basiself toe: ‘Het komt tactisch beter uit’

Steven Bergwijn moet zondagavond tijdens het tweede EK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Duitsland genoegen nemen met een reserverol. De PSV’er begon afgelopen donderdag tegen Wit-Rusland (4-0 overwinning) nog in de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 maart
Ondertussen is de Portugese topclub ook bezig om João Félix zo goed mogelijk in de markt te krijgen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren