NEC hoopt op hogere som na verdachte transfer: ‘Laat bedrag maar oplopen’

Dinsdag, 1 januari 2019 om

Het nieuws dat de Franse justitie een onderzoek is gestart naar de transfer van Anthony Limbombe van Club Brugge naar FC Nantes wordt ook bij NEC met interesse gevolgd. De aanvaller speelde in het verleden twee seizoenen voor de Nijmegenaren, die bij zijn transfer naar België in 2016 een doorverkooppercentage wisten te bedingen.

Limbombe stapte vervolgens afgelopen zomer voor een geschatte som van acht miljoen euro over naar Nantes en werd daarmee ruimschoots de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. NEC ontving daar een percentage van, maar hoopt nu op meer. L’Équipe onthulde onlangs namelijk dat Limbombe is gehoord door de Franse justitie met betrekking tot zijn transfer naar Nantes.

De Franse sportkrant claimt dat de helft van het tekengeld dat Limbome heeft ontvangen, een bedrag dat rond de drie miljoen euro ligt, in de zakken van zaakwaarnemer Mogi Bayat zou zijn verdwenen. Aangezien het volgens de Franse wet niet toegestaan is dat zaakwaarnemers meer dan tien procent van een transfervergoeding mogen ontvangen, hebben Limbombe en Nantes de regels mogelijk overtreden.

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC laat in gesprek met de Gelderlander weten dat hij de situatie op de voet volgt: “Wij zijn geen partij in die transfer. Ons treft geen blaam”, legt hij uit. Wel hoopt hij dat de club uit de Keuken Kampioen Divisie eventueel kan profiteren van de nieuw ontstane situatie: “Laat dat transferbedrag maar oplopen.”Gerelateerd

4 reacties (laatste reactie door larykoek)

Zou mooi zijn voor NEC als ze meer geld zouden ontvangen maar het transferbedrag blijft toch hetzelfde? Kan iemand mij dat misschien uitleggen?

1 januari 2019 om 15:42

Waarschijnlijk zal de vergoeding als graadmeter worden gepakt en dan geconcludeerd worden dat de transfersom hoger moet uitvallen.

1 januari 2019 om 16:23

denk dat ze de transfersom nu verhogen tot 30 miljoen zodat Mogi Bayat zijn 10% eerlijk krijgt. aangezien ze moeilijk zijn geld kunnen terug vragen lijkt mij?

Ach, als we dat geld krijgen word het toch weer uitgegeven aan een speler zonder inzet die ooit ergens een leuk half jaar gehad heeft maar geen mentaliteit heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.NEC4211
10.Jong Ajax4210
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

5 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren