Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City strikt aanvaller die vorig jaar nog 2,7 miljoen euro opleverde

Laatste update:

Yoann Cathline maakt het seizoen op huurbasis af voor Almere City, zo laat de promovendus weten via de officiële kanalen. De 21-jarige Franse jeugdinternational komt tijdelijk over van FC Lorient, dat vorige zomer 2,7 miljoen euro betaalde voor zijn diensten aan EA Guingamp. Voor de club uit de Ligue 1 kwam de buitenspeler in het afgelopen seizoen tot 26 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 1 assist. Bij Lorient ligt Cathline nog tot medio 2027 vast. Almere heeft geen koopoptie bedongen in het huurcontract.

Almere maakt de transfer wereldkundig middels een fraai filmpje met een Frans tintje, dat is opgenomen bij Restaurant BOUTIQ op de Grote Markt in Almere Centrum. De club omschrijft Cathline als een veelzijdige aanvaller die zowel op de linker- als rechterflank goed uit de voeten kan. Cathline speelde in totaal acht jeugdinterlands voor Frankrijk Onder 20, waarin hij twee treffers liet noteren.

Technisch manager Johan Hansma laat weten tevreden te zijn over zijn aanwinst. “Yoann is een snelle, wendbare buitenspeler met diepte en creativiteit. De komst van Yoann biedt ons meerdere aanvallende mogelijkheden.” Cathline brak in het seizoen 2021/22 door bij Guingamp, waarna hij vorige zomer werd overgenomen door Lorient. In zijn eerste seizoen voor die club kwam de rechtspoot 1.325 speelminuten in actie. Cathline gaat nu vlieguren maken in het Yanmar Stadion.

Bij Almere gaat Cathline concurreren met buitenspelers Anthony Limbombe, Faiz Mattoir, Rajiv van La Parra en Bradly van Hoeven. De promovendus is onder leiding van trainer Alex Pastoor slecht begonnen aan het nieuwe seizoen. In de eerste thuiswedstrijd vorige week ging Almere met 1-4 onderuit tegen FC Twente, terwijl afgelopen weekend Fortuna Sittard met 2-1 te sterk was. Komend weekend reizen de Almeerders af naar Rotterdam-Zuid, waar een duel in De Kuip met landskampioen Feyenoord wacht.

Speelt Almere City volgend jaar nog in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het sprookje van Almere City prachtig.
Qua selectie denk ik echt dat ze laatste eindigen promotie komt denk ik ook te vroeg.
Samen met Volendam de minste selectie wel leuk voetballende ploeg.
PEC vind ik meest zonde van alle clubs met beton voetbal, maar die hebben net iets meer kwaliteit.
Als NEC niet snel een nieuwe trainer aanstellen komen die zwaar in de problemen.
Almere City ik hoop dat jullie erin blijven maar denk ik het niet.

21 augustus 2023 om 13:36

Denk t ook, Almere gaat het (met de huidige selectie) niet halen. Maar wie weet wat er de laatste weken nog bij komt. Zou jongens als Fitz-Jim daar wel een seizoen willen zien spelen.

21 augustus 2023 om 13:51

Mee eens, dat jeugd van ajax seizoen laten spelen, heeft Almere de mogelijkheid om mee te komen in de eredivisie

21 augustus 2023 om 14:17

Zou het ook leuk vinden als Ajax wat talenten die voor Ajax te kort schieten aan Almere verhuurd. Almere komt op het moment net te kort voor punten, maar denk dat spelers als A.S-E en Fitz-Jim hier wel wat kunnen brengen, al zal een Hlynsson ook wel een handige speler zijn voor Almere.

21 augustus 2023 om 15:34

Gooi Wijndal er maar heen, ASE gewoon houden. Wijndal zal niet willen en Ajax gaat het never doen maar zou het wel leuk vinden wat Ajacieden bij Almere te zien die ze er in kunnen houden.

21 augustus 2023 om 17:40

Vergeet ook niet dat er ook andere clubs zijn met jongens tussen eredivisie en KKD in. Nog niet goed genoeg voor (basis) 1. Maar eigenlijk te goed voor Jong. Daar zouden er in de laatste weken zo een paar naar Almere kunnen. Die hebben echt nog wel wat nodig.

21 augustus 2023 om 14:02

Al walgen veel mensen hier op Voetbalzone bij het idee van Almere in de Eredivisie, ik vind het inderdaad ook prachtig.

Wel opvallend dat Almere ervoor gekozen heeft de selectie vrijwel intact te houden, weinig versterkingen. Het team van Almere is vorig seizoen 3e geworden in de KKD en ik zou de selectie dan ook omschrijven als KKD-niveau, op wat spelers met een leuke potentie na.

Ik zou het leuk vinden als ze zich weten te handhaven, al denk ik dat het daarvoor nog te vroeg is maar wie weet, als het af en toe even mee zit voor de Almeerders!

Dit is pas een aanvallende versterking. Verder denk ik nog dat er een back-up spits gehaald moet worden, want Robinet vind ik nog niet overtuigen en Hilterman is naar mijn mening meer geschikt voor de KKD met zijn fysieke spel, maar ik laat me graag verassen.

Haha, ik las in eerste instantie 27 miljoen in plaats van 2,7 miljoen. Zou wat geweest zijn.

Ben benieuwd! Heeft met zijn topsnelheid van vorig seizoen (35,64 km/h) een groot wapen. Zeker als je weet dat Mbappé 36 km/h klokte.

Er staat best een goede selectie, alleen moeten een aantal zaken gewoon beter. Veldbezetting (onderlinge afstanden) is het grootste aandachtspunt, verdedigend en met druk zetten zie je dat we te vaak te laat zijn en in de omschakeling naar aanvallen te vaak in een (groot) ondertal.
Individueel goede spelers, meerdere spelers uit de eigen jeugdopleiding die al gedebuteerd hebben, nu nog de juiste afstemming op Eredivisieniveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren