Almere City schakelt na spektakelstuk en verlenging FC Eindhoven uit

Vrijdag, 26 mei 2023 om 22:33Sam Vreeswijk • Laatste update: 23:01

Almere City FC heeft zich vrijdagavond weten te plaatsen voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Het won in eigen huis na verlenging met 3-1 van FC Eindhoven, en dat was voldoende na de 1-0 nederlaag van afgelopen maandag in het heenduel. Almere dwong via Anthony Limbombe pas diep in de blessuretijd een verlenging af, en daarin zorgde Rajiv van La Parra voor de beslissing. In de volgende ronde treft Almere de winnaar van het tweeluik tussen Willem II en VVV-Venlo.

Beide ploegen begonnen het duel met twee andere basisspelers ten opzichte van de heenwedstrijd. Aan de kant van Almere begonnen Manel Royo en Limbombe op de bank, terwijl Jochem Ritmeester van de Kamp en Jeredy Hilterman het juist vanaf de eerste minuut mochten laten zien. Bij Eindhoven was Jort Borgmans de vervanger van Nigel Bertrams, die zijn kaak in het heenduel brak en geopereerd moest worden. Bovendien kreeg Rodrigo Rêgo de voorkeur boven Jasper Dahlhaus.

In de leuke eerste helft was Almere de meest dreigende ploeg, in de wetenschap dat het een achterstand moest zien goed te maken. Eerst was het Pascu die met twee inzetten gevaarlijk was: de eerste werd gered door Borgmans, de tweede ging nét voorlangs. In de slotfase van het eerste bedrijf was ook Jorrit Smeets dicht bij de openingstreffer, maar ook op zijn vrije trap had Borgmans een antwoord. Vlak voor rust kreeg Charles-Andreas Brym aan de andere kant van het veld plotseling de grootste kans: hij werd weggestuurd aan de linkerkant van het veld, maar kwam uiteindelijk met een zwak schot. Doelman Nordin Bakker kon derhalve eenvoudig redden.

Na de rust ging Almere door met het creëren van kansen, maar steeds hield Eindhoven stand. Álvaro Peña kopte na een uur net naast uit een corner, waarna enkele minuten later ook Eindhoven via Jarno Janssen (inzet uit hoekschop naast) gevaarlijk was. Tien minuten voor tijd werd het alsnog 1-0: Hilterman tikte een lage voorzet achter het standbeen binnen: 1-0. Het Yanmar Stadion ontplofte, maar viel enkele minuten later stil toen Smeets hands maakte en Mawouna Amevor de toegekende penalty benutte: 1-1. Almere moest opnieuw op zoek naar een doelpunt, en kreeg in de vierde minuut van de blessuretijd loon naar werken via invaller Limbombe, die een aantal tegenstanders passeerde en in de lange hoek scoorde.

Verlenging moest vervolgens uitwijzen wie aan het langste eind zou trekken. Daarin was Almere de betere ploeg en rook het meermaals aan een doelpunt. Die viel uiteindelijk in de tweede helft van de verlenging: Van La Parra kopte een voorzet van Ilias Alhaft binnen via de onderkant van de lat. Daar zou het bij blijven, waardoor Almere mag blijven dromen van Eredivisie-voetbal. Voor Eindhoven zit het seizoen erop.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Er was maar een team die het echt wilde, kon en verdiende om te winnen. Mooie ontwikkeling om door de jaren heen te volgen sinds de toevoeging van FC Omniworld aan het profvoetbal.

Proficiat Almere fans!

26 mei 2023 om 22:39

Waren leuke tijden toen in de A1 van Fc Omniworld!

26 mei 2023 om 22:44

Zwarte Schapen, classic tijden

Ik ben als Almere City supporter nu opgelucht dat Almere niet voor de derde keer op rij in de eerste ronde van de nacompetitie is uitgeschakeld. Almere is het als nummer 3 van de KKD het aan hun stand verplicht om de finaleronde van de nacompetitie te halen. Ik hoop dat Almere dit jaar de nacompetitie wint zodat Almere eindelijk in de voetbalgame EA Sports FC komt.

26 mei 2023 om 22:41

Ik voel er eigenlijk niet zoveel voor, om met mijn belabberde FIFA skills een bal zo snel een 'stadion' uit te schieten.

26 mei 2023 om 22:52

De reactie waarvan je wist dat zou komen is eindelijk hier. Je kan veel over Dirk zeggen, maar het is absoluut geen gloryhunter. Roept al 5 jaar op VZ dat hij hoopt dat Almere City promoveert. Gefeliciteerd Dirk!

26 mei 2023 om 23:12

Dat is waar. Maar enerzijds is het natuurlijk totaal ridicuul aan het worden.

26 mei 2023 om 23:28

Ik wist niet dat Dirk een Almere City supporter was. Het is 'm gegund in ieder geval.

26 mei 2023 om 23:37

Zou je niet zeggen he, met zijn omniworld sticker!

26 mei 2023 om 23:36

Gefeliciteerd Dirk, je fifa droom komt dichterbij!

Pfff wat is deze zuur zeg, ja Almere was duidelijk de betere ploeg deze wedstrijd maar 2 minuten van de halve finale vandaan, zo dichtbij en toch zo ver weg.... Gefeliciteerd Almere!

26 mei 2023 om 22:46

Echt zuur om er zo uit te gaan. Was niet nodig geweest, maar desondanks toch een mooi seizoen. Almere terecht door, maar wat is (een deel van) hun publiek triest zeg. Kansloos.

26 mei 2023 om 23:03

Klopt dat was jammer want de sfeer was verder prima, ook in ons uitvak. Zeker een mooi seizoen geweest maar kreeg bij deze wedstrijd flashbacks naar de bekeruitschakeling tegen nac. Weer in blessuretijd...

26 mei 2023 om 23:15

Dankjewel kerel was die wedstrijd tegen NAC al vergeten. Fijne avond haha

26 mei 2023 om 23:38

Zo'n ontknoping is typisch beker of playoffs, dat maakt voetbal zo mooi of dramatisch!

eindhoven play off choker

26 mei 2023 om 23:18

Of gewoon op het verkeerde moment de juiste vorm niet hebben. Je zag de laatste maanden al dat ze aan het wegzakken waren op de ranglijst. Almere heeft al vaker in de play offs gestaan en niet gewonnen, dan zou die term meer op Almere slaan. Wat ik wil zeggen is dat je opmerking nogal raar is.

Leuke pot en mooi om wat heen-en-weer momenten te hebben, dat maakt zo'n knock-out systeem ook wel leuk om naar te kijken.

Jammer voor Eindhoven, maar Almere City in de Eredivisie zou ook leuk zijn. Hoopte op voorhand eigenlijk op een van deze twee clubs of Willem II.

Jammer, maar terecht verloren. Eindhoven werd heel de wedstrijd naar achteren gedrukt. Maar je was er zo dichtbij, pijnlijk. Kan me verder overigens niet voorstellen dat Almere gaat promoveren. En zo lang er niet drastisch iets aan dat stadion gebeurd, moet je dat ook echt niet willen.

26 mei 2023 om 22:53

Excelsior en RKC doen het anders ook uitstekend met beperkte middelen in een stadion van niks. Dat grote clubs als NAC, Groningen etc. het laten afweten kunnen zij ook niks aan doen.

26 mei 2023 om 22:59

Het gaat niet om het formaat van het stadion. Dat maakt me weinig uit. Met al die palen zie je geen zak. Het is een uit de klauwen gegroeide bouwkeet.

26 mei 2023 om 23:19

Het gaat buiten de sfeer/look/kleinte ook om de locatie. Midden in een weiland. Verschrikkelijk. Dat heeft Excelsior/RKC niet.

26 mei 2023 om 23:38

Weiland? Je hebt geen idee waar je het over hebt.

26 mei 2023 om 23:41

Aan het strand?

27 mei 2023 om 07:19

Volgens mij gaat het stadion in record tijd verbouwd worden mochten ze promoveren.

27 mei 2023 om 08:53

Stadion van RKC ken ik verder niet goed naar Excelsior heeft toch gewoon een stadion zoals een stadion zou moeten zijn? Ja kleiner dan de andere maar als je er 30 000 van maakt dan zit hij nooit vol.

27 mei 2023 om 10:21

Dat is ook zo. Maar Excelsior heeft de hoeken gedicht toen ze ED speelde. Heracles heeft ook een tweede ring gekregen als stabiele ED club. Almere kan ook gewoon investeren in het stadion als ze ED halen. Vergeet niet dat de club eerst gewoon een amateurvereniging was

Lekkere goals ook van Almere, dik terechte overwinning. Op dit moment een kleine club maar heeft wel de potentie om iets te worden in de Eredivisie. Hoop dat ze het redden

Jammer sat zo nikszeggende club wint Almere msg van mij nooit in de eredivisie. Dat stadion. Bij de bejaarde is meer sfeer. Laat willen 2 morgen maar winnen can vvv schakelen hun ze wel uit. Zeg ij al nsc fan. Heb een grotere hekel aan sfeerloos clubs dan aan Willem 2

26 mei 2023 om 23:13

Dit dacht ik dus ook altijd totdat ik vanavond naar de wedstrijd geweest ben. Groep achter de goal heeft vrijwel de volledige 120 minuten gezongen en sfeer gemaakt. Had ik ook niet van tevoren verwacht, maar was zowaar een hele leuke groundhop. Respect voor die supporters groep.

26 mei 2023 om 23:17

Één playoff wedstrijd is toch niet representatief voor elke wedstrijd? Net zoals bij iedere club komen dan de gloryhunters. In de competitie is het gewoon dood daar.

26 mei 2023 om 23:24

Valt toch wel mee. Almere is niet de mooiste sfeer in voetballend Nederland. Maar het is gewoon een lekker avondje voetbal kijken.

Is bij clubs als Willem II, Sparta, Excelsior, NEC etc toch niet anders. Daar hoef je ook niet heen voor de sfeer. Afijn, Sparta heeft een leuk stadionnetje, maar dat is het dan ook wel..

27 mei 2023 om 07:22

Naar Almere kun je nog veilig met je kids heen. Waar kan dat nog? Ben 2 jaar geleden met mijn hele jeugdteam er geweest en hun ouders.

27 mei 2023 om 08:59

“Waar kan dat nog?”

Wat dacht je van 95% van de wedstrijden in het betaalde voetbal?

27 mei 2023 om 10:12

Als we kijken naar hoe mensen zaten te praten over ADO en Excelsior vorig jaar voordat de wedstrijden gespeeld waren, dan bedoelen ze met sfeervolle clubs vaak de clubs met de meest doorgesnoven, agressieve aso-fans en daar past dan clubs zoals Almere City niet bij nee.

Hele, matige tweede helft waarin Almere met mazzel een verlenging eruit sleepte, want ze creëerden echt niets. Professor Pastoor en Maduro zwaar gefaald vandaag, hoe kun je fancy willen doen met een 532 terwijl je gewoon drie goede vleugelspelers op de bank houdt.

27 mei 2023 om 00:19

Uiteindelijk winnen ze wel. Dus hun "fancy" 532 heeft gewoon gedaan wat het moest doen.

27 mei 2023 om 00:47Nee, want het liep pas beter en er werd gescoord toen ze gewoon met buitenspelers gingen spelen in een 433. Indien professor Pastoor dat vanaf het begin had gedaan in beide wedstrijden, had Almere het veel eenvoudiger gered.

Jammer
Was wel verdiend maar hopen dat ze er uit gaan volgende ronde

Almere heeft het goed voor elkaar dit jaar.
Leuke voetballend team en een goede coach.
Ik denk dat het spannend gaat worden tussen Almere, Willem II of toch nog Emmen.

Mensen die zlleen hopen dat Almere promoveert vanwege fifa. De hele realiteit Kwijt haha. Wat een wereld

27 mei 2023 om 05:57

Hoezo ben je dan de realiteit kwijt? Ik denk dat Almere met haar groeimogelijkheden als 'nieuwere' club en stad zeker potentie heeft om zich te vestigen in de eredivisie voor een langere tijd. Als zij aan het eind van de play off ronde als victor zullen eindigen is dat gewoon een kers op de taart van dit goede seizoen.

Ik vind het een zeer verfrissend idee dat je als gevestigde Eredivisieclub zoals Vitesse in mindere mate, maar zeker Groningen en Heracles de afgelopen jaren niet zeker bent van je plekje. Goed beleid en vooruitgang in het voetbal worden net als in de maatschappij gelukkig gewoon beloond!

Wel vreemd een triest publiek daar. Ik heb ze bijna alleen maar gehoord de tegenstander “te beledigen” ipv hun eigen publiek aan te moedigen.

27 mei 2023 om 08:15

Als dat het enige is wat gehoord hebt dan adviseer ik je om je oren even na te laten kijken.

Eindhoven heeft het zelf verknald in feite, door puur op de counter te spelen, wat enkele keren zowaar bijna lukte , na snelle combinatie's.
Ik kan me de vreugde van de Almere fans voorstellen, misschien eredivisie voetbal in de polder?
Het is ze gegund, alleen is er ook nog, Willem2,nac,mvv en fc Emmen waar je niet zomaar even van wint.
Hoe dan ook, ik als liefhebber, vind het elk seizoen leuk om naar te kijken, zo'n promotie/degradatie toernooitje.
Veel leuker zelfs dan eredivisie play offs voor een Europees ticket, voorronde Conference league.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Willem II6828
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. ResinkMiddenvelder364
J. HiltermanAanvaller3614
N. BakkerKeeper360
A. LimbombeAanvaller316
I. AlhaftAanvaller272
J. SmeetsMiddenvelder180
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

0 fans
Keeper, 20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren