Update: Ajax neemt aanwinsten en Veltman mee op trainingskamp

Vrijdag, 4 januari 2019 om

Joël Veltman staat voor zijn rentree bij Ajax. De verdediger reist naar verwachting mee naar Florida voor het trainingskamp van volgende maand. Als hij daar minuten maakt, dan gaat voor Veltman een langlopende wens in vervulling. "Deze blessure is in topsport de ergste die er is", vertelt de negentienvoudig international van Oranje zondagochtend aan FOX Sports.

Veltman scheurde in april de voorste kruisband van zijn rechterknie. Hij revalideerde in Zeist, waar hij 'in een soort bejaardencomplex' een huisje huurde. Zijn langdurige blessure was een mentale tik voor Veltman, zo geeft hij toe. "Het is een kelder waarin je zit en niet uitkomt. Ik dacht niet aan opgeven, maar wel: komt dit nog goed?"

Het revalideren was een zwaar traject, geeft Veltman aan. "Je loopt er maar een beetje bij en dan moet je nog vijf maanden. Dat is gewoon heel moeilijk." Nu zijn rentree in zicht is, is het maar de vraag waar Veltman staat in de pikorde bij Ajax. Veltman denkt 'achteraan' te zullen aansluiten. "Zo simpel is het. Je was aanvoerder en eerste rechtsback, maar nu derde of vierde keus."

"Ik heb nog geen minuten gemaakt, maar ik weet wat ik kan en niet kan, dus we zien het wel", blijft hij hoopvol. Veltman speelde sinds 2012 in totaal 121 competitiewedstrijden voor Ajax. De 26-jarige rechtsback annex centrale verdediger kwam op 19 april voor het laatst in actie: hij viel na 38 minuten uit in de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo.

Update 3 januari 17.56 uur - Ajax neemt aanwinsten en Veltman mee op trainingskamp
Joël Veltman gaat met Ajax mee op trainingskamp naar Florida. De club uit Amsterdam communiceert dat de verdediger, die in april de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde, een van de 31 Ajacieden is die het vliegtuig is ingestapt. Ook de aanwinsten Lisandro Magallan en Lassina Traoré gaan mee. Mateo Cassierra blijft achter in Amsterdam.


Poll

Denk je dat Joël Veltman op termijn weer basisspeler wordt bij Ajax?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door denn01)

Gewoon verkopen want ik vind Kristensen een betere back up voor Mazraoui dan deze pipo, nooit wat in em gevonden

23 december 2018 om 11:47

Gelukkig heb jij alle 3 deze heren van dichtbij kunnen aanschouwen om bovenstaand te kunnen onderbouwen. Er zijn weinig mensen die Veltman een warm hart toedragen, maar het is een ras Ajacied, een trotse jongen van de club en een harde werker. Ik gun hem het allerbeste, maar het zal toch lastig worden met zowel Mazraoui en Kristensen die het behoorlijk laten zien.

23 december 2018 om 11:52

Wat laat Kristensen behoorlijk zien? Ik zie dat ie niet kan verdedigen en dat zijn inbreng aanvallend ook 0,0 is. Balbehandeling zwak, positionering dramatisch, diepgang niet bestaand, afstemming met vleugelspeler onbeholpen.

23 december 2018 om 12:07

Hij is redelijk snel, kan 1-op-1 zijn man onschadelijk maken en aanvallend lijkt hij steeds meer zijn draai te vinden (gezien het aantal assists).

6 januari 2019 om 09:32

Haha eerst zelf zeggen dat mensen so spelers van dichtbij moeten bekijken om dan vervolgens zelf met commentaar te komen. Beetje lachwekkend dit.

23 december 2018 om 11:47

Kristensen lan er echt helemaal geen donder van. Ik heb zelden iemand gezien die met zoveel ruimte zo verschrikkelijk veel ziekenhuis voorzetten geeft als die vent. Wat is nou echt zijn kwaliteit? Verdedigend slordig, aanvallend niets in te brengen en grossiert in slechte ballen. Geef mij Joelleke dan maar.

23 december 2018 om 13:02

Nog beter is om gewoon afscheid te nemen van al die koekenbakkers. Dus zowel Veltman, Kristensen en Orejuela mogen vertrekken.
Ik heb Dest bij Jong Ajax zien spelen, nou dat gaat een grote revelatie worden in de eredivisie! Wat een drive naar voren heeft die jongen!
Maak hem maar back up en Jurrien Timber weer de back up van Dest.
Kortom geef eigen jeugd weer de kans.

4 januari 2019 om 18:58

Eigen jeugd weer een kans? Eigen jeugd krijgt meer dan genoeg kans. Wat denk je van mazraoui, de ligt, blind, dolberg en van de beek. Daarnaast hebben Frankie en onana ook nog een tijd in de jeugd gespeeld. Nu Ajax een keer spelers aantrekt van buiten af. Hoor je meteen mensen roepen dat spelers uit de jeugd geen kans meer krijgen. Wat een onzin is dat zeg.

23 december 2018 om 11:49

Wat precies heb je Kristensen al zien doen dat je hem significant beter vindt dan Veltman, want zo heet die 'pipo'. Ajax moet Veltman helemaal niet verkopen want de kans is aanwezig dat Mazraoui voor de hoofdprijs een keer zal gaan. Veltman kan wat mij betreft een Schone status krijgen. Een beetje respect is ook op zijn plaats.

4 januari 2019 om 18:20

Veltman was in mijn ogen veruit de zwakste schakel bij Ajax vorige seizoenen. Voor een back komt ie erg veel snelheid tekort en in het centrum is ie te klein en fysiek te zwak.
In balbezit deed ie het wel aardig maar alles samen kwam ie voor het Ajax van de vorige seizoenen al te kort. Aangezien Ajax momenteel 2 klassen beter speelt als vorige seizoenen heeft ie dus niet meer bij Ajax te zoeken.

Ben er van overtuigd dat het een voorbeeldprof is. Anders wordt je geen aanvoerder. Daarom heeft ie inderdaad respect verdient.... maar voetbalkwaliteiten moeten nog altijd boven respect gesteld worden volgens mij.

Dus is het beste voor alle partijen dat ie naar een club als Heerenveen of AZ gaat. Dat is denk ik zijn nivo

23 december 2018 om 11:52

Gelukkig heb jij het niet voor het zeggen bij Ajax. Als CV heeft Veltman af en toe een foutje gemaakt. Als RA was hij echter zeer stabiel voor hij geblesseerd raakte. In het seizoen voor zijn blessure kwam er namelijk geen enkele goal via (de Ajax rechtsback. Iedereen heeft de pik op Veltman maar van mij mag hij blijven en een nieuw contract tekenen. Als Veltman zijn niveau van voor de blessure haalt, mag hij tevens vaste back worden Wat mij betreft. Mazraoui doet het steeds beter maar Veltman was echt goed In zijn laatste half / 3/4 jaar.

23 december 2018 om 11:53

Nous is hem zeker wel voorbij, maar Kristensen? Die gast kan er helemaal niks van. Veltman heeft altijd alles voor Ajax gegeven en is in mijn ogen als hij fit is gewoon de tweede optie. Kristensen hoger in de pikorde zou echt nergens op gebaseerd zijn.

23 december 2018 om 12:06

Het feit dat je deze 'pipo' niks vind laat je gebrek aan intelligentie zien De meeste onderscheppingen werden verricht door Veltman en hij is een gemaakte rechtsback en nooit aanvallend gespeeld dus voor hem is die overgang te moeilijk gebleken maar hij is veel verder als wober en kristensen dus hij gaat zeker minuten maken. Als hij als stofzuiger naast De Ligt gaat spelen zal hij nog iedereen verbazen.

4 januari 2019 om 18:26

@leipek

ik zou Veltman sowieso niet in het centrum zetten. daarvoor komt hij fysieke kracht en lengte tekort wat Ajax eerder al veel punten heeft gekost toen hij op die positie speelde

23 december 2018 om 12:10

Kristensen een betere back-up? Waar is Kristensen beter in dan Veltman dan? Niet dat ik een reactie van je verwacht, maar het is een poging waard.

4 januari 2019 om 21:21

Als je Kristensen echt beter vind kun je beter stoppen met voetbal volgen, of in ieder geval om je mening te ventileren. Veltman is meevoetballend niet veel maar kan tenminste nog verdedigen.

De 2e rechtsback ben je alweer vrij snel. Die Kristensen kan er namelijk helemaal niks van. Onbegrijpelijk dat ze die ooit hebben aangetrokken voor 5 miljoen. Natuurlijk kan een speler aanpassingsproblemen hebben, maar dan nog kun je klasse altijd wel een beetje er doorheen zien. Bij Kristensen is er alleen onkunde zichtbaar. Daar hoeft Veltman zich niet druk over te maken.

23 december 2018 om 14:28

Die klasse heb ik bij hem ook nog nooit gezien. Dat hij überhaupt aanvoerder en eerste RB bij Ajax en oranje was zegt meer over de concurrentie dan over hem. Prima backup

23 december 2018 om 14:41

Speelde anders tegen jou club een hele goede wedstrijd, was in de finale zelfs de beste man van Ajax.

4 januari 2019 om 18:36

serieus? Hij speelde erg slecht in die wedstrijd. Bij de 2e goal ging ie toch echt niet vrijuit. Verder kun je zien op het moment dat het tempo omhoog ging tegen Schalke en Lyon dat ie direct tekort kwam en ging ie kaarten pakken.

23 december 2018 om 15:43

Ach die 5 miljoen ligt Ajax niet wakker van. Veltman heeft de grote wedstrijden in de ED altijd goed gepresteerd tel daarbij de EL finale en de ervaring die hij al meebrengt is het een geweldige aanvulling. Hoop echt dat hij samen met Mazroui om de RB positie gaat knokken, want Kristensen heeft nog niet veel laten zien momenteel.

Hij kan beter in de winter al vertrekken, misschien een tijdelijk weggaan om dan misschien later terug te komen. Zijn leeftijd meegenomen zou dit het begin van z'n piek moeten zijn maar door de blessure zit het er niet in. AZ? Of een andere club waar hij zich iniedergeval kan bewijzen. Je moet spelen na je blessure en dat gaat lastig met zoveel concurentie.

23 december 2018 om 12:02

Zou inderdaad geen slechte keuze zijn. Alleen zou je dat risico nemen om terug te komen van een blessure in een nieuwe omgeving, nieuwe artsen enz. Maar zou voor zowel Veltman en Ajax niet slecht zijn als hij ergens anders minuten kan maken. Heeft Groningen gras liggen? Kan hij daarnaartoe om ze boven de streep te houden.. utrecht ook geen slechte optie..

Geluk voor Veltman dat hij ook centraal kan spelen. Dus er komen nog minuten zat aan voor hem.

4 januari 2019 om 18:38

Centraal spelen gaat voor hem enkel in de ED. In het buitenland komt ie toch echt lengte, fysiek en agresiviteit tekort

Veltman vond ik altijd een beetje overgewaardeed. Hij heeft een zware blessure gehad en het is maar wachten of hij überhaupt nog op zijn niveau komt en of dat dat dan genoeg is voor een basisplaats. Tsja het leven is hard

Niet zo bescheiden Joel, je bent gewoon de 2e rechtsback, want Kristensen en Orejuela zijn overduidelijk geen Ajax-materiaal.

Als AZ slim is huren ze Veltman in de winterstop. Kan Koopmeiners terug naar het middenveld.

23 december 2018 om 15:35

Als AZ slim is... gelukkig hebben Veltman of Ajax hierin niets te willen...

4 januari 2019 om 18:39

Jawel maar denk niet dat dit slecht is voor hen.
Veltman doet minuten en Ajax kan hem zo mooi in de etalage zetten

Zou voor de Nederlandse velden beter zijn als hij vertrekt. Zelden zo’n onsportieve speler gezien. Dat je notabene in de arena tegen Sparta zulk onsportief gedrag moet laten zien is walgelijk. Voor mij past Veltman in het rijtje Toivonen en Suarez.

23 december 2018 om 14:04

Noem dan in je rijtje ook Kramer, en t Feyenoord publiek dat de wedstrijd verpest door n bal in t veld te gooien

23 december 2018 om 18:19

Hij heeft het hier toch over spelers en niet supporters? Dan kan je bij elke club wel paar mongolen noemen. Verder eens dat Kramer idd dan ook in dit rijtje thuis hoort

24 december 2018 om 15:04

idioten heb je absoluut op de tribune bij elke club, maar dat ze van invloed zijn op het spel komt maar weinig voor.

23 december 2018 om 17:31

En Kramer sla je bewust over ga ik maar van uit dan?

Het beste voor Veltman zou zijn als hij in de winter verhuurd wordt. Een club in Nederland waar hij 17 wedstrijd speelt om weer in vorm te komen. Denk dat De Graafschap wel een verdediger kan gebruiken en Veltman krijg maximale weerstand.

Buiten een aantal smerig acties is hij nooit opgevallen op het veld. Ik heb hem nooit een speler voor de top gevonden. Denk dat zijn blessure uiteindelijk laat zien dat er genoeg betere vervangers zijn. Misschien iets voor AZ of Twente?

23 december 2018 om 15:38

Mss had je eerst wat wedstrijden van m moeten kijken... dan had je een onderbouwde/serieuze opmerking kunnen plaatsen... gemiste kans!

4 januari 2019 om 18:41

Twente??? Ik ben geen fan van Veltman maar dat slaat nergens op.
Hij kan prima in de middenmoot van Nederland mee.

Helaas voor hem is hij voorbijgestreefd door Mazroui. Tegenwoordig is de rol van de backs steeds belangrijker in aanvallend opzicht en daar is Veltman, net als Kristensen overigens gewoon niet goed in. Misschien dat Veltman iets beter verdedigend is dan Mazroui maar met het voetbal dat Ajax speelt is een aanvallend sterke back gewoon heel belangrijk.

Deze winnaar kan je er best bij hebben. Gewoon een topper in de omschakeling. Vooral als er wat tegenstanders op de grond liggen.

Denk dat veltman toch wel wat meer krediet en respect verdiend.helaas heeft hij een zware blessure opgelopen ,als dat niet was gebeurd had hij gewoon genoeg speeltijd gehad.ik hoop echt dat hij weer volledig hersteld en zijn oude niveau weer behaald dan kan hij zeer zeker nog van grote waarde bij en voor ajax zijn

Rustig aan, de helft vertrekt straks. Kansen genoeg daarna. Mazraoui wordt ook beetje hemel in geprezen maar dat gebeurde ook met van Rhijn en Tete.. dat ging ook niet lekker tweede jaar. Beetje doorselecteren van Orejuela en Kristensen en de boel is weer op orde

Wellicht wat voor AZ als rechter centrale verdediger, Vlaar is op en hatzidiakos is een flop. Ja hij maakt vast blunders, zo staat hij in de media bekend maar voor AZ is het in mijn mening een meer dan degelijke speler. Helemaal in vergelijking met eerder genoemde heren. Plus een leider type die de rol van Vlaar over kan nemen. Dan ook nog een sterke mandekker links Centraal ernaast en subtop waardige verdediging

Het nieuwe Ajax heeft spelers van internationaal niveau nodig (ook op de bank). Helaas is Veltman nog niet eens Nederlandse top. Zo snel mogelijk verkopen in het belang van Ajax en van de speler die zich op zijn eigen niveau verder kan ontwikkelen.

Ik vind Veltman nog beter dan Mazraoui zelfs is een soort Azpilicueta valt niet op maar was als ik me niet vergis op de Rb altijd wel zekerheidje hoor. Vind Mazraoui wel een talent maar vind het vaak niet goed eruitzien denk dat je tegen Real in de Cl liever met Veltman speelt.

4 januari 2019 om 18:47

Serieus?? Heb je de europese wedstrijden tegen Schalke en Lyon niet gezien? Daar kwam ie in de uitwedstrijden zoveel tekort, werd ie aan alle kanten voorbij gelopen en pakte die zelfs rode en en gele kaarten.

Als ie tegen Schalke al niet meekomt wordt het lachen tegen Real.

Nee Veltman is een prima speler in de ED en Nederlandse subtop. Maar internationaal topnivo is het zeker niet. Daarvoor komt ie teveel snelheid, fysiek, lengte en agressiviteit tekort.

Veltman heeft eigenlijk nooit goed kunnen verdedigen en aan de bal ook niet sterk.
Moest altijd compenseren met overtredingen tegen de tegenstander. Ook aanvoerder onwaardig voor Ajax. De band moet om een goede speler zijn arm zitten. VKB blessure is verschrikkelijk. Ik hoop dat hij goed hersteld.

@superman123 Dit is precies het probleem met Veltman. Hij kan niet goed verdedigen omdat hij niet snel en bewegelijk genoeg is. Daarom moet hij ter compensatie heel veel onnodige overtredingen maken. Tegen goeie snelle technische tegenstanders vaak overtredingen die minimaal geel zijn. Hij benadeelt daarom zijn team keer op keer. Verder is hij aan de bal matig. Dus in de opbouw heb je op internationaal niveau maar ook al in de Eredivisie weinig aan hem. Verder aardige jongen hoor.

4 januari 2019 om 18:20

Is verdedigend wel gewoon prima. Is vooral positioneel ijzersterk en daarom valt het niet vaak op dat hij een bal veroverd. Ook in het druk zetten is hij erg slim en staat hij vrijwel altijd goed (lees het stukje van VI analyse maar eens waarom hij speelde en niet tete). Verder is hij aan de bal een prima speler, misschien niet zo sierlijk en comfortabel als Mazraoui maar absoluut niet slecht. Hij heeft een erg goede inspeelpass en is ook onder druk niet zo snel in de war. Hij zal niet net als mazraoui snel een mannetje uitspelen maar dat hoeft ook helemaal niet. VI

4 januari 2019 om 18:30

@wouterrr1

1 mening van een journalist uit de VI is leuk en aardig maar weegt natuurlijk niet helemaal op tegen de vele verdeelde meningen over Veltman. die komen niet uit de lucht vallen natuurlijk en zijn ook gewoon ergens op gebaseerd

4 januari 2019 om 19:00

Vele meningen betekenen helemaal niets wanneer die weerlegt kunnen worden met feiten. Al weet ik zeker dat er nooit wat aan je mening zal veranderen, daarvoor heb ik al iets teveel reacties voorbij zien komen.

De vele meningen hier zijn voor een groot deel napraten of populair doen. Statistisch was Veltman verdedigend vorig seizoen veruit de beste rechtsback op de Nederlandse velden. En dat is precies het probleem met Veltman bij Ajax, in tegenstelling tot onze linksback die ook verdedigend enorm sterk is voegt Veltman aanvallend weinig toe.

Met Daley Blind hebben we hetzelfde meegemaakt en ook Jantje Vertonghen moest eraan geloven. Toen die in hun fase zaten dat ze alle shit over zich heen kregen duurde het zeker nog wel een jaar voordat het merendeel van de menigte durfde toe te geven dat ze zich toch wel ontwikkeld hadden. Zijn er zelfs nog een paar die zelfs nu niet durven erkennen dat Blind een goede voetballer is, en dan vertel jij dat meningen van willekeurige mensen ergens op gebaseerd zijn..

4 januari 2019 om 19:02

Ik snap best dat er verdeelde meningen zijn over Veltman en ben het met je eens dat de mening van 1 VI journalist niet meteen alles zegt. Maar de manier waarop hij vaak wordt neergezet en waarop Holland8 hem afschildert lijkt het net alsof hij eigenlijk helemaal niks kan en het onbegrijpelijk is dat hij bij Ajax onder contract staat. Daar ben ik het totaal mee eens, het is geen wereldspeler maar gewoon een prima voetballer voor Ajax en elke andere club in de eredivisie.

4 januari 2019 om 19:32

@origineel

niet alleen Blind, Vertonghen en Veltman zullen bekritiseerd worden bij mindere prestaties. dat geld voor spelers van alle grote clubs en op dat moment is de kritiek ook terecht. voetballers krijgen dikke salarissen om wekelijks een topprestatie te leveren. leveren ze die, krijgen ze terecht de credits. stellen ze teleur, krijgen ze terecht kritiek

ik vond bovendien dat stukje van die VI journalist ook erg selectief. hij noemde alleen alles wat Veltman goed had gedaan maar daarnaast niet de persoonlijke cruciale fouten die hij vaak maakt bv. noem dan de goede en de slechte dingen op als journalist

Nu nog Lainez binnenhalen en Bande terugkrijgen en Ajax is op volle oorlogssterkte voor de tweede helft van het seizoen. Ajax wordt er zo wel belachelijk sterker op zowel voor de basis als in de breedte:

Onana
Mazraoui De Ligt Magallan Tagliafico
Vd.Beek Schone F.De Jong
Ziyech Dolberg Tadic

Reserves:

Kotarski
Kristensen Veltman Wober Sinkgraven
Gravenbergh Eiting Labyad
Lainez Huntelaar Neres

4 januari 2019 om 18:54

Ik zou De Ligt en Nico er ook nog uithalen en met alleen maar middenvelders en aanvallers spelen.

Zonder dollen, Ten Hag gaat natuurlijk nooit Ziyech én Tadic een linie terughalen midden in een seizoen waarin beide spelers enorm bepalend zijn vanaf de flanken. Bovendien spelen we met 2 controleurs en 3 nummers 10 (of 1 nummer 10 en 2 valse vleugelspelers) mede daarom is Lasse nog altijd van waarde voor ons.

Aan de basis zal weinig veranderen vermoed ik, het draait namelijk goed en de resultaten zijn waanzinnig goed. Misschien Magallan in de verdediging zodat Blind naast Frenkie op het middenveld komt te spelen, zal vooral afhangen van hoe Magallan zich presenteert vermoed ik.

4 januari 2019 om 19:20

Heb je gelijk in. Hij zal nog wel vasthouden aan Ziyech en Tadic op de flanken tot aan het einde van het seizoen. Wel kan Ten Hag van allerlei varianten maken door onder meer tijdens de wedstrijden wissels door te voeren. Ook de meer aanvallende variant zou hij dus kunnen gebruiken met Ziyech, Frenkie, Tadic, Lainez, Dolberg en Neres allemaal op het veld.
Maar er zijn zoveel verschillende varianten te maken.

Prima dat Veltman weer terugkomt. Is gewoon een stabiele back en altijd goed om dat in de breedte te hebben. Kan ook een klootzak zijn op het veld door tegenstanders uit de tent te lokken. Prima vooruitgang voor Ajax weer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7478
2.PSV7466
3.Feyenoord5628
4.AZ5222
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger305
D. van de BeekMiddenvelder308
D. TadićAanvaller3022
David NeresAanvaller278
H. ZiyechMiddenvelder2515
K. HuntelaarAanvaller2514
A. OnanaDoelman290
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 6 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
2014/2015 Ajax 25 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax-sprookje krijgt nieuw hoofdstuk na magische avond in Turijn

Ajax is na 22 jaar weer halve finalist in de Champions League. De Amsterdammers presteerden dinsdagavond het onmogelijk geachte door Juventus uit het miljardenbal te kegelen. Na het gelijkspel (1-1) uit...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 april
De samenwerking tussen Heracles Almelo en Adrián Dalmau lijkt beperkt te blijven tot een seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren