‘In de rust zei ik dat ze er nog tien nodig hadden en bracht ik extra spits in’

Dinsdag, 11 december 2018 om 11:26Robin Bruggeman • Laatste update: 11:29

Jong Achilles ’29 verloor dit seizoen al 11-0 van Jong FC Emmen, met 10-0 van SC Cambuur, met 10-0 van Jong De Graafschap en met 10-2 van Jong FC Twente. Maandagavond volgde een nieuwe blamage voor de talenten uit Groesbeek, aangezien er met maar liefst 20-0 werd verloren op bezoek bij Jong Heracles Almelo. Voor Peter Reekers, trainer van de Twentenaren, werd het een bijzondere avond.

“Dit is echt een uitslag die bizar is. De laatste keer dat ik zo'n overwinning heb behaald is in de jeugd bij DETO in Vriezenveen, toen ik nog klein was. Maar op betaald voetbal-niveau zeker niet”, vertelt hij in gesprek met RTV Oost. Reekers en zijn team hadden voor aanvang van het duel al de doelstelling om de eerdere grote afstraffingen voor Achilles te overtreffen: “We waren al poulewinnaar, dus dan ga je kijken hoe kan ik de jongens nog motiveren voor zo'n wedstrijd.”

“Want de jongens zien de uitslagen natuurlijk ook wel voorbijkomen elke week. De grootste nederlaag was tegen FC Emmen, 11-0. Dus ik heb tegen de jongens gezegd: ‘Het zou mooi zijn als we dat kunnen verdubbelen. Dat we er twintig zouden kunnen maken en uiteraard geen tegendoelpunt krijgen. Als we dat halen hebben we het fantastisch gedaan.’ Vandaar ook de blijdschap bij de allerlaatste goal”, legt hij uit. Voor Reekers was de beslissing om in de rust een extra aanvaller in de brengen terwijl het al 10-0 stond voor zijn ploeg, dan ook een logische keuze.

“In de rust zei ik dat ze er nog tien nodig hadden. Ik heb met een lach gezegd dat we doelpunten nodig hadden en dus heb ik er een verdediger afgehaald en een extra spits bij gebracht om daar een beetje mee te spelen”, vervolgt hij zijn verhaal. De oefenmeester toonde ondanks het behalen van zijn doelstelling achteraf wel mededogen voor de trainer van de tegenstander, die na afloop van de wedstrijd zijn excuses aan kwam bieden: “Het is voor onze jongens niet leuk, het is voor Achilles niet leuk en uiteraard ook niet voor de stafleden van Achilles.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door son goku)

"talenten uit Groesbee". In hoeverre kan je nog spreken van talenten als je met dit soort uitslagen verliest?

11 december 2018 om 12:54

Makkelijk scoren, bij Achilles zitten er een hoop tussen die flink jonger zijn dan bij de overige ploegen. Hoe dit exact komt weet ik niet.

11 december 2018 om 13:11

Ook al zijn ze een stuk jonger. Als je met 20-0 verliest bestaat je elftal niet uit talenten. Dan missen je spelers gewoon bepaalde kwaliteiten die ze op 16-17 jarige leeftijd al moeten hebben wil je van talenten spreken. Ze kunnen er blijkbaar gewoon niks van gezien de uitslagen. Gewoon een elftal met amateurspelertjes dat het moet opnemen tegen 2e elftallen van BVO’s. Gedoemd om te mislukken.

11 december 2018 om 13:21

Makkelijk oordelen zonder de hele situatie te kennen.

11 december 2018 om 13:38

Hoe zou jij deze hele situatie beoordelen dan? En ik doel dan op de uitslagen 10-0, 11-0, 10-2 en 20-0. Ze worden iedere keer overlopen en komen gewoon tekort maar dat is niet erg en ook heel logisch aangezien het een 2e elftal van een 3e divisionist is die tegen 2e elftallen van ere- en eerste divisionisten moet spelen. Als je met een 4e klasser tegen een 2e of 1e klasser speelt verlies je waarschijnlijk ook met 8-0. Leeftijd heeft daar weinig mee te maken, kwaliteit wel.

11 december 2018 om 13:44

Volgens mij is het volstrekte logisch als je met zulke cijfers verliest van gastjes die 6+- 6 jaar ouder zijn.

11 december 2018 om 14:18

Heeft niks met leeftijd te maken Son Goku, deze jongens komen gewoon niet in de buurt bij het niveau van de beloften van eredivisieclubs. Dat is ook geen schande, ze zijn het 2e elftal van de nummer twee-na-laatst van de derde divisie. Hun beloften horen ergens in de 2e klasse te voetballen ofzo, de beloftencompetitie is klaarblijkelijk veel te hoog gegrepen. Als je na 9 wedstrijden 0 punten hebt en een schokkend doelsaldo van -77 (!!) kunnen we het daar heel gemakkelijk over eens zijn neem ik aan? Misschien dat er enkeling bij zit die aardig kan voetballen maar daar blijft het ook bij, ik denk dat ze het tegen de gemiddelde eersteklasser nog erg zwaar zouden hebben eerlijk gezegd.

11 december 2018 om 14:37

Denk nou ff logisch na man. Ventjes van 16 tegen ventjes van 21. Je ziet op de doelpunten hoe ontzettend jong ze zijn en dat ze er soms met de pet naar gooien.

Triest ... Je zou bij Achilles voetballen ...

Het lijkt me echt vreselijk om nu speler of staflid van Jong Achilles te zijn. Je weet voor elke wedstrijd al dat je (zeer waarschijnlijk) een enorme oorwassing tegemoet gaat, maar je moet toch op komen draven en je kan er nauwelijks iets tegen doen omdat je als ploeg simpelweg enorm veel minder goed kan voetballen.
Aan de ene kant is het daarom wellicht ook wel hard dat een ploeg als Jong Heracles besluit dat ze het doel nastreven om alle eerdere afstraffingen keihard te overtreffen. Maar aan de andere kant is medelijden met zo'n ploeg vanuit een tegenstander misschien nog wel erger. Als een ploeg zó makkelijk van je wint dat ze op gegeven moment maar besluiten dat ze je genoeg gekweld hebben omdat ze totaal geen angst voor je hebben en met een gerust hart de teugels kunnen laten vieren, dat is denk ik als speler nog veel frustrerender. Al met al zit Jong Achilles dus echt in een enorme kutsituatie, zo'n seizoen kan spelers en trainers denk ik in mentaal opzicht echt breken.

11 december 2018 om 11:49

De vereniging Achilles heeft op dit moment ook niks meer te zoeken in het betaald voetbal. Dit team kan zich beter terugtrekken en terugkeren in het amateurvoetbal net als het eerste elftal. De poging toe treden tot het profvoetbal is gewoon keihard mislukt.

11 december 2018 om 12:25

Ik heb het ook wel een beetje te doen met de man die 20 keer die ellendige goal tune aan moest zetten..

Zeggen dat je de dubbele uitslag wil halen. 11+11=20 blijkbaar?

11 december 2018 om 12:36

Het is een voetbaltrainer he, geen hogere wiskindeleraar

11 december 2018 om 12:49

Nee, dat wordt wel heel duidelijk uit de tekst.

11 december 2018 om 13:15

Hij vertelde zijn ploeg voor de wedstrijd, dat het mooi zou zijn als ze dat (de 11-0) zouden kunnen verdubbelen òf dat ze er twintig zouden maken èn ze geen tegendoelpunt zouden krijgen. Als ze dat zouden halen, ze dat fantastisch zouden hebben gedaan.

De 11-0 verdubbelen of twintig goals maken en geen tegendoelpunten krijgen. Dat zijn drie verschillende doelstellingen, die hij vooraf stelde om zijn ploeg te motiveren. Twintig doelpunten en geen tegengoal zijn gelukt. Hij zegt volgens mij nergens dat 11+11 20 is.

Kan iemand mij uitleggen hoe het kan dat wanneer het eerste elftal tegen degradatie strijdt in de 3e divisie, het tweede elftal in de beloftecompetitie van Bvo's zit?!

11 december 2018 om 11:55

De KNVB wilde per se dat ze gingen promoveren naar de JL en daarna werden ze genaaid en degradeerde ze naar de derde divisie. De club speelde met het beloftenelftal al in deze competitie en daar zijn gebleven.

11 december 2018 om 12:05

De club is sinds promotie naar de jupiler league een BVO geworden dacht ik. Door de eisen van de Knvb aan jupiler league clubs, konden ze het niet redden en gingen ze bijna failliet. Doordat ze nog steeds een BVO zijn, doet het beloftenteam mee in die competitie.

11 december 2018 om 13:10

Als ik het goed begrepen heb:

Je had voorheen de vereniging Achilles '29 en de BV Achilles '29. Onder de BV vielen de spelers en sponsors van het eerste elftal en het beloftenteam, de rest viel onder de vereniging.

De BV is begin dit jaar failliet gegaan en daardoor vielen vrijwel alle spelers van het eerste elftal en het beloftenteam weg. De vereniging bestaat echter nog en mocht dus alle teams gewoon in de competitie houden. Maar in die teams zitten nu spelers van lagere elftallen, die dus feitelijk veel te hoog ingedeeld zijn. Met als gevolg dat Achilles 1 en Jong Achilles al een jaar lang regelmatig een een monsterscore om de oren krijgen.

Die trainer doet alsof zijn team de 20 niet had gehaald zonder zijn 'aanvallende wissel'. Hij moest het toch maar even noemen.
Ik had andere jongens laten spelen. Ik dacht dat hij aan talentenontwikkeling deed maar schijnbaar telt de score.
Ik zou deze trainer nooit aannemen. Hij heeft een totaal verkeerde instelling.

11 december 2018 om 14:06

Hij geeft aan dat hij zijn ploeg hierdoor hoopte te motiveren...

nee alle gekheid op een stokje, heb met die gasten te doen week in week uit toch jezelf moeten opladen voor wederom een oorwassing. respect

Los van het feit dat ze kwalitatief minder zijn snap ik hun spelopvatting ook niet. Hoe kun je 20 goals tegen krijgen? Dan ga je bij wijze van toch allemaal in de goal staan? Ik zie dit ook bij clubs als excelsior en bijvoorbeeld heerenveen. Die willen perse hun eigen spel blijven spelen en lopen dan tegen enorme zeperds aan tegen bijvoorbeeld ajax. Stap af van dat Nederlandse voetbal en richt je in ieder geval in dit soort wedstrijden op resultaatvoetbal en ga van daar uit verder ontwikkelen. Dan maar met 2-0 verliezen of hopen op een gelijkspel.

Bla bla bla.....zo sneu maar wel een aanvaller er bij gooien....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KnoesterVerdediger200
L. de la TorreMiddenvelder190
O. KiomourtzoglouMiddenvelder182
J. BlaswichKeeper180
S. BakışAanvaller182
L. SchoofsMiddenvelder170
D. BurgzorgAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

0 fans
Coach, 40 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren