Ten Hag laakt ‘afzeikcultuur’: ‘Het was oneerlijk, soms schandalig’

Zaterdag, 8 december 2018 om

Erik ten Hag heeft het in zijn eerste maanden bij Ajax niet eenvoudig gehad. De coach kwam in december over van FC Utrecht en opeens stonden de schijnwerpers op hem gericht. Ten Hag kreeg de nodige kritiek te verduren en spreekt in een interview met de Volkskrant van een ‘afzeikcultuur’ in Nederland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Erik ten Hag nog drie jaar de trainer is van Ajax?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door toss)

Ten hag doet nu alsof hij geen super team heeft voor Nederlandse begrippen... Hij is verplicht om met het materiaal dat hij heeft, kampioen te worden en de beker te winnen. Met uitzondering van Psv. Zit iedereen echt mijlen ver onder het niveau, waarde en salaris van Ajax dit seizoen. Zelfs Psv is niet zo goed als Ajax. Ten Hag mag het volgend seizoen laten zien wanneer er een leegloop is. Nu zou ik er mijn neefje van 3 voor de groep kunnen zetten en nog wint ajax lachend.

8 december 2018 om 09:02

Slaat echt nergens op. Weer bekijk jij het niet objectief. De Europese voorrondes en het overleven in de CL. Wordt weer gedaan of je de KNVB beker speelt tegen de amateurs tot de kwartfinale. Man man, men moet eens wat meer respect krijgen.

8 december 2018 om 10:30

Helemaal mee eens!

8 december 2018 om 12:00

Haha, als er iemand niet objectief is, ben jij dat wel Jason. Hoezo kom je nu met wedstrijden van de voorrondes CL aanzetten waardoor wij wat meer respect zouden moeten hebben? Man waar heb je het over?

8 december 2018 om 12:29

Hoe vaak zijn we de afgelopen jaren niet uitgeschakeld in die voorrondes? En niet alleen Ajax, ook PSV en Feyenoord vlogen er jaar na jaar uit. Ten Hag heeft ons daar voor het eerst in jaren met overmacht doorheen geloodst en nu bagatelliseert iedereen ineens die wedstrijden alsof het zekerheidjes zijn.

8 december 2018 om 14:27

Wat was het niveau van de teams die er jaren uitvlogen en het niveau van dit team, juist. Dit team heeft spelers met waardes van de 50(neres) / 80 miljoen (de Jong, de ligt) Dat had je eerst niet. Bovendien heeft de clubleiding ingezet op overwintering en Ajax weer Europees op de radar te krijgen. Daar is het bestuur aardig in geslaagd. Dit is een team dat gewoon aardig mee hoort te draaien op Europees niveau. Het is een team vol met Internationals of spelers die er tegenaan zitten. Vergelijk het maar met het team van vorig jaar. Ze zijn op elke positie vooruit gegaan. Vlutman is eruit, Sanchez in vervangen, tagliafico eindelijk een echte lb, ziyech die gebleven is, tadic die aangetrokken is, huntelaar met al zijn ervaring, neres die heel dreigend is, donny die je nog achter de hand hebt, wober die eindelijk zijn draai gevonden lijkt te hebben, Kristensen die eraan zit te komen, mazraoui die reuze stappen heeft gemaakt en ook beslissend is geweest, younes die weg is als probleem factor, etc. Het enige wat nog leuker was geweest, was als je Kluivert nog had. Dan had je zo 2 teams van hoog niveau kunnen opstellen en Dolberg in zijn vorm voor zijn Blessure. Dit team doet niet onder voor een benfica of as Roma... Die teams zouden heel makkelijk kampioen worden in de eredivisie. Dat Materiaal heeft Ajax nu ook. Dan heb ik nog achter gelaten dat As Roma nu weer in een opbouwfase zit....

8 december 2018 om 14:35

Geen Ajacied zal het bagataliseren maar als je supporter van de concurrent bent dan zoek je naar iets om deze prestatie te onderwaarderen. Diezelfde figuren riepen vooraf dat we hooguit derde konden worden. Nu we zelfs eerste kunnen worden geniet ik van de reacties die alsnog naar negativiteit wijzen. Ik heb in jaren niet zo genoten van Ajax. Dat komt voornamelijk door bepaalde spelers en wellicht heeft Ten Hag inmiddels ook zijn inbreng. Als je binnen no time op 5 punten van PSV staat, krijg je gezeik hier. Jammer dan als dat je niet bevalt. Ook ik heb nog steeds mijn twijfels of hij de juiste man is maar voorlopig kan ik niet om hem heen. Het staat als een huis bij Ajax. Erg fijn!!

8 december 2018 om 11:10

En dat was een foute beslissing van Ten Hag. erg jammer want het waren dure punten maar nog steeds word hij betaald voor een reden en zitten wij achter De computer. Mensen maken fouten. Het allerbeste dat Ajax er bij heeft gekregen is zakelijk Spelen in Europa. Het was dit jaar soms sprankelend en soms juist niet, maar we krijgen geem Tegen goals. Onder Frank bijv kregen we die in Europa vaak Wel. Ook tegen AEK uit was gelijkspel genoeg en zorgde Ajax gewoon er voor dat alles dicht was achterin, op een gegeven moment krijg je kansen en dat is gebeurt. Topper!!

8 december 2018 om 14:36

Ik ben nog van mening dat ten hag niet de trainer is dat de resultaten doet denken. Hij heeft gewoon een heel goed team. Had keizer dit team gehad. Was er nooit wat met Nouri gebeurd. Dan was Ajax en kampioen en had Keizer waarschijnlijk dezelfde resultaten geboekt. Het is een gevalletje Peter bosz. Juiste materiaal en er gebruik van gemaakt. Ten Hag zal met het vallen van dit team ook ten val raken. Nederland kent weinig goede trainers meer die een team echt beter maakt. Ik geloof wel dat ten Hag een goede trainer is. Alleen niet geschikt voor een club als Ajax. Dat waren de afgelopen paar trainers ook niet. FdB was wel 4x kampioen geworden maar de competitie was dood. Dat zag iedereen wel. Dit seizoen is het enigzins weer wat spannender. Nu hopen dat de rest ook aansluiting vindt met de afspraken die er zijn gemaakt. Zoals bv dat clubs meedelen in Europese prijzengeld waardoor er op gras gevoetbald wordt. Herenakkoord tussen de topploegen wat betreft de talenten. Nu nog hopen dat topclubs hun talenten sneller elders stallen ipv de Jong teams in de keuken divisie. Dat slaat echt nergens op.

8 december 2018 om 15:02

Valt me op dat er geen enkele inhoudelijke onderbouwing is waarom ten hag geen ajax trainer is. Ik raad je aan eens aan een abonnement op vi pro te nemen. Dan kees je waar erik ten hag met zijn staf anders doet. Maar daar heb jij vast geen interesse in. Voorbeeldje ajax heeft nog nooit zo vaak de bal veroverd in de laatste 40m van het doel. Dat heeft niets met kwaliteit van de spelers te maken

8 december 2018 om 18:19

Materiaal heeft er wel degelijk mee te maken anders was hij ala Ranieri wel kampioen met FC Utrecht geworden of ala Jose mourinhio cl winst met Porto.... Er zijn weinig trainers die een konijn uit de hoed kunnen toveren. Daar horen heel veel trainers niet bij. Dat is geen schande maar als je ziet dat dick advocaat bij FC Utrecht zit en Ten Hag bij Ajax.... Wil je zeggen dat Ten Hag een betere coach is dan advocaat?

8 december 2018 om 09:09

Jij bent echt zo'n typetje die maar van alles roept. Zonder nuance en realisme. Ten Hag is gewoon ijzersterk bezig. En snoert terecht de monden van de critici.

8 december 2018 om 09:32

Hij zoekt juist de nuance door te stellen dat ten hag by far de beste selectie tot zijn beschikking heeft. Met de beste selectie is het niet zo moeilijk om veel te scoren en weinig doelpunten tegen te krijgen. Dit laat onverlet dat ten hag in de CL goed werk heeft geleverd.

8 december 2018 om 10:53

Foebele... wat zeg je nu eigenlijk? Eerst zeg je dat hij nuance brengt.... daarna dat hij in de de CL goed werk verricht. Dat zijn 2 tegenovergestelden.

8 december 2018 om 11:54

Haha Robert even woordenboekje erbij pakken misschien?

8 december 2018 om 12:01

Nuance en goed werk verrichten zijn tegenovergestelde begrippen?

8 december 2018 om 14:46

Ben juist realistisch. Wat hebben we er als supporter aan als je club 1 seizoen meedraait om vervolgens 10 jaar niks van zich te laten horen? Het moet iets constant zijn. Niet alleen van Ajax. Ajax heeft nu een stap gezet. Daarop moeten ze bouwen en ik vind dat ze de competitie daarin ook mee moeten trekken waardoor teams als Vitesse, Az, Feyenoord etc ook Europees punten gaan pakken. Psv had gewoon het ongeluk om de beste teams uit elke pot te loten anders hadden die ook wel punten gepakt.

8 december 2018 om 16:25

Shorty.... goeie zeg. Als jij het niet snapt moeten anderen een woordenboekje pakken.

8 december 2018 om 09:28

Precies dit dus. Jouw reactie bevestigt de afzeik cultuur.

8 december 2018 om 09:36

Misschien alleen de laatste zin van zijn post. Maar voor de rest is dit toch een valide punt, dat Ajax een kwalitatief veel betere selectie heeft dan de rest van de eredivisie? Ik denk dat de helft van de eredivisie coaches met deze Ajax selectie wel kampioen was geworden. Ten hag is tegen PSV wel degelijk tactisch door het ijs gezakt. Voor de rest verricht hij natuurlijk goed werk, dat staat buiten kijf, maar nogmaals, de selectie van Ajax dit jaar is wel buitensporig goed.

8 december 2018 om 09:47

Het kan onmogelijk een tactische blunder, wanneer een team collectief gefaald heft. Collectief falen als team, dat kun je onmogelijk de trainer alleen een debet stellen.

8 december 2018 om 09:49

Pure onzin die hij spreekt en jij gaat er nog in mee. Ten Hag verdient alle respect maar memsen zoals jij die alleen maar in het negatieve hangen in het leven is echt treurig en maar zeiken en zeiken.

8 december 2018 om 10:22

@martie, collectief falen of hele foute keuzes? Spelers kunnen niet opeens dingen doen, die ze nooit gekund hebben. Een blok van Eiting, schone is tactisch gewoon een misser. Geen snelheid geen duelkracht. Leuk en aardig bij balbezit, maar bij balverlies is het uiterst pover. Centrum blind de Jong. Een centrum waarbij je de echte mentaliteit van verdedigen mist. Dat ze vervolgens precies op dat punt de boot in gaan, kun je nou niet echt de spelers verwijten, want dat zit er gewoon niet in. Vervolgens valt het elftal volledig uit elkaar en dan roepen we collectief falen. Nee hele slechte tactische keuzes. Je had werkelijk waar nog beter Blind en de Jong naar voren kunnen schuiven en dan een centrum opstellen van schuurs en Wober. De Jong en blind helpen die twee jongens wel. Eigenlijk precies zoals Schwaab en Viergever geholpen worden bij PSV. Het grootste deel voor falen komt op het bordje van de trainer, die echt fouten maakte als een amateur. Net zo als hij de credits verdiend voor het resultaat bij Bayern. Dat was gewoon een goede opstelling met tactisch slimme keuzes. Dat Ajax daar niet won, ligt aan de spelers, niet aan de keuzes van de trainer.

8 december 2018 om 10:46

Dat is uiteindelijk achteraf gepraat gebaseerd op die ene wedstrijd in Eindhoven. Feit blijft dan ook dat sterkhouders als Onana, Hakim, Tadic etc etc ondermaats presteerden zowel individueel als collectief. De Jong in het centrum is vaker goed dan slecht gegaan. En het is een feit dat je het blok Matthijs de Ligt dan toch toch echt broodnodig mist. Dat vul je ook niet op met een te matige Wober.

8 december 2018 om 15:11

@foebele: met deze post maak je je onsterfelijk belachelijk. Noem mij eens 3 punten uit erik ten haag zijn voetbalveldje. 100% zeker dat jij dat niet doet want jij denkt dat het team alles bepaald. Tien ten hag bij ajax kwam werd door mensen als jij ook gezegd. Dat hij geen aanvallende coach is. Dez e man laat zien dat hij uitstekend in staat is zijn voetbalvisie over te brengen. Ik zie ajax met de week beter worden. Daar heeft ten hag ziet ook niets aan bijgedragen en had Alfons groenendijk ook bereikt.

8 december 2018 om 15:25

Achizozo,

Dat Super Team heeft ook een super trainer Ten Hag als coach. Zonder Ten Hag staat er geen goed team op het veld. Ten Hag draagt ook de totale verantwoordelijkheid als trainer. De totale verantwoordelijkheid niet alleen over de prestaties van Ajax verantwoord te zijn maar hij krijgt ook de ongenuanceerde bagger van de rioolmedia over zich heen.
Ten Hag is niet verplicht om kampioen te worden, hij is afhankelijk van de ploeg en alles er om heen (blessures, schorsingen, weggekochte spelers).
Ik vind dat je minderwaardig naar Ten Hag reageert door te stellen dat je neefje van 3 het ook zo maar Ajax kan laten winnen. Ik proef een anti Ten Hag sentiment bij je. Ten Hag is in Nederland een onderschatte top trainer en wacht maar als hij Ajax ooit verlaat dan vind ik het knap als zijn opvolger met nieuwe talenten en aankopen de resultaten van Ten Hag kan overtreffen.

8 december 2018 om 15:34

Als je je fifa niveau eens van beginner naar wereldklasse zet zie je misschien het belang van tactiek.

Helemaal gelijk een blij dat hij zijn criticasters de mond heeft weten te snoeren. Echt belachelijk die #tenhagout, die hetze bij Vl en Telegraaf en dat denigrerende gedoe over boertje zus Tukker zo. Ten Hag is echt een goede trainer, niet naïef maar toch aanvallend, een heb het idee dat het in de groep nu ook erg goed gaat. Wat mij betreft blijft hij nog zo lang mogelijk bij Ajax!

8 december 2018 om 09:18

Ga nu niet zeggen dat jij met dit materiaal in de middenmoot had gestaan. De twee keer dat er puntverlies werd geleden had Ten Hag grotendeels aan zichzelf te wijten. Wat hij in de CL laat zien vind ik knap, maar van de competitie ben ik zeker niet overtuigd (evenals vorig seizoen trouwens).

8 december 2018 om 09:32

Ten Hag is een prima trainer laat het ook zien nu.
Echter ook 2x verloren wat hem te verwijten valt. Hij heeft een team waarmee hij van niemand hoeft te verliezen in de eredivisie en zeker niet kansloos.
Met dit team kan je zelfs hoge ogen gooien in Europa, er staan miljoenen op het veld. Daarnaast is de CL poule van Ajax dit jaar eenvoudig. Benfica en Bayern totaal uit vorm, vooral de laatste en Aek....dat is laag niveau.

Je kan dus wel zeggen dat het niet vreemd is dat Ajax goed is, dat hoeft niet aan Ten Hag te liggen, het zou zelfs vreemd en slecht zijn wanneer Ajax lager stond (ook in Europa) dan ze nu staan. Dit mag verwacht worden met al die klasse spelers.

8 december 2018 om 12:24

Hahahaha, altijd zo mooi. Als Ajax van iemand wint, ligt het aan de zwakheid van de tegenstander... Is het nou zo moeilijk om mensen af en toe credits te geven?

8 december 2018 om 14:21

Benfica had juist een erg sterke reeks in de benen tot die 1e wedstrijd tegen Ajax. Daarna raakten ze de kluts kwijt. Helaas lastig discusseren als het om Ten Hag gaat. Mensen zouden er goed aan doen net als Ten Hag data te gebruiken om hun meningen te onderbouwen.

Ook dat gezever over deze zogenaamde super selectie. Het is niet alsof dit het sterkste Ajax ooit is, als we dit punten moyenne aanhouden zouden we 2e worden met een record aantal punten.

Kijk ook eens naar het huidige Barcelona, Real Madrid, Bayern etc. Allemaal super teams die materiaal hebben om hun competities te domineren, allemaal presteren ze erg matig. Dus Ten Hag verdient zeker complimenten voor zijn enorm sterke reeks dit seizoen.

10 december 2018 om 10:51

Nou ja, als je goed leest dan geef ik Ten Hag credits in mijn allereerste zin. Kijk maar eens goed.
Ik vind dat dit te verwachten mag zijn van dit Ajax, ja ook in Europa op het moment. Dus Ten Hag doet wat van hem verwacht wordt, prima toch? Wanneer het minder zou zijn, zou ik het slecht vinden. Mijn mening.

Helaas vinden we niets goed in onze land. Het lijkt alsof men elkaar niets gunt en maar af wacht tot het mis gaat. Dat gevoel had ik echt bij Ten hag, maar nu het goed gaat hoor je niets meer. Natuurlijk moet hij presteren, natuurlijk moet hij goed voetballen met deze spelers, maar het is niet vanzelfsprekend.

8 december 2018 om 11:50

Twee keer puntverlies op rij en ze komen opduiken.
Het is niet handig Ten Hag nu af te zeiken, want hij slaat je (terecht) met de feiten om de oren.
Ratterig ? Ja, maar zo werken de heren.

Kleine nuance mag overigens best: Dit is wel het beste Ajax sinds misschien wel 96-97.

Men is kritisch en daar zou je je niet over moeten verbazen als je naar Ajax vertrekt. Daar valt mij op wat mij vaker opvalt, Ten Hag is dat niet gewend en kent topvoetbal en een topclub niet. Verder steekt het mij nog steeds dat Keizer ontslagen is zeker na hij met Nouri en alles erom heen te maken kreeg, zou hij wel kampioen zijn geworden? Ik achtte de kans groter onder hem vorig jaar, kreeg de kans niet. Ten Hag heeft nu een veel betere selectie en staat ook nr. 2, mijn inziens door tactische fouten tegen PSV, kwalitatief staat Ajax op nr. 1 maar Ten Hag maakt het nog niet waar. Ik heb verder niet het gevoel dat hij meer uit de selectie haalt, liever een trainer die ook echt in de top heeft gespeeld en Ajax kent. Naar mijn mening draait het bij Ajax ondanks Ten Hag, niet dankzij.

8 december 2018 om 09:12

Dan zit je toch echt helemaal verkeerd. Vooral de zin over Keizer en Nouri sla je echt de plank volledig mis. Keizer was en is te licht om binnen een topclub als Ajax te werken.

8 december 2018 om 09:21

Groten deels met je eens. Keizer had een stront voorbereiding gehad. Had een heel stroef begin, maar ging wel steeds beter. Zn ontslag was gewoon niet nodig. Eth kwam, zag niet, overwon niet. Spelers moesten weer allemaal wennen. Dit jaar, doet eth t aardig, maar heeft wel een hele sterke selectie tot zijn beschikking. Waar hij vooral tegen psv een tactische flater maakte. Tegen heracles ook verkeerde inschatting zo vroeg in t seizoen al lopen rouleren.

8 december 2018 om 09:25

Wat is een tactische blunder? als het complete team een off-day had en collectief door de mand viel?

8 december 2018 om 11:11

Eth speelde veels te aanvallend, een kamikaze opstelling. Dit wordt gewoon bevestigd door se selectie hoor. Centraal achterin speelde je eigenlijk met 3 middenvelders. Hij had gewoon met wober moeten spelen zoals iedereen dat ook door had. Belangrijke van dat is, dat je mer fdj op t middenveld speelt. Hij kan namelijk onderdruk voetballend zichzelf vrijlopen van zn directe man. En sws nooit maar dan nooit meer mer schone spelen als je weet dat se tegenstanders hoge druk geven. Keer op keer laat hij zien in paniek te raken. En verder had hij met meer diepgang moeten spelen. Zodat je degene weg kan sturen.

8 december 2018 om 11:13

En schuil je niet te vaak achter collective offday. Zwak iets is dat. Psv zette ajax gewoon goed onderdruk. Ajax wist geen raad wat er mee te doen. Onderandere ook door de veldbezetting wat slecht was. Door eth.

8 december 2018 om 11:23

Wat is er zwak aan dat iemand een andere mening op los laat? verklaar je nader.

8 december 2018 om 11:26

En ten Hag straalt alles behalve paniek uit, hij heeft een bepaalde visie. En daar mag of hoef je het niet mee eens te zijn. Maar keer op keer in paniek raken is totale lariekoek.

8 december 2018 om 11:54

Keizer heeeft inderdaad met heel veel verstorende factoren te maken gehad, maar hetgeen jij ETH verwijt (ten Hag is dat niet gewend en kent topvoetbal en een topclub niet), geldt toch ook voor Keizer? Of vind je meehobbelen in de jeugd en Jong Ajax trainen wel voldoende basis?

Ik vind dat Keizer vooral senioriteit en (geestelijk) evenwicht miste. Zijn interviews waren altijd weer biijzonder, dat je je afvroeg of de brave man ze allemaal op een rijtje had.

Ach, zodra Ten Hag een misstap maakt staan al die zeikerds weer op de stoep, met Valentijn Driessen voorop. Een enorme heksenjacht omdat de man geen goede mediaindruk maakt, terwijl je het team duidelijk ziet groeien en echt leuk spel ziet spelen bij vlagen. Hij heeft een goede visie en weet wat hij wil. Ik ben hartstikke blij met Erik en van mij mag hij echt lekker blijven. Laat de rest maar lullen, die gasten wilden hem toch vanaf dag 1 weg en zullen nooit van mening veranderen.

8 december 2018 om 10:21

Inderdaad. Marc Overmars, Erik ten Hag, Arie Haan, Klaas Nuninga, Arjen Robben, Ronald Koeman, Danny Blind etc. komen allemaal uit ‘de provincie’ en zijn dus boertjes... Ten Hag komt net als Overmars uit een gegoede zakenfamilie, die kennen echt hun pappenheimers wel.

Iemand afzeiken is natuurlijk heel gemakkelijk en blijkbaar is daar een markt voor. Kritiek hebben en die te kunnen ondersteunen dat is weer iets anders. Maar ja dan wordt het saai en daar verkopen men geen kranten mee of krijg men hoge kijkcijfers mee

Als veld trainer en het ontwikkelen van spelers is hij prima. Maar in de media is het niks. Nu zijn de eerste kwaliteiten belangrijker, voor wat je op het veld terug ziet. Maar als ik hem voor de camera zie, dan vind ik zijn vaardigheden om beleid te verantwoorden, als trainer van een top club in Nederland zeer matig. Ik vind hem daarom ook niet bij Ajax in deze rol passen. Ajax moet iemand voor de camera hebben met charisma en een verhaal. Vanwege de resultaten kan je uiteraard geen afscheid van hem nemen. Maar de meesten zoals ik zie hem alleen op tv en dan wordt je daar gewoon niet blij van en dat past niet bij Ajax.

ten hag doet het uitstekend bij ajax,volgend jaar kan het bestuur weer eurootjes tellen en kan ten hag weer overnieuw beginnen,leuk voor de ajax supporters

Ten Hag doet het goed, maar hij heeft natuurlijk ook uitstekend materiaal tot zijn beschikking. Er zijn geen belangrijke spelers weggegaan en voor het eerst sinds vele jaren was de selectie al vroeg in de voorbereiding gereed, kwamen er spelers bij die meteen iets toevoegden en vertrokken er aan het einde geen belangrijke spelers meer. Het wordt interessant om te zien hoe hij het volgend seizoen gaat doen, als in de zomer waarschijnlijk de meeste belangrijke spelers vertrekken.

Ik zelf blijf er bij dat Ten Hag geen uitstraling heeft, maar als hij verder zijn werk goed doet, dan valt daarmee te leven.

Als hij minimaal kampioen wordt, met het voetbal dat Ajax nu laat zien, kan er niemand meer zeiken. Zeker niet als hij nog een of twee knock-out fasen CL weet door te komen.
Wat mij betreft heeft hij met de fantastische Europese campagne wel wat krediet opgebouwd.

Raar dat slechte kritiek afzeiken wordt genoemd en goede kritiek niet. Als je foute keuze's maakt en het gaat niet goed dan is dat een logisch gevolg het gezeik. Het zelfde als je het goed doet de dam het positieve gezeik krijgt. En als de verwachtingen hoog liggen ligt de terleurstelling ook op een hoog pitje. Maar wat Cruiyff ooit eens zei'' Als je goed bent en je speelt een wedstrijd minder wordt dat beschreven en van een speler die een keer wat goed doet wordt dat beschreven. Ik hoop dat Ajax wel zo door gaat.

Ik ben nog geen fan van hem maar moet zeggen dat 3 verloren uit 43 indrukwekkend is. Ben benieuwd wat hij kan met een nieuwe lichting volgend seizoen.

Eindelijk doet Erik Ten Hag zijn mond open. Vooropgesteld dat Ten Hag bewezen heeft een echt moeilijke club als Ajax met mooi voetbal op de rails gekregen en Ajax als enige Nederlandse club punten voor de coëfficiëntenlijst heeft laten verdienen.ten Hag heeft gelijk over de afzeikcultuur in Nederland. Ten Hag moest zich al die infantiele beledigingen van VI (o.a. het nabootsen van zijn schorre spraak door Van der Gijp) en de niet aflatende opmerkingen als tuinkabouter (door Derksen) laten welgevallen. Het opportunisme over Ten Hag vooral bij VI, niet bij andere voetbalprogramma's is gewoon genant. Nu doet Ajax het redelijk goed in de CL dan wordt Ten Hag gespaard. Ook bij monde van Valentijn Driessen die maar altijd Ten Hag het voordeel van Valentijn's twijfel geeft is storend.telegraaf en de 2 heren van VI zijn exponenten van zogenaamde voetbalanalisten die voetballers, bestuurders, clubs uit Nederland 2 keer per week af zitten te zeiken en zelfs weinig van hun voetbalcarriëre genaakt hadden.

8 december 2018 om 15:20

Wacht maar tot ie 1x verliest

8 december 2018 om 17:58

Rolo 1984,

Maar verliezen hoort er toch ook bij ? Mourinho verloor al een paar keer. Valverder verloor ook al een keer.

9 december 2018 om 10:37

Ja maar ik bedoel daarmee dat de Telegraaf en VI dan gewoon weer uitpakken met het feit dat hij er niets van kan en dat de spelers 'niet achter hem staan"

9 december 2018 om 12:55

Hi Rolo 1984 je hebt enigszins wel gelijk in wat betreft de reacties van VI en de Telegraaf, maar dit is riooljournaistiek in optima forma. Ik begrijp dan ook niet, maar sat zal wel aan mij liggen, dat er toch nog zoveel mensen zijn de afbrekende opmerkingen van Derksen en Van der Gijp voor zoete koek aannemen. En zij blijven maar door met hun strategie. Ook vind ik Valentijn Driessen erg ongeloofwaardig worden voor neutraliteit.

ik weet niet of er zoiets is als een afzeikcultuur. zijn de resultaten goed krijg je als coach terecht de credits, zijn de resultaten slecht krijg je als coach terecht kritiek.

vorig jaar toen het minder draaide ging Ten Hag steeds zitten volhouden dat Ajax goed had gespeeld, als ze gewoon slecht hadden gespeeld. dan snap ik wel dat mensen zich daaraan gaan storen, want dan neem je als coach je achterban en de media ook niet echt serieus

momenteel doet hij het gewoon uitstekend en dan zie je ook dat hij niet meer kritisch word benaderd maar ook gewoon de credits krijgt voor zijn prestaties als coach dus ik vind die afzeikcultuur wel meevallen

8 december 2018 om 15:18

Ten hag is vanaf het begin totaal objectief benaderd en nooit afgerekend op zaken die 0.0 met zijn voetbalvisie te maken hebben. Japie wake up. De man was een tukker waardoor hij structureel werd afgekeken op zijn accent. Maar derksen en van der gijp hebben nog nooit zijn voetbalvisie behandeld

8 december 2018 om 15:34

Rolo1984,

Objectief, bestaat dat woord nog in de jaloerse voetbalwereld ?
Ten Hag kreeg altijd het voordeel van de twijfel in bijna elk voetbalsportprogramma, er werden steeds vraagtekens achter zijn functioneren gezet, nu nog. Of je nou Tukker, Limburger, Drent of weet ik wat bent is het onbeschaafd dat je op je accent afgerekend wordt, dit is wat Ten Hag ook in zijn interview bedoelt. Hij moet op zijn werk worden beoordeeld. Ik vind die zogenaamde grappen/satire van Derksen en vooral van Van der Gijp echt beneden niveau en hoort niet op de TV worden geuit. Derksen en Gijp hebben zeker af en toe zijn trainersschap in twijfel getrokken.

Ze moeten niet zo zeuren. Typisch NL ja, zeiken om het zeiken! Ten Hag levert vakwerk, afgezien van PSV uit waar hij een stap te snel wilde maken, en zijn ploeg ook gewoon in de uitvoering faalde! Kan gebeuren, en bleek een goede leerschool. AEK uit liet zien dat Ajax ongelooflijk gegroeid is in 3 maanden. Gewoon koel, geslepen en zakelijk met 3 puntjes naar A'dam terug. En dat met 7 basisspelers tussen 19 en 22 jaar!! Daar mogen we de trainer-coach natuurlijk best een pluim voor in zn reet steken, op zn Hollands gezegd!! Nu vanavond nog in Zwolle winnen.....

Ik snap wel wat Ten Hag bedoelt. Het inhoudsloze gebral van VI zou ik me niet veel van aantrekken maar de eindeloze stortvloed aan negatieve artikelen in vooral de Telegraaf waren gewoon lachwekkend op een bepaalt moment. Alle spelers zouden problemen hebben met Ten Hag en het zou niet lang meer duren voor hij op straat zou staan. Er zou ook interne onrust zijn en ook Overmars zou spoedig ontslagen worden. En dan was Van Der Sar weer degene die moest vertrekken vanwege slecht werk. Ook de Nouri affaire waren gouden tijden voor de Telegraaf. Tien artikelen op een dag vol met allerlei beschuldigingen en aannames. De Telegraaf weet heel goed welke artikelen goed gelezen worden. Of die artikelen ook een logische inhoud hebben is niet zo relevant. Onrust binnen Ajax betekent een rinkelende kassa voor de Telegraaf. Nu het goed gaat, slaan ze weer de andere kant door. De Jong en De Ligt zijn nu weer de hot items. Dat is wat mensen willen lezen. Ben uiterst tevreden over Ten Hag. Heeft wat opstart problemen gehad maar verdient gewoon alle credits nu. Winnen van Psv en je staat eerste. Groepsfase is al overleefd en ook in de beker nog actief. Af en toe heerlijk voetbal om te zien. Wat wil je nog meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van de BeekMiddenvelder349
D. TadićAanvaller3428
L. TraoreAanvaller10
I. El MaachDoelman00
D. KotarskiDoelman00
K. LamprouDoelman20
A. OnanaDoelman330
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

26 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag maakt indruk binnen spelersgroep Ajax: ‘Ik dacht: la puta madre’

Lisandro Magallán heeft genoten van zijn eerste maanden bij Ajax. De in januari van Boca Juniors overgekomen centrumverdediger wist in zijn eerste halfjaar weliswaar nog geen basisplaats af te dwingen, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren