Update: FC Dordrecht huurt ‘toptalent’ van Feyenoord

Donderdag, 13 december 2018 om

FC Dordrecht heeft zijn komst nog niet bekendgemaakt, maar Peter Drijver bevestigt alvast dat men Crysencio Summerville gaat huren van Feyenoord. De algemeen directeur van De Schapenkoppen laat in een interview met het Algemeen Dagblad weten dat de rechtsbuiten ‘van harte welkom’ is.

De zeventienjarige Summerville werd onlangs tot 1 januari geschorst door Feyenoord. Hij kreeg tevens een boete en een taakstraf opgelegd. Eind november kregen Summerville en ploeggenoot Mats Knoester het met elkaar aan de stok op het trainingsveld. Summerville besloot er een familielid bij te halen en daarop kwam het tot een handgemeen in de kleedkamer.

Bij FC Dordrecht krijgt Summerville de kans om zich enigszins te rehabiliteren: “Een groot talent met veel kwaliteit. Daarop beoordelen we hem. Zo’n jongen moet je omarmen en niet blijven herinneren aan wat er is gebeurd”, vertelt Drijver, die eraan toevoegt dat hij maandag in gesprek gaat met de zaakwaarnemer en vader van Summerville.

Als Feyenoord vervolgens groen licht geeft, dan kan de huur worden afgerond. Summerville tekende in maart zijn eerste profcontract bij Feyenoord, dat hem tot medio 2021 aan de Rotterdammers verbindt. De aanvaller speelt al sinds zijn zesde op Varkenoord en staat te boek als groot talent. In een eerder stadium zaten onder meer Bayern München en Borussia Dortmund achter de jeugdinternational aan.

Update 12 december 09.28 uur - FC Dordrecht huurt ‘toptalent’ van Feyenoord
Crysencio Summerville maakt het seizoen af bij FC Dordrecht. De club uit de Keuken Kampioen Divisie maakt bekend dat het zeventienjarige ‘toptalent’, zoals men hem omschrijft, op huurbasis overkomt van Feyenoord. Hij is echter wel pas na de winterstop speelgerechtigd voor De Schapenkoppen.Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door theedge)

Bayern en BVB zaten achter hem aan? Is die zo goed? Ken heel de speler niet eerlijk gezegd, maar ben blij dat Dordt nu goed bezig is met talenten aantrekken, al is het allemaal op huurbasis. Ik hoop dat ze de slechte eerste seizoenshelft kunnen wegpoetsen na de winterstop!

6 december 2018 om 12:46

Ja, hij wordt samen met Burger, Geertruida en Kokcu gezien als 1 van de grootste talenten binnen Varkenoord. Alleen bij Crysencio zijn er vooral twijfels over zijn mentale capaciteiten en daar was afgelopen week een duidelijk voorbeeld van.

6 december 2018 om 13:33

Die el bouchataoui is toch ook een groot talent in de o19 van feyenoord? Zag hem wel eens bij nederlandse jeugdteams.

6 december 2018 om 13:44

Vind dat 16 jarige spitsie ook wel een groot talent weet ze naam alleen niet meer!

6 december 2018 om 13:47

Ja klopt, Zwarts en Toure ook trouwens. De Onder 19 selectie lijkt vol met talent te zitten. Afgelopen week hebben ze Sparta Praag nog met 8-0 opgerold bij de Premier League International Cup. Volgens mij was dat een recorduitslag voor dat toernooi.

6 december 2018 om 13:57

Vooral Bannis ben ik echt van onder de indruk. Speelt als 16-jarige in de onder 19 en maakte al 9 goals (en 2 assists) in 9 wedstrijden. Bij Oranje onder 17 dit seizoen 8 goals in 6 wedstrijden. Hij trainde vorige week al een keertje mee met het eerste elftal. Azarkan kan trouwens ook een leuke speler worden.

6 december 2018 om 14:05

Bij Toure is het nog wel de vraag of hij terugkomt op niveau, hoor.. Kwakkelt alleen maar met blessures sinds zijn debuut in Feyenoord 1 helaas. Bannis ben ik trouwens ook erg gecharmeerd van. Heeft aan een halve kans vaak al genoeg en loopt zich altijd erg sterk vrij.

6 december 2018 om 14:26

@el_barca Naoufal Bannis, speelt veelal met O19. Ook een klasbak!

Ik vind Feyenoord-paria een overdreven aanduiding maargoed. Verder hoop ik echt dat hij gewoon bij het eerste gaat spelen en trainen en niet bij Jong Dordrecht ofso, dat zou niet goed zijn voor zijn ontwikkeling.

6 december 2018 om 13:22

Dan moet hij eerst aantonen dat hij beter is dan degene die op zijn positie staat in het eerste elftal..

6 december 2018 om 13:24

Ik denk dat als we kijken naar de algehele vorm van de huidige selectie dat hij zeker gehaald is voor het eerste. Heb hem wel eens zien spelen en kan zeker wat toevoegen aan Dordt.

6 december 2018 om 13:53

Ik krijg ook een beetje de kriebels van het woord paria. Gewoon een jonge gast die een hele domme fout heeft gemaakt. We hebben op die leeftijd allemaal wel eens domme dingen gedaan.

Hij is gestraft door Feyenoord en wordt nu verhuurd. Hopen dat hij daar gewoon zijn stinkende best gaat doen en aan iedereen laat zien dat hij niet voor niets als groot talent te boek staat.

6 december 2018 om 14:15

Klopt, dit wordt enorm opgeblazen allemaal. Dit soort dingen horen nou eenmaal bij die leeftijd. Deze jongen heeft de pech dat het allemaal zo breed wordt uitgemeten. Ik denk dat het nu wel tot hem is doorgedrongen en hopen dat hij vanaf indruk kan maken met zijn voetbalkwaliteiten, want die zijn zeker aanwezig.

13 december 2018 om 10:16

Sorry, maar dit soort dingen horen helemaal niet bij wat voor een leeftijd dan ook.. Heeft te maken met zijn mentaliteit. Ik ken namelijk niemand die ook die leeftijd heeft (gehad) en samen met zijn broer een teamgenoot in elkaar getikt heeft..

13 december 2018 om 11:49

Ohh ik wel. Daarnaast gaat het niet specifiek over precies dit 'delict'. Ik geloof niet dat je niemand kent die op zijn 17e iets doms heeft gedaan.

6 december 2018 om 14:07

Waarom is het in jou ogen een domme zet om naar een vaste ploeg in de KKD te gaan? Want deze jongen staat rechts buiten toch? Dus dan mag ik aannemen dat hij niet veel aan de bak komt met Berghuis op zijn plek

6 december 2018 om 14:12

Volgens mij heb ik nergens gezegd dat het een domme zet is? Ik bedoel dat ik hoop dat hij bij het eerste van Dordrecht gaat spelen en niet in een jeugdteam daar.

6 december 2018 om 14:20

Je zegt dat het niet goed zou zijn voor zijn ontwikkeling dus eigenlijk zeg je indirect dat het voor hem een domme zet zou zijn toch?

6 december 2018 om 14:26

Het zou niet goed voor zijn ontwikkeling zijn om in Jong Dordrecht te spelen. Dan gaat hij er qua niveau gewoon op achteruit vergeleken met Feyenoord O19.

6 december 2018 om 14:33

Nogmaals dan is het toch in jou ogen een domme zet? Of vind je het heel moeilijk om iets toe te geven?

6 december 2018 om 14:38

Ik snap oprecht niet waar je naartoe wilt. Nogmaals ik zou het jammer vinden als Summerville in het tweede elftal van Dordrecht terecht zou komen. Volgens mij is menig amateurelftal beter dan Jong Dordrecht, gezien het niveau wat zelfs het eerste elftal laat zien. Ik zeg toch niks geks?

6 december 2018 om 14:52

Wie zegt dat hij in het tweede elftal van Dordrecht terecht komt en niet minuten kan maken in het eerste elftal van Dordrecht?

6 december 2018 om 15:06

Dat zeg ik toch ook niet. Ik geef in mn reactie aan dat ik hoop dat hij bij het eerste elftal van Dordrecht komt.

6 december 2018 om 15:10

Uhmm hij geeft toch duidelijk aan dat als hij naar JONG gaat het een domme zet is? Moeilijk om toe te geven?

6 december 2018 om 15:15

Waar staat dat hij naar JONG gaat?! Als hij naar fc bal op t dak gaat zou ook niet goed zijn voor zijn ontwikkeling. Maar om nu conclusies te trekken uit iets wat niet bekend is of naar buiten is gekomen slaat nergens op. Nou bij deze dan aangezien we toch in de loze opmerkingen zitten: ik hoop voor hem dat hij niet naar FC Bal op ‘t dak 3 gaat want dat houdt zijn ontwikkeling tegen

6 december 2018 om 16:19

Er staat nergens dat hij naar Jong Dordrecht gaat, maar ook niet naar Dordrecht 1. Marocberkane (let goed op!) hóópt dat Summerville dan wel naar het eerste gaat als hij de verhuurstap maakt, want als hij het komende half jaar voornamelijk bij Jong Dordrecht zal spelen, houdt het hem tegen in zijn ontwikkeling.

Snap echt niet hoe je dat er niet uit kan halen

6 december 2018 om 17:02

Het ligt heel hard aan jou, Jules. De meesten begrijpen waar marocberkane op doelt. Het is niet duidelijk in welk elftal Summerville gaat spelen.

6 december 2018 om 18:58

Onzin natuurlijk. Iedereen begrijpt dat hij niet naar Jong Dordrecht gaat want dat zou een stap achteruit zijn. ALS hij dit wel zou krijgen zou hij als hij zon groot talent is toch heel gemakkelijk, heel snel door moeten kunnen breken naar het eerste elftal van Dordrecht. En dan speel je gewoon basisplaats in de KKD, wat op zijn leeftijd een mooi podium is.

13 december 2018 om 11:03

@marocberkane: Hij zal eerst alleen meetrainen, want transfers kunnen pas in de winterstop gedaan worden.
Waardoor hij voor geen enkel club van Dordrecht mag spelen, althans niet officiële duels.
Misschien dat ze oefenduels in gaan lassen om hem aan elftal te laten wennen, want dat mag wel.

13 december 2018 om 11:50

Ja klopt, dat had ik wel door. Heb het meer over na winterstop.

Pak je t als club een keer goed aan zitten de gieren al klaar. Dit is dus waarom clubs hun talenten niet te hard durven te bestraffen bij een misstap.

6 december 2018 om 12:50

Feyenoord had zelf besloten als 'straf' dat ie tot januari geschorst zou worden en dan direct verhuurd. Dus heeft Feyenoord zelf zo aangepakt.

6 december 2018 om 14:09

Pak je het goed aan? Volgens mij hebben we allemaal wel eens domme dingen gedaan op die leeftijd? Om die jongen dan zo hard te straffen, zorg je er alleen maar voor dat dit soort jongens eerder weg willen bij de club en open staan voor een verhuur.

13 december 2018 om 21:34

Iedereen doet wel eens domme dingen, Zeker! Had hij zelf boos geworden en een klap uitgedeeld... hand schudden en prima. Maar... na een training iemand bellen en dan samen verhaal gaan halen, en dus geweld gebruiken? Nee, dan heb je tijd genoeg gehad tussen het boos worden en het in elkaar slaan met gebelde vriend/familielid om een betere oplossing te bedenken. Hij heeft gewoon een grove fout gemaakt en moet daarvoor gestraft worden. Maar, tot januari trainen bij dord, 2e seizoenshelft daar spelen en komend seizoen met een ervaring rijker terug keren hoeft wcht niet slecht voor hem te zijn. Dus zon mega straf is het niet. Hij moet zich gewoon van zijn beste kant laten zien, dan valt alles verder vanzelf op zn plek.

Dordrecht is vast een fijne plek voor 'm. Nog dicht bij Rotterdam en bij de club hebben ze in het verleden wel moeilijkere jongens geholpen. En als ze je zo dolgraag willen huren gaan ze ook wel goed met je aan de slag daar. Hamer beleeft ook nog goeie herinneringen aan Dordt.

Ben benieuwd hoe Dordrecht het tot zijn komst blijft doen met de nieuwe (interim?) trainer Calderwood. Denk dat de club/selectie weer frisse energie krijgt na het vertrek van de Nooijer en daar kan Summerville ook van profiteren. Belangrijkste is in elk geval dat hij mentaal weer sterker terugkomt.

Snap niet waarom er nou zo nadrukkelijk 'toptalent' moet staan, maak er dan iets neutraals als aanstormend talent van. Zeker omdat hij in de kleuren van die club uit Rotterdam speelt? (rust tegenwoordig een groot taboe op).

ON: hoop dat hij bij Dordrecht via zijn voeten laat zien wat hij kan, niet via familieleden.

13 december 2018 om 10:34

Ja beetje raar idd. Of je schrijft gewoon toptalent zonder aanhalingstekens, of anders maak je er iets anders van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Dordrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Telstar47-11
16.FC Volendam39-16
17.FC Dordrecht36-28
18.Jong AZ27-23
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. ZwartsAanvaller126
T. FernandesDoelman00
B. JanssenDoelman320
P. StoskovicDoelman40
R. VlotDoelman00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Dordrecht.

In de wandelgangen

Donderdag 25 april
Voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur wil 130 miljoen pond zien voor Christian Eriksen, omgerekend ruim 150 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren