Update: ‘Feyenoord stuurt bestrafte jeugdspeler naar FC Dordrecht’

Woensdag, 5 december 2018 om

Crysencio Summerville kwam onlangs negatief in het nieuws nadat hij het op het trainingsveld aan de stok had gekregen met Mats Knoester, waarna het incident door toedoen van een familielid van de zeventienjarige aanvaller in de kleedkamer nog een vervolg kreeg. Feyenoord heeft besloten om de jeugdinternational hard aan te pakken na het opstootje en laat maandagmiddag weten tot welke strafmaat het is gekomen.

De Rotterdammers communiceren via de officiële kanalen dat Summerville na zijn ‘onacceptabele gedrag’ tot 1 januari 2019 geschorst blijft, nadat hij na het incident op donderdag 22 november al een voorlopige schorsing opgelegd kreeg. Zodra deze uitsluiting is afgelopen, wordt Summerville de rest van het seizoen verhuurd, waardoor hij voorlopig niet actief zal zijn in het shirt van Feyenoord.

Naast deze sancties moet hij de maximale boete die volgens zijn contract mogelijk is betalen en legt Feyenoord hem nog een te nader bepalen taakstraf op. Om Summerville ‘niet alleen te straffen, maar ook te helpen’ zal hij vanuit de club extra mentale begeleiding krijgen. Feyenoord geeft aan tot deze besluiten te zijn gekomen nadat het afgelopen week bij alle betrokkenen hoor- en wederhoor heeft toegepast om de onderste steen boven te krijgen.

Summerville zal verder nogmaals zijn excuses maken aan Knoester, zijn familie en de complete spelersgroep van Feyenoords hoogste jeugdelftal. De vechtpartij in de kleedkamer zorgde bijna twee weken geleden voor een grote schok op Varkenoord.

Update 5 december 10.05 uur - ‘Feyenoord stuurt bestrafte jeugdspeler naar FC Dordrecht’
Crysencio Summerville lijkt op weg naar FC Dordrecht. RTV Rijnmond meldt woensdagochtend namelijk dat Feyenoord het talent, dat tot 1 januari 2019 geschorst is na een incident met ploeggenoot Mats Knoester, voor de rest van het seizoen aan de club uit de Keuken Kampioen Divisie verhuurt. De transfer is nog niet helemaal afgerond, maar als alle partijen akkoord zijn zal Summerville per direct mee gaan trainen bij de Schapenkoppen.Gerelateerd

59 reacties (laatste reactie door fcg95)

Goed opgelost, en wel fijn dat er extra mentale begeleiding bij komt kijken. Deze mannetjes worden vaak opgehemeld en kunnen maar weinig fout doen. Dus prettig als ze door de club met beide benen op de grond worden gezet. Hopelijk dat de familie van deze knul hem hier ook bij helpen.

3 december 2018 om 16:23

Ja, diezelfde familie die hem in deze situatie brachten. Wellicht niet handig.

3 december 2018 om 16:36

Nog steeds is er vrij weinig bekend over het "familielid" dat de kleedkamer in ging.
Ik ga er van uit dat hij een moeder heeft die hem even goed aan zijn oren heeft getrokken.

3 december 2018 om 16:57

Een vechtpartij met zijn broer is toch al voldoende? Dan zal ik de verdere geruchten nog maar niet benoemen. Bij wat duw en trekwerk is het apart als heel Varkenoord geschokt is.

3 december 2018 om 16:59

VI meldt dat het een broer was die werd opgebeld door deze gozer om Knoester in elkaar te timmeren. Eigenlijk moet je Summerville wegsturen, maar ja, groot talent, dus willen ze geen Bergwijn-scenario. Iets wat heel stom zal staan als Summerville niet doorbreekt bij Feyenoord.

5 december 2018 om 10:40

Situatie van Bergwijn was geenszins vergelijkbaar. Die was gewoon ontevreden bij Ajax.

5 december 2018 om 10:50

@ Xyzz, dat is niet waar. Steven's vader ging zijn boekje meermaals te buiten jegens Orlando Trustful, destijds jeugdtrainer van ik meen de B1; met name pa Bergwijn was dus ontevreden. En daarom is Steven weggestuurd. je kan het er mee eens zijn of niet, Trustful is een eigengereide, autoritaire man, maar het kwam door het gedrag van pa Bergwijn en niet door iets anders.

5 december 2018 om 21:54

Geen Bergwijn-scenario in de zin van, iemand die in jouw jeugdopleiding zat, breekt door bij een andere top-3 ploeg.

5 december 2018 om 10:48

Ik vind het ook prima opgelost. Op deze manier krijgt hij toch straf en doet Feyenoord niet aan kapitaalvernietiging.

Toen ik afgelopen maandag naar VI aan het kijken was, gingen mijn oren een beetje klapperen, toen ik Johan Derksen over dit onderwerp hoorde raaskallen alsof het in elkaar laten slaan van een medespeler door je grote broer een wissewasje zou zijn. Ik wist werkelijk waar niet wat ik hoorde. Ik besef me dat akkefietjes op de training met hier en daar een klap weleens voorkomt, wat op zich ook niet hoort maar menselijk is, maar dit is totaal wat anders, namelijk je grote broer bellen om iemand in elkaar te slaan.

Lekker dan zadel.je een andere club op met zijn gedrag. Verder wel ok, met de straf. Nu hopen dat hij er ook wat van leert!

3 december 2018 om 16:25

De club die hem zal huren zal daar zelf akkoord mee gaan, dat weet je hѐ? Feyenoord verplicht doorgaans geen clubs tot huur, sinds de samenwerking met Excelsior gestopt is

3 december 2018 om 17:34

Dat zeg jij nou wel, maar ik heb in de wandelgangen vernomen dat Martin Van Geel op dit moment met een knokploeg in Dordrecht is om FC Dordt onder schot Summerville voor een half jaar te laten huren.

5 december 2018 om 10:50

Welke knokploeg? Vgm is die net als het scoutingsapparaat weg gesaneerd een aantal jaar geleden

5 december 2018 om 11:23

De knokploeg heeft wel gewerkt.

5 december 2018 om 11:43

Misschien zijn grote broers...

3 december 2018 om 16:29

Er komt begeleiding; dat vind ik wel ok aan de straf. Verder te hopen dat hij hiervan leert, anders zal het een korte voetbal carrière worden.

3 december 2018 om 16:33

Voornamelijk ook omdat de irritatie bij Summerville voornamelijk ontstond omdat Knoester erg fel was op de training. Als een kleine, snelle dribbelaar zal je in het voetbal toch al snel een goeie trap kunnen krijgen en ertegen moeten kunnen.

3 december 2018 om 19:57

Ik vraag me vooral ook af of er überhaupt wel een club voor hem komt. Ik zou me er toch niet graag aan wagen. Al helemaal niet als het maar een half jaar is en je als club eigenlijk als strafmaat gebruikt wordt

Ben wel benieuwd welke club een 17-jarige met de stempel 'moeilijke jongen' wil gaan huren. Een FC Dordrecht misschien

3 december 2018 om 16:35

Zit eerder te denken aan een club in de 3e divisie, leer je vrij snel volwassen te worden.

3 december 2018 om 16:39

ik denk eigenlijk gewoon een amateurclub in (de buurt van) Rotterdam. Spartaan '20 A1 speelt vgm wel hoog amateurniveau. Zoiets zal het denk ik worden. Lijkt me niet dat een BVO hier op dit moment zijn handen aan gaat branden

3 december 2018 om 16:52

A1 ?! Er is toch geen club die een speler gaat huren voor de A1 ? Er moet een club zijn die in hem een speler ziet voor het eerste anders ga je er geen geld aan uitgeven.

3 december 2018 om 16:55

PSV huurde paar jaar geleden Bobby Adekanye voor de B1 toen hij geschorst was door FIFA en dus niet voor Barcelona mocht spelen, tekende na dat seizoen voor Liverpool. Sluit het nooit uit

3 december 2018 om 18:08

Je ziet het niet vaak, maar het het komt inderdaad wel eens voor dat jeugdspelers ge-/verhuurd worden. Zo heeft Feyenoord dit seizoen ook keeper Thijs Jansen verhuurd aan FC Groningen om daar in de O19 te spelen om hem aan speelminuten te laten komen, aangezien Koorevaar eerste doelman is bij Feyenoord O19.

3 december 2018 om 16:50

Inderdaad, die hebben het toch niet zo op een professionele houding.

5 december 2018 om 10:57

Hoe raad je het?

Prima straf, hij is nog jong en kan zich nu gaan richten op een 2e kans. 1e stap (excuses) lijkt daarmee op de goede weg....

Interessante oplossing, kan ook best goed uitpakken met oog op zijn ontwikkeling als de huurperiode hem speelminuten op kan leveren in een profcompetitie (KeukenKampioen Divisie bijvoorbeeld) waarbij hij meer weerstand krijgt én tijdelijk in een nieuwe opgeving als prof moet leven. Is wel een forse straf op eerste oog, zeker als de precieze details niet naar buiten komen want dat is toch 5(?) Wedstrijden schorsing, hoogst mogelijke boete en verhuur periode. Heb wel het gevoel dat Knoester in de zomer verkocht zal worden en Summerville terug zal keren, zeker omdat Knoester na de zomer nog maar een 1-jarig contract heeft.

Ik snap de straf van verhuur niet echt. Hij komt dan ook aan spelen toe. Het lijkt mij een hele lange afkoel periode.

3 december 2018 om 16:33

Ik neem aan dat Feyenoord hem wel wilt laten spelen, maar even niet bij hun. Ze zien waarschijnlijk nog altijd toekomst in hem, anders hadden ze hem wel weggestuurd van de club.

Prima opgelost. Laat hem zich maar in een andere omgeving i.c.m. mentale begeleiding nadenken over zijn actie en hopelijk leert hij ervan. Neem ook wel aan dat Summerville (en z'n familie) ondertussen wel gemerkt hebben wat voor impact dit heeft gehad in het - zeker ook landelijke - nieuws, etc.

Voor het talent dat het is, is hij goed hard aangepakt. Dit is inderdaad onacceptabel en dat er extra begeleiding komt, lijkt me zo een jongen alleen maar ten goede te komen.
Zulke dingen kunnen gebeuren en dit lijkt me een passende straf, goed gehandeld door de staf!

Maar het is toch een familielid dat voor problemen heeft gezorgd? Een opstootje moet toch gewoon intern opgelost kunnen worden? Wat kan hij doen om een familielid tegen te houden? Ik snap dat gedeelte even niet. Iemand extra uitleg?

3 december 2018 om 16:39

Knoester en Summerville hadden mot op de training en Summerville heeft later zelf z'n familielid (broer) opgebeld om in de kleedkamer even verhaal te komen halen bij Knoester.

3 december 2018 om 16:39

Er zouden ooggetuigen zijn geweest die claimen dat Summerville dat familielid ingeschakeld zou hebben, althans, dat stond in een van de berichten die naar buiten kwamen.

Ik zou beginnen met dat familielid een levenslang verbod geven om op Feyenoord terrein te komen.

3 december 2018 om 16:55

Als Summerville niet gaat meewerken wordt het een heel moeilijke situatie. Dan kan Feyenoord zijn contract ontbinden of op veld 17 alleen laten trainen.

3 december 2018 om 17:24

In het officiële bericht van Feyenoord staat dat Summerville zijn straf heeft aanvaard. Dus zou dat betekenen dat hij mee gaat werken.

Goede oplossing, voornamelijk de extra begeleiding en het verhuur om alles weer te laten bedaren op Varkenoord en tussen Summerville en Knoester. Om zijn contract meteen op te zeggen vind ik wat ver gaan, want daar heeft niemand wat aan, Summerville gaat dan gewoon naar een andere jeugdopleiding en leert niks. Nu heeft het in ieder geval consequenties.

3 december 2018 om 17:19

Daarnaast snijdt Feyenoord zich in de vingers als je deze speler wat toch bekent staat als groot talent voor niets laat gaan.

Vraag mij af wat het nut van het verhuren is. Uiteindelijk komt die jongen toch gewoon terug en zal hij op den duur weer instromen bij hetzelfde elftal. Enige wat je dan kan hopen is dat die Knoester dan vertrokken is. Voor de rest veranderd er niet te veel. De extra begeleiding is natuurlijk belangrijk. Hopelijk helpt het.

3 december 2018 om 17:35

Dan is denk ik waar ze op gokken. Dat Summerville en Knoester elkaar niet meer tegenkomen. Knoester heeft wel contract tot 2020 maar zal deze zomer echt wel vertrekken. Is alweer 20 en heeft geen uitzicht op het eerste elftal. Dan kan Summerville daarna gewoon terugkeren.

3 december 2018 om 17:48

Denk eerlijk gezegd dat ze Knoester gewoon willen behouden en volgend seizoen dus eventueel zullen verhuren. Speelt dit seizoen pas weer na er lang uit gelegen te hebben met een zware blessure en komt langzaamaan weer op zijn oude niveau, want het is/was altijd wel een groot talent. Dat Summerville nu verhuurd wordt is omdat ze hem dus niet kwijt willen, maar ook om hem dus even in een andere omgeving tot rust te brengen. Kan hij volgend seizoen voor zijn tweede kans gaan.

3 december 2018 om 18:19

Ja natuurlijk dat noem ik slecht gedrag belonen, ik hoop op een ander scenario dag ze die vechtersbaas wegsturen die stennis maakt omdat meneer een beetje hard wordt aangepakt ,

3 december 2018 om 18:40

Slecht gedrag belonen? Hij wordt tot eind van het jaar geschorst, krijgt een maximale boete, krijgt speciale begeleiding, een taakstraf en moet nu ergens anders gaan spelen om zich nog te bewijzen.

Om nog maar niet te spreken over het stempel wat hij door eigen toedoen gekregen heeft. Het was gewoon een hele slechte actie en hopelijk leert hij ervan.

3 december 2018 om 18:45

Hmm ja voor zijn blessure was het een groot talent, maar daarna niet meer op zijn oude niveau gekomen. Het zegt genoeg dat ze vandaag van Jong Eindhoven hebben verloren, al moet ik bekennen dat ik de wedstrijd niet heb gezien dus geen idee wat zijn aandeel was. Centraal in de verdediging heb ik meer vertrouwen in Geertruida, Lewis en Hendriks.

3 december 2018 om 19:03

Vandaar dat ik ook benoem dat hij langzaam maar zeker weer op zijn niveau komt. Hij is pas een maanden weer fit, he.. Overigens is die nederlaag eerder te wijten aan een zwak middenveld en pech voorin, al was het ook behoorlijk pover. Geertruida, Knoester en bijv. ook Nieuwkoop die meedeed vond ik sterk spelen. En zoals de oude voetbal altijd zegt val de bal dan (nu in extremis toen zowel Geertruida en Knoester naar voren waren) aan de andere kant (dus pas inderdaad op met scorebord journalistiek ) Wil het zelf met Knoester nog wel zien als hij dit jaar helemaal aansterkt en volgend seizoen - dus hopelijk - verhuurd wordt. Zijn contract was ook niet voor niets verlengd toen hij zwaar geblesseerd raakte. Hopelijk maakt hij het nog waar.

Maar goed, hebben het allemaal wel in zich om het te halen. Vooral Hendriks ben ik echt van onder de indruk. Is ontzettend compleet.

Schandalig. Wanneer je niet adequaat ingrijpt bij een incident van deze grootte ben je een slappe club. Een speler niet willen wegsturen omdat het toevallig een talent is en je bang bent voor het mislopen van toekomstige transferinkomsten getuigt van slappe leiderschap.

3 december 2018 om 23:49

Hij wordt met deze straf anders aardig aangepakt. En iedereen verdiend een tweede kans. En nee dat zeg ik niet omdat hij zogenaamd een groot talent is. Persoonlijk vind ik dat namelijk wel meevallen.

5 december 2018 om 11:25

Bij dit soort incidenten en op zijn leeftijd kan alleen straffen een negatieve invloed hebben op het verloop van zijn carriere/leven. Alleen puur iemand straffen zorgt er meestal niet voor dat iemand van zijn gedrag leert. Door hem deels te straffen, maar ook hulp te bieden geef je hem een mogelijkheid om wel te leren en zich te verbeteren. Hij kan zo beseffen dat 1. Zijn gedrag niet acceptabel is en hier consequenties aan vast zitten. 2. Methodes leren hoe hij (in de toekomst) omgaat met zijn emoties/situaties zoals waar hij zich in bevonden heeft. Door hem ook even uit zijn omgeving (tijdelijk) te onttrekken kan hij hier volwassener uitkomen, maar zich ook van de cultuur van zijn naasten ontrekken. Dit is uit mijn optiek de beste oplossing voor zowel het slachtoffer, dader en club. Dus hulde voor Feyenoord hiervoor.

5 december 2018 om 11:57

Dit dus, denk echt dat feyenoord dit goed oplost.

In feite is de straf wel verklaarbaar. Je wilt niet een groot talent verliezen, dus moet er een mouw worden aan gepast om de straf geloofwaardig te maken. Zo verlies je hem nog niet, met Rosario en Bergwijn als voorbeeld. Floreren nu bij Psv, nadat ze zijn weggestuurd bij Ajax. Overigens, respect daarvoor, je weet dat zo’n scenario altijd op de loer ligt, maar onacceptabel gedrag wordt niet getolereerd. Terug naar de kwestie Summerville; was hij een niet al te groot talent geweest, had Feyenoord hem wel weggestuurd. Niets nieuws onder de zon. Bij meerdere zaken prefaleert het economisch belang boven het andere. Dus wel verklaarbaar, maar niet altijd juist....

Mag ik vragen wie die Mats eigenlijk is? Waarom moest Summerville eigenlijk zo vaak "sorry" zeggen. 1 max 2 keer is toch genoeg??? En wat is de reden dat Mats zo een pakslaag van zowel broertje als broer heeft gekregen? Het is natuurlijk niet goed te praten. Alleen denk ik niet dat Mats iets onschuldig gezegd of gedaan zal hebben.
Wel raar dat er maar 1 word gestraft. Of was die Mats echt een watje dat ie totaal niets heeft gedaan!?

3 december 2018 om 21:59

Ik zal je gedachten vast uit de wereld helpen: Mats is gewoon een grote, felle verdediger en stond op de training tegenover Summerville, die hij - gedurende partijen - wel eens een duw, trap of wat ook verkocht tijdens een duel. Dat begon Summerville ongelooflijk te irriteren en kwam er dus een (vooral verbale, want Summerville is 3 koppen kleiner) ruzie op het veld. Later kwam een door Summerville opgetrommeld familielid langs in de kleedkamer en haalde gelijk uit naar Mats, die zich alleen maar verdedigde.

4 december 2018 om 18:41

Dankjewel voor de infromatie hoe de situatie is verlopen. Summerville moet gewoon beter weten. Maar j wat wil je ... ze zijn nog jeugdspelertjes. Maar begrijp je wat ik bedoel MGMV? Je weet zelf over wat voor gasten ik het heb.

Dordrecht is een prima club voor komende half jaar. Niet ver weg, en ondanks dat, in de schaduw van Feyenoord werken aan je ontwikkeling. Lijkt mij prima!

Jong Dordrecht of ook echt het eerste van Dordrecht?

5 december 2018 om 12:32

Denk gewoon het eerste, en dan zal blijken of hij speelminuten kan maken. Jong Dordt is volgens mij zo'n bij elkaar geraapt zooitje (wissels +O19) dat het van zijn eigen prestaties afhankelijk is waar hij komt te spelen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 mei
Phillip Cocu is in beeld bij Real Betis, maar de Spaanse club heeft al contact met een andere kandidaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren