Slechts één Eredivisieduo overtreft het koppel Berghuis en Van Persie

Zondag, 2 december 2018 om

In Feiten op Tafel nemen presentator Justus Dingemanse en Opta-analist Joris van den Ban een actueel thema uit de voetballerij onder de loep aan de hand van feiten en cijfers. Dit keer buigt het duo zich over de aanstaande topper van komend weekend in Rotterdam: Feyenoord-PSV. Onder meer de gevaarlijkste spelers, meest dreigende aanvalsduo's en de nieuwe backs komen aan bod in deze aflevering.

Bekijk de video hieronder of op onze videopagina.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.

Poll

Waar eindigt Feyenoord dit seizoen?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door gerrald)

Als PSV zoals gisteren speelde en wat geluk in de afrinding, gaat Feyenoord zwaar af vrees ik. Maar ik heb hoop dat Feyenoord de wedstrijd van t seizoen gaat spelen en iig een gelijk spelletje er uit weet te halen.

29 november 2018 om 13:38

Klopt, zondag zullen ze dat 'geluk' wel hebben. Door het kwaliteitsverschil zullen ze dat afdwingen.

Als je moet teren op Berghuis is echt alles gezegd voor mij. C klasse dus. Net als de club zelf is afgegleden van top club naar subtop. Feiten blijven feiten. Alle zwaktes worden zondag uitgebuit door een zeer sterk PSV die geen kind aan dit Feyenoord zal hebben. Enige wat Feyenoord kan doen is strijden voor elke meter en hopen dat PSV daarin meegaat. Maar als PSV gewoon voetbalt zoals gisteren word het een pak slaag.

29 november 2018 om 13:51

Dat Feyenoord van top naar subtop is afgegleden is al behoorlijk lang geleden. Sindsdien heeft Feyenoord er vaak veel slechter voor gestaan dan nu. Feyenoord loopt hopeloos achter op PSV en Ajax. Maar ik herinner me ook nog tijden dat we afhankelijk waren van spelers als Huysegems haha. Dan toch liever Berghuis. PSV heeft het niet vaak erg makkelijk in de kuip en hoop dat dit ook dit jaar weer zo is.

29 november 2018 om 23:48

Feiten zijn feiten, zei hij ... en speculeerde er vrolijk op los.

29 november 2018 om 14:09

Als je feiten gaat noemen dan is Feyenoord juist een topclub met 5 prijzen in de laatste 4 seizoenen. Maar ik begrijp wat je bedoeld. Het spel is vreselijk en de spoeling dun, maar wie weet.

29 november 2018 om 18:33

Hoe vaak is Feyenoord landskampioen geworden de afgelopen 25 jaar?

Als je gemiddeld 1x per 10 jaar kampioen wordt ben je geen topclub. Qua stadion suppprters en ancient historie misschien een top club maar daar blijft het bij.

29 november 2018 om 19:36

Hou toch eens op met die flauwekul... Volgens dezelfde definitie zijn Arsenal, Liverpool, Tottenham, Napoli, Altletico, Sevilla, Dortmund etc. Ook geen topclubs in hun competities... Tuurlijk is Feyenoord qua uitstraling en achterban een topclub in Nederland. Qua prijzen en financiën lopen we natuurlijk wel achter op Ajax en PSV, maar het is flauwekul om te beweren dat Feyenoord geen topclub is. Zondag wordt ook zeker geen makkie voor PSV. Ik zie ons wel winnen: 2-1.

30 november 2018 om 11:05

Dus dan is ajax ook geen topclub als je kijkt naar de afgelopen 5 jaar

30 november 2018 om 11:16

@lionaldinho,
En met 0 prijzen in vier seizoenen in de Mickey Mouse competitie
mag je jezelf wel een topclub noemen?

Als je zo redeneert is eigenlijk alleen PSV een topclub....

29 november 2018 om 14:27

@marranr1: als Psv'er Viergever dit in balbezit misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe was dit seizoen... kun je er moeilijk vanuit gaan dat dat de 'standaard' is

29 november 2018 om 15:16

@Marranr1: Bijzonder dat jij een vergelijking gaat maken met een wedstrijd, waarbij de tegenstander nou niet echt voluit ging, gezien het feit zij al geplaatst waren. Als Barcelona echt gas had gegeven, was PSV waarschijnlijk gewoon opgerold, net zoals in Barcelona, met 4-0. PSV heeft het traditioneel altijd lastig in de Kuip, dus zo voor de hand liggend is het niet dat PSV, Feyenoord even makkelijk aan de kant zet. Daarnaast heeft Feyenoord de Johan Cruijff schaal aan het begin van het seizoen nog gewonnen, ten koste van PSV. Dat was nog in Eindhoven ook. Feyenoord is op het moment misschien hopeloos uit vorm, maar hebben nog steeds prima materiaal om van PSV te kunnen winnen. Dit is gewoon weer een wedstrijd die op zich zelf staat.

29 november 2018 om 16:01

Spreek je maandag weer......feyenoord is dramatisch slecht.al maanden. Dat je begin van het seizoen wint van een team die niet ingespeeld was en met mazzel de penalty's wint zegt helemaal niks. Was meteen beste prestatie van Feyenoord van het seizoen. Gio is het kwijt en laat Nederlands beste keeper op de bank verpieteren voor een klein talent als Bijlow. Ayoub meer creativiteit in zijn linker teen dan Toornstra en Clasie bij elkaar verpietert op de bank. Nieuwkoop een rechts back die bij de Graafschap hoort te spelen. Een rechtsbuiten met een mooie linkerbeen maar staat er nooit in de topwedstrijden en heeft 1 potje gespeeld in de CL denkende dat hij de aangewezen man is. Vilhena die jaren stil staat en met betere spelers om zich heen opeens weer kan voetballen tegen Duitsland. Jorgensen die je had moeten laten gaan voor 18 miljoen en meer praat dan zijn schoenen laat spreken en echt als een tweede rangs spits eruit ziet. Krijg je nooit meer zo een aanbieding voor hem. Beste speler van Feyenoord is de 35 jarige van Persie die de kar moet trekken. Dit Feyenoord is gewoon niet bij machte om te strijden met PSV en Ajax. Ik begin eventjes voor het gemak niet over jullie fantastische sloomboten van een CV die er wekelijks instaan en in de derde divisie het heel moeilijk zouden hebben. Verheug me op zondag

29 november 2018 om 17:09

wat is precies je bedoeling van de opsomming van spelers die volgens jou dramatisch zijn? de strekking van het punt waarop je reageert is juist dat het een wedstrijd is dat op zich zelf staat en dat een mindere selectie daardoor nog steeds goed kan presteren.

Dat je dan alles gaat opnoemen wat volgens jou dramatisch is, is voor geen enkele meerwaarde in de discussie.

Maar goed, jij blinkt al 2 jaar uit in raaskallen hier, dus zo verrast ben ik ook weer niet bij je weinig inhoudelijke reactie.

30 november 2018 om 06:08

Het gat tussen PSV en Ajax en Feyenoord is qua punten niet zo heel groot. Als we nu dramatisch slecht zijn betekent het dus dat we gelijkwaardig zijn als we ons niveau halen? Prima.

30 november 2018 om 00:08

Een stuk over statistieken tegenspreken met een hoopje speculatieve zever. Door dit soort reacties blijft voetbzone vermakelijk. Perfecte weerspiegeling van de gemiddelde supporter. Dank je Marrannr1

Dat wordt dus niks voor Feyenoord want Berghuis heeft in de topwedstrijden tegen PSV en Ajax alleen kaarten gepakt en na genoeg geen bijdrage in de goals geleverd. Wellicht ergens een verdwaalde assist.

Ik snap niet dat sommigen hierboven niet inzien dat PSV het vrijwel altijd lastig heeft in de Kuip, ongeacht hoe sterk PSV is. In Groningen wint PSV ook zelden overtuigend en ook dit seizoen was dat het geval, terwijl Groningen toen laatste of voorlaatste stond.

29 november 2018 om 14:44

Omdat Psv dit seizoen zo veel beter is als Feyenoord dat zelfs al hebben ze "kuipvrees" het kwaliteitsverschil zo groot is dat Psv makkelijk gaat winnen.

29 november 2018 om 14:49

Ze zijn op papier ook zoveel beter dan Groningen, Fortuna en Zwolle. Zonder "laatste minuten geluk" waren daar 6 punten blijven steken.

29 november 2018 om 15:00

Net zoals in het seizoen dat PSV Feyenoord met 10-0 afslachtte om vervolgens tegen datzelfde Feyenoord het kampioensschap te verliezen. Daar was het kwaliteitsverschil 10x zo groot als nu. Bewijst nogmaals eens dat het allemaal niet zo makkelijk gaat in de Kuip.

29 november 2018 om 15:47

Geluk of mentaliteit? Dat je 95 minuten lang door blijft gaan heeft niks met geluk te maken. Laatste minuut telt even veel als ergens halverwege

29 november 2018 om 16:17

Psv heeft het zo makkelijk tegen die clubs gehad dat ze slecht konden spelen en toen het begon te dringen even aanzetten en alsnog wonnen. Dat is niet meteen geluk maar meer krachtverschil. Net zoals Psv-Barca gisteren, barca speelde slecht maar hoefde maar even aan te zetten om het verschil te maken.

29 november 2018 om 17:04

in 2010-2011 was het niveau tussen Feyenoord en PSv nog groter dan nu. Toch won Feyenoord in de kuip afgetekend met 3-1. HEt is een wedstrijd opzich en ongeacht de vorm van de twee ploegen is het traditioneel gezien gewoon een moeilijke wedstrijd voor psv.

30 november 2018 om 09:53

@keyboardheld en @lekiam
Excuses, ik wist niet dat de factor geluk geen rol speelt. Dat PSV eigenlijk bewust wacht tot de laatste minuut om toe te slaan en eigenlijk de rest van de wedstrijd rondloopt met de gedachte dat ze het toch in de slotminuut op mentaliteit gaan winnen.
Ik snap de term Lucky Ajax dan ook niet, dat had Mentally strong Ajax moeten zijn.
Kom op jongens, het is toch geen schande om toe te geven dat dat geluk was, net zoals ze in de CL pech hebben gehad? Met de loting, de arbitrale dwalingen thuis tegen Inter, de late tegentreffer op Wembley en de gemiste kansen tegen Barca. Als je daar een beetje geluk zou hebben gehad, dan waren dat minimaal 5 punten meer geweest.
Geluk speelt een veel belangrijkere factor dan veel voetballiefhebbers zich willen realiseren. Neem Duitsland-Nederland 2-2. Als die uitslag geen geluk, maar verschil in mentaliteit is, dan is een vierkant rond in mijn optiek.

29 november 2018 om 16:59

Raar is dat eigenlijk toch? Ik kan me herinneren dat Twente in de jaren 90 het ook altijd moeilijk had met RKC uit. Vaak gelijkspel als ik mij het goed kan herinneren. Zo heeft Ajax het vaak moeilijk met Utrecht uit.
Blijft iets vreemds en onlogisch.

1 december 2018 om 16:46

Je kan het ook om draaien, Groningen draaien beter na de nederlaag tegen PSV. En ja PSV heeft het altijd lastig in de Kuip, en dus? Ik hoop dat Feyenoord PSV onderschat omdat e PSV’er toch niks van bakt in de kuip!

Een van de weinige keren dat ik voor Feyenoord ben. Dat is normaal gesproken alleen tijdens Europees voetbal.
Ik ben alleen bang dat als PSV zelfs in de Kuip geen punten verliest dat ze het nergens gaan verliezen. Al helemaal niet nu ze geen beker meer spelen en Europees nog maar 1 (nutteloze) wedstrijd in Milaan.

29 november 2018 om 15:30

Ik zie eigenlijk voor het eerst dit jaar dat Ajax en Psv niet slechter gaan spelen in de eredivisie na een Europese beurt doordeweeks. Dat voordeel valt dan weg voor Psv, maar ik ben het wel met je eens dat ik Psv nog moeilijk in een dip zie raken als ze de volle mep pakken in Rotterdam. Maar de weg is nog lang en een gelijkspel hier en daar zit altijd wel in de lucht.

Ja lekker dan. Zitten we eerst te verkondigen dat men ons niet moet onderschatten in de CL en dan nu roepen dat we Feyenoord even opzij zetten. Nou wij gaan Feyenoord echt niet eventjes opzij zetten. Wordt gewoon een hele lastige middag en het zou mij verbazen mochten wij daar 'eventjes' winnen.

Moet er een tekst staan in dit artikel? Of foto? Video?. Zie helemaal niks staan op de poll na

30 november 2018 om 01:19

Een video

Dit wordt zondag gewoon een hele zware pot, zoals dat ieder jaar het geval is. Ik denk dat PSV kwalitatief wel beter is, maar dat Feyenoord dit duel geslepen in gaat. Als ze Lozano gek kunnen maken, gaat hij wellicht gekke dingen doen. Feyenoord zal wel écht iets tegenover de aanvallende backs moeten zetten, Luuk is in topvorm en die mag dan nauwelijks gevonden worden. Ik heb er zin in, hopelijk lekker weer zo’n 90 minuten teveel drinken en billen knijpen duel!

30 november 2018 om 11:21

Ik heb het vermoeden dat Feyenoord de Jong zondag wel de baas is. Een spit die Botteghin en van der Heijden wel ligt. Niet iemand die snel is maar het van duelkracht moet hebben. Ook het middenveld met een classie, Toornstra en vilhena gaat het het middenveld van PSV lastig maken. Harde werkers tegenover Pereiro.... Alleen de zijkanten kan ik niet verklaren waarom Lozano het bijv. altijd lastig heeft.

Vooral dat er nu een verdedigingsduo staat dat het de Jong moeilijk maakt is volgens mij een van de redenen dat PSV het altijd lastig heeft tegen Feyenoord.

Snap echt veel mensen niet dat PSV effe gaat winnen in Rotterdam. Dit wordt een loodzware wedstrijd dat PSV nog niet zo snel gewonnen heeft.

Psv is in de competitie de laatste wedstrijden niet zo ontzettend sterk en het blijft echt niet tot het einde van het seizoen meezitten. Daarnaast bakken ze er vaak weinig van in de Kuip. Devies voor Feyenoord is om zo lang mogelijk met elf man te blijven!

M’n respect voor RvP (hij word genoemd in dit artikel dus relevant) en Wijnaldum verloren omdat ze niet weigeren om bont te dragen. Voorbeeldfunctie roept men altijd over oa voetballers. In dit geval zeker (ook) mee eens. Verschrikkelijke industrie, de bont industrie. On: Word geen spannende wedstrijd vrees ik. PSV zal helaas met vrij veel gemak winnen, verwacht ik. Kan niet wachten tot NL weer een sterke top 3 heeft. Minimaal!

30 november 2018 om 08:53

Het gros van alle voetballers eet ook nog vlees (wat handig is, want de eiwitten kunnen ze als topsporters goed gebruiken). Zijn dat ook allemaal slechte mensen?

Hoezeer ik ook hoop dat PSV punten laat liggen,zie ik dat dit weekend zeker niet gebeuren. Als PSV wint houden ze Ajax op comfortabele afstand en zetten ze Feyenoord op een schier onoverbrugbare. Dat zal ze zeker motiveren. Bovendien presteert PSV nou niet bepaald lekker in Europa en die kater moet worden weggespoeld. Als laatste - en misschien wel belangrijkste - argument: PSV heeft een veel betere selectie dan Feyenoord.

Het gaat over Tadic met Ziyech (23)
en Berghuis en RVP (17) gedeelde tweede plaats met Luuk de Jong en Lozano

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

43 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
2014/2015 AZ 22 11 3 0
Laatste voetbalnieuws

Berghuis baart opzien met dramatische panenka: ‘Ik kon erom lachen’

Feyenoord sloot het seizoen woensdagavond af met een 1-4 overwinning op Fortuna Sittard. De Rotterdammers kregen halverwege de tweede helft een strafschop, na een handsbal van Kai Heerings. Steven Berghuis benutte...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Wilfried Zaha staat op het wensenlijstje van Arsenal-manager Unai Emery. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren