‘Als ik het goed doe in Duitsland, krijg ik wellicht nieuwe kans bij Oranje’

Zondag, 18 november 2018 om

Jean-Paul Boëtius raakte eind vorig seizoen op een dood spoor bij Feyenoord en maakte vervolgens de overstap naar het Duitse 1. FSV Mainz 05, waar hij steeds beter zijn plek weet te vinden. De aanvaller stond in de afgelopen vijf wedstrijden op rij in de basis bij Die Nullfünfer en hoopt deze lijn in het restant van het seizoen door te kunnen trekken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jean-Paul Boëtius in de toekomst nog interlands gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door redondono5)

Dat kan hij echt vergeten met de huidige concurrentie. Promes, Danjuma en Bergwijn zijn allemaal veel verder dan hem.

18 november 2018 om 16:42

Mag ik je glazen bol lenen dan weet ik hoe spelers zich allemaal gaan ontwikkelen de komende tijd blijkbaar zie jij dat...

Zal wel een hoop negativiteit komen maar ik vind boetius in vorm een heerlijke speler om te zien. Jammer dat het er al zo lang niet uitkomt, maar ik hoop van harte dat het wel gaat lukken. Zijn techniek is formidabel en hij kan behoorlijk afronden. Een speler die wat labiel is en veel vertrouwen nodig heeft, maar die qua talent nooit onderdeed voor Depay. Wel qua mentaliteit en fysieke ontwikkeling.

18 november 2018 om 11:45

2 wedstrijden leuk gespeeld of aanwezig. Laat we deze discussie opnieuw starten na het competitie jaar. Ik ben heel benieuwd of hij dan basis nog is en belangrijk is.

18 november 2018 om 11:50

Hij heeft nog lang geen recht op een uitverkiezing. Maar als hij weer met de flair van zijn beginjaar gaat spelen dan kom ik voor hem naar het stadion. Ik kan me nog herinneren hoe hij zich wegdraaide op de zijlijn op de vierkante centimeter. Dat was genieten en toonde balgevoel dat maar weinigen bezitten. Daarom baal ik er van dat het er niet uitkomt

18 november 2018 om 11:55

Ik denk dat jij echt is afgeschreven voor oranje. Terwijl er qua middenvelders zeker wel iets bij kan. Maar dat is wachten met de ontwikkeling.

18 november 2018 om 12:00

Doorgaans zou je denken van wel. Maar dat dachten we ook bij Babel. Overigens met de ontwikkeling van Chong en Zirkzee zitten er wel toppers aan te komen die een eventuele afwezigheid van Depay kunnen opvangen. Meen dat ene Piroe ook aan de lopende band scoorde maar daar hoor ik al even niet meer veel van.

18 november 2018 om 12:55

Laten we nou maar even wachten met Chong en Zirkzee te betitelen als toekomstig toppers.. het zullen niet die eerste 'supertalenten' zijn waar niks van terecht komt. Deze jongens zullen eerst verhuurd moeten worden en het daar laten zien, om eventueel in aanmerking te komen voor kansen in het eerste bij hun club. Je breekt echt niet zomaar meer door bij dit soort clubs, tenzij je echt van de buitencategorie bent.

18 november 2018 om 13:41

Die Chong kan er helemaal niks van. Ik heb hem gezien bij Jong Oranje. Die gaat echt geen mooie carrière tegemoet.

18 november 2018 om 14:20

Ik zag Mbappe tegen Frankrijk. Bakt er echt weinig van. Die gaat geen mooie toekomst tegemoet.

18 november 2018 om 16:25

Chong zit tegen basis niveau aan bij United. Dat ie een slechte wedstrijd speelt kan gebeuren. Heb hem al veel mooie dingen zien doen.

18 november 2018 om 12:02

@feye88

Ik vind Boëtius in aanleg ook een hele, fijne voetballer. Zeker zijn eerste seizoen bewees hij zijn mogelijkheden en kwaliteiten. Het is jammer, dat zijn carrière in zo’n negatieve spiraal terechtkwam en hij in den lande vooral afgerekend werd op zijn minder sterke mentaliteit en fysiek. Zijn akkefietjes van het laatste seizoen werden naar mijn idee wel erg uitvergroot.

Mocht deze jongen wat geworsteld hebben met vermeende onvolwassenheid, dan hoop ik dat hij in Duitsland zijn imago als goede voetballer kan en vooral mág oppoetsen en hij kan laten zien nog altijd de prachtige, creatieve buitenspeler is, die hij ooit was. Fysiek kan hij in Duitsland ook nog eens het nodige groeien.

Net zoals Elia en Babel een tweede kans verdiende, gun ik deze jongen ook het beste en hoop ik dat hij een eerlijke kans krijgt op rehabilitatie van zijn imago bij het grote publiek. Ook deze twee buitenspelers hadden meer tijd nodig om het kwartje te zien vallen.

We zijn in Nederland gewend om relatief jonge voetballers snel af te schieten en te veroordelen voor de rest van leven, maar geef ze het is te doen om jong in de schijnwerpers te worden gezet, miljoenen te verdienen met aan alle kanten mensen die plotseling je vriend willen zijn en wat van je willen. Dan gaan sommigen soms gekke dingen doen.

18 november 2018 om 12:38

@FRtorres

Spreek ik over een tweede kans bij Feyenoord dan? Ik heb het toch duidelijk over een tweede kans die hij eventueel verdient bij Oranje. Niet over een al dan niet gekregen tweede kans bij Feyenoord, daar gaat deze discussie toch ook helemaal niet over? Het gaat ook nergens over Feyenoord in het artikel.

Elke speler, die in zijn (relatieve) jonge jaren misstappen heeft gezet, moet na zijn mid-twintiger jaren gewoon eerlijk en onbevooroordeeld de kans krijgen om zijn imago te rehabiliteren en op zijn huidige voetbalkwaliteiten beoordeeld te worden voor een nationale selectie,

Als Boëtius in de toekomst bewijst dat zijn qua mentaliteit, fysiek en voetbalkwaliteiten volwassen zijn geworden en hij speelt op een hoog niveau, dan moet je die jongen ook daarop beoordelen en niet blijven steken in het verleden.

Koeman kent deze jongen, ken zijn karakter, net zoals hij Vormer en Babel nog kent uit zijn eerdere periodes als clubcoach. Gelukkig durft hij wel heen te prikken door een jong opgelopen, vertroebeld jeugd-imago en leeft hij meer in het heden. Zo hoort het ook te zijn voor een bondscoach en een mogelijke potentiële Oranjeselectie

18 november 2018 om 15:57

Ja maar babel had geluk dat die kans kwam toen we een tekort een goede/talentvolle aanvallers hadden, boetius heeft dadelijk het veelvoudige aan concurrentie die ook nog eens nagenoeg allemaal jonger zijn.

18 november 2018 om 16:57

Klopt een goede speler als hij zich ook echt bezig houd met het spelletje. Niet echt het idee dat hij er 100% voor leeft

Scoor eerst maar 30 goals in de Duitse competitie. Win tegen Bayern en tegen Dortmund. Daarna rustig verder kijken over NL elftal.

18 november 2018 om 11:55

30 goals als buitenspeler lijkt me niet helemaal nodig...

18 november 2018 om 12:04

Als hij er 30 maakt praat je er niet meer zo schamper over. Dan ga je op je knietjes zitten om te vragen of hij aub terug wil komen. Zo werkt het dan ook weer

18 november 2018 om 12:17

@Khabib!

Kom op... ‘Win tegen Bayern en tegen Dortmund’ is wel een erg onrealistisch, hoge eis die je de speler stelt. Mainz is een middenmoter in de Bundesliga en Boëtius is slecht een enkele pion in dat elftal....

En 30 goals voor een buitenspeler van het bescheiden Mainz, is dat ook niet wat te veel gevraagd voor een buitenspeler? Je vraagt van een keeper ook niet om minimaal 3 keer per seizoen te scoren of zo.

18 november 2018 om 12:43

@buitenspelval dit is net zo onrealistisch als Boëtius denkt dat hij nog in het NL elftal komt te spelen.

18 november 2018 om 12:54

@Khabib!

Oh ja? En waarom dat onrealistisch? Boëtius is in aanleg geen mindere buitenspeler dan Elia of Babel. Die werden in Nederland ook al bij voorbaat afgeschreven. Hij is nog pas 25 jaar en kan zich nog altijd doorontwikkelen.

Als Boëtius zich ineens profileren en ontwikkelen gaat als meer dat gewaardeerde speler in de Bundesliga en de ene na de andere assist geeft of doelpunten meepikt, dan moet je door jongen daarop beoordelen als bondscoach.

Zelfs Vormer kreeg de kans op latere leeftijd onder Koeman. Die kans dwong hij zelf af. Koeman leeft blijkbaar minder in het verleden, dan een hoop in ons Nederland bij voorkeur wel doen.

18 november 2018 om 13:59

@buitenspelval Het is een matige speler.

18 november 2018 om 14:18

@Khabib!

Ik respecteer daaromtrent je persoonlijke mening. Dat mag je vinden. Maar geef die jongen een kans om het tegendeel te bewijzen in Duitsland op realistische gronden. Talent heeft hij in mij optiek wel.

Deze jongen zal nooit Nederlands Elftal waardig worden. Fysiek van een jongen van 14 en als je dan technisch super goed bent dan maakt dat niet zoveel uit maar dat is hij ook niet, heeft een matige voorzet, redelijke dribbel en een matig schot dus is allemaal net niet bij hem. Dat hij hier überhaupt over praat, zegt al genoeg. Is net weggestuurd bij Feyenoord...

18 november 2018 om 12:24

Ruud Vormer kon ook vertrekken bij Feyenoord, maakte vervolgen furore bij Club Brugge, praatte openlijk over zijn droom om voor Oranje te mogen uitkomen en is nu al meer dan één keer Oranje-klant geweest. Zei het ook genoeg, dat hij er überhaupt over praatte, terwijl hij bij Feyenoord werd weggestuurd? Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

18 november 2018 om 12:45

Opgeroepen worden staat niet gelijk aan oranje waardig. Een Nelom heeft ook 2 interlands mogen spelen. zo'n beetje alle nederlandse spelers van de top 3 speelt ooit weleens minimaal 1 interland

18 november 2018 om 13:07

Volgens mij wordt je Oranje-waardig geacht door een bondscoach, als je op het moment bent geselecteerd en op dat moment in een Oranje-waardige vorm steekt. De subjectivieve volmacht heeft hij.

Het is de keuzeheer, die dat bepaalt, ook al sta je daar als landgenoot niet geheel achter of heb je je bedenkingen om een selectie. De bondscoach heeft het recht en is aangesteld om de norm daarvoor te bepalen. Die bepaalt de Oranje-waardigheid.

Zo hoort het ook te gaan. Je hoeft niet je hele leven een Oranje-waardige speler te zijn om één of twee keer uitverkoren te worden. Voor sommige spelers geldt de vorm waarin ze op dat moment zitten als norm.

Als er spelers door wat voor reden af zeggen, dan is een oproep voor een vervangende speler ‘in de vorm van zijn leven’ meer leidend en bepalend lijkt mij.

18 november 2018 om 13:51

Ja Ruud Vormer hoort ook bij lange na niet in het Nederlands Elftal. Gelukkig heeft Koeman dat ook gezien na een paar wedstrijden want daarna is die niet meer opgeroepen...

18 november 2018 om 14:14

Vormer werd opgeroepen en opgesteld door Koeman, zat bij de voorselectie voor de vorige internetperiode, maar zegde voor daar zelf af met kleine lichamelijke klachten, wat waarschijnlijk niet zo in goede aarde viel bij Koeman. Voor deze laatste interlandperiode werd hij vervolgens niet meer geselecteerd.

18 november 2018 om 16:01

Ook deels met manier van voetballen en formatie te maken. Nu speelt oranje weer 433 en zijn er betere talentvolle middenvelders beschikbaar die geschikter voor de manier van voetballen zijn.

18 november 2018 om 12:42

Hij is technisch wel supergoed. Zijn probleem is mentaal

18 november 2018 om 16:03

Ja maar dat zijn berwijn, groeneveld en dilroson ook. Ook kluivert's techniek is gwn goed dus ja wordt gwn moeilijk, ook met de talenten die er dadelijk weer aankomen

Dit ga je dus krijgen. Tegenwoordig staren we ons blind op “spelen in een grote competitie”. Er wordt voor mijn gevoel bijna niet meer gekeken naar het werkelijke niveau. Volgens mij vergeten mensen nog wel eens dat spelers van clubs als Fortuna Düsseldorf, Freiburg en Hannover ook helemaal niet zo geweldig zijn.

18 november 2018 om 22:02

Het blijft een grote competitie waarin je voetbalt... ook al is het een mindere club, je speelt wel je wedstrijden in een grote competitie waardoor je als jonge spelers ook nog eens kan ontwikkelen.

Deze jongen mag het woord Oranje nog niet eens in de mond nemen. Geen echte professional en met zijn talent heeft hij niks gedaan. Feyenoord heeft er erg goed aan gedaan om afscheid te nemen van deze gozer.

18 november 2018 om 22:05

Blijf iemand maar de rest van zijn leven veroordelen om hoe die is als jonge speler... misschien gaat hij zich wel goed ontwikkelen in Duitsland en komt het besef later. Onzin om hem de rest van zijn carrière dit aan te laten houden...

Destijds was er nog een discussie wie beter was: Boetius of Depay.. tja zeg nooit nooit maar JP loopt inmiddels ver achter de huidige Oranje buitenspelers

Ja boetius, ik denk als ik goed speel dat ik ook ooit nog wel kans maak op oranje. Dat is precies waar het probleem ligt * je speelt nooit goed * zeker niet over een langere periode dan 30 minuten in een maand.

18 november 2018 om 14:44

Op dit moment doet hij niet onder voor Dilrosun die er wel bij zit. Mainz en Hertha staan volgens mij niet ver van elkaar af op de ranglijst. En Boetius lijkt inmiddels een basisplaats te hebben veroverd waar Dilrosun steeds vaker op bank zit.

Laat duidelijk zijn dat ik Boetius verre van het niveau vindt dat Nederland na moet streven, maar datzelfde geldt voorlopig ook nog voor Dilrosun, dus ik begrijp in dat opzicht dat hij er weer aan denkt.

Hij deed me in het begin van zijn carriere aan neymar denken,ook heel lichtvoetig,dacht dat hij de top zou halen,hij is me vies tegengevallen

Ik zie dit dus echt niet gebeuren. Is gewoon te licht voor oranje. In het begin speelde hij wel goed in de eredivisie. Het niveau in de eredivisie zat toen misschien wel op het dieptepunt. Heeft daarna nergens meer gepresteerd, dus het zou me verbazen als hij ooi opgeroepen wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FSV Mainz 05

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Hertha BSC22-10
14.1. FC Köln20-15
15.FSV Mainz 0518-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. BoëtiusAanvaller193
R. QuaisonAanvaller188
K. OnisiwoAanvaller173
Á. SzalaiAanvaller151
J. BurkardtAanvaller50
R. ZentnerKeeper160
J. MatetaAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina FSV Mainz 05.

222 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren