FC Twente bood 350.000 euro per jaar: ‘Een heel mooi voorstel’

Dinsdag, 6 november 2018 om 12:23Yanick Vos • Laatste update: 15:25

ADO Den Haag-verdediger Dion Malone en zijn voormalig zaakwaarnemer John Veldman stonden maandagavond tegenover elkaar in een arbitragezaak. De twee braken in juli met elkaar en nu eist Veldman een schadevergoeding vanwege een misgelopen commissie.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Als dit waar is leven ze bij Twente nog steeds boven hun stand. Hun kan je dit type salaris aan spelers bieden terwijl je nog in de KKD voetbalt. Ze gokken op snelle promotie. Dit is gewoon roulette spelen.

6 november 2018 om 12:53

Twente heeft na de redding al aangegeven contracten voor maximaal 1 of 2 seizoenen aan te kunnen bieden. Mocht er dus ooit een aanbieding voor 4 jaar zijn gedaan (wat ik betwijfel), dan was dat nooit tot een definitieve deal gekomen. Los van het absurd hoge bedrag van 350.000 per jaar. Mocht dat contract daadwerkelijk voorgesteld zijn (die mogelijk is er immers wel), dan zijn er een flinke groep mensen gigantisch de boot in gegaan. Doet me denken aan het verleden...

6 november 2018 om 15:04

Normaal zou ik het zo aannemen wat een club naar buiten brengt, maar bij Twente weet je het natuurlijk nooit. Als de beste man dit allemaal roept dan hoop ik dat hij enige vorm van bewijs heeft.

6 november 2018 om 15:16

Natuurlijk heeft hij dat niet, er zijn legio spelers niet gekomen omdat Twente 1-2 jaar contracten kom bieden en meer niet. Dan zal voor Malone wel niet opeens 4 jaar hebben klaargelegen lijkt me.

6 november 2018 om 12:41

bij FC Utrecht nr 5 vd Eredivisie ligt een salarisplafond van 2,5 ton per jaar voor de grootverdieners

en bij Twente bieden ze voor een middelmatige verdediger 4 jaar x 3,5 ton? Onbegrijpelijk!

6 november 2018 om 15:17

Als dat zo is he?

6 november 2018 om 12:55

Bij Excelsior liep vroeger in de eerste divisie de best betaalde voetballer in Nederland, Conorley hete die volgens mij. Werd gestald door Feyenoord daar.

Ik denk niet dat Twente dit heeft aangeboden en zoveel betaald. Brama gaf al aan, dat hij flink moest inleveren met salaris. En volgens mij word Twente flink gecontroleerd op basis van de investeringen uit het zakenwereldje, waar ze geld van hebben gehad.

6 november 2018 om 13:01

David Connolly denk ik dat je bedoeld. Feyenoord betaalde destijds trouwens nog gewoon verreweg het grootste gedeelte van zijn loon, dus was een andere situatie

6 november 2018 om 13:02

Destijds was Excelsior trouwens ook nog een satellietclub van Feyenoord.

6 november 2018 om 13:05

@tukkertje91 die bedoelde ik ook. Volgens mij betaalde Feyenoord zijn hele loon, hoefde Excelsior niks te vergoeden. Ik wou er alleen maar mee aangeven dat je soms rare dingen ziet. In die tijd speelden een Litmanen, Ronaldo gewoon nog in Nederland dacht ik,

6 november 2018 om 13:17

@fhnb; niet op het moment dat Connolly bij Excelsior speelde. Litmanen was net weg en Ronaldo al een paar jaar.

6 november 2018 om 13:49

Misschien zeggen we over tien jaar wel: In die tijd speelde een Lozano, de Ligt gewoon nog in Nederland.

Over welke misgelopen commissie heeft Veltman het dan precies? Dat Malone niet bij fc Twente getekend heeft of op de commissie voor het bijtekenen bij Ado? In het laatste geval is de informatie over fc Twente toch niet relevant? Altijd leuk om te horen natuurlijk, maar dit doet toch totaal niet ter zake. Malone is toch de gene die uiteindelijk moet beslissen waar hij wilt spelen en niet de zaakwaarnemer. Of zit ik nu echt helemaal verkeerd te denken?

6 november 2018 om 12:35

Ja dat bedoel ik. Een zaakwaarnemer kan wel adviseren, en gesprekken voeren. Dat is ook gewoon zijn werk. Maar uiteindelijk bepaalt een speler nog altijd zelf (althans dat zou wel zo moeten zijn) waar hij gaat spelen.

Als ik het goed begrijp spant deze Veldman een zaak tegen Malone aan omdat hij uiteindelijk liever bij ADO in de Eredivisie blijft dan naar Twente in de Keuken Kampioen Divisie gaat? Mag de speler dat dan niet zelf meer bepalen...?

6 november 2018 om 16:37

Alleen als de keuze niet totaal onlogisch is, toch? Werkelijk onbegrijpelijk dat hij Ado boven Twente verkoos, lijkt me.. knipoog, knipoog

Je heb weinig eergevoel als voetballer als je van de eredivisie alleen een stap terug doet naar de eerste divisie alleen voor de euro's. Dan heb je je eventuele ambities om een stapje hogerop te komen wel definitief over boord gezet...
Het kan zomaar zijn dat je de komende vier jaar in de eerste divisie speelt. Als hij een goed seizoen bij Ado draait zou hij misschien nog een kleinen eredivisie promotie kunnen maken?

6 november 2018 om 12:42

werk jij ook bij je baas voor eergevoel?

een voetballer voetbalt voor geld als werknemer en moet na zijn voetbalcarriere nog eens kijken met watvoor baan hij dan aan de slag kan, want hij heeft immers tijdens zijn voetbalcarriere geen tijd voor studie of werkervaring in een andere baan

6 november 2018 om 13:00

Voetballers hebben zat tijd voor een studie naast hun carrière.

6 november 2018 om 13:23

Anderhalf tot twee uur per dag trainen en dan geen tijd over hebben voor een studie😀 Tussen willen en kunnen zit een groot verschil. De meeste voetballer stappen na hun carrière uit het betaalde voetbal en een heel groot deel daarvan gaat gewoon werken. Ik zou er zelf ook niet aan moeten denken van je 35ste alleen maar niets doen en geen baan hebben, lijkt me echt vreselijk. Er zijn ook genoeg voetballers die sportief zoveel mogelijk willen bereiken en die een hoger salaris niet perse als reden zien om in de eerste divisie te gaan spelen...

En wat heeft Malone dan nu precies fout gedaan? Hij voelt zich dus beter bij Den Haag

Maar waarom wil veldman nu geld hebben dan. Speler is toch vrij om te tekenen bij de club waar hij naar toe wil.

Schande Malone dat er 10% door de neus is geboord van je (ex) zaakwaarnemer omdat jij zonodig een andere keuze moest maken voor je carrière..... Ga je schamen

Wanneer komt de tijd dat spelers zelf hun zaakwaarnemers gaan betalen? Ik zie geen enkele rede waarom een club dat moet doen.

6 november 2018 om 12:52

Als RKC Ronaldo wil, dan moet de zaakwaarnemer met een goed verhaal bij de speler komen. "echt Ronaldo, je moet voor RKC gaan, wereldstad Waalwijk, de Efteling zit om de hoek en giga mooi vet super de luxe stadion". Tekent die, dan mag de club de zaakwaarnemer best belonen.

6 november 2018 om 12:57

Wat Janta aankaart is dat de zaakwaarnemer de belangen van de speler behartigt, niet van de club. In dat kader is het ook logisch dat de speler zorgt voor de vergoeding.

6 november 2018 om 13:00

Klopt, maar er zijn ook clubs die in de handel van een zaakwaarnemer kijken. Dan moet de club daar de diensten voor betalen. Het is dus de vraag, word een speler aangeboden door een zaakwaarnemer (kosten dan voor de speler), of vraagt de club bij desbetreffende zaakwaarnemer naar interessante spelers (dan de kosten voor de club).

6 november 2018 om 13:02

@fhnb. Het is juist andersom de speler geeft aan bij zijn zaakwaarnemer wat voor soort kaliber clubs hij open voor staat en die geeft dan door aan de speler zodra dat soort clubs interesse in hem hebben.

6 november 2018 om 13:07

Het gebeurd op beide vlakken. Veel zaakwaarnemers hebben ook vaak meerdere spelers bij 1 en dezelfde club.

Logische keuze ik zou ook voor de eredivisie kiezen

Deze zaakwaarnemer sleept ook Messi en Ronaldo voor de rechter. Want ja wanneer Messi en Ronaldo bij hem hadden getekend was hij nu multi. En nu loopt hij die miljoenen mis. Geen speld tussen te krijgen zo

Wat is die Veldkamp voor nono.. die kan toch gewoon uurtje factuurtje zijn kosten declareren en dan is de kous af toch?
Zo met bedragen strooien is ook vrij onprofessioneel, staan clubs en spelers ook niet op te wachten, zal dus wel uit “gezaakwaarneemd” zijn nu.
4 jaar contract lijkt me trouwens een pertinente leugen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente38-2
13.PEC Zwolle35-8
14.RKC Waalwijk27-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper320
DaniloAanvaller3216
T. EbuehiVerdediger311
J. BoschMiddenvelder312
Q. MenigAanvaller308
G. RoemeratoeMiddenvelder290
R. ZerroukiMiddenvelder290
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

4 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren