Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suriname laat in WK-kwalificatie niets heel van Aruba van Stanley Menzo

Laatste update:

Het Suriname van bondscoach Dean Gorré heeft zaterdagnacht met een 0-6 overwinning uitstekende zaken gedaan op weg naar het WK in Qatar. In het Amerikaanse Bradenton (Florida) werd niets heel gelaten van Aruba, dat onder leiding staat van bondscoach Stanley Menzo. Het is de tweede zege op rij voor Suriname, daar eerder deze week de Kaaiman Eilanden al met 3-0 werd verslagen.

Met drie doelpunten was Nigel Hasselbaink de grote man een de kant van Suriname, waar Warner Hahn erin slaagde om zijn doel schoon te houden. Het team van Gorré ging rusten met een 3-0 voorsprong, mede door twee doelpunten van Hasselbaink. Het andere doelpunt in het eerste bedrijf kwam op naam van Francois Croes, die de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen keeper werkte.

Suriname, waar bekende namen zoals onder meer Ryan Donk, Tjarron Chery, Damil Dankerlui, Florian Jozefzoon en Kelvin Leerdam vanuit de basis startten, had geen kind aan Aruba. Na rust liep Suriname nog verder weg, mede doordat Gorré met Dion Malone en Roland Alberg vers bloed binnen de lijnen bracht. Hasselbaink tekende voor de 4-0, waarna de eindstand werd bepaald door Jozefzoon en Alberg.

Na twee duels gaat Suriname aan kop in de groep, waarin Canada wordt gezien als de sterkste tegenstander. Op 8 juni staat de belangrijke confrontatie met Canada op het programma. De groepswinnaars plaatsen zich voor de volgende ronde, waarin wordt gespeeld tegen een van de andere vijf groepswinnaars. Als ook deze ronde wordt overleefd, dan volgt een finaleronde. Hierin wachten duels met toplanden zoals Costa Rica, Mexico en de Verenigde Staten. De beste drie landen plaatsen zich direct voor het WK, de nummer vier komt in de play-offs terecht.

Opstelling Suriname: Warner Hahn (Anderlecht); Damil Dankerlui (FC Groningen), Myenty Abena (Slovan Bratislava), Ryan Donk (Galatasaray), Shaquille Pinas (ADO Den Haag); Tjarron Chery (Maccabi Haifa), Kelvin Leerdam (Inter Miami), Diego Biseswar (Apollon Limassol); Florian Jozefzoon (Rotherham United), Gleofilo Vlijter (Beitar Jeruzalem) en Nigel Hasselbaink (Bnei Sakhnin).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou leuk zijn om in de eerste alinea de uitslag te vermelden.

On: Suriname is goed onderweg. Lange weg te gaan maar zou mooi zijn om ze op een eindronde te zien.

28 maart 2021 om 08:45

Juist blij dat ze het een keer niet doen en je er lezend achter komt wat het is geworden. alleen jammer dat ze maar 2-0 eerste helft voor stonden terwijl de tekst 3 goals vertelt 🤣

28 maart 2021 om 11:03

Rust stand was 3-0.

28 maart 2021 om 08:58

Als dat gebeurt verliest Nederland een paar talenten volgens mij. Iedereen met Surinamsche wortels die nog niet bij NL speelt mag bij Surinam meedoen.

Suriname zou best een leuk elftal hebben gehad als de Surinaamse spelers die voor Nederland hebben gekozen daarin meespelen. Denk aan wijnaldum of gravenberg.

28 maart 2021 om 08:29

Volgens mij weten ze in Suriname niet eens wie Gravenberch is Ontopic: Als er maar uiteindelijk 3 landen naar het Wk mogen, dan wordt het voor landen als Curacao en Suriname enorm lastig om tussen landen als Mexico, Costa Rica en VS te komen.

28 maart 2021 om 09:21

Oooh jawel. Daar wordt de ere divisie ook gevolgd. En je hebt familie daar en je gaat er regelmatig op vakantie🤷🏾‍♂️

28 maart 2021 om 09:29

Het wordt sowieso lastig voor zowel Curaçao als Suriname. Al denk ik dat Curaçao iets verder is omdat ze toch al wat langer serieus aan de weg timmeren ( recente deelname aan de laatste 2 Goldcups en natuurlijk ook dit jaar weer) maar uiteindelijk als de onderlinge krachtverschillen kleiner worden moet het allemaal ook een beetje de goede kant op vallen. Maar ik acht ze beiden niet kansloos.

28 maart 2021 om 09:57

In Suriname kennen ze bijna alle Surinamese talenten uit Nederland net als in andere landen

28 maart 2021 om 11:06

Surinamers volgen surinamers Caribean

28 maart 2021 om 13:01

Wordt zeker een lastige opgave, maar Suriname wordt alleen maar sterker. Ivm covid speelt iedereen maar 1 keer tegen elkaar ipv uit en thuis. Suriname speelt de volgende wedstrijd tegen Bermuda en daarna tegen Canada. Als je tegen Bermuda een goed resultaat neerzet zou je met een gelijkspel tegen Canada al door kunnen gaan. Ik heb Canada tegen Bermuda gezien rn het is een leuke ploeg, maar zeker niet onoverwinnelijk.

Verder heb ik erg genoten van Suriname tegen Aruba. Op een perfecte avond had je ook met 0-10 kunnen winnen. Hasselbaink kreeg buiten zijn hatrick nog zeker 3 100% kansen. En in de eerste 20 minuten heb je wat pech dat die bal niet al eerder een keer goed valt. Al met al dik en dik tevreden en trots op de prestaties.

28 maart 2021 om 13:46

We kennen zelfs Gravenberch zijn broer Danzell die voor sparta uit komt lol,die is ook in beeld om voor de Surinaamse selectie uit te komen

28 maart 2021 om 10:52

Dan is het gewoon een A land. Als je met die spelers gaat spelen.

28 maart 2021 om 12:19

@genieterr, ff elftalletje gemaakt met alle mogelijke opties, blijft niet veel van (jong) Oranje over.

Vorm
Dest - Timber - Van Dijk - Wijndal
Gravenberch - Wijnaldum - Riedewald
Bergwijn - Malen - Lang

Bankie: Kluivert, Stengs, Bogarde, Promes, Dumfries, Fer, Vermeer, Haps, Rensch.

Voor Babel bedankt Suriname

28 maart 2021 om 12:42

Haha, wat een elftal heb je dan. Met een goede coach zou je dan zomaar kunnen schitteten op een wk.

28 maart 2021 om 12:43

Voor zover ik weet is Dest zijn vader Amerikaan en heeft Timber zijn roots in Curaçao liggen ipv Suriname. Maar dat zijn zeker geen verkeerde namen. En ik kan er nog enkele goede namen aan toevoegen: Zeefuik, Lens, Zeegelaar, Denswil en Kerk. Ook de lijst me Surinaamse voormalig profs is een indrukwekkende met namen als: Davids, Kluivert, Seedorf, Gullit, Hasselbaink, Bogarde, Winter, Menzo, de Jong, en Reiziger. En dan vergeet ik er vast nog een aantal.

28 maart 2021 om 13:05

Kluivert, timber en fer zijn antillianen

28 maart 2021 om 13:14

@nairo, Dest heeft Surinaams-Amerikaanse vader. Timber heb je gelijk in, dacht dat hij half surinaams was en half Curacao. vervangen met Denswil. Malacia, Boetius, Dilrosun heb je ook nog

28 maart 2021 om 13:14

Kluivert kan voor zowel Suriname als Curacao uitkomen want zijn vader Patrick is half Surinaams en half Curaçaoënaar.

28 maart 2021 om 13:18

@fc Ramires, Kluivert en Fer zijn kwart surinaams. Kluivert is half Nederlands, kwart Surinaams, kwart Curacao. Fer heeft Surinaamse opa

28 maart 2021 om 13:25

Oké over Dest zijn vader wist ik niet. Maar inderdaad genoeg opties.

@ramires
Patrick Kluivert is Surinaams-Antilliaans. Net zoals Fer dat ook is

28 maart 2021 om 13:41

Dest zijn vader is geboren in Suriname, maar vertrok op jonge leeftijd naar amerika.

28 maart 2021 om 15:06

Kluivert antilaan? Hij is gewoon half Surinaams half Nederlands zijn opa en oma zijn Surinaams maar die oma heeft haat jeugd in Curacao gewoond en fer zijn opa is Surinaams

29 maart 2021 om 00:00

Lidwina moeder van Patrick Kluivert werd op Curaçao geboren uit een Antilliaanse moeder en een Surinaamse vader, maar verhuisde op haar 23ste met haar ouders naar Suriname. Dit kan je letterlijk op meerdere betrouwbare sites terug vinden...Maargoed het zal wel.En toen Patrick bondscoach was van het elftal van Curaçao heeft hij dit zelf ook gezegd.

28 maart 2021 om 13:17

Dat is mooi gesproken maar aangezien dat vroeger nooit kon en die wet nu pas is ingevoerd moeten we hopen dat de jeugd die nu opkomt voor suriname kiest en niet voor Nederland. Met al die spelers die Nederland heeft gehad vroeger hadden ze nooit die EK gewonnen en had suriname allang een WK op ze naam staan met zoveel goeie spelers

28 maart 2021 om 18:06

Als inderdaad. Als Ziyech had gekozen voor Nederland. Misschien hebben ze meer binding met Nederland. Misschien kunnen ze mee doen met zo'n wedstrijdje met Suriprofs

Deden er nog bekenden bij Aruba mee?

28 maart 2021 om 13:54

Nee, dit keer niet. Hopelijk de volgende interland periode wel.

Hoop dat er meer profs voor Suriname gaan kiezen. De vijver is best groot & doet de eredivisie ook goed.

Ik wil Queensy Menig zien in Su!!

28 maart 2021 om 11:16

Zuiverloon, Krishna, Nunnely, Kerk, Danzell Gravenbergh, Sherel Floranus, Navajo Bakboord, Delano Burgzorg en zo kan ik nog wel doorgaan. Bij elke ere en 1ste devisie spelen jongens met Surinaamse roots die nooit het NL11 tal gaan halen. Zelfs bij de top 4 alleen moeten die spelers dat zelf inzien en voor Suriname willen voetballen. Weet ook zeker dat als ze komen het een aardig team is waar niet zomaar van wordt gewonnen.

28 maart 2021 om 13:18

om eerst ff hier op terug te komen Serginio Dest heeft een Nederlandse moeder en Amerikaanse/Surinaamse vader , daarnaast is het mooi dat Suriname flink geld heeft geïnvesteerd om de paspoorten te regelen het heeft jaren gekost om het mogelijk te maken Nederlands Surinaamse spelers voor dit land kunnen uitkomen , in deze optiek heeft Suriname 1 van de beste talenten van de wereld als je alle spelers optelt die voor Nederlands elftal hebben gespeeld Rijkaard Humphrey mijnals Gullit , en noem maar op , Suriname is op dreef zou mooi zijn als de broertje van gravenbergh ook deel zou kunnen uitkomen voor Suriname , Zeefuik burgzorg kerk en noem maar op . Wk 2026 Game Over

Een lange weg te gaan en de wedstrijd tegen Canada wordt echt wel lastig. Hopelijk winnen ze de poule en halen ze de volgende ronde. Denk dat het al een hele prestatie is als ze de finale ronde van de kwalificatie halen, zeker als je bedenkt hoe kort de profs pas mogen uitkomen voor Suriname. Eindelijk werkt Suriname zich naar het niveau waar ze eigenlijk al sinds de jaren 90 thuishoren. Met het talent hadden ze vanaf de jaren 90 makkelijk een top 20 land kunnen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren