Van Bommel heeft geen spijt na bekerechec: ‘Ik heb er goed over nagedacht’

Vrijdag, 2 november 2018 om

PSV liet in de competitie nog geen enkel punt liggen, maar werd afgelopen week op beschamende wijze geëlimineerd in de KNVB Beker. RKC Waalwijk was in Eindhoven na verlenging met 2-3 te sterk voor de koploper van de Eredivisie. Trainer Mark van Bommel heeft geen spijt van zijn keuzes in het bekerduel, waarin hij een tweede garnituur in het veld bracht.

“Ik heb de verantwoordelijkheid genomen om met die jongens te spelen. Ik was in de veronderstelling dat wij dat zouden kunnen. Dat bleek niet zo te zijn. Het is mijn verantwoordelijkheid dat ik die jongens heb opgesteld. Spijt is niet het juiste woord, want ik heb er goed over nagedacht. Verliezen kun je, maar de manier waarop, daar heb ik moeite mee. Dat heb ik de spelers ook gezegd”, zegt Van Bommel op de officiële website van PSV.

“In het voetbal gaat het erom dat je alles geeft, dat heb ik niet teruggezien”, vervolgt de oefenmeester, wiens ploeg komend weekeinde tegen Vitesse een kans krijgt om zich te revancheren. “Het is een moeilijk te bespelen ploeg. Zij spelen anders dan de meeste tegenstanders. Zij hebben geen standaardsysteem, maar een variatie daarop. Zowel verdedigend als aanvallend. Dat gaan we bestrijden op onze manier. We hebben ons goed voorbereid.”

In het duel met de Arnhemmers kan Van Bommel weer beschikken over Steven Bergwijn. “Hij is fit. Steven is een heel goede speler, dus we zijn blij dat hij weer terug is”, aldus Van Bommel. “Er zit nog veel rek in dit team. We zijn nog niet waar we moeten zijn, maar we zijn hard op weg. De resultaten zijn er. We spelen niet alle wedstrijden goed, maar we winnen ze wel. Dat is ook een kwaliteit. Net als het feit dat we een wedstrijd ook in de slotfase kunnen beslissen.”


Poll

PSV - Vitesse eindigt in een ...


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door dr. duck)

Afgelopen dinsdag was natuurlijk waardeloos maar verwacht dat de basis 11 zaterdag de punten wel in eigen huis houden.

2 november 2018 om 16:18

Psv steekt met kop en schouders boven de rest uit. Dit is gewoon een fout van een onervaren trainer.

Natuurlijk die gasten eens de kans geven. Ze hebben gefaald, ze hebben het vertrouwen. Van de trainer beschaamd. De jongens moeten eens goed bij hun zelf te raden gaan. Wel is duidelijk dat de selectie van PSV niet zo breed is, dat kan wel eens beslissend kunnen zijn

2 november 2018 om 14:53

Vind dat wel meevallen eigenlijk. Ook bij de concurrentie in de Eredivisie kun je niet 11 andere namen neerzetten en verwachten dat het zomaar gaat lopen. In de verdediging is Sainsbury niet veel minder dan de basis, Rosario kan Dumfries vervangen, Viergever kan linksback, Gutiérrez, Mauro Jr en Ramselaar zijn prima reserve middenvelders en voorin heb je Malen, Gakpo en binnenkort Romero achter de hand. Niet voor niets wisselspelers maar als je het per positie bekijkt ga je er echt niet heeel veel op achteruit als er een wisseling moet plaatsvinden. Stel je ze alle 11 in 1x op in combinatie met spelers die nauwelijks goed genoeg voor Jong PSV zijn, ja dan wordt het een probleem. Maar dat is bij elke club zo, ook bijvoorbeeld bij Ajax.

2 november 2018 om 16:36

Je weet het wel mooi te brengen. Mauro is de laatste keren dat hij mee mocht doen verschrikkelijk ingevallen of (hee) matig tijdens de bekerwedstrijden. Malen is nog lang geen Bergwijn of Lozano. Ramselaar is een dertien-in-een-dozijn-speler bij PSV tot nog toe. Hoe je het wendt of keert; buiten Guti is er niemand die aan de deur klopt van het eerste. De selectie lijkt mij te smal. 2 betere basisspelers weg en PSV is behoorlijk verzwakt.

2 november 2018 om 16:50

Ik zeg ook nergens dat ze gelijkwaardig zijn aan de basis he. Ik zeg alleen dat, wanneer je 1 of 2 wisselingen moet toepassen, het team echt niet drastisch achteruit gaat. Elke club gaat achteruit als je de beste basisspelers weghaalt. Maar dat PSV geen brede selectie heeft ben ik het niet mee eens.

2 november 2018 om 14:55

Nou dat ze het vertrouwen van de trainer hebben geschaad vind ik een beetje makkelijk. van Bommel heeft gewoon de fout gemaakt om 11 veranderingen te brengen. Ik denk als je 4 of 5 spelers had laten staan en met 6 of 7 andere spelers had gespeeld, dat je dan gewoon had gewonnen. Dan had je de as laten staan, daaromheen Guti, Ramselaar, Sainsbury of Isimat en dan was het misschien nog geen geweldige wedstrijd geweest, maar dan had je hem wel gewonnen. En dan had je wellicht nog zo kunnen wisselen dat je die basisspelers na een uur eraf had kunnen halen.

Gewoon ook een leermoment voor v.Bommel. Heel begrijpelijk en klinkt logisch zoals hij t uitlegt. Dacht dat t zou moeten kunnen met de 11 die startte. Volgende keer meer ervaring erin. Bekerwedstrijden zijn sowieso raar. Er kan van alles gebeuren want zit een totaal andere spanning in. En die jongens die startte bewijzen zichzelf een slechte dienst. Zie Bommel daar echt wel in handelen hoor. Die laat dat niet voorbij gaan. Leermoment en weer verder.

2 november 2018 om 14:56

Het leermoment voor van Bommel is niet meer ervaring gebruiken in de beker. Het leermoment is volgens mij meer dat hij het niet kan maken om zo'n elftal een wedstrijd in te sturen, ook niet in de beker. Ik snap dat competitie en CL prioriteit heeft maar om dan zo drastisch te gaan wisselen, dat gaat te ver.

2 november 2018 om 15:05

Ja dat bedoel ik ook eigenlijk. Het moment van leren is weten niet meer zo drastisch te wijzigen. Echter, vind en denk ik dat de spelers die er stonden, RKC gewoon moeten kunnen verslaan. Gewoon op kwaliteit. Maar in dit soort games, bekerwedstrijden komen andere krachten los. Dan kan een kleintje een reus vellen. Maar t zou niet moeten mogen. En vooral de manier waarop. En dat had niemand verwacht denk ik.

2 november 2018 om 15:11

Inderdaad. Van iedereen had ik van van Bommel verwacht dat hij wel wist wat bekerwedstrijden zijn. Altijd wedstrijden op zich. Daarom denk ik dan ook hij het gewoon een soort bewust heeft gedaan. Had hij gewonnen, dan prima. Nu hij verloren heeft maalt hij daar denk ik ook niet om. En dat is jammer.

2 november 2018 om 15:29

Zou je denken dat hij er niet om maalt? Heb ook wel t idee dat hij flink tekeer kan gaan. En dat ook binnenskamers doet. Maar easy buiten de kleedkamer is naar de pers toe. Ontspannen willen overkomen zeg maar. Om verdere 'onrust' te voorkomen.

2 november 2018 om 15:43

Ja dat denk ik wel. Ik denk dat van Bommel niet veel waarde hecht aan de beker. Althans, het is voor hem de minst interessante competitie. Anders ga je niet met zo'n opstelling spelen. Want ook van Bommel wist echt wel dat een Abels, Verreth en Isimat niet goed genoeg zijn, ook al is het RKC. En van Bommel weet ook wel wat de gevolgen zijn als je 11 spelers bij elkaar zet die totaal geen wedstrijdritme hebben, laat staan ooit met elkaar gespeeld. Zoals ik zei: als het had gewerkt vond ie het prima (en dat scheelde niks als die penalty gewoon gegeven werd), maar nu het niet is gelukt denk ik niet dat hij er heel erg mee zit. Nogmaals, anders stel je niet zo'n elftal op. Het enige wat hem echt niet goed zit is denk ik de manier waarop er verloren is.

2 november 2018 om 17:44

v bommel zal er best van balen dat ze eruit liggen, maar niet heel veel. ik denk zelfs dat als hij zou moeten kiezen tussen zijn basiselftal opstellen en winnen of de reserves opstellen en verliezen dat hij voor het laatste kiest ook als dit vooraf vast staat. de beker is op dit moment van geen belang. het wordt pas interessant na de winterstop ....zeker als je niet meer in europa speelt. sterker nog ...ik denk dat v bommel deze wedstrijd prima kan aangrijpen om morgen de spelers op scherp te zetten en het geeft hem nog meer argumenten om zijn wisselbeleid te verdedigen. daar komt nog een extra vrije doordeweekse speelronde bij voor de winterstop ...prima toch. zeker gezien de stand in de competitie. psv verspeelt bijna geen punten en heeft de grootste kans op het kampioenschap. zeker als spelers geen doordeweeks programma hebben. ik las en hoorde ook verhalen over dat ajax en feyenoord het anders / beter hebben aangepakt, maar voor beide clubs is de beker op dit moment de grootste mogelijkheid om een prijs te pakken.

Ik vraag me nu af of mensen nu ook Van Bommel gaan bashen, zoals men ook bij Ten Hag heeft gedaan na de nederlaag tegen PSV door Frenkie op te stellen als CV. In principe is dat dezelfde situatie. Beide hebben fouten gemaakt en hebben daar geen spijt van. Ik heb echter het gevoel dat van Bommel meer krediet en meer de gunfactor heeft dan Ten Hag.

2 november 2018 om 14:53

Logisch dat van Bommel meer krediet heeft. Hij heeft PSV als speler al ontzettend veel gegeven. Soort kind van de club. En verder is dit de beker en niet de eredivisie. En vind ik deze fout anders dan die van ten Hag. Met het B elftal waar psv mee speelde, had je eigenlijk alsnog moeten winnen. Dat van Ten Hag zagen mensen al vantevoren aankomen dat het niet slim is om 2 wat kleinere verdedigers te zetten tegenover een boomlange spits

2 november 2018 om 14:54

Heeft daar volgens mij weinig mee te maken. Ten Hag dacht oprecht dat hij een goede keuze maakte, bij van Bommel weet iedereen dat zijn keuze gebaseerd was op een soort opportunisme. Als het lukt dan is het mooi, en anders maar niet. Dat is hem aan te rekenen, hij wist zelf ook heus wel dat dit team best wel eens niet goed genoeg kon zijn.

2 november 2018 om 14:55

Totaal niet te vergelijken. Volgens ten Hag was dat de beste opstelling tegen PSV. Van Bommel zegt nergens dat hij de beste opstelling had maar dat hij dacht het wel te kunnen redden met deze opstelling. Hij geeft ook niet aan dat hij het weer zou doen.

2 november 2018 om 14:59

Van Bommel is natuurlijk een wat grotere meneer/persoonlijkheid dan ten Hag. Zowel als voetballer als in hoe hij overkomt naar de pers. Ik vind ten Hag een prima trainer hoor, maar komt niet zo goed over naar de pers, zoals Fred Rutten dat ook heeft.

2 november 2018 om 15:24

@suarez

Wat een vergelijking is dit nou weer.

Ajax speelde tegen PSV gewoon met de sterkste 11. PSv speelde tegen RKC met een volledig B Elftal.

Daarnaast is het ook lachwekkend dat het verlies tegen PSV van Ajax wordt gewijd aan de positie van letterlijk een speler.

Zijn jullie vergeten dat dit zelfde Ajax eerder dit jaar OOK met 3-0 naar huis werd gestuurd in Eindhoven? Waar lag het toen aan?

Smoesjes op het moment dat Ajax verliest tegen PSV maar als Ajax gelijk speelt tegen Bayern mag er niet gezegt worden dat Bayern uit vorm is en moet heel de wereld een staande ovatie geven aan Ajax alsof ze de CL hebben gewonnen. Lachwekkend.

2 november 2018 om 15:37

Jemig Panerai,

Wat kom je aangebrand over. Denk dat Suárez zich gewoon afvraagt of Bommel daadwerkelijk ook zoveel over zich heen zou krijgen .
Persoonlijk denk ik dat Bommel logischerwijs meer credits heeft. Heeft er jaren gespeeld. Kom t dus uit het buurtje, al was dat net ff eerder Fortuna.
Tevens vind ik ook wel dat men graag gewoon pispaaltjes heeft. Al zijn de resultaten goed. En ook al is t terecht dat diegene kritiek krijgt. Ze moeten altijd dezelfde hebben. Zoals Daley Blind dat ook blijft hebben.

Daarnaast ook niet gek dat er gekeken wordt naar die laatste linie toen met de westrijd van PSV-AJAX.
Dat kon toch ook niet?? Tegen een laagvlieger wellicht. Maar niet tegen PSV. Dat had Ten Hag moeten weten.

2 november 2018 om 15:45

Nouja barcelona was ook uit vorm ,maar dan moet je het nog wel doen. Psv gaat daar gewoon met 4 0 onderuit...

2 november 2018 om 15:56

@micky.

Die verliespartij valt niet goed te praten maar het huidige Bayern is niet te vergelijken met Barcelona naar mijn mening. Messi, Suarez, Coutinho, Dembele dat zijn allemaal spelers van een hoger niveau dan wat Bayern heeft. Messi heeft PSV echt de das om gedaan zonder hem was PSV er niet zo hard afgegaan. Daarnaast had ik wel eens willen zien wat dit PSV tegen Bayern klaar speelde en andersom Ajax tegen Barcelona, ik denk niet dat de uitslagen schikbarend anders zouden zijn.

2 november 2018 om 16:00

@kush

Ik heb weekend nodig!

2 november 2018 om 17:19

😆 kennelijk! Geniet ervan kerel..

Vind het wel een rare uitspraak dat hij er geen spijt van heeft omdat hij er goed over na heeft gedacht. Je kan toch ook spijt hebben van het feit dat je ondanks er goed over na te denken, je toch een cruciale inschattingsfout hebt gemaakt?

Komend weekend zie ik ze met de basis11 wel weer "gewoon" winnen van Vitesse. Zeker in eigen huis zie ik weinig ploegen in staat om PSV punten af te snoepen als ze in hun sterkste opstelling spelen.

Tuurlijk heeft hij geen spijt... hij wil kampioen worden en bij te hoge belasting komen blessures en hij weet ook dat hij 2 reserves heeft waarvan het team niet slechter wordt maar daarna is het huilen met de pet wat een niveau... alleen kan je het je publiek en suporters die volgende dag naar het werk moeten niet aandoen totale minachting!

Het is doodzonde en eigenlijk best schandalig dat onze topclubs de beker niet als een serieuze prijs zien. Als je geen kampioen wordt, is er verder niet zoveel te winnen in het jaar. De ambitie om de beker te winnen zou veel groter moeten zijn en de achterban zou zich hier veel steviger tegen moeten uitspreken.

2 november 2018 om 15:46

Vind het zelf ook jammer maar dat is in andere competities niet anders. In elk land gebruiken de beste ploegen het bekertoernooi om andere spelers wedstrijden te geven.

Wat is eigenlijk met die Isimat gebeurd? Die speelde een partijtje slecht zeg. Leek wel alsof hij helemaal geen zin had om te spelen. Vorig seizoen nog een basiskracht in het kampioensteam.

2 november 2018 om 15:48

Isimat heeft een concentratieprobleem, en niet zo'n beetje ook. Was duidelijk te zien dinsdag. Daarnaast heeft hij ook nog eens totaal geen wedstrijdritme. Afgelopen seizoenen maakte hij ook regelmatig fouten doordat hij gewoon niet op staat te letten. Het is voor de subtop in Nederland best een redelijke CV denk ik, maar dan moet hij wel constant wedstrijden blijven spelen.

Wie kan die hele beker ook wat boeien. Vind het maar een matig prijsje, en het scheelt ze weer wat wedstrijden spelen. Op naar het kampioenschap lijkt me

2 november 2018 om 16:35

Nu speel je ook nog eens 2 vel dus boeit het nog minder. En de reserves gaan nu niet meer klagen na deze blamage.

2 november 2018 om 16:50

Tot je straks geen kampioen wordt dit seizoen. Dan had je maar wat graag toch die beker willen winnen.

Van Bommel weet heel goed wat hij heeft gedaan.
Tegen Groningen was het ook niet echt goed. Uiteindelijk telt de overwinning. Maar wat heeft PSV toch lastig in uitwedstrijden.

Iedereen wist toch van te voren dat PSV niet zo'n brede selectie heeft als Ajax heeft? Het gros van de spelers buiten de basis 11 heeft nog nauwelijks ervaring in de eredivisie, hooguit een jaartje of wat in de Eerste divisie.

Dan ben je naief als je denkt dat je met 11 nieuwe spelers, zonder ritme, zonder automatismes, wel even wint van een ploeg vol volwassen profs.

Daarbij wint Jong PSV ook niet zomaar even van Rkc, dus waarom denk je dan dat ze het in de beker wel even doen, een competitie waarin clubs altijd wat extra's eruit weten te halen en verrassingen bijna iedere ronde voorkomen?

Nee, van Bommel heeft laten zien nog een hoop te leren hebben als coach, zowel tactisch als in het geven van interviews, je spelers de schuld geven is gewoon pure zwakte en hij deed het ook nog eens met een arrogante, verongelijkte kop.

PSV heeft 13 spelers die eredivisie waardig zijn, de jeugd is gewoon nog niet toe aan die stap en dat is vreemd dat ze dat in Eindhoven niet beseffen, nadat concurrent Ajax jarenlang om die reden net naast de prijzen greep, teveel jeugd, te weinig consistentie in het niveau!

Daarom moet PSV die ongeslagen status in de competitie koesteren, want lang zal het niet duren. Misschien zijn ze daarom ook wel stiekem blij dat ze al uit de beker liggen en na de winter ook uit Europa, kunnen ze met die 13 spelers er alles aan doen om proberen dit van kwaliteit overlopend Ajax achter zich te houden.

2 november 2018 om 17:16

Meneer de top trainer hij moet zich eerst nog maar eens bewijzen

Los van het feit dat ik er wel voorstander van ben enkele zekerheden in het team te hebben vind ik een aantal andere keuzes wel vreemd. Waarom met Vereth in de spits ? Waarom geen Piroe of Romero maar helemaal het inbrengen van Obispo snap ik niet. Ik gun hem wel minuten maar psv had meer behoefte aan een linksback die wel kan voetballen.

2 november 2018 om 17:34

Piroe en Romero waren mee met Jong PSV naar een wedstrijd tegen Derby County voor een internationaal toernooi.

als je vanuit het privacy oogpunt niets kunt zeggen over de blessure van bergwijn, mag je toch ook niet zeggen dat hij weer fit is? maar serieus, die privacy wetgeving is zo enorm doorgeslagen, niet normaal meer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3428
D. MalenAanvaller3110
H. LozanoAanvaller3017
C. GakpoAanvaller161
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman340
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

271 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Zondag 19 mei
Vincent Kompany gaat Manchester City na een lang dienstverband verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren