Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Stel dat ik dan word benaderd door Amerika en niet door Oranje?’

Laatste update:

Kik Pierie bevestigt dat er ‘contact’ is geweest met de voetbalbond van de Verenigde Staten. Omdat de verdediger van sc Heerenveen in Boston is geboren, mag hij uitkomen voor Team USA. Hij heeft echter nog geen knoop doorgehakt, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

“Iedereen vraagt ineens aan me wat ik ga doen, maar het is nu geen item”, aldus Pierie. “Je weet niet hoe een carrière loopt. Stel dat ik over vier jaar door Amerika benaderd word en niet door Nederland, waar kies ik dan voor? Ik ben natuurlijk Nederlander met een Nederlandse familie, maar voor een prachtig sportland als Amerika spelen is ook fantastisch.”

De achttienjarige Pierie voegt eraan toe dat de Amerikaanse mentaliteit hem aanspreekt, maar dat hij ‘gewoon een Nederlander’ is: “Met een Nederlandse familie die heel erg trots zou zijn als hij ooit voor Oranje mag spelen.” Vader Jean-Pierre Pierie was chirurg in het ziekenhuis van de Harvard University toen Kik op 20 juli 2000 ter wereld kwam.

Een jaar later vertrok de familie naar Nederland. Op jonge leeftijd kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Heerenveen. In mei 2017 maakte Pierie op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Heerenveen in de met 1-3 verloren competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. Sindsdien ontwikkelde hij zich stormachtig en werd hij in verband gebracht met diverse clubs, waaronder Ajax, Feyenoord en PSV.

Denk jij dat Kik Pierie het 'grote' Oranje haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jean-Pierre Pirie, even opletten bij het schrijven lijkt me dat. Verder is dit natuurlijk een vervelende situatie (internationaal gezien ook). Jonge spelers worden benaderd door een vaak minder land dat ze heel vroeg oproept, om ze maar veilig te stellen als international. De speler wil eigenlijk wachten op het grotere land waar hij is opgegroeid, maar weet niet zeker of dat land ooit wel komt, en dient natuurlijk wel actief het mindere land te zeggen, wat hem ook niet in dank wordt afgenomen.

Aan Ziyech zag je hoe volstrekt willekeurig die keuzes dan vaak worden, Ziyech had niet eens in de gaten dat ie definitief voor Marokko koos

26 oktober 2018 om 18:57

Dat zou ik zeggen over Yassine Ayoub, hij zei laatst dat Oranje nog een optie is, terwijl je maar 1x mag worden overgeschreven van bonden (speelde voor jeugdelftallen van KNVB en ging daarna naar FRMF). Ziyech heeft nooit na het kiezen voor Marokko gezegd dat Oranje een optie is.

26 oktober 2018 om 20:02

Ik denk dat aadhandgranaat doelt op een interview met Ziyech nadat hij zijn debuut had gemaakt voor Marokko. Er werd hem gevraagd of hij doorhad dat hij niet meer voor Nederland kon spelen nu (iets in die trant), en je kon aan Ziyech zien dat hij dit niet door had. Uiteindelijk maakt het niet uit, Ziyech heeft gekozen met zijn hart en dat moeten we accepteren.

26 oktober 2018 om 20:23

Aan de andere kant ook wel te begrijpen. Een jongen die in Nederland opgroeit, op zijn 16e debuteert voor een NL voetbalteam en nu basis speler is, aan het denken brengen over een carriere als US international, zij hebben al hun doel bereikt

Uit zijn woorden haal je er toch wel uit dat hij het liefst voor Oranje zou tekenen maar hij is al 18, de tijd begint een beetje te dringen en ik geef uiterlijk 2 jaar de tijd dat Koeman krijgt om hem te selecteren zoniet dan kiest hij -noodgedwongen- toch voor de US.
Alles hangt uiteraard af hoe hij zich verder ontwikkeld en daar heeft hij zelf de meeste invloed op.

26 oktober 2018 om 18:38

2 jaar? Dan kan hij net zo goed nu voor USA kiezen. Op zijn positie (CV) zitten we ruim in de toppers komende jaren. Wordt voor Schuurs, Pierie etc. een hels karwei een plekje bij Oranje te bemachtigen.

26 oktober 2018 om 19:53

Als international heeft hij meer kans op een transfer naar een (sub)topclub en daar zal hij zondermeer rekening mee houden.
Desalniettemin dient hij zijn status als jeugdtalent te ontgroeien tot een volwaardig Oranje-kandidaat mocht hij dat niet redden dan zal de Amerikaanse voetbalbond hem ook niet zo snel meer selecteren, laat staan als hij langdurig geblesseerd raakt.

26 oktober 2018 om 21:28

Schuurs? Oranje? Laat die jongen eerst eens zorgen dat hij boven Wöber in de pikorde komt te staan. Op dit moment is hij de 5e CV na De Ligt, Blind, Wöber en De Jong.

26 oktober 2018 om 19:04

Ik krijg de indruk dat hij de knvb wat onder druk wilt zetten. Het lijkt wel alsof ie zegt dat hij binnen 4 jaar moet worden opgeroepen of hij kiest voor de VS. Interlandvoetbal stelt geen reet meer voor sinds al die dubbele paspoorten.

Waarom zou je niet gewoon wachten met je keuze tot je wijzer bent? Dat vraag ik me steeds af bij die jongens met twee paspoorten. Het is niet handig om op je 18e al die definitieve keuze te moeten maken.

26 oktober 2018 om 21:30

Omdat er angst heerst dat beide nationale elftallen hem dan nooit zullen oproepen. Team USA lijkt me wel leuk wat betreft commercieel, maar zoals jij zegt op je 18e zo'n keuze maken is niet handig. Hij kan zich beter focussen op zijn ontwikkeling.

26 oktober 2018 om 21:32

Omdat in de 1e zin wat dit artikel staat dat er al contact is geweest met de voetbalbond van Amerika. Als hij op deze leeftijd al aan zijn interlandcarrière wil beginnen zal hij wel moeten kiezen.

Misschien kan Beugelsdijk voor Duitsland spelen hij heeft daar toch een tijd gewoond.
Wordt steeds gekker dat interlandvoetbal

26 oktober 2018 om 19:32

Beugelsdijk is een Nederlander, die in Nederland is geboren en op 1 of 2 jaar na in Duitsland kennelijk altijd in Nederland heeft gewoond. Een ander paspoort kan je pas aanvragen als je minstens vijf jaar onafgebroken in dat land hebt gewoond. Plus het simpele feit dat naast dat het misschien een aardige jongen is, hij niet de kwaliteiten heeft voor Nederland of Duitsland om daar international te worden.

26 oktober 2018 om 19:43

Nu onderschat je Tom

26 oktober 2018 om 20:07

Oké, Sheldon. Rustig aan. Jij weet ook wel dat yello sarcastisch was.

Daarnaast zie ik zijn punt. Laat de speler zelf de keus maken. Ga niet als voetbalbond achter spelers aanzitten. Dit is geen clubvoetbal waar je als eerste een groot talent wilt binnen hengelen.

26 oktober 2018 om 19:49

Het wordt steeds gekker, die aannames. De man is gewoon in de VS geboren, kan dus gewoon voor de VS voetballen. Net als dat wij vonden dat Ziyech voor Nederland had kunnen voetballen.

26 oktober 2018 om 20:11

Los van het feit dat Ziyech in Nederland is opgegroeid en Pierie niet is opgegroeid in Amerika, heb je wel een punt. Officieel mag hij voetballen voor Amerika. Mensen mogen daar een mening over hebben.

Dan ben je natuurlijk wel een broodvoetballer want pierie heeft helemaal niks met dat land. Ik vind het altijd zo bizar dat landen zoals de VS over de grenzen gaan kijken in plaats van zelf opleiden. Ik zou het nog enigszins snappen als het ging om arme derde wereldlanden maar komop de VS is een van de rijkste landen ter wereld met een uitstekend sportklimaat.

26 oktober 2018 om 19:12

Waar ‘soccer’ nog altijd voor een groot deel een vrouwensport is. Ja, het wordt steeds groter, maar het zal het nooit halen bij NBA, NHL, MLB, laat staan NFL. In Europa kennen we amateurvoetbal, dat bestaat daar gewoonweg niet op enig niveau. Dat is lastig opleiden, dat gebeurt enkel op de colleges.

26 oktober 2018 om 19:24

Ik weet wel dat jeugdvoetbal in de VS verschrikkelijk duur is en daarnaast zijn er maar een stuk of 25 professionele academies over heel het land die gratis zijn. De ruige Amerikaanse sportmentaliteit waar fysiek en atletisch vermogen op de eerste plaats komen, passen gewoon niet in de voetbalfilosofie waar techniek, inzicht en handelingssnelheid een stuk belangrijker zijn.

26 oktober 2018 om 20:34

Want de standaard Amerikaanse sporten hebben dat niet?? Football is een en al atletisch vermogen, tactiek, inzicht en snelheid. Veel colleges hebben ‘gewoon’ een soccer programma, waar je met een scholarship kunt binnenkomen, zoals dat (helaas) bij elke sport de voorloper voor professioneel is..

26 oktober 2018 om 20:42

Voetbal is toch echt een stuk technischer en tactischer dan basketbal, NFL, baseball, etc. Daarnaast vind ik voetbal in de VS weinig voorstellen, bekijk maar is een MLS-wedstrijd dan ga je wel zien dat het bijna een totaal ander spelletjes is. Niveau ligt stukken lager op zowat alle vlakken. De huidige structuur met colleges en high schools is absoluut niet ideaal.

26 oktober 2018 om 21:25

Het eerste stuk is echt de grootste onzin die je kunt verkondigen, je laatste stuk ben ik het volledig mee eens. De structuur is er, maar die is verre van ideaal voor de ontwikkeling van de sport.

26 oktober 2018 om 22:03

@ Cholo10,

Kom op zeg, voetbal tactischer dan de Amerikaanse sporten? Baseball kan ik nog begrijpen, maar basketball en zeker NFL zijn zowat puur gebaseerd op het ontwerpen van 'plays' die de verdediging van de tegenstander ontregelen en de zwakke punten benutten. Letterlijk, in american football is ieder aanvallend spelmoment zowat een tactisch uitgedachte aanval (ik kijk nooit football, dus weet het niet precies, maar over het algemeen klopt dit). Ik kijk wel weer veel basketbal, en werkelijke iedere coach heeft honderden verschillende 'clutch'-spelmomenten waarbij ze inspelen op de specifieke sterktes en zwaktes van de eigen spelers en de zwaktes van de tegenstander. Dus, ieder team heeft meerdere tactieken specifiek bedacht om een enkele tegenstander te ontregelen en misbruik te maken van zijn zwakke punten. Shaquille O'neal en tot voor kort Andre Drummond kunnen geen vrije worpen schieten: maak overtredingen (hack A Shaq). Alle spelers van Philadelphia 76'ers kunnen geen drie punters maken zowat, dus iedere coach heeft specifieke tactieken om hen aan te pakken terwijl een team als de Houston Rockets werkelijk alles schiet van 3-punt lijn. Milwaukee Bucks hebben alleen maar lange spelers en een Griekse god van 2 meter 10 die alles kan: zorg dat je 'plays' dusdanige snel gaan dat die logge grote kerels er niet bij kunnen. De enige waar niemand iets tegen kan doen zijn Lebron James, Kevin Durant, en Steph Curry. Maar dat heb je in voetbal ook met Messi, Neymar en Cr7. Basketbal heeft minder spelers op het veld staan, dus het tactisch gezien veel utidagender en waardevoller om dit te exploiteren.

Overigens is voetbal enorm in opkomst in de VS. Deels gestuwd door alle Latijns Amerikaanse migranten, maar ook doordat zowel honkbal als football een beetje een sport is geworden die vooral wordt gewaardeerd door de oude garde. In football wordt steeds meer duidelijk dat mensen echt enorme hersenbeschadiging oplopen en veel jongeren zien dat niet zitten en wijken dus uit naar voetbal en voornamelijk basketbal. Alleen is het bij basketbal zo dat als je kleiner dan 1.9 meter bent je vrijwel geen kans maakt, dus dan kiezen ze voor voetbal. Echter, dit effect is pas echt de afgelopen tien jaar gaande in Noord Amerika en zal pas echt zijn vruchten gaan afwerpen over tien jaar ofzo. Het niveau ligt momenteel erg laag, maar wordt elk jaar hoger. Overigens is het wel zo da op voetbalgebied de nadruk veel te veel ligt op fysiek, al zien ze recentelijk deels door iemand als Giovinco dat dat echt niets uitmaakt als je technisch zoveel beter bent dan je tegenstander.

Toch echt een bizar fenomeen dat interlandvoetbal. Een jongen die totaal geen binding heeft met de VS en eigenlijk alleen de nationaliteit heeft omdat ie daar geboren is, kan gewoon uitkomen voor het Amerikaans voetbalelftal. Laat toch ook wel zien hoe bijzonder sneu het is gesteld met de VS. In alle andere sporten zijn ze dominant en winnen ze zowat alles maar in het voetbal bakken ze er helemaal niets van. Zo erg dat ze zelfs op zoek moeten gaan naar spelers in het buitenland.

Nederland heeft momenteel voor het komende decennium een enorm potentieel aan toptalenten in huis uit binnen- en buitenland, in alle leeftijdsgroepen.
Internationaal tellen we weer sterk mee zowel nationaal als op clubniveau daar zullen de azijnzeikerds hier naar verwachting quasi kritisch tegen in gaan maar de feiten bewijzen zonder twijfel een mooie toekomst voor het Nederlandse voetballandschap.

26 oktober 2018 om 20:21

Het begint er inderdaad weer wat beter uit te zien maar ik vind het onbegrijpelijk dat we al zoveel jaar geen goede spits meer kunnen brengen. Dat blijft wen probleem voorlopig.

26 oktober 2018 om 20:25

Ja, dat snap ik ook niet zo goed. We hebben eigenlijk 20 jaar lang altijd een echte topspits gehad met onder andere Kluivert, Van Nistelrooij, Van Persie. Maar het wil de laatste jaren maar niet lukken om een goede spits op te leiden. Ook in jong Oranje loopt er niemand met echt veel potentieel.

26 oktober 2018 om 20:50

Te hopen dat Malen zich lekker doorontwikkelt, of anders die jongen die momenteel in de jeugd bij Chelsea zit.

26 oktober 2018 om 21:53

Nou vergis je niet buiten Bergwijn komen talentvolle topspitsen/no.9 aan als Zirkzee, boadu, Redan, Piroe, Sierhuis en mogelijk Lammers.
Statische spitsen als Dost en de Jong moet je je al afvragen of zij in het huidige snelle moderne systemen nog functioneel zijn en überhaupt nog mee kunnen.
De huidige centrumverdedigers zijn gegroeid tot dynamisch veelzijdige athleten die een statische spits bar weinig ruimte bieden om te excelleren.
Hoewel geen echte spits kan ook Chong net als Depay een heel goede midvoor worden.

26 oktober 2018 om 23:01

Sierhuis en Lammers zie ik niet zo snel het Nederlands elftal halen. De overige namen die je noemt hebben die potentie wel.

27 oktober 2018 om 02:19

Ik noemde hun niet voor niets als laatsten.
Die ik niet als potentieel aangaf maar toch mogelijkheden bezit is Dylan Vente, heeft nog veel speeltijd nodig om zijn talent verder te ontwikkelen.

Hij is daar toevallig geboren en heeft verder niks met dat land. Hij is meteen naar Nederland verhuisd en zijn ouders zijn ook Nederlands. Natuurlijk is Amerika zijn plan B, maar ik denk dat het nog te vroeg is om nu al het Nederlands Elftal uit het hoofd te zetten. En als het niks wordt bij Nederland dan kan hij nog lekker voor Amerika gaan spelen, net zoals nu diverse spelers voor Curacao spelen. Mooi toch.

Dus... als je maar niet denkt dat je de boel onder druk kan zetten. Je komt graag of helemaal niet uit voor Nederland en dan bij de gratie van de bondscoach.

Kiezen voor Amerika joh, in Nederland is de concurrentie momenteel erg groot op zijn positie en in de VS kan ie echt een mooi sponsorcontract oppikken voor een sport die echt in opkomst is in dat land. Een potentiële markt van 50 miljoen voetbalgekken (van de 350 miljoen inwoners) die je adoreren omdat je een vaste kracht bent voor hen land, sowieso doen. Levert je heel wat geld op. Zeker als je succes mocht hebben aangezien ze daar heel wat pattriotistischer zijn dan hier.

Een trotste Nederlander die dus misschien voor Amerika wil uitkomen. Wanneer je gewoon niet goed genoeg bent moet je gewoon je verlies nemen. En verder gaan als trotste Nederlander en niet als Amerikaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren