Blunder Padt leidt volgende klap voor zwalkend FC Groningen in

Zondag, 21 oktober 2018 om

Heracles Almelo heeft zondagmiddag een overwinning weten te boeken tegen FC Groningen, nadat de ploeg van trainer Frank Wormuth in eerste instantie op achterstand kwam. Mede door een fout van Sergio Padt wist Heracles de wedstrijd winnend af te sluiten: 4-1. Door de ruime winst blijft Heracles meedraaien in de subtop van de Eredivisie, terwijl de Trots van het Noorden met vier punten uit negen wedstrijden hekkensluiter is.

Van de laatste dertien Eredivisie-wedstrijden tegen FC Groningen wist Heracles slechts twee duels in winst om te zetten. Na een kwartier spelen leek een volgende overwinning weer niet aanstaande, aangezien Groningen tot scoren kwam via Mimoun Mahi. Waar Ritsu Doan even daarvoor het aluminium trof, wist Mahi wel een doelpunt te produceren door twee verdedigers van zich af te schudden en raak te schieten in de rechterhoek: 0-1.

Heracles rechtte de rug en tien minuten later was de gelijkmaker een feit. Adrián Dalmau kon profiteren van een door Padt weggegeven rebound en scoorde: 1-1. Het restant van de eerste helft stond vervolgens in het teken van de VAR. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof gaf achtereenvolgens Heracles en Groningen een pingel, maar beide keren greep de VAR in en werden de gegeven strafschoppen teruggedraaid.

Direct na de thee was het weer raak voor Dalmau en wederom zag Padt er niet goed uit. De doelman van Groningen liet een voorzet van Brandley Kuwas knullig glippen, waarna de spits alert reageerde en zijn ploeg de voorsprong bracht. Groningen probeerde vervolgens het doel van Janis Blaswich te bereiken, maar de bezoekers creëerden net als Heracles weinig kansen. De ploeg van Wormuth verdedigde de 2-1 voorsprong, maar Groningen werd op het einde van het duel gevaarlijker.

Een kwartier voor tijd redden de paal en Tim Breukers de thuisploeg. Ritsu Doan schoot na een pass van Mahi op de paal, waarna aanvoerder Breukers ingreep en Mateo Cassierra niet liet scoren. Tien minuten voor tijd gooide Kuwas de wedstrijd in het slot. Bij een goede counter kon de aanvaller, op aangeven van Kristoffer Peterson, succesvol de trekker overhalen en voor het derde doelpunt voor Heracles tekenen. In blessuretijd wist Kuwas wederom te scoren door een vrije trap tegen de touwen te werken: 4-1.


Poll

Verwacht jij dat FC Groningen dit seizoen bij de laatste vijf van de Eredivisie eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door falonso)

Ja Groningen kan op deze manier nooit winnen, nu is Padt de gene met de inviduele fout(en) , daarnaast ook de VAR belachelijk dat die penalty niet gegeven wordt waren twee losse situaties zo kan je alles wel afkeuren als je wil door 5 minuten terug te gaan kijken wat een Vreselijke Abitrale Ravage! Netzo als tegen Ado weer Benadeeld.

21 oktober 2018 om 16:34

Miisschien is het dat groningen gewoon verschrikkelijk slecht is.. volgens jou ligt het altijd aan de var, scheidsrechter of een domme fout. Wees is gewoon realistisch en zie gewoon dat er niks in het elftal zit.

21 oktober 2018 om 16:37

Groningen deed niks onder van Heracles, alleen wat ik net zei de fouten en de Var kosten ons de overwinning.

21 oktober 2018 om 16:45

Voor de 2 ii in misschien? "Deed niks onder van Heracles" klopt niet. "Netzij" klopt niet. Na "in je reactie" hoort een komma. Ik snap dat je het zwaar hebt als groningen supporter, het wordt lastig om erin te blijven.

21 oktober 2018 om 16:45

Je corrigeert iemand anders op zijn spelling, terwijl je het zelf hebt over "winneb", "word" terwijl daar een T achter moet en "benadeelt" moet met een D. In je tweede reactie heb je het over "netzij", terwijl dat "net zei" moet zijn. Als je door spelling niet serieus bent te nemen, wat jouw woorden zijn, zegt dat genoeg over jouw reacties...

21 oktober 2018 om 16:56

Geen idee waar je het over hebt maar oke, bedankt voor de inhoudelijke reactie, klopt dat ik het zwaar heb als Groningen supporter, echter verandert dat mijn mening niet van de Var. Daarnaast snap ik de haat en de overdreven uitspraken ook niet hoe slecht Groningen wel niet is.

21 oktober 2018 om 18:44

@voetbalkunde: De Var kost jullie de overwinning? Haha met 4-1?! Als jullie niet snel wakker worden gaan jullie gewoon FC Twente achterna

21 oktober 2018 om 19:37

Ik heb net eens gekeken naar dat moment waar je over zeurt, maar Mahi maakt gewoon hands, dus terecht dat daar geen penalty uitkomt. Door de VAR is nu dus de juiste beslissing genomen, precies zoals we het graag zien. Jammer voor Groningen, dat snap ik, maar dit is wel eerlijker.

21 oktober 2018 om 22:22

On-topic,
Groningen moet in de winterstop snel een aantal versterkingen halen anders worden ze laatste.
Ik zie zelfs NAC zo nog meer punten pakken.
Echte Die-Hard supporters heeft Groningen er maar weinig van! Het stadion is al een tijd voor 1/3 gevuld, waar zijn die â€å“successuportersã¢â‚¬â naartoe toen ze nog Europa League wedstrijden speelden?

22 oktober 2018 om 01:11

Stadion van Groningen is ook nog redelijk groot, vooral als je het vergelijkt met andere clubs onderin;-). Dat er zo weinig supporters zitten heeft niet alleen met succes te maken, maar meer met de houding van de spelers. Laatst was er thuis eindelijk weer eens strijd te zien (niet de laatste thuiswedstrijd). Dat willen de supporters, maar dat hebben we de laatste paar jaren te weinig gezien. Dan lopen mensen weg. Er wordt soms gedaan alsof er in Groningen door supporters verwacht wordt sprankelend voetbal te zien en strijden om plek 4 oid, maar dat hoeft helemaal niet.

21 oktober 2018 om 16:35

Heb je het wel gezien joh? Hij maakt hands voor de pass word gegeven waar de penalty uit komt.
Terecht niet gegeven uiteindelijk.

21 oktober 2018 om 16:40

Oke dus dan mag je na elk klein discutabel hansballetje en overtreding zomaar iedereen omver trappen? Belachelijk op deze manier kan je alles wel afkeuren, er zal in heel veel aanvallen wel iets kleins gebeuren.

21 oktober 2018 om 19:38

Het is geen discutabele handsbal. Het is hands, einde verhaal. Bij Ajax-AZ werd ook een penalty teruggedraaid omdat een paar seconden daarvoor een speler buitenspel had gestaan. Dat is vervelend, maar wel eerlijker.

22 oktober 2018 om 01:14

De vraag is alleen wel, hoe ver naar voren mag er gekeken worden. Als dat niet duidelijk staat of onduidelijk gecommuniceerd wordt naar publiek, kan of lijkt er willekeur te bestaan in het oordelen van wel of geen strafschop/ rode kaart of wat dan ook waarbij de VAR mag ingrijpen.

De complimenten gaan naar het uitvak, die 90 minuten lang hebben gezongen. Padt is vast op stap geweest. Achja... volgende week PSV thuis, makkie.

21 oktober 2018 om 16:34

Laatste 4x niet van verloren😉

21 oktober 2018 om 18:31

Ooit moet weer de 1ste x zijn 🤣

22 oktober 2018 om 01:15

Dat we winnen van PSV ;-)

Groningen, Groningen.... Het is allemaal zo matig of eigenlijk nog veel minder dan dat.... En het zit al jaren in een neerwaartse spiraal... Vrees het ergste voor dit seizoen, want ik zie dit niet snel veranderen...

21 oktober 2018 om 16:49

Als PSV op bezoek komt dan zal er deze week wel weer iets gebeuren bij de tegenstander... denk dat Buijs op straat wordt gezet om een reactie van het team te realiseren. Dan krijgen ze de eerstvolgende wedstrijd 200% energie van. Was ook al bij NAC - PSV toen het bestuur opstapte die week

21 oktober 2018 om 18:31

En vorig jaar bij Willem 2

22 oktober 2018 om 01:19

Ik denk niet snel dat Groningen en trainer op straat zet. Zelfs Maaskant mocht het seizoen afmaken. Laatste ontslag is van lang geleden.

21 oktober 2018 om 17:02

Groningen heeft 1 van de jongste selecties van nederland er zit veel toekomst in die ploeg. Als ze dit haar er in blijven dan voorspel ik een heel mooi seizoen volgende jaar.

21 oktober 2018 om 17:52

Op basis van wat voorspel je dit? Het feit dat er veel jeugd is? Dan kan ieder team wel met JO19 gaan spelen.... er komt ook een stukje talent bijkijken en dat zie je niet veel bij grunn

22 oktober 2018 om 01:20

Er loopt wel degelijk talent rond, maar je ziet ze nu nog te veel beginnersfouten maken. Ze missen alleen de ervaren mensen om hen heen om te sturen. Ik denk bijvoorbeeld dat Reis het nog wel ver gaat schoppen.

Een rasechte blunder van de keeper. Dit is verdiende overwinning van Almelo, gefeliciteerd daarvoor. Enige lichtpunten vond ik Mahi en Doan, maar Padt had zijn slechtste wedstrijd van dit seizoen gekeept. Prima spel van Heracles en gewoon verdiend gewonnen, Cassiera heb ik ook weinig gezien. Hoop dat er toch een extra aankoop bij Groningen komt die hun uit het dal kan halen. Normaal heeft Padt geen moeite met dat soort ballen, maar dit keer was het gewoon knudde. Var had ook een groot aandeel, maar de strafschop voor Almelo was terecht afgekeurd en gezien het feit dat Mahi de handsbal maakte is ook prima gezien door de Var. Dus in dit geval eerste overtreding geldt.

Padt maar eens een keer wisselen zijn hele uitstraling en kwaliteiten zijn nergens meer te bekennen. Eens een training starten voor de verdedigers om niet elke bal zomaar luk raak naar voren te schieten en eens wat ballen te tonen ipv. altijd maar sjagerijnig naar de scheidsrechter schreeuwen. Het middenveld mist gewoon een middenveld en Doan is geen controleur maar een aanvallende middenvelder die een vrije rol nodig heeft om dan iets te kunnen doen. De middenvelders die Groningen daarnaast heeft zijn gewoon niet goed genoeg, die missen kwaliteit, beleving, body, gogme en geloof in eigen kunnen. En met alleen Mahi voorin krijg je wel eens een kans maar hij kan niet alles alleen, maar we hebben ook niks anders.

Met deze opstelling van spelers lijkt het wel als Groningen elke wedstrijd begint met 9 man. Nu is het hopen op wat extra punten, 16e worden, Ron Jans eruit trappen, spelers die niks gepresteerd hebben zo snel mogelijk verkopen en opnieuw beginnen met wat meer ervaring.

En dan te bedenken dat Padt bij Oranje heeft gezeten. Hopelijk liggen die dagen achter ons. Cillessen/Zoet/Bijlow lijkt mij het beste voor nu. Cillessen als onbetwiste nummer 1, Zoet als backup en Bijlow als talentvolle nummer 3 die zo trainingen op niveau meekrijgt.

21 oktober 2018 om 16:58

@buitenspelgoal

Bijlow is ook niet echt indrukwekkend maar idd niet minder als wat er nu als derde keeper word geselecteerd bij Oranje. ik zie er alleen geen toekomstig eerste keeper van Oranje in, tenzij er niks beters voorbij gaat komen qua jonge keepers de aankomende jaren

21 oktober 2018 om 17:42

Bijlow liet vandaag (en al veel vaker) zien dat hij wel degelijk potentie heeft om het Nederlands elftal te halen. En als ik zo rondkijk in de eredivisie zie ik weinig talentvolle Nederlandse keepers. Alle keepers die op dit moment in aanmerking zouden komen voor het Nederlands elftal zijn minimaal 27. Daarachter zit dus een hele tijd helemaal niks.

21 oktober 2018 om 18:02

Dat je nu niks ziet rondlopen in de eredivisie zegt niks, of had jij 2 jaar geleden gezien dat er nu zo veel talent in het Nederlands elftal zou zitten? Buiten dat gaat Cillessen nog wel een jaar of 5 mee. Binnen 5 jaar kan er veel veranderen. Verder ben ik ook geen fan van Bijlow, maakt geen blunders maar heeft naar mijn weten ook nog geen enkel punt gepakt voor Feyenoord.

21 oktober 2018 om 18:59

@marocberkane

ik zie die potentie er niet in, ik vind het gewoon geen bijzondere keeper. ik zie wel wat toptalenten lopen in de Eredivisie maar Bijlow vind ik dat niet

22 oktober 2018 om 01:28

@Buitenspelgoal, Bijlow vindt ik maar een prutser. Er wordt gezegd dat hij geen blunders maakt, maar dat is onzin. Kijk nog maar eens waarom jong Oranje zich niet geplaatst heeft... Padt was afgelopen seizoen gewoon de beste derde keeper die Oranje kon hebben. Raakt nu alleen langzaam uit vorm omdat Groningen als team slecht presteert.

Dat gaat volgende week dus ook weinig worden tegen Psv, heb je dadelijk 10 wedstrijden en slechts 4 punten. Pijnlijke situatie voor Groningen en haar achterban.

Dat Buijs Memisevic op t middenveld zet, op kunstgras terwijl Reys op de bank zit getuigt ook niet van al te veel kunde. Moest al allemaal van Doan komen...dacht ie nou echt, dit is de oplossing? Grappig

Vanwege zijn Ajax verleden altijd een beetje een zwak voor Padt gehad maar dit kan echt niet meer. Deze jongen kost Groningen punten. Wat een grabbelaar is Padt.

Volgend seizoen FC Twente - FC Groningen. Mooie affiche in de Keuken Divisie....

21 oktober 2018 om 21:40

Haha en dan zingen we in de "groene (vooral lege) hell..." uit volle borst.. "nooit meer naar Twente oh oh ohoho.. oh wacht...

22 oktober 2018 om 00:26

Het is nog lang niet zo ver hoor. Veel plezier trouwens tegen Jong Utrecht vanavond! Leuke pot!

Man man man, wat is dit Groningen slecht! Die nr. 7 en nr. 9 speelden nog redelijk. ( sorry ken de namen niet ).voor de rest hulde voor Heracles!

Ontzettend jammer weer dit. Hoop echt dat Groningen zich nog gaat herpakken want zoals ze nu spelen zijn ze degradatiekandidaat nummer 1. En wat krijgen we hier voor terug? Vrees het ergste

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen22-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Mauro JúniorMiddenvelder206
A. MerkelMiddenvelder202
J. BlaswichKeeper200
C. DessersAanvaller2012
O. KiomourtzoglouMiddenvelder192
D. dos SantosAanvaller170
S. van der WaterAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

18 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Groningen 20 0 0 0
2018/2019 FC Groningen 36 0 1 0
2017/2018 FC Groningen 34 0 1 0
2016/2017 FC Groningen 36 0 1 0
2015/2016 FC Groningen 36 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax komt te laat op gang om en loopt averij op in Groningen

FC Groningen heeft Ajax zondagmiddag een tik uitgedeeld in de strijd om de landstitel. Trainer Erik ten Hag stuurde vanwege een aantal blessures een flink gewijzigde basiself het veld in en...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Manchester United en Tottenham Hotspur vechten om de handtekening van Islam Slimani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren