Update: Luis Enrique neemt Jordi Alba op in selectie Spanje

Donderdag, 8 november 2018 om

Een ‘ingewikkelde relatie’ met bondscoach Luis Enrique is volgens Aleix Vidal een van de redenen dat Jordi Alba niet is opgeroepen voor de nationale ploeg van Spanje. Alba wordt door velen gezien als een van de beste linksbacks ter wereld, maar desondanks is hij niet in beeld bij de keuzeheer. Vidal legt in gesprek met El Desmarque uit waarom Alba volgens hem genegeerd wordt.

Alba verloor bij Barcelona al zijn basisplaats toen Luis Enrique nog trainer was in het Camp Nou. Volgens Spaanse media beviel de instelling van Alba de trainer niet. Nu Luis Enrique bondscoach is, is de 66-voudig international tot twee keer toe niet opgeroepen. “Luis Enrique is een trainer met veel karakter”, legt Vidal uit. “Ze hebben een ingewikkelde relatie en op dit moment roept hij Alba niet op, ook al is hij wat mij betreft een van de beste linksbacks van Spanje.”

Vidal speelde van 2015 tot 2017 voor Barcelona en kreeg daar te maken met Luis Enrique. “Het klopt dat ik onder hem een slechte periode had, maar hij is een geweldige trainer. Ik kende goede en slechte tijden onder hem, waarschijnlijk meer slechte dan goede, maar al met al vond ik hem een eerlijke kerel. Uiteindelijk verdiende ik mijn pek in het team, hij besloot dat ik er klaar voor was. Ik denk dat hij het goed gaat doen bij de nationale ploeg.”

Spanje won afgelopen donderdag met 1-4 van Wales. Paco Alcácer (2), Sergio Ramos en Marc Bartra waren de doelpuntenmakers aan Spaanse zijde. Maandagavond neemt de ploeg van Luis Enrique het in Sevilla op tegen Engeland in het kader van de Nations League.

Update 8 november 10.42 uur – Luis Enrique neemt Jordi Alba op in selectie Spanje
Jordi Alba is door bondscoach Luis Enrique opgenomen in de selectie van Spanje voor de komende wedstrijden tegen Kroatië en Bosnië en Herzegovina. De linksback van Barcelona werd bij eerdere interlandperiodes genegeerd door de keuzeheer van Spanje, wat tot veel commotie leidde. Ditmaal is de verdediger wel geselecteerd door de trainer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door rodg)

Alba werkt zich al jaren kapot voor Barcelona. Hij gaat in de 93e minuut nog diep balen rent zijn tegenstanders er verdedigend ook uit. Hij houdt het veld breed, biedt diepgang en haalt als een van de weinige spelers tegenwoordig de achterlijn om een voorzet te geven. Deze kan niet selecteren is puur een persoonlijke kwestie en niet perse wat het beste is voor het Spaanse elftal.

14 oktober 2018 om 11:25

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand zijn karakter dusdanig botst binnen een groep dat het beter is om die persoon thuis te laten. Zelfs als die persoon op zijn positie de beste keuze is. Als het groepsproces of het gezag wordt ondermijnd door een bepaalde speler dan is dat het begin van een neerwaartse spiraal. Ik zeg niet dat het zo is, maar als je tussen de regels door leest dan is dat wat naar voren komt.

14 oktober 2018 om 11:35

Het lijkt er niet op dat het om zijn kwaliteiten gaat maar zijn persoon. Ik vind het een walgelijk irritant mannetje die goed kan voetballen, wellicht dat hij een dissonant is in de groep. Die wil je er niet bij hebben.

14 oktober 2018 om 11:36

Toch geen fan van Alba

14 oktober 2018 om 11:43

Al is er met Jessica niks mis.

14 oktober 2018 om 13:26

Als je echt graag planken ziet tenminste.

Simpelweg gepasseerd. Er zijn betere opties en dat laat LE ook zien.

14 oktober 2018 om 12:42

Te veel gedronken? Spanje heeft wat backs maar Alba is zonder enige twijfel de beste linksback op dit moment. Al wil je hem niet als basisspeler hebben hoort hij in ieder geval op z’n minst op de bank te zitten.

14 oktober 2018 om 13:11

Wat een grap. Wie zijn er beter dan Alba volgens jou dan?

14 oktober 2018 om 13:25

Kan je dan ook namen geven?

8 november 2018 om 16:06

Perugia is weer zo'n lid wat maar wat onzin uitkraamt en vervolgens nooit meer reageert als hem een concrete vraag gesteld wordt. Zo vervelend zijn dat soort mensen op een forum.

Op dit moment is Alba in mijn ogen de beste linksback die er is, was tegen Real beslissend, was dat afgelopen weekend weer en is essentieel voor het spel van Barca. Hij heeft de rol overgenomen die Alves voor hem had, enorm veel dreiging, assists en zelfs goals!

Terecht, speelt fantastisch de laatste tijd.

Moet intern vast wel wat over zijn gezegd bij de Spaanse voetbalbond..Alba's huidige topvorm kun je gswoonweg niet negeren. Hem nu niet oproepen zou volslagen idioot zijn

Alba moet altijd spelen maar er zit haar in het boter bij Enrique en Alba, geen idee waarom wel verstandig dat hij hem nu mee neemt.

Als Barca fan, vind ik aan ene kant jammer. Dit jaar voor het eerst dat key spelers die vrijwel alle wedsrijden spelen (pique, Alba, Messi en laatst ook Suarez) rust krijgen tijdens interland periode. In verleden moesten de Barca spelers altijd het verst reizen omdat hun topspelers grotendeels Zuid Amerikanen waren (msn+ Macherano + Alves en later Countinho en Paulinho) , op laatste dag van interland periode spelen in laatste tijdzone en kwamen altijd vermoeid terug. Maar het was wel te gek voor woorden dat Alba niet werd opgeroepen. We kunnen discussieren of Alba of Marcello de beste linksback van de wereld is, maar niet over wie de beste linksback van Spanje is).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spanje

FIFA ranking: 7
286 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Spanje.

157 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren