De Graafschap gaat op eigen Vijverberg compleet af tegen Heerenveen

Zaterdag, 6 oktober 2018 om

De Graafschap heeft zichzelf voor eigen publiek geblameerd. De supporters van de club uit Doetinchem hadden waarschijnlijk niet direct op een zege op sc Heerenveen gerekend, maar bij rust keken De Superboeren zaterdagavond tegen een achterstand van liefst 0-4 aan. In de slotfase werd het nog 0-5 op De Vijverberg.

Heerenveen slaagde er nog nooit in om in de eerste helft van een uitwedstrijd in de Eredivisie vier keer te scoren. Tot zaterdagavond dus. Het team van Jan Olde Riekerink kreeg de eerste kans van de wedstrijd: Sam Lammers kwam net te laat om een voorzet van Arber Zeneli te kunnen afronden. Aan de andere kant zorgde Stef Nijland voor dreiging: de middenvelder mikte uit een vrije trap rakelings naast. Na 25 minuten werd de ban gebroken: Lammers krulde de bla van grote afstand in de bovenhoek van Hidde Jurjus.

Het bezoek uit Friesland kende hierna geen genade met het team van Henk de Jong: Lammers verdubbelde de marge met een stift, Michel Vlap schoof de 0-3 tegen de touwen en zette vervolgens ook de 0-4 achter zijn naam. Had had nóg erger kunnen worden voor De Graafschap, ware het niet dat Leeroy Owusu voorkwam dat Vlap zijn hattrick kon completeren. De Jong greep in de rust in en haalde Jordy Thomassen naar de kant ten faveure van Javier Vet. De Jong hoopte dat de schade enigszins beperkt kon worden.

Dat lukte niet en dat mocht ook Erik Bakker zich aanrekenen. De middenvelder hield de doorgebroken Vlap vast en mocht van de scheidsrechter gaan douchen. Met tien tegen elf leek het voor De Graafschap ondoenlijk om erger te voorkomen, maar de 0-5 liet lang op zich wachten. De beste kansen waren voor Vlap: hij stuitte na zeventig minuten op Jurjus en tien minuten voor tijd was het opnieuw Jurjus die redde. Het was uiteindelijk invaller Jizz Hornkamp die de 0-5 op het scorebord zette.


Poll

Denk jij dat De Graafschap direct gaat degraderen?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door buitenspelgoal)

Wat was dit slecht zeg. Ben blij dat ik deze wedstrijd heb laten schieten. Ik eh ga weer bier drinken, goed weekend!

Kansloze wedstrijd van de Graafschap, Makkelijke overwinning voor Heerenveen. De Graafschap zou een van de clubs kunnen zijn wie direct gaat degraderen naast Fortuna, Emmen en Nac. Laten we het niet hopen, het voetbal mag wel niet om aan te zien zijn maar de supporters zijn een echte winst voor de Eredivisie.

Wat is Lammers een lekkere spits zeg. Wat een techniek. Heerenveen is een erg goede stap voor hem

7 oktober 2018 om 00:29

Die eerste goal gaf mij flashbacks naar die goal die hij tegen Corinthians(?) maakte in die oefenwedstrijd vorige winter. Heerlijk dat Lammers nu veel kan spelen en belangrijk kan zijn en zich zo door kan ontwikkelen. Vandaag zie je dan ook waarom we hem verhuurd hebben ipv. gewoon van de hand hebben gedaan.

Zeer verdiende overwinning voor Heerenveen. Maar wat mij opviel was dat bij de 0-2 niemand iets zei over buitenspel. Ik heb de afgelopen weken meerdere doelpunten afgekeurd zien worden op centimeters van 1 ledemaat. Nu had ik het idee dat het rechterbeen van Lammers ook gewoon buitenspel stond. Maar ach, dat had geen verschil gemaakt, want Heerenveen speelde De Graafschap helemaal weg.

Verder vond ik het gek dat je tegenwoordig ondanks de VAR iemand gewoon bij z'n edele delen kan grijpen. Dat is toch gewoon rood??? Heeft niks met voetbal te maken.

7 oktober 2018 om 00:04

Beide dingen zat ik me ook af te vragen. Alleen ik had ook geen geluid, dus kreeg er behalve de beelden weinig van mee.

7 oktober 2018 om 00:12

Blijkbaar stond er geen camera ter hoogte van de 16 meter. Iemand een idee hoe datbkan? In dat geval moet de VAR een beslissing nemen aan de hand van de beschikbare beelden en bij twijfel een goal toekennen. Ik had ook het vermoeden dat het redelijk ruim buitenspel was.

7 oktober 2018 om 09:59

Helemaal eens. Ook heel raar dat commentator bij NOS noch bij FoX iets zei over dat ballen knijpen. Ik vind het trouwens ook prima dat bij twijfel aan buitenspel (ook na zien tv-beelden) het voordeel aan de aanvaller wordt gegeven. Maar je hebt helemaal gelijk;bij AZ werd laatst bijv. anders gekeken en daar werd ten onrechte goal van Johnsen afgekeurd, op centimeters van een deel van het lichaam.....

7 oktober 2018 om 11:21

Ik dacht dat het altijd ging om waar de voeten staan op het moment van spelen.

7 oktober 2018 om 11:48

Je kan buitenspel staan met elk lichaamsdeel waar je mee kan scoren

7 oktober 2018 om 11:51

Nee het gaat om het lichaamsdeel waar mee het legitiem is de bal te beroeren.

7 oktober 2018 om 13:12

En dus mee kan scoren

7 oktober 2018 om 14:00

Misschien is 'mag' scoren beter geformuleerd.

Man man, wat was dit slecht!! Eerste 15 minuten waren nog aardig, maar hierna en vooral na de eerste goal was het huilen met de pet op!! Ben nog nooit in de rust naar huis gegaan, maar vandaag was ik er klaar mee!

7 oktober 2018 om 10:03

Kan iemand me zeggen waar supporters heen gingen, een mimuut of 8 voor rust? Leek gecoördineerde protestactie (om later terug te komen) of gingen ze naar huis en bleven ze weg? Ik vond het opmerkelijk omdat publiek bekend staat als trouw en enthousiast.

7 oktober 2018 om 11:53

Bier drinken achter de tribune. 0-4 komt hard aan al in de eerste helft...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 sc Heerenveen 22 11 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 4 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 1 0 0 0
2015/2016 sc Heerenveen 0 0 0 0

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Voor Saúl Ñíguez is het Champions League-duel van Atlético Madrid met Juventus een kans om zichzelf in de kijker te spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren