‘Toen zei Van Bommel: ‘Voor romantiek ga je maar naar de film met je vrouw’’

Zondag, 23 september 2018 om

Willem Vissers ziet in Mark van Bommel een toekomstig toptrainer. De journalist van de Volkskrant stelde begin september in zijn column dat de huidige oefenmeester van PSV de beste Nederlandse trainer wordt sinds Louis van Gaal. Vissers erkent in gesprek met de NOS dat zijn mening veel reacties heeft losgemaakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Mark van Bommel een toptrainer wordt?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door asroma8)

Mark is in mijn ogen ook potentiële top. Heeft alles meegemaakt en was zelf een uiterst slimme voetballer met werklust. Vind hem ook kalm en zeker overkomen, soms nog wel een slechte wissel maar dat komt met de ervaring wel.

23 september 2018 om 11:49

Als ik moét kiezen denk ik ook dat hij een toptrainers wordt, maar dat is op gevoel, want het is nog veel te vroeg om daar een zonnige uitspraak over te doen. Hij mag overigens wel wat aan z'n interviews gaan doen... hij lult vaak ook maar wat in het wilde weg, luistert niet naar de vraag, en moet dan halverwege z'n betoog zelf ook weer even nadenken waar die eigenlijk over aan het vertellen is.

23 september 2018 om 11:57

@deArbiter: Gek hoe twee mensen dan zo anders kunnen denken over 1 onderwerp. Vind zijn interviews juist helder en duidelijk, draait er m.i. niet omheen. Goede woordkeuzes vaak ook. Gio is een ster in er omheen draaien, Ten Hag is niet te verstaan en spreekt meer in zinsdelen(net als mijn neefje van 4 trouwens). Je kan het als topclub slechter treffen dus😉!

23 september 2018 om 12:07

Vergis je niet. De Boer, heldere interviews, duidelijke visie, echte winnaarsmentaliteit en met matig materiaal maximaal presteren. Ging naar het buitenland 0,0. Bosz goede interviews, heldere en moderne spelopvatting, haalt zelfs een EL finale, ging naar het buitenland 0,0. Van Bommel kan zo maar in dat zelfde rijtje komen. Al die trainers hebben namelijk iets gemeen. Spelopvatting is heilig. De eerste tekenen daarvan zag je bij van Bommel ook tegen Barca. Ze zaten in een proces en hij ging niet voor een wedstrijd het omgooien, hij had dus geen verassende ingreep waarmee hij PSV de maximale kans gaf op resultaat, terwijl er wel mogelijkheden zijn om anders te gaan spelen met het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft. Ik twijfel dus ook heel erg of hij een toptrainer wordt. Tegenwoordige toptrainers kijken ook hoe ze maximaal resultaat kunnen halen met de selectie die ze tot hun beschikking hebben.

23 september 2018 om 12:55

Ninjakai, de Boer had in zijn eerste wedstrijd tegen Barcelona in camp Nou wel een verrassende ingreep. Boilesen linksbuiten. Uitslag 4-0 overigens ook 1-0 door Messi uit een vrije trap.

23 september 2018 om 13:28

Laten we vooral niet vergeten dat het PSV tot nu toe voor de wind is gegaan (soms met mazzel of, op zijn minst, helemaal niet zo overtuigend). Wacht eerst tot de resultaten wat tegen gaan vallen en de messen worden geslepen, en beoordeel hem dan nog eens op zijn trainerskunsten en hoe hij zich in de media presenteert.
Nu heeft ie nog geen 10 (officiã«le) wedstrijden als hoofdcoach volgens mij, vind het een beetje kort door de bocht allemaal.

23 september 2018 om 15:24

Op basis van wat denk je dat? Heeft alles meegemaakt is geen argument, er zijn genoeg trainers met meer ervaring keihard gefaald in het recente verleden. Hij is echt net bij Psv begonnen. Gaat prima tot nu toe maar dat zegt toch helemaal niks. Eredivisie zegt sowieso al helemaal niks, kwaliteitsverschil is veel te groot met de rest. Hij zal toch op zijn minst een heel seizoen wat moeten laten zien plus Europees. Dan nog in het buiteland succes boeken en dan kunnen we nog eens kijken.

Uitspraak van niks. Gewoon iets roepen en misschien wordt het waarheid. Goede journalistiek man 😒

23 september 2018 om 11:37

Vissers stelde het in zijn column, daarin geeft een schrijver vooral zijn onderbouwde mening. Dat doet hij toch? Mogen we dan ook niet meer zeggen: "Ik denk dat PSV - Ajax een gelijkspel wordt?" Misschien komt het uit, misschien niet. Een uitspraak van niks volgens jou.

23 september 2018 om 11:59

Maar is het ook journalistiek? Want daar maakt hij deel van uit dacht ik? Een column kan iedereen maken. En dan uitspraak van een "journalist" vergelijken met een uitspraak van iemand op deze site. Top vergelijking man 🙄

23 september 2018 om 12:55

Een column is iets anders dan onderzoeksjournalistiek he. Columns zijn bedoelt om je mening scherper neer te zetten dan je eigenlijk denkt, puur om te provoceren en reacties los te krijgen. Lezers moeten de essentie van de boodschap meekrijgen, maar zeker niet alles serieus nemen

Als voetballer geweldig hoor. Maar wij zijn Nederlanders en willen mooi en leuk voetbal zien en dat doet Ajax en PSV ook. Maar als het saai en stroperig wordt boeit niemand het of je elke wedstrijd keer op keer wint. Nu loopt het goed met PSV maar om hem het trainerstalent of iets te benoemen lijkt me teveel. Cocu en Frank en zelfs Gio behoren dat prijzenpakkers maar de meeste supporters vinden ze toch matig.

23 september 2018 om 12:00

@JadonRhijn: Spreek voor jezelf alsjeblieft. Wk 2010 en 2014 was zeker niet het mooiste voetbal, maar het zijn toernooien die mij altijd bij blijven. Dat van de 3 prijzenpakkende trainers ben ik wel met je eens. Die heren hebben stuk voor stuk nog een hoop te leren!!

23 september 2018 om 12:08

Maar die WK’s die jij noemt vond ik wel leuk voetbal. En een toernooi is anders dan 17 thuis wedstrijden op de tribune bij je favoriete club.

23 september 2018 om 12:40

@Jason: ok, dan verschillen wij in opvatting van leuk voetbal. Wel met je eens dat het een verschil is met clubvoetbal. Maar vorig jaar werd PSV kampioen met een boel matige wedstrijden. De vreugde was er niet minder om dacht ik zo. Mijn punt is: zolang er prijzen worden gepakt zal er een hele hoop op voetballend gebied vergeven worden, zo opportunistisch werkt de voetbalwereld nu eenmaal.

23 september 2018 om 14:29

Dat WK van van Marwijk speelden we echt met 2 slopers op het middenveld. Dan is het PSV onder Cocu een aanvallend team.

Onder van Gaal was het nog extremer. Toen parkeerden we echt de bus soms.

Het punt is dat het niet zo veel uitmaakt hoe je team speelt, winnen is waar de echte vreugde vandaan komt als supporter.

Dat is natuurlijk anders als neutrale kijker of als Ajacied kijkend naar Psv.

Haha gaat Willem na twee weken nu alweer zijn gelijk halen? Mark heeft toch nog niks bereikt waaruit blijkt dat die aan Van Gaal kan tippen.

23 september 2018 om 15:15

Ja, Van Gaal heeft met Ajax de CL gewonnen nota bene. Een unieke prestatie waardoor Van Bommel eigenlijk sowieso nooit aan Van Gaal zal kunnen tippen. Toptrainer is al een gewoon een gok, vergelijking met Van Gaal is waanzin.

PSV zou Fenerbahçe echt bloemen moeten sturen. De wisseling Cocu naar Van Bommel is goud voor PSV. Hij kan PSV echt beter maken heb ik het idee.

Die WK-finale neem ik de rest van mijn leven mee. (dat geldt ook voor Van Bommel.) Wat blijft dat eeuwig zonde.

23 september 2018 om 12:25

Een kleine teen van Iker....

23 september 2018 om 12:27

Au! Zeg dat nou niet!

Barca en Milan hebben Mark goed gedaan maar het zakelijke en het gedisciplineerde heeft hij toch echt naar een hoger niveau getild bij Kalle en Ulli.

Ik denk wel dat Van Bommel een valkuil heeft.

Cocu kreeg vaak het verwijt dat hij zijn ploeg te saai en behoudend liet spelen. Van Bommel wil het duidelijk anders doen. Tegen Willem II en ADO zag je dat PSV zelfs in de laatste minuten nog met 5-6 man naar voren bleeft stormen om die 6e of 7e goal nog te maken. En tegen Barcelona speelde Van Bommel met zijn vaste opstelling, zonder extra verdedigers.

Ik hoop wel dat Van Bommel daar niet in door gaat slaan. Soms vraagt een wedstrijd nou eenmaal om een wat voorzichtigere tactiek. Ik hoop dat Van Bommel dat wel goed aan gaat voelen en dat hij zich niet laat verblinden door al die schouderklopjes die hij krijgt omdat het voetbal er nu leuker uitziet.

23 september 2018 om 12:50

Kom kom, de beste voetballer aller tijden zei het: als je wil winnen, moet je er één meer maken dan de ander. Dus niet achteruit lopen, tegenhouden en hopen dat je er zelf één maakt. Van Bommel houdt vast aan zijn strijdplan en we zullen zien of het zijn vruchten afwerpt. Dat je dan bij Barcelona in het mes loopt zo wat, dat was waarschijnlijk met een andere tactiek ook gebeurt, omdat de individuele kwaliteiten gewoonweg beter zijn. Uiteindelijk moet je het over een heel seizoen beoordelen en dan zullen we zien of Mark een toptrainer in wording is. Voorlopig geniet ik al meer en ben ik als supporter blij met hem als opvolger van Cocu. Staat los dat we dankbaar mogen zijn voor alle prestaties van Cocu.

23 september 2018 om 13:46

Het was jammer dat PSV tegen Barcelona er niet eentje inprikte toen het nog 0-0 of 1-0 stond. Ze kregen zeker wel wat kansjes. Als zo'n bal erin vliegt krijg je al een hele andere wedstrijd. Tuurlijk had van Bommel ook heel behoudend kunnen spelen. Maar dit zijn ook goede leermomenten voor een coach.

Dit seizoen nog maar 1 x echt getest en toen ging hij er vrij naïef met 4-0 af. Ik wil hem graag wat langer aan het werk zien voordat hij aanspraak maakt op een titel van poteniële toptrainer.

23 september 2018 om 14:13

Tegen Barcelona maakte hij ook wel paar fouten wissels in mijn ogen. Ik zou nooit Luuk laten starten tegen een dominante ploeg als Barcelona. Bovendien zou ik eerder met spelers spelen die kunnen counteren. Met een snelle Bergwijn en Lozano heb je gewoon niks aan De Jong. Die komt pas aansluiten na 4 seconden. Malen is daar veel geschikter voor. Wat je vaak kan doen tegen Barcelona is gewoon zonder spits spelen. Dan ontregel je hun systeem zeg maar. Bovendien met snellere spelers kan je ook sneller druk zetten, omdat ze minder tijd nodig hebben om dezelfde afstand te rennen.

Medelijden met zijn vrouw als dat zijn idee van romantiek is.

Vissers kon ik al niet serieus nemen, laat staan na zijn gebrabbel richtig Advocaat van de week

Moet erkennen daar waar ik hem als voetballer niet zo graag zag. Ik hem als trainer erg prettig vind overkomen. Ben benieuwd. Ten opzichte van cocu is het een.verademing

Ik vind bijvoorbeeld dat hij tegen Barcelona wel paar fouten maakten in zijn beleid. Bij een 2-0 moest hij uit zijn sloffen schieten bijvoorbeeld als hij beweert dat alleen winnen telt. Bovendien zou ik nooit met Luuk de Jong zijn begonnen, zeker als je weet dat Barcelona jou dwingt om op eigen helft te spelen. Ik zou eerder met een Donyell Malen spelen. Verder heeft hij Dumfries wel echt snel getransformeerd naar bikkelharde verdediger. Met Bergwijn, Malen, De Jong en Lozano hebben ze in mijn ogen veel betere aanvalslinie dan wanneer je kijkt naar Neres, Huntelaar, Dolberg en Tadic. Er zit meer snelheid in en techniek. Alleen Ajax wint het vooral met een ijzersterke verdediging en middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8081
2.PSV7768
3.Feyenoord6233
4.AZ5522
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de JongAanvaller3127
H. LozanoAanvaller2917
D. MalenAanvaller288
C. GakpoAanvaller131
M. RomeroAanvaller10
J. ZoetDoelman310
A. BehichVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
392 fans
Coach, 67 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘In het begin was ik een beetje panisch voor Louis van Gaal’

Ivica Olic is blij dat hij onder Louis van Gaal heeft gewerkt bij Bayern München. De oud-aanvaller, momenteel assistent-coach bij de nationale ploeg van Kroatië, speelde van 2009 tot 2012 bij...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 25 april
Voorzitter Daniel Levy van Tottenham Hotspur wil 130 miljoen pond zien voor Christian Eriksen, omgerekend ruim 150 miljoen euro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren