Padt countert op venijnige wijze na vraag over CL: ‘Ja, ben je voor Ajax?’

Zondag, 16 september 2018 om

Sergio Padt ging zaterdagavond met FC Groningen onderuit tegen Ajax. De ploeg van trainer Danny Buijs verloor in de Johan Cruijff ArenA met 3-0 van de Amsterdammers. Na afloop stond de 28-jarige doelman naar eigen zeggen met een ‘zuur gevoel’ voor de camera van Voetbal International.

“We hebben niet veel weggegeven, hoor. Als je kijkt naar hun schoten tussen de palen, zijn dat hun drie doelpunten. Ik heb misschien nog twee of drie ballen moeten pakken. Als je dan toch met 3-0 verliest, sta je hier met een zuur gevoel. Ze openen de score uit een strafschop en dan moeten wij er meer uitkomen. Dat geeft voor hen meer ruimte”, stelt Padt. Ajax won dankzij twee treffers van Klaas-Jan Huntelaar en één doelpunt van Tadic.

Padt weet niet of Ajax klaar is voor de Champions League, die voor de Amsterdammers komende week begint met een duel met AEK Athene. “Ik heb me niet heel erg verdiept in hoe de tegenstander er voorstaat”, stelt de doelman, die vervolgens venijnig reageert op de uitspraak van de interviewer dat hij de hele week al uitkijkt naar de start van de Champions League. “Ja, ben je voor Ajax? Denk je bij PSV niet: die ga ik even bekijken, want die spelen ook Champions League?”

“Ik ben met FC Groningen bezig en we speelden nu tegen Ajax. We hadden gehoopt dat we hen punten hadden kunnen afsnoepen, maar dat is niet gelukt”, vervolgt Padt, die in Amsterdam een aantal collega’s van Oranje terugzag. “Ik heb ze gefeliciteerd en succes verder gewenst. We hebben bij Oranje al over deze wedstrijd gesproken en nu verder niet echt. Ik moet nog zien of ik woensdag naar de Champions League ga kijken, misschien heb ik andere verplichtingen.”


Poll

Verwacht jij dat Ajax de Champions League start met een overwinning?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door jordyb)

wat doet deze club-keeper in vredesnaam bij Oranje ?
dan kun je toch beter Vorm oproepen? niet dan?

Padt, mede vanwege zijn wat volle verschijning maar ook vanwege zijn matige kwaliteit hoort niet bij het Nederlands elftal

16 september 2018 om 09:00

Vorm die speelt zelden. Het is beter om keerpers op te roepen met een bepaald ritme, al is jasper wel een uitzondering.

16 september 2018 om 09:20

Heb die Padt veel bezig gezien bij Gent. Die zou het nooit redden bij een Belgische subtopper. Speelde af en toe een leuk wedstrijdje, maar over het algemeen was het toch echt een dramakeeper. Maar goed, "je moet roeien met de riemen die je heb", zei mijn grootvader altijd.

16 september 2018 om 12:55

Dat is 5 jaar en heel wat baco'tjes geleden. Ben het er mee eens dat Past geen wereldtopper is, maar zoveel goede keepers heeft Oranje simpelweg niet.

16 september 2018 om 09:06

Vorm stond gisteren nog te schutteren bij de 1-0 van Liverpool. Niet echt lekkere timing om hem te noemen dus. Speelt zelden en nu hij de kans krijgt gaat hij de fout in.

16 september 2018 om 09:08

Club keeper Zoet met zijn nog wat vollere verschijning hoort nog minder thuis in oranje. Maar het uiterlijk maakt natuurlijk niet alles uit. Zie jeroen verhoeven. Had een goed aantal kilootjes te veel, maar wist desondanks een van de betere Nederlandse keepers te worden.

16 september 2018 om 09:25

Dat zegt meer over de Nederlandse keepers dan over Pizzaman Verhoeven.

16 september 2018 om 10:12

Ik begin de zondagmorgen met een lach na het lezen van jou reactie. Verhoeven een van de betere keepers van NL noemen. Hahaha. Omdat hij bij Ajax heeft gezeten hoor je tot de beste van NL. Als Zoet bij Ajax had gespeeld was hij waarschijnlijk een van de beste van de wereld geweest.

16 september 2018 om 10:36

Zou Vermeer wel bij Oranje willen zien. Moet 1ste keeper bij feijenoord zijn. Veel beter dan Vincent Bijlow.

16 september 2018 om 11:21

Justin* en nee, dat is hij niet. Bijlow heeft momentjes gehad, maar hij is 19, ligt in de lijn der verwachtingen. Vermeer is 32 en heeft die momenten nog steeds.

16 september 2018 om 11:52

Mv010 helemaal met jou eens. Belachelijke reactie Iseldiroed, die is waarschijnlijk net thuis van een avondje doorhalen.

Begrijpelijk dat ie baalt na een nederlaag maar er was werkelijk niets te halen voor Groningen gister. Beetje kinderachtig om dan zo gepikeerd te reageren op een journalist die gewoon aangeeft dat ie zin heeft om Ajax in de CL te zien en vraagt of Padt denkt dat ze er klaar voor zijn. Als Groningen had gewonnen had ie vast anders gereageerd.

16 september 2018 om 08:32

Precies wat je zegt: dan had hij anders gereageerd. Ze weten ook wel dat hij vol adrenaline staat voor de camera.

16 september 2018 om 08:45

Die journalist moet gewoon zijn werk blijven doen. Hij nodigt een speler uit naar aanleiding van de wedstrijd en om over die wedstrijd te praten. Dan moet je het ook over die wedstrijd gaan hebben. Padt heeft meerdere interviews op zo'n avond, maar heeft ook net verloren en is dus, zeer begrijpelijk natuurlijk, pissed. Die journalist moet dan gewoon zijn werk professioneel gaan uitoefenen en niet gaan praten over zijn eigen gevoelens. Blunder van de journalist.

16 september 2018 om 09:36

Waarom is dat raar? Een journalist mag na een wedstrijd vragen wat hij wil, jouw interpretatie dat het perse over de wedstrijd moet gaan. Omdat het Padt nu niet bevalt zou hij het niet moeten vragen en alleen vragen mogen stellen over de wedstrijd. Daarbij is Ajax - Groningen gewoon een generale repetitie voor de CL wedstrijd van komende week dus aan een speler die net tegen Ajax heeft gespeeld vragen of Ajax er klaar voor is dat is volkomen legitiem.

16 september 2018 om 09:48

Ja die journalist mag inderdaad vragen wat hij wil. Net zoals dat een voetballer in het veld mag doen wat hij wil. Of een bakker. Of een schoonmaker. Maar zij hebben allemaal een baan en een taak. En als ze er niet goed in zijn of falen, worden ze berispt of zelfs ontslagen. Deze journalist stelt een vraag over een onderwerp die niet van toepassing is, aan iemand die niks met dat onderwerp te maken heeft. Dan faal je als journalist gewoon in je taak. Dat Padt geïrriteerd reageerd, is logisch. Zeker als je je dan ook nog bedenkt dat hij net een wedstrijd verloren heeft.

16 september 2018 om 12:48

Op zich geen rare vraag van de journalist. Groningen dacht voor de wedstrijd misschien (net als ADO) dat Ajax (en PSV) met hun gedachten al bij de CL zouden zijn. Vandaar de link dus.

16 september 2018 om 10:29

Hoezo kinderachtig. Een journalist moet vragen stellen en meningen verzamelen. Geen mening geven. Dan had hij een opiniemaker moeten worden.

16 september 2018 om 12:41

Ja maar vraag over de juiste onderwerpen een opinie. Ik mis hier ook gewoon wat afstemming, wat kan het Padt na een verloren wedstrijd nou interesseren hoe Ajax het gaat doen aankomende woensdag in de CL. Het zou zelfs bijna onprofessioneel zijn om daar mee bezig te zijn, je hebt je eigen club en carrière.

Het zijn ook hele vervelende vragen nadat je net 3-0 verliest. Wat boeit het Padt op dit moment nou wat Ajax in de CL doet? De CL wordt sowieso opgeblazen zeg, laten we eerst maar presteren.

Begrijpelijk dat Padt hier een beetje boos van wordt, of heeft die VI journalist ook aan Onana gevraagd of FC Groningen dit seizoen de play-offs voor Europees voetbal gaat halen?

16 september 2018 om 09:43

Nee, want hij heeft Padt ook niet gevraagd of Ajax voorronde Cl gaat halen voor komend seizoen

Beetje zinloos ook inderdaad om over Ajax - AEK Athene te beginnen als je de keeper van FC Groningen interviewt. Die heeft daar logischerwijs niks over te melden en heeft ook niet de behoefte om er iets over te zeggen. Gewoon aan de keeper van Groningen vragen over Groningen of de wedstrijd stellen.

16 september 2018 om 10:38

Misschien omdat die keeper een AJAX achtergrond heeft....

16 september 2018 om 15:01

Wat is er zinloos aan? Dankzij clubs als Groningen zijn we mega afgezakt op de Europese ranglijst en deze 13 in een dozijn keeper heeft net een indruk gekregen van Ajax als tegenstander. 3-0 maar het was niet geheel indrukwekkend. Kan je wel keeper van Groningen zijn maar je bent ten eerste voetballer, kan je ook dit soort vragen verwachten. Je mening wordt immers hoger ingeschat dan dat van iemand die niet uit de voetbalwereld komt. Daarnaast is het ook indirect relevant voor hem, want als clubs als Ajax en PSV punten binnen harken en het goed doen kunnen we weer stijgen, kan hij met zijn club straks makkelijker plaatsen en weer lekker de punten verspelen!

Vind het maar een trieste en onvolwassen reactie van hem.

Lijkt mij een terechte reactie. FC Groningen is gewoon een tegenstander in de eredivisie. Het is onprofessioneel en nogal gekleurd van zo een verslaggever om dan over de CL van Ajax te beginnen. Wat heeft Padt nou te maken met due wedstrijd van as week. Zo een vraag kun je een dag later stellen bij een praatprogramma, maar niet net vers na de wedstrijd.

Wat een zuurpruim! Alsof ze bestolen zijn... de enige mensen die zuur zouden mogen zijn waren de supporters in het uitvak, die hebben alleen 90 minuten lang gefeest. Groningen kwam pas 5 minuten voor tijd van eigen helft. De overige 85 minuten met een 5-4-1 ingegraven oo eigen helft. Het is niet om aan te zien, het mag, maar sta daarna niet zo verongelijkt te piepen.

16 september 2018 om 09:02

Alsof ze bestolen zijn?? Volgens mij geeft hij dit nergens aan.. Dat Ajax redelijk effectief was wil niet zeggen dat je bestolen bent toch?! Verder moet het Padt toch ook geen reet intresseren na zo'n wedstrijd wat Ajax in de Champions leaugue gaat doen? Ga het als Journalist lekker bij de gespeelde wedstrijd houden..

16 september 2018 om 09:14

Allemaal leuk en aardig hierzo, maar Padt vragen over Ajax in de CL, is niet heel anders dan Ziyech vragen over de degradatie van Twente, Tadic vragen over de situatie van Groningen nu, Huntelaar vragen over Heerenveen of Agovv. Snap dat het niet is af te zien aan zijn kwaliteiten, maar Padt heeft geruime tijd rond gelopen en onder contract gestaan bij Ajax.

16 september 2018 om 09:15

Een zijn twee verschillende dingen. De journalist moet niet over de CL beginnen. Begrijpelijk dat hij daar niet op in wilt gaan en er geïrriteerd over raakt. Het tweede is zijn inhoudelijke reactie op de wedstrijd. Daarmee doet hij voorkomen als het allemaal wat tegen zat en er een gelijkspelletje in had gezeten. Dat ze er na de penalty uit moesten komen... ja, dat had de wedstijd wat attractiever kunnen maken, maar dat deden ze niet. Ze kwamen er niet uit en bleven met 10 of 11 man achter de bal. Gegokt op een uitbraak, maar verloren. Nogmaals verre van attractief, maar het mag. Doe alleen daarna niet zo zuur alsof er meer in zat.

16 september 2018 om 09:30

Daarnaast komt dat hij na de wedstrijd meerdere interviewtjes doet of moet doen.. de eerste vraag was in de trans van: Huntelaar is gestegen op de al time topscorers lijst? Wat moet die jongen daarmee?

16 september 2018 om 09:30

Ja doe dit voortaan een paar uur na de wedstrijd.. en niet naast het veld waar de wedstrijd net 10min afgelopen is.. En met je laatste zin.. ja laat ik daar maar niet op in gaan. Hier staan jullie als Ajax zijnde natuurlijk bekend om.

Wat is due Padt toch een vervelend ventje. Hij vind zichzelf wel heel goed en reageert vaak geïrriteerd op vragen van interviewers. Doe dan lekker geen interviews, naar mannetje.

3 schoten tussen de palen?? 6-0 had een gewone uitslag als je de gemiste kansen ziet. Zal de teleustelling wel zijn.....

Eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje een rare vraag, zo vlak na de wedstrijd. Wat heeft Padt nu met Ajax in de CL te maken op dat moment? Op dat moment aan Padt vragen of zijn vrouw Truus de hond in Groningen die avond wel heeft uitgelaten, is een beetje van hetzelfde kaliber.

Vreemde kinderachtige reactie van Padt én erg onsportief.
Toch logisch dat hij die vraag gesteld kreeg wat hij van Ajax vond(in Amsterdam)aangezien de tegenstander Ajax was en niet Psv...om dan gelijk norsig te repliceren 'ben je voor Ajax'..slaat totaal nergens op.
Hoe is hij indertijd bij Ajax vertrokken...kennelijk nog iets van wroeging over gehouden?
Hopelijk zegt dat niet veel over de verstandhouding binnen de huidige Oranje selectie.
Overigens ben ik erg gecharmeerd van Benjamin van Leer(Nac) hele leuke jongen komt intelligent over kan goed keepen én heeft Neerlands beste voetbal-ster als 'sparringpartner'😉

16 september 2018 om 16:04

Hij reageerd allen pissig inzake cl duel. Mag toch? En wat betreft van leer kan zeker goed keepen maar maakt ook wel eens een blundertje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Willem II25-8
12.PEC Zwolle25-9
14.FC Emmen24-20
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

17 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 17 februari
Manchester United denkt nog altijd aan een bestuursfunctie voor Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren