Neymar hekelt ‘gebrek aan respect’: ‘Ik vind dat het moet stoppen’

Woensdag, 12 september 2018 om

Brazilië won afgelopen nacht met 5-0 van El Salvador. In het vriendschappelijke duel in het stadion van American football-club Washington Redskins opende Neymar de score, waarna Richarlison (2x), Philippe Coutinho en Marquinhos eveneens het net vonden. Na afloop is Neymar blij met de winst, maar baalde hij ook van zijn gele kaart.

Neymar ging in de eerste helft in het strafschopgebied naar de grond na een duel met zijn tegenstander. De Braziliaanse sterspeler kreeg van de Amerikaanse scheidsrechter Jair Marrufo een gele kaart voor duiken, maar daar was de aanvaller het niet mee eens. "Ik weet niet wat ik heb gedaan om dit te krijgen", zegt Neymar in gesprek met Globo Esporte.

"Ik hoef me niet te verantwoorden bij een dergelijke tackle. Ik vind dat het moet stoppen, maar dat is niet aan mij. Ik heb er zelfs maar niets over gezegd, ik ging gewoon door met voetballen. Het is een gebrek aan respect. Niet alleen richting mij, maar ook richting mijn ploeggenoten", aldus Neymar, die een gele kaart overdreven vindt.

"Met een gele kaart spelen is moeilijk. Deze gast komt hier om een wedstrijd van Brazilië, een grote ploeg, in goede banen te leiden, en dan doet hij dit. Ik vind niet dat dat juist is. Als hij geen penalty wil geven, geen probleem. Maar de kaart was onnodig", besluit de aanvaller, die het vrijdagavond met Paris Saint-Germain opneemt tegen Saint-Étienne.


Poll

Vond jij de gele kaart terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door conti)

Kaarten proberen aan te naaien aan je collega's is pas respectloos. Wat een dwaas deze gast.

12 september 2018 om 19:32

Eerlijk is eerlijk, gisteren was het een penalty. Speler komt van rechts, steekt zijn been uit, Neymar wil er links langs en kan niet ontwijken. Ik vind het een walgelijk ventje, maar gisteren had ik het gevoel dat de scheidsrechter de gele gaf om populair te doen en dat moet ook niet de bedoeling zijn. Al kan ik wel begrijpen dat hij ze gaat krijgen als je (terecht) zo erg de schijn tegen hebt.

12 september 2018 om 19:34

Was een 100% gele kaart! https://m.youtube.com/watch?v=EoUn5zZpDVA

12 september 2018 om 19:39

Niet mee eens, hij kon geen kant op.

12 september 2018 om 19:47

Heeft hij zelf te wijten aan gedrag in het verleden en vrij recent het wk. Hij heeft een gebrek aan respect naar het arbiterskorps. En maar denken hoe komt het toch dat men tegen mij is? Moet je maar niet zo raar doen.

12 september 2018 om 20:02

Hilarisch hoe hij na het contact nog naar achteren trappelt met zijn voeten. Alleen daarvoor zou hij al geel moeten krijgen. Niemand trapt in die simulatie, nja behalve een aantal fans blijkbaar.

"Ik weet niet wat ik heb gedaan om dit te krijgen". Ehmmm wat dacht je van het eindeloos theater maken op het wk

12 september 2018 om 20:38

'Deze gast komt hier om een wedstrijd van Brazilië, een grote ploeg, in goede banen te leiden, en dan doet hij dit. Ik vind niet dat dat juist is.' En dan ook nog zo arrogant zijn om te denken dat de scheids in het belang van Brazilië en Neymar moet fluiten. Walgelijke gozer.

Deze man begint echt een meme te worden. Waar Brazilie iets meer dan 10 jaar geleden het leukste en beste land was, met idem dito spelers, is deze man de irritantste vent van het huidige voetbal. En ondanks alles lijkt die het gewoon niet door te hebben he, alleen al hoe hij de scheidsrechter “deze man” noemt. Eng. Qua talent zeer zeker top 3 van de wereld, dat maakt het extra zonde.

Wat een walgelijke vent is die Neymar toch. Ligt alleen maar te janken op het veld en tegenstander maar kaarten aan blijven naaien. Om van te kotsen, hopelijk zien meer scheidsrechters dit.

12 september 2018 om 20:03

inderdaad, laat dit maar een voorbeeld zijn voor meer scheidsrechters dat als ze zien dat iemand duikt dat ze diegene best geel mogen geven. Daar leren ze vanzelf van!

12 september 2018 om 20:41

Lozano dan ook een kaart geven als hij valt? Was geen schwalbe gisteren , maar ook geen strafschop. Geel onterecht

Hij had rood moeten krijgen .deze maten naaier . Iedere scheidsrechter moet hem geel en of rood geven .dan leert hij die aanstellerij wel af.voetballen kan hij wel maar bij mij heeft hij alle krediet verspeelt. Vind het echt een misselijk vervelend mannetje

Neymar moet gewoon een keer zo'n ongelofelijk schop krijgen van een keiharde verdediger dat hij die schwalbes achterwege gaat laten!
Heel goed dat eindelijk een scheidsrechter zonder twijfelen een gele kaart trekt!

12 september 2018 om 20:07

Nou nou.. zoiets wens je iemand toch niet?

12 september 2018 om 20:09

Inprinciepe niet, maar in dit geval heb ik wel zoiets, geef hem een keer echt een trap, dan heeft hij een keer een reden om te rollen, te huilen en te klagen over gebrek aan respect.

Als die clown van een Neymar gewoon op zijn benen blijft staan komt die vanzelf van dat imago af en wordt een val van hem weer geloofwaardig. Trouwens die Griezman clown mag ook weleens worden aangepakt is bijna netzo erg, maar krijgt nog wel steeds vrije trappen mee.

Die gast maakt de ene na de andere schwalbe, dan is het niet raar dat je de schijn tegen hebt. Of het nou wel of geen schwalbe was(heb het zelf niet gezien), het is niet raar dat de scheids je niet meer vertrouwd.

Volgens mij heeft niemand de wedstrijd gezien, want er was wel degelijk contact. Neemt niet weg dat het theaterspel van het wk hem in de weg staat, en de scheids zijn mening daar op is gebaseerd.

12 september 2018 om 19:41

Contact hoeft niet perse een penalty te zijn, voetbal is een contact sport. Ik vond het een lastige, verdediger hoeft natuurlijk niet aan de kant te stappen voor een aanvaller. En hij gaat weer mooi theatraal neer natuurlijk.... Mede om het 'mooie' vallen heeft hij absoluut de schijn tegen.

12 september 2018 om 19:45

Tuurlijk gaat hij theatraal neer, vind zelf ook dat het de penalty niet waard is. Maar een gele prent vind ik overbodig.

12 september 2018 om 19:45

Edit, want reactie aanpassen kan blijkbaar niet via die 'fantstische' app.. Ik blijf het een lastige vinden, de verdediger stapt wel in, maar Neymar loopt tegen zijn been aan, niet andersom.

12 september 2018 om 19:49

@PSVmadness Geel lijkt idd overdreven, maar ja, hij heeft de schijn tegen, dat is niet de scheids zijn fout. Neymar moet eens een keer opgroeien, ipv altijd maar in die slachtoffer rol kruipen. Heb jij Messi, CR7, Ronaldinho, R9 ooit zulke zielige reacties zien, of horen geven? Ik vind het echt een zielig ventje. Ben je 26? Gedraag je je als een puber van 14.

12 september 2018 om 19:53

@Dorgie Wat ik ook al aangaf inderdaad, hij heeft inderdaad de schijn tegen. Vind alleen dat je je mening daar als scheids niet op mag aanpassen, elke overtreding is een overtreding op zich en niet afhankelijk van de maker/slachtoffer.

12 september 2018 om 20:06

@PsvMadness We zijn het wel eens, als scheids is het gewoon moeilijk inschatten, zeker als het om Neymar gaat, natuurlijk moet hij objectief naar de situatie kijken. Laat bij Neymar nou 7 van de 10 x ongeveer niks aan de hand zijn. Dan moet Neymar niet op de scheids gaan afgeven, waar hijzelf verantwoordelijk is dat er zo naar hem gekeken wordt.

Ik dacht dat hij zijn gebrek aan respect naar de tegenstander bedoelde...

Wat zou onze lieve Heer gedaan hebben om dit te verdienen? Joh, echt geen flauw idee.
Walgelijk kwalletje.

Wel grappig dat jullie zo op neymar hebben volgens mij heeft de nederlands eftal zeker 6 man die net zo is jullie kijken altijd met ogen dicht naar de wedstrijden want er was degelijke contact het is wel zo dat hij vaak tijdens de wk is gevallen maar ik kan me de wk van 2010 nog goed herinneren en als ik jullie was zou ik meer op de Nederlandse spelers leten die bijna geen een prijs pakken

12 september 2018 om 19:58

Leuk dat je wilt afgeven op ons, doe het dan correct. Waar jij op doelt is wk 14, Arjen Robben, tegen Mexico. Dat was meer een penalty dan die van Neymar. Marquez stapte namelijk wel degelijk op de voet van Robben. Deze situatie stapt de verdediger wel in, maar raakt Neymar niet. Op het moment dat Neymar er voorbij wil, loopt hijzelf tegen het been van die verdediger aan. Probeer het nog eens zou ik zeggen.

12 september 2018 om 20:03

Ik heb Robben niet een dubbele radslag, 5 koprollen, en 4 schroeven zien maken toen hij op dat toernooi viel. Neymar heeft het woord schwalbe dit WK een nieuwe betekenis gegeven.

12 september 2018 om 20:40

Nou, noem ze maar alle 6 dan. Ik wacht in spanning af.

12 september 2018 om 20:45

Leuk dat je een andere mening hebt dan de anderen maar onderbouw het even met de namen van onze 6 simultanten. Ben erg benieuwd want Neymar is de stervende zwaan 2.0 Daar kan echt niemand aan tippen. En "Die gast" dat is de scheidsrechter die heeft de leiding in het veld. Dus als er meer respect moet komen is dat van Neymar richting de arbitrage.

Ik dacht het al vaker maar volgens mij is Neymar oprecht heel dom, echt geen greintje intelligentie in dat jong. Naait de hele boel continu bij elkaar en schreeuwt dan om respect. Ik hoop dat hij snel stopt met voetballen, min ventje.

Als je jezelf op het WK compleet belachelijk maakt vind ik het juist goed dat scheidsrechters erop gaan letten. Hij zegt dat hij niet weet wat hij heeft gedaan om dit te krijgen. Zelfreflectie is dus ook onbekend bij Neymar. Als hij zichzelf op youtube intikt is het eerste wat bovenaan staat Neymar rolling. Dus misschien dat hij dat eens moet gaan bekijken.

Totaal geen zelf reflectie. En dan ook nog doen alsof hij verstand heeft van de spelregels. Rot toch een eind op mafkees.

Ook Neymar gebruikt het woord 'respect' volkomen misplaatst. Het is tegenwoordig het antwoord op elke vorm van kritiek of tegengas.

Er is een beetje contact (echt te licht voor een strafschop), maar dan maakt ie weer een bewuste schwalbe. Je ziet het aan z'n benen die ineens in de lucht iets doen alsof Neymar spastisch is ofzo... Zo dom dat je dan ook nog gaat klagen achteraf.

Neymar is een beetje de Mourinho van de voetballers. Echt een jankerd.

Dit heeft hij echt volledig aan zichzelf te wijten. En hij snapt het zelf nog steeds niet. Het zit zo in zijn systeem ingebakken om bij ieder contact naar het gras te gaan, luid schreeuwend, doorrollen alsof zijn been gebroken is, bah. Daar word je toch gek van, zo'n geweldige speler. Wel moeten scheidsrechters de situaties blijven beoordelen, ongeacht om welke speler het gaat. Nu heeft het wel de schijn dat Neymar erg makkelijk geel krijgt terwijl andere wat makkelijker weg komen met een schwalbe. Dat puntje geef ik hem dan wel. Maarja, wie zit er nu niet een beetje te juichen als zo'n schwalbe bestraft wordt bij Neymar.

Een schwalbe lijkt mij een beetje overdreven, want hij wordt wel geraakt, maar is t niet dat Neymar de verdediger raakt en niet andersom?

Moet toegeven, dat ik bij Neymar (maar ook vele andere spelers) al heel snel de neiging heb om te roepen, en dat ddoe ik dann ook, blijf is staan godver, als ik je tegen kom zal ik er eens voor zorgen dat jje mag gaan liggen. Doe dat uiteraard niet, maar t geeft wel de frustratie weer die ik heb van spelers die bij elk zuchtje wind vallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
196 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...

1273 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 5 4 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Nieuwe dreun voor geplaagde Neymar is slecht nieuws voor PSG

Paris Saint-Germain kan de komende tijd niet beschikken over Neymar. De linksbuiten viel afgelopen week geblesseerd uit in een vriendschappelijke wedstrijd van Brazilië en blijkt een hamstringblessure opgelopen te hebben. Diverse...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 15 oktober
Internazionale zag Alexis Sánchez onlangs wegvallen met een forse blessure en denkt aan Olivier Giroud als vervanger van de Chileen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren