NAC Breda haalt met Van Leer gewenste keeper op bij Ajax

Woensdag, 29 augustus 2018 om 20:31Yanick Vos • Laatste update: 20:39

NAC Breda heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Benjamin van Leer. De doelman komt op huurbasis over van Ajax. In de overeenkomst tussen beide clubs is geen optie tot koop opgenomen. Van Leer maakte een jaar geleden de overstap van Roda JC Kerkrade naar Ajax en moest in Amsterdam genoegen nemen met een reserverol. Bij NAC wordt hij aangetrokken als eerste doelman, nadat de Bredanaars reeds plots afscheid moesten nemen van Arijanet Muric.

Muric werd gehuurd van Manchester City, maar door problemen onder de lat bij de Engelse topclub werd hij terug naar het Etihad Stadium gehaald. NAC had nog de beschikking over Mark Birighitti, al raakte hij al snel zijn basisplaats kwijt onder trainer Mitchell van der Gaag. NAC startte een zoektocht naar twee nieuwe keepers en wist zich eerder deze week al te versterken met Theo Zwarthoed. Nu Van Leer wordt gehuurd van Ajax, is het keepersprobleem in het Rat Verlegh Stadion opgelost.

Van Leer staat vrijdag voor het eerst op het trainingsveld in Zundert. “Ik sta te popelen om weer onder de lat te staan en in volle stadions te spelen”, vertelt de sluitpost op de website van NAC. “Toen NAC zich vorige week meldde werd ik direct enthousiast. NAC is een speciale club waar veel voetballers graag voor willen uitkomen. Die echte voetbalsfeer, het altijd volle stadion, de oprechte betrokkenheid, dat vind je niet snel in Nederland. Ik ben fit, klaar om alles te geven en kan niet wachten om voor die fanatieke aanhang te spelen.”

“Vorige week kregen we te maken met de situatie rond Muric en zijn plotselinge vervroegde terugkeer naar Manchester City. Dat is natuurlijk niet hoe we het op voorhand hadden voorzien, maar vanaf dat moment is het vooral zaak om snel te schakelen en voor een goede oplossing te zorgen”, legt technisch directeur Hans Smulders uit. “Benjamin stond vanaf het eerste moment hoog op onze lijst en we denken met hem een meer dan goed alternatief te hebben gevonden. Hij is voor NAC een geweldig goede keeper die zich al bewezen heeft op Eredivisieniveau. Wij zijn ervan overtuigd dat we met Benjamin erbij de rust kunnen terugbrengen onder onze lat.”


Poll

Wie zie jij het liefst onder de lat bij NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door carlo35)

Wat is Ajax hier aan het doen... Van Leer is 3 klasses beter dan onze kleine Griek. Als onana nu geblesseerd raakt hebben we geen eens goede back-up

29 augustus 2018 om 20:37

Van Leer mag door veranderde regels niet meer keepen met jong Ajax. Hij wordt als opvolger van Onana gezien en moet dus spelen om beter te worden.

Ja onze kleine Griek is niet best maar daarom is hij tweede keeper. We hebben ook nog een jong Ajax keeper die wekelijsk speelt dus in noodgevallen zou ook die kunnen doorschuiven naar het eerste.

29 augustus 2018 om 20:47

Inderdaad. Ik zie ten Hag nog best kiezen voor kotarski mocht Onana geblesseerd raken.

Mooie club voor van leer, en het os hem gegund. Hoop stiekem dat hij eerste keeper word bij een vertrek van onana

29 augustus 2018 om 21:37

Uit nieuwsgierigheid; Van Leer is 26, Lamprou wordt over een paar weken 27, en naar mijn weten hebben beide heren nog geen officieel duel dit seizoen in Ajax 1 gespeeld. Tenzij ik ergens iets gemist heb, waarom mag Van Leer dan niet meer keepen met Jong Ajax en Lamprou wel?

29 augustus 2018 om 23:59

Nieuwe regels die stellen dat de ‘Jong’ elftallen een leeftijdslimiet van 23 moeten hebben volgens mij

30 augustus 2018 om 02:27

Lamprou speelt niet voor jong Ajax, Lamprou zit op de bank bij het eerste.

29 augustus 2018 om 20:40

Lamprou doet het niet veel slechter dan Van Leer, die maandenlang geblesseerd is geweest. Hij is nog niet zo oud, dus het lijkt me beter om het wat ritme in de eredivisie te laten doen.

Topkeeper, met het juiste vertrouwen gaat deze man punten pakken voor NAC.

Deze snap ik niet helemaal van Ajax kant.
Die jongen trek je aan zodat je 3 volwaardige keepers hebt, want dat is gewoon lekker.
Vervolgens heb je Kotarski als groot talent gehaald. Dan zou je toch zeggen dat je Lamprou zijn contract niet verlengt, van Leer aan z'n contract houdt en Kotarski doorschuift?
Zal nu wel Onana - Lamprou - Kotarski zijn in de pikorde. In ieder geval een prima deal voor Nac, hele betrouwbare en goede doelman.

29 augustus 2018 om 20:57

Probleem is dat hij wel wedstrijdfit moet zijn (of worden) en aangezien hij niet meer voor Jong mag uitkomen gaat hem dat bij Ajax niet lukken. Het is voor Ajax ook een te groot risico om hem zonder wedstrijdritme en na een zware blessure belangrijke wedstrijden te laten keepen, dan kunnen ze beter 30 wedstrijden kijken hoe hij ervoor staat. En ze zien in hem blijkbaar nog toekomst, terwijl Lamprou prima is om als tweede of derde doelman te fungeren. Ook voor Kotarski (groot talent in mijn ogen) is het beter want die krijgt nu maximaal speelminuten bij Jong Ajax, en staat op het veld met ajax 1.

Hopen dat Van Leer sterker terug komt, maar daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd. Vond het bij Roda echt een hele goede keeper met een goede drive, mentaliteit en uitstraling. Denk dat NAC hier een goede slag heeft gelagen.

29 augustus 2018 om 21:03

Lamprou mag ook geen wedstrijden in Jong Ajax keepen die speelt ook bijna niks dit seizoen. Als Onana langdurig geblesseerd is zullen ze echt wel van Leer terug halen. Ze zullen heus wel zo slim zijn om een clausule in z’n huurcontract te zetten.

29 augustus 2018 om 21:28

Ik neem aan dat Ajax afspraken heeft gemaakt in het geval van een blessure van Onana; dan halen ze Van Leer terug.
NAC heeft nu een erg goede keeper in huis en mocht Onana inderdaad geblesseerd raken hebben ze in Zwarthoed ook nog een ervaren keeper achter de hand.

Het is te hopen dat Onana dit seizoen niet een blessure of schorsing oploopt, want dat zou dus betekenen dat Lamprou op doel komt te staan en als Onana wel geblesseerd of geschorst zal zijn, dan hoop ik dat dat in wedstrijden zijn die nergens om gaan.

Begrijp deze keuze van Ajax niet echt om van Leer te verhuren. Ja, hij heeft veel pech gehad bij Ajax met (redelijk zware) blessures en hij had ook pech met de nieuwe regeling voor de Keuken Kampioen Divisie, maar dan nog had ik van Leer dit seizoen er gewoon bijgehouden als 2de doelman.

29 augustus 2018 om 21:18

Denk dat Ajax wel een regeling heeft met NAC dat ze hem t.a.t. terug kunnen halen. In dat geval is dit weer ideaal want dan heeft ie ook wedstrijdritme.

29 augustus 2018 om 23:04

Dit beleid is niet te begrijpen. Er wordt voor miljoenen ingekocht. En dan heb je een tweede keeper die nergens bij kan. Het is te hopen dat Onana geen blessures oploopt.
Je moet er toch niet aan denken

30 augustus 2018 om 02:31

Het is echt heel goed te begrijpen, van Leer is aangetrokken als potentiele opvolger voor Onana. Door de regel verandering kan van Leer echter niet keepen bij jong Ajax. Om hem wekelijks te laten spelen om zo beter te worden, heeft Ajax hem dus verhuurd.

Ajax heeft ook nog talentvolle keepers bij jong Ajax dus als Onana echt geblesseerd zou raken, zijn er daar ook nog mogelijkheden mocht Lamprou het niveau echt niet aankunnen.

30 augustus 2018 om 07:19

@speedyafc
Lamprou heeft toch bij Feyenoord en Willem2 toch al laten zien dat hij te kort komt? Of weet je dat al niet meer? Hij is gewoon te klein en is niet gegroeid de afgelopen jaren. Met corners kan hij er niet bij. Standaard-situaties met hoge ballen voor de pot idem. Waarom wil je het nu nog een keer proberen? Of denk jij wel dat hij geslaagd was bij feyenoord?

Als van Leer zijn niveau van Roda haalt, is hij een van de beste doelmannen van de Eredivisie. Voor alle partijen een goede deal en ik hoop van harte dat van Leer volgend seizoen eerste doelman wordt bij Ajax.

Slimme keuzes voor alle partijen. Voor Ajax wel met een (klein) risico.
Van leer kan bij Ajax geen wedstrijdritme opdoen wat wel nodig is, het geloof bij Ajax is er dat hij de opvolger van Onana kan worden.
Enige risico is een langrdurige blessure van Onana kan weleens heel verkeerd uitpakken voor Ajax.
Voor NAC natuurlijk een geweldige keeper en een jaar de tijd om opzoek naar een nieuwe keeper te gaan.

Goeie deal voor beide kanten, Ajax laat van leer ervaring op doen omdat onana zo goed als zeker na een goed seizoen vertrekt en NAC heeft een goede keeper binnengehaald

Goed om van Leer weer aan het werk te gaan zien in de Eredivisie. Wanneer hij het niveau van Roda gaat halen is hij zeker een aanwinst voor Nac.

Ik kan me voorstellen dat Ajax een terugroepregeling heeft voor van Leer. In dat geval is er bij een blessure voor Onana dus de situatie dat Lamprou slechts het resterende deel van die bewuste wedstrijd moet volmaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

14 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren