Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvoerders in Spanje zijn ‘ziedend’: ‘We zijn er klaar mee’

Laatste update:

LaLiga maakte onlangs bekend dat het een deal heeft gesloten met het Amerikaanse Relevant Sports, waarbij het de bedoeling is dat enkele duels in de Spaanse competitie in de toekomst worden afgewerkt in Noord-Amerika. LaLiga-voorzitter Javier Tebas verdedigt de keuze tegenover El Mundo, maar David Aganzo, voorzitter van de spelersvakbond (AFE), wil er niets van weten.

Woensdag kwamen de aanvoerders in Spanje bijeen om het plan van LaLiga te bespreken en de conclusie was dat niemand op de onderneming van de competitieorganisator zit te wachten. “De spelers zijn ziedend”, aldus Aganzo, geciteerd door diverse Spaanse media. “Dingen kunnen met veel meer samenhang en begrip tot stand worden gebracht. Er is een gebrek aan gezond verstand. Wie heeft gedacht aan de fans?”

“Voetbal is niet alleen een industrie en besluiten kunnen niet eenzijdig worden genomen. We zijn er klaar mee en hebben veel te vertellen”, aldus Aganzo. “De aanvoerders? Die zijn zeer verrast. En woest dat zulke belangrijke beslissingen zijn genomen. De spelers zijn hier tegen, geen één is voor het plan. Het was unaniem. Sommige clubs zijn voor, andere tegen. Ik spreek namens de spelers.”

In september gaat Aganzo om de tafel met Tebas en de voorzitter van de spelersvakbond wil hem duidelijk maken dat hij er weinig van snapt: “Ik ga proberen hem een kort broekje aan te trekken, zodat hij weet wat voetbal echt is.” Tebas verdedigt de beslissing: “De cijfers wijzen uit dat dit een succes kan worden. In vier jaar hebben we de waarde van onze internationale rechten verdubbeld.”

Tebas wijst ook op de mogelijkheid dat meerdere Spaanse clubs door de deal kunnen gaan groeien, waarbij ook het doel is om het aantal international sponsoren te vergroten. “Nu zijn er in dat opzicht slechts twee clubs die groeien, namelijk Barcelona en Real Madrid. En Atlético Madrid een beetje. Wij willen ervoor zorgen dat buitenlandse sponsors ook naar Valencia, Villarreal of Huesca gaan.”

Verwacht jij dat het plan van LaLiga doorgaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ergens ver weg begrijp ik het van Tebas, maar ik mag hopen dat alles terug gedraaid kan worden.

23 augustus 2018 om 14:57

De spelers en de clubs hebben niks te zeggen. Doen ze niet mee? Dan worden ze uit de competitie gegooid door Tebas. Als dat bij 1 club is gebeurd, zullen de overige clubs wel 2x nadenken voor ze zullen staken.

23 augustus 2018 om 15:01

Ik voorzie in dat geval een massale staking van alle clubs. Hoe dan ook wordt dit weer een leuke soap. Iemand popcorn?

23 augustus 2018 om 15:05

als een Barca en Real Madrid uit de competitie gezet worden heeft Tebas geen deal meer. Niemand zit te wachten op een Spaanse competitie zonder die clubs en dus haken sponsoren af

23 augustus 2018 om 15:06

Hopen dat real, atletico of barca dan het voortouw nemen. Zien hoe snel hij deze clubs uit de competitie gaat gooien

23 augustus 2018 om 15:07

Leg me dat eens uit. Sinds wanneer heeft Javier Tebas de juridische macht om clubs uit de competitie te zetten? En hoe loopt dat juridische proces?

Het spijt me zeer, maar geloof niet dat Javier Tebas die juridische macht heeft en geloof niet dat clubs en spelers geen inspraak hebben in waar hun wedstrijden worden gespeeld. Dat is (als het goed is) allemaal vastgelegd in de statuten van zowel de Spaanse bond als de clubs. Daarnaast hebben de spelers en clubs volgens mij het volste recht om te staken, net zoals dat in (bijna) iedere andere beroepsgroep mag.

23 augustus 2018 om 15:31

Guaporta

De Knvb voorzitter in Nederland heeft inderdaad niet de macht om besluiten door de strot van clubs te duwen. Sterker, de Knvb is een vereniging. Daarin zijn de clubs, gezamenlijk, de baas. Dus als de clubs gezamenlijk een voorstel van hetg Knvb bestuur wegstemmen, dan gaat het feest niet door.

Hoe zit dat in Spanje, weet jij dat misschien? Want het moet haast wel dat die voorzitter daar kennelijk toch iets meer macht heeft dan in nederland het geval is, anders zouden die clubs van Laliga toch vrij eenvoudig dit plan af kunnen stemmen?

23 augustus 2018 om 16:43

Moet eerlijk zeggen dat ik ook niet precies weet tot hoever de bevoegdheden van Javier Tebas gaan, maar het lijkt me niet meer dan logisch dat dit soort besluiten een stemming van de clubs vereisen. En het lijkt me niet meer dan logisch dat Javier Tebas niet de macht heeft om clubs wegens protest uit de competitie te zetten.

23 augustus 2018 om 20:07

En wat als niemand meer gaat voetballen dan?

23 augustus 2018 om 15:04

Inhoudelijk zou het ook best kunnen dat hij - op termijn - gelijk heeft.

Maar op dit moment is het belangrijker dat deze beslissing van bovenaf is opgelegd, zonder noemenswaardig overleg met een belangrijke partij - de spelers. Dan gedraag je je dus als een dictator. Draagvlak is ook in de voetballerij belangrijk. Ik blijf het verbijsterend vinden dat in zo'n miljardenindustrie telkens dit soort domme fouten worden gemaakt.

23 augustus 2018 om 15:28

Edo

Je spreekt over een domme fout, maar doel je dan op het concrete besluit om wedstrijden in Noord Amerika te gaan spelen of het feit dat dit besluit wordt genomen zonder enig noemenswaardig overleg en (dus) draagvlak?

Als je dat laatste bedoelt, tja dan vind ik het niet zo heel raar. Dit soort mensen, zeker die in miljardenindustrieën werkzaam zijn, zijn over het algemeen niet de mensen van de consensus, het bouwen van bruggen en het vinden van mooie comprosmissen die rekening houden met alle belangen en stakeholders. Dit zijn gewoon mensen die als ze een visie hebben overal dwars doorheen varen. Door weer én wind.

Mocht je echter het eerste bedoelen, tja dan weet ik niet of je dit besluit een domme fout kunt noemen. Dat er initieel enorm veel verzet en tegenstand is bij een innovatie of vernieuwing dat is eigenlijk volstrekt normaal. Álle verandering is moeilijk. Zeker deze.

En de reden dat ik dit niet per defintie een domme fout vindt ligt in het feit dat dit juist een enorme impact en positieve werking kan hebben op het Europese voetbal in zijn geheel en de Spaanse competitie in het bijzonder. De wereld wordt kleiner en kleiner. Dat je dit doet getuigt in mijn optiek van visie, open mindedness en lef. Er worden paden bewandeld die normaal niet bewandeld zouden worden. En niet iedere innovatie of vernieuwing is een verbetering. Maar ik vind dit echt wel een mooie ontwikkeling. Dat er dan veel spelers en fans ontevreden zijn, dat houdt je altijd. En ik kijk graag naar de Nfl. Ik vind die sport ook geweldig namelijk. Maar daar doen ze dit soort dingen trouwens al vele jaren. De NFL laat al een hele tijd elk seizoen een paar reguliere competitiewedstrijden afwerken in het buitenland. Vooral in het V.k., in Londen. Die wedstrijden zijn meestal binnen een half uur compleet uitverkocht. Het is echt rzend populair. Dat zal in de VS met deze wedstrijden hetzelfde zijn!

Dus in die zin sta ik achter dit besluit. Het enige dat die voorzitter dan nog wel zou moeten doen is de clubs en die spelers bewerken, door ze wel serieus te nemen en gesprekken te voeren. Maar het besluit, daar sta ik achter.

23 augustus 2018 om 15:48

Deze kwestie ligt een beetje gevoelig omdat je breekt met de Spaanse traditie en voetbalcultuur. Enerzijds ga je er financieel alleen maar op vooruit en kent het alleen maar voordelen voor zowel de competitie als de ploegen zelf. Maar aan de andere kant verliest het voetbal wel haar volks karakter op deze manier. Voetbal is altijd zo uniek geweest vanwege de binding met de fans, de lokale streek en natuurlijk ook de sfeer en beleving in het stadion. Geen enkele andere sport kan dit nadoen imo.

23 augustus 2018 om 16:02

@constant Kante

Ik doel inderdaad op het tweede. Ik ben het dan ook niet eens met jouw analyse. De mensen met een sterke visie, zeker die daarmee een plek in een grote industrie hebben weten te verwerven, kunnen niet anders dan draagvlak creã«ren en kletsen tot ze een ons wegen. En soms een compromis sluiten. De mensen met een sterke visie die dat niet doen, die zie je als obscure en mislukte visionairs ergens eindigen zonder enige vorm van succes. Om die visie werkelijkheid te laten worden, heb je namelijk altijd veel andere mensen nodig. Die kan je niet plattrappen, die moeten iets voor je doen. Dat zie je in dit Spaanse voorbeeld ook.

Inhoudelijk (het eerste punt) ben ik het wel grotendeels met je eens. Het zou best eens goed kunnen zijn voor het voetbal, om zich iets meer te verspreiden. Je ziet dat ook bij het wielrennen; de Tour de France start om het jaar buiten Frankrijk, en nagenoeg elk jaar komt de Tour op enig moment gedurende de drie weken dat hij duurt wel buiten de landsgrenzen. De ronde van Italiã« startte in Israã«l dit jaar.

Bij het wielrennen is er ook al een paar jaar gesproken over een start in New York. Dat is er nog niet van gekomen vanwege de reistijd en het effect op de sporters. Als je dat vertaalt naar het voetbal, dan is dat ook het belangrijkste bezwaar. Het voetbal kampt al met een overvolle agenda, dus een verre verplaatsing, met jetlags en alles, moet op een verantwoorde manier in de agenda gepropt worden. Als ze dat kunnen oplossen, dan vind ik dit plan helemaal niet zo slecht.

Je zou dat kunnen doen door bijvoorbeeld de laatste een of twee wedstrijden voor de winterstop in de VS te spelen. Dan heb je minder last van Europese wedstrijden en interlands enzo. Gewoon het hele circus tegelijkertijd naar Amerika verschepen, en daar allemaal twee speelronden afwerken. Zoiets. Als het maar fatsoenlijk in de kalender past.

Voor de Spaanse supporters, met name de seizoenskaarthouders, zal je dan een oplossing moeten bedenken. Financieel is dat niet ingewikkeld; je betaalt gewoon niet voor wedstrijden die in de VS worden gespeeld, dus de prijs van een seizoenskaart kan dan omlaag.

23 augustus 2018 om 16:05

@cholo

Die tijd is volgens mij definitief voorbij. Op een enkele Spaanse club na die alleen uit spelers uit de eigen regio bestaat, worden alle teams bevolkt met een keur aan geïmporteerde buitenlanders vanuit alle landen van de wereld. De clubs gaan ook in de zomer geheel vrijwillig toernooien in Amerika spelen, omdat het geld oplevert. Dus inhoudelijk is dit plan helemaal niet nieuw, alleen betreft het nu competitiewedstrijden en geen oefenwedstrijden.

23 augustus 2018 om 16:12

Edo

"de mensen met een sterke visie die dat niet doen, die zie je als obscure en mislukte visionairs ergens eindigen zonder enige vorm van succes."

Nou, ik zou het Presidentschap van de Verenigde Staten niet willen zien als een obscuur en mislukt baantje, ......

Maar even zonder dollen, ik ben het niet zozeer oneens met je. Maar wat jij beschrijft vind ik vooral het bedrijven van 'common sense'. Oftewel, tuurlijk is het beter om draagvlak te creeren en het een gedragen besluit te maken in plaats van een omstreden besluit. Het is de manier die in de Managementboeken staat vermeld, zeg maar. Terwijl in de praktijk er altijd van die figuren rondlopen die denken dat het ook anders kan en moet. Ik denk dat die Tebas daar een voorbeeld van is.

Verder vind ik je voorbeeld van de Tour de France ook een sprekende. Die doen dat al jaren. Giro idem dito. We hadden hier in ons land toch ook twee keer de start van die rondes! Was toch gewoon geweldig!

En ja, de start van de Tour in Amsterdam of Utrecht is wel effe wat anders dan het spelen van Liga duels in Boston, Toronto en Guadalajara. Dat is waar. Al is ook daarvoor de oplossing voor de fans eigenlijk niet eens zo lastig. Seizoenkaarthouders betalen inderdaad niet voor die duels, of ze kunnen meereizen. Maar voor de fans van de clubs, waarvan ik denk dat er in Noord Amerika misschien wel evenveel van wonen als in Spanje zelf, zeker van Real en Barcelona, is het toch mooi dat de club eindelijk naar hen toe komt voor echte wedstrijden, en niet alleen die Toernooien?? Tenminste, ik vind het wel mooi dat een Realfan uit New York nu zijn eigen club in eigen stad in actie kan zien!

23 augustus 2018 om 16:15

Cholo10

"deze kwestie ligt een beetje gevoelig omdat je breekt met de Spaanse traditie en voetbalcultuur. "

Die kan ik niet zo goed volgen eigenlijk. Waarom denk jij dat het spelen van een of twee duels in Noord Amerika zou betekenen dat er gebrokenwordt met de Spaanse traditie en voetbalcultuur precies? Ze gaan toch niet permanent in de VS voetballen? In wezen is het toch vooral juist het wereldwijd uitdragen en vieren van die Spaanse voetbalcultuur? Ze brengen het voetbal letterlijk naar jou toe!

En omdat de clubs gewoon normaal in hun eigen stad en stadion blijven spelen verder, blijft de binding met de clubs en de streek toch volledig intact?

23 augustus 2018 om 16:17

Jij doelt op het welbekende poldermodel, maar een man met een visie kan prima zijn plannen doordrukken zonder draagvlak hoor. Sterker nog, het is ook beter. Impopulaire maatregelen hebben nooit draagvlak, maar iemand moet ze nemen. Als je kijkt hoe de Eredivisie al 2 jaar overlegt zonder resultaat, dan heb ik liever iemand die de knopen doorhakt en de voetbalpiramide erdoor drukt.

23 augustus 2018 om 16:27

@constant Kante, ja, soms lukt het inderdaad om iets te bereiken met de stoomwals-methode. Trump is daar inderdaad een voorbeeld van... zijn verkiezing heeft hij mooi voor elkaar, maar vervolgens is het de vraag of die methode ook leidt tot werkelijke successen in zijn beleid. Daar moeten we hier niet op ingaan, maar mijn punt is: verkozen worden is 1 ding, succes hebben is een tweede, die niet automatisch volgt uit het eerste.

Ik zag pas een docu over die Nederlandse jongen die al het plastic uit de oceanen wil hebben. Die heeft een werkelijk geniale oplossing bedacht, maar zei in die docu dat het hem tegenviel hoeveel tijd en energie er nog in ging zitten om zijn idee operationeel te krijgen. Daar zitten investeerders achter, uitvoerende bedrijven, you name it. En dit stonden allemaal in de meewerk-stand. Laat staan als je met tegenwerking te maken krijgt, dan kan je het zonder draagvlak helemaal schudden. Een geniaal idee werkelijkheid krijgen is 5 procent briljantie en 95 procent keihard werken.

Eens met je slotopmerking. De inwoners van Barcelona zijn niet de enige fans die er zijn. Doet wel de vraag opkomen hoeveel Amerikanen er zitten te wachten op een wedstrijd als Getafe - Eibar in pak em beet Houston Texas.

23 augustus 2018 om 16:30

Het poldermodel is een uiterste. En het zonder overleg doordrukken van een idee dat je in je hoofd hebt, is het andere uiterste. Ik pleit voor iets er tussenin. Als een overleg vast zit, moet er een knoop doorgehakt worden. Maar dan heb je tenminste wel eerst overleg gehad. Daar is nu geen sprake van.

Ook impopulaire maatregelen moeten trouwens op draagvlak kunnen rekenen.

Die Tebas is een grote grap. Hij denkt alleen maar aan geld waar de spelers voorop horen te staan. Ik hoop echt dat de spelers er voor zorgen dat dit niet doorgaat.

23 augustus 2018 om 14:57

Moeten dit gewoon boycotten, kan ie zelf gaan sjotten in amerika

23 augustus 2018 om 16:53

Hij denkt alleen aan geld, en dat terwijl voetbalclubs en spelers zich alleen met het mooie spelletje bezig houden ..

23 augustus 2018 om 17:37

Op deze manier willen ze toch vooral een graantje meepikken van de Amerikaanse markt die nu volledig in de handen is van de Premier League. Maar ik vrees dat het daarvoor al te laat is. En dat dit toch vooral paniekerig aanvoelt van de bond. Ze kunnen financieel gewoon niet meer concurreren. En op dit moment zouden ze zowat alles doen dat iets aan die situatie kan veranderen.

Leuk als je fan bent van een club, maar die spelen dan een wedstrijd in Amerika. Mogen de seizoenkaarthouders dan gratis daar naartoe?

23 augustus 2018 om 15:09

Lijkt me wel. Je hebt immers een abonnement gekocht om alle thuiswedstrijden in La Liga van een bepaalde club bij te wonen. Vraag is alleen of je het peperdure vliegticket aan wil schaffen om een wedstrijd bij te wonen.

23 augustus 2018 om 16:05

Dat is natuurlijk niet correct. Je koopt met, zoals jij het zegt, een "abonnement" (lees: seizoens clubkaart) een vaste zitplaats. Niet het recht om alle thuiswedstrijden bij te wonen. Met die vaste zitplaats kan je wel alle thuiswedstrijden (meestal met uitzondering van beker- en Europese wedstrijden) bezoeken. Net even een nuance verschilletje.

23 augustus 2018 om 16:48

Dat zou een vreemde constructie zijn in mijn ogen. Zou het niet logischer zijn dat je met een seizoenskaart een toegangspas tot de thuiswedstrijden van een club hebt met daarbij horend een vaste zitplaats (mits de wedstrijd in het thuisstadion wordt gespeeld)? Hoe regelen clubs dat dan wanneer ze door verbouwingen in het stadion moeten uitwijken naar een andere locatie? Dan heb je met je seizoenskaart toch gewoon toegang tot die thuiswedstrijd, maar dan zonder de vaste zitplaats? Ach, het zou aan de andere kant ook niet logisch zijn dat je als seizoenskaarthouder van Barcelona recht hebt op een stoeltje in het stadion in New York of Los Angeles. Kan me niet voorstellen dat er veel fans (zelfs met de huidige vliegticketprijzen) afreizen voor de wedstrijd. Ben wel benieuwd hoe ze dat willen regelen met seizoenskaarthouders, die in principe recht hebben op negentien wedstrijden in Camp Nou bijvoorbeeld.

23 augustus 2018 om 17:09

vreemd in jouw ogen misschien maar het is wel zoals het werkt. als iemand op mijn stoeltje zit kan ik die persoon vragen op te staan en verzoeken op zijn/haar eigen plek te gaan zitten...
zoals jij in je eerste post zegt vind je dat je recht heb om alle thuiswedstrijden te bezoeken met een "abonnement" maar zo werkt het gewoon niet. hoe zou het bijv. in jouw situatie gaan als je een keer niet aanwezig kan zijn door bijv. ziekte? dan wordt je echt niet gecompenseerd hoor.
uitzonderlijke situaties zoals verbouwingen zullen vast op de een of andere manier gecompenseerd worden. dit soort situaties heb ik in al mijn jaren als seizoenskaarthouder nooit meegemaakt.

23 augustus 2018 om 20:08

Dan lijkt me dat een vreemde manier van werken. Maar goed, ben zelf nooit eigenaar geweest van een seizoenskaart en kies zelf liever individuele wedstrijden uit van verschillende clubs.

Overigens is de abonnementsvorm zoals ik aangaf op geen enkele manier gerelateerd aan de problemen die je nu schetst. Je hebt nog steeds je vaste stoeltje (alleen in het thuisstadion), dus je hebt het recht om iemand van jouw stoel af te trappen (spreekwoordelijk, niet letterlijk natuurlijk). Daarnaast krijg je in een abonnementsvorm nooit een vergoeding voor wedstrijden die je niet bijwoont. Zo werkt een abonnementsvorm nooit. Je krijgt toch ook geen geld terug voor een krant die je niet gelezen hebt?

Ben trouwens benieuwd hoe dat juridisch geregeld is dan (als het inderdaad zo is zoals je aangeeft).

Ronduit bijzonder besluit. Ten eerste omdat er nauwelijks supporters van de thuis of uit club nu naar de wedstrijden gaan en daarnaast de supporters van de Noord-Amerikaanse clubs ook nog hun eigen competitie hebben.

Overigens lijkt het me ook zwaar vervelend om je club rond middernacht tot later pas te zien spelen.

Vraag me dan ook werkelijk af waarom men hier, naast het geld, mee akkoord zou gaan.

In de Spaanse media wordt er bij gezegd dat de spelers gaan staken als het toch doorgezet wordt. Ben benieuwd hoe zich dit verder ontwikkeld. O ja Tebas heeft gezegd dat de clasico sowieso in Spanje wordt gespeeld

Het gaat toch ook helemaal nergens over, enkele wedstrijden willen ze er spelen... Dat word toch competitie vervalsing ten top kijkende naar thuisvoordeel, jetlags, aanpassing speelschema en de eventuele verdeling van tv gelden. Nee dit zaakje stinkt aan alle kanten en is puur gemaakt om geld te verdienen, ze vergeten het allerbelangrijkste aspect van voetbal namelijk de supporters!!!

23 augustus 2018 om 16:32

Helemaal mee eens. Als ze de bekerfinale of supercup in buitenland doen, prima. Die horen neutraal te zijn. Competitiewedstrijden gewoon in eigen stadion.

Riekt ook enigszins naar competitievervalsing. Een thuiswedstrijd in eigen stadion opofferen om deze ‘thuis wedstrijd’ in Miami of LA te spelen, hoe heb je als voetbalbond ooit kunnen bedenken dat dit een goed idee is?

23 augustus 2018 om 15:02

Simpelweg door geld lijkt me ^^
Ik denk dat ze een manier aan het zoeken zijn om het financiële geweld in Engeland bij te kunnen houden, voordat ze straks opgeslokt worden door de Premier League (niet dat dit zo even zou gebeuren maar toch).
Ze zoeken naar financiële mogelijkheden om Engeland bij te blijven en blijkbaar zijn ze bereid daar hele domme/aparte beslissingen voor te nemen.

23 augustus 2018 om 15:11

Er is van alles mis met dit plan, maar jouw punt kan je toch oplossen door er voor te zorgen dat alle clubs eenzelfde aantal thuiswedstrijden buiten Spanje spelen?

23 augustus 2018 om 15:18

Dan is het nog steeds niet eerlijk, tenzij je dezelfde wedstrijd 2 x in het buitenland speelt, maarja dan zou je elke speelronde 1 wedstrijd in het buitenland moeten spelen. Denk dat zelfs Tebas dat teveel vind.

23 augustus 2018 om 16:13

Stel even dat Valencia zijn "thuiswedstrijd" tegen Celta de Vigo speelt, maar dan dus in Amerika. Waarom zou dat niet eerlijk zijn? Omdat Celta dan tegen Valencia wel een thuiswedstrijd heeft, maar andersom niet?

Volgens mij maakt dat niet uit. Elke club heeft in deze opzet 18 thuiswedstrijden plus 1 "thuiswedstrijd" in Amerika. En 18 uitwedstrijden in Spanje en 1 uitwedstrijd op neutraal Amerikaans terrein. Dat lijkt me gewoon eerlijk.

Of denk je dat het oneerlijk is omdat de ene club een makkelijkere, en de andere club een moeilijkere tegenstander treft in Amerika. Op zich zou ik liever tegen Barcelona spelen in mijn eigen thuisstadion, dan heb je een iets grotere kans om te winnen dan wanneer je op neutraal terrein speelt. Daar zitten nog wel kleine verschillen in. Maar dat soort verschil vind ik zelf verwaarloosbaar. Dat soort verschillen bestaan nu ook al; de ene club treft Barcelona na een zware CL-wedstrijd, en de andere club treft Barcelona wanneer ze volledig uitgerust zijn. Dat hoort er bij.

23 augustus 2018 om 16:33

Ja ik doelde inderdaad om dat laatste, stel je bent een Rayo of een Huesca en je strijd tegen degradatie. En je speelt je thuiswedstrijd tegen Getafe opeens in Amerika en in ruil daarvoor moet je bijvoorbeeld de thuiswedstrijd van Valencia in Amerika afwerken, dan is de kans op punten toch een stuk kleiner dan in het huidige systeem? Met dit systeem zullen er altijd ploegen zijn die er meer voordeel uit halen dan andere, tenzij je, zoals ik al eerder aangaf, dezelfde wedstrijd 2 keer in Amerika moeten laten spelen... Maarja dat is commercieel natuurlijk weer een stuk minder aantrekkelijk.

23 augustus 2018 om 16:38

Ja, daar zit wel een punt in. Je zou dan in elk geval niet de laatste wedstrijden van het seizoen in Amerika moeten spelen, maar dan nog heeft de ene er misschien iets meer voordeel van, en de ander wat nadeel. Ik vind dat persoonlijk onvoldoende reden om zo'n plan af te wijzen, omdat dit soort verschillen op meer vlakken optreden (zie mijn vorige reactie). Maar daar zullen sommige clubs vast anders over denken.

Haha, het is toch bizar dat dit - schijnbaar - niet is overlegd met de spelers en bestuursleden zo'n plan alleen baseren op groeicijfers en dus maar denken dat clubs/spelersgroepen (laat staan fans in eigen land) hiermee zomaar akkoord gaan.

Ik snap wel dat Laliga de potentie wil benutten in vergelijking met de Premier League, maar dat kan toch op een andere wijze? En als je dit plan al hebt, moet je ook wel de steun hebben.. Kijk hoeveel negativiteit dit al met zich meebrengt.

Ik vraag me af of de spelers hier aan denken als ze die volgende keer om loonsverhoging vragen bij de club. Als de spelers zelf niet steeds meer, meer en meer geld willen dan zouden clubs zich niet in allerlei bochten hoeven wringen om eraan te voldoen. Messi en Ramos kunnen er miss wel geen zin in hebben om naar Amerika te moeten maar ondertussen willen ze wel elke keer die loonsverhoging

23 augustus 2018 om 15:15

Denk je niet dat de zaakwaarnemers daar grotendeels op aandringen? Die zijn vaak veel zakelijker en commercieler gericht omdat zij over het algemeen geen andere kwaliteiten nodig hebben dan deals sluiten.

Het is ook nauwelijks te bevatten dat dit besluit is genomen zonder inspraak van de clubs etc...
Tot mijn grote verbazing lees ik elke dag wel iets krankzinnige over wat ooit zo'n mooie voetbalwereld was.
De fans kun je dit grofweg niet maken, die missen gewoon een paar wedstrijden als het tegen zit, wedstrijden waar seizoenkaarthouders al voor betaald hebben, te bizarre voor woorden.

En terecht. Natuurlijk was het al langer bekend dat Javier Tebas, fanatiek aanhanger van Real Madrid, niet capabel is om een dergelijke functie te vervullen. Naast het overduidelijke gebrek aan onpartijdigheid en objectiviteit die nodig zijn om alle clubs te vertegenwoordigen bij de Spaanse voetbalbond gaat hij voor de zoveelste keer op zijn plaat met deze achterlijke beslissing. Zonder een unaniem besluit van de clubs en zonder de spelersvakbond te raadplegen maakt Javier Tebas de beslissing om meerdere wedstrijden minimaal zesduizend kilometer verderop te gaan spelen. Begrijp dat hij naar manieren zoekt om La Liga op internationaal vlak nog meer op de kaart te zetten en dat hij dan met zo'n voorstel komt, maar waarom al meteen de wereld in slingeren terwijl de clubs en spelers nog niet eens de tijd hebben gehad om hun ontevredenheid te uiten? En dan heb ik het nog niet eens over de lokale supporters van de club. Vraag me serieus af hoe vaak Javier Tebas nog mag blunderen voor hij uit zijn functie wordt ontheven.

23 augustus 2018 om 15:12

Fanatiek aanhanger van Real. Wordt met de dag gekker met jouw.

23 augustus 2018 om 15:21

Dat het voor dit onderwerp niet heel relevant is oké, maar het mag toch voor iedereen die het Spaanse voetbal volgt toch wel bekend zijn dat Tebas een enthousiast Real supporter is

23 augustus 2018 om 15:56

Kan het nog wat gekker maken voor je. Javier Tebas was zelfs lid van een fanclub van Real Madrid. Maar goed, ben het met wandering eens dat het niet erg relevant is voor het bovenstaande artikel. Al schetst het in mijn optiek wel hoe ongeschikt Javier Tebas is voor de functie die hij op dit moment bekleedt.

23 augustus 2018 om 16:19

Guaporta

Ik snap wat je zegt over de Real achtergrond van Tebas. Maar plaats dit in contaxt, dit is toch geen besluit dat vooral Barcelona 'treft' en bijvoorbeeld Real niet? Dit gaat toch beide clubs, als de Spaanse supergrootmachten, gelijkelijk aan?

In dat verband is de toevoeging dat hij Real fan is niet heel relevant, in mijn ogen, voor deze discussie.

23 augustus 2018 om 16:49

Het is inderdaad niet relevant als je enkel over het bovenstaande artikel hebt, maar ik stel het functioneren van Javier Tebas ter discussie. En dan lijkt me zo'n feit wel degelijk relevant.

23 augustus 2018 om 17:40

Het functioneren van Tebas heeft helemaal niets met zijn voorkeur voor Real te maken. Net zo als dat mijn chef zijn falend beleid nooit aan zijn favoriete Rotterdamse voetbalclub gekoopeld is.

23 augustus 2018 om 17:45

Dat klopt, maar jouw chef is ook niet verantwoordelijk voor onpartijdig en objectief beleid voor alle voetbalclubs die hij vertegenwoordigd. Klein verschil...

23 augustus 2018 om 15:29

Het is niet zo dat hij dit opeens heeft bedacht, je kan interviews uit 2015 vinden waarin hij aangaf hier al mee bezig te zijn. Verder is het in de meeste gevallen onmogelijk om besluiten unaniem (met alle clubs) te nemen, daarvoor zijn de belangen van de clubs gewoon te verschillend. Ik ben het wel met je eens dat het een achterlijke beslissing is, dit is niet te verklaren aan je fans...

23 augustus 2018 om 16:16

Dat lijkt me ook niet. Zo'n ingrijpende verandering voer je niet door op basis van een idee dat je 's ochtends bij de koffie in je hoofd haalt. Daarnaast lijkt me dit juist wel een besluit dat unaniem genomen moet worden wegens de enorme impact die het zal hebben op de clubs en haar fans. Overigens lijkt dit voorstel nauwelijks steun te hebben van de clubs, dus een unanieme beslissing zal het nooit meer gaan worden.

Moet je zeker met je dure seizoenskaart naar New york

Dit is van de bond een dikke vinger naar de seizoenkaarthouders. Die hebben al betaald voor een maximaal aantal thuis wedstrijden. Die krijgen dadelijk te horen dat ze maar naar Miami moeten gaan om de thuiswedstrijd waar ze voor betaald hebben om die live te zien. Maar dan moeten ze wel een nieuw kaartje kopen, want ze hebben nog niet betaald voor toegang in het stadion waar gespeeld wordt.
Ook voor de spelers en clubs is het niet eerlijk. spelers krijgen last van een jetlag, dus zijn 1 of 2 wedstrijden niet optimaal. Clubs maken extra kosten voor vlucht en verblijf. En gaat iedere club 1 keer naar het buitenland of alleen maar een paar en gaan die dan vaker in een seizoen? En krijgen die clubs die niet gaan ook een vergoeding of verhoging van de gelden die hier voor beschikbaar wordt voor de clubs?

Naast het feit dat dit een belachelijk idee is en dat hij dit moet overleggen met de clubs, het is wel een interessant idee, maar niet voor een competitie. Wat ook gedaan kan worden is een nieuw bekertoernooi opzetten en de finale in Amerika laten spelen. Of laat de finale van de huidige beker gespeeld worden in Amerika.

Het blijft sowieso een raar idee om wedstrijden van één land te spelen in een heel ander land, maar ik denk dat dit in de toekomst misschien nog wel eens vaker zou kunnen gebeuren. Al dan niet anders ingevuld.

Gewoon niet in het vliegtuig stappen. Onzin dit.

23 augustus 2018 om 15:42

Er gaan al wat verhalen rond in de Spaanse pers dat de clubs gaan staken als dit plan door gaat. Ik hoop ook dat ze dat gaan doen.

23 augustus 2018 om 16:20

Amadrid1991

Ik heb zelf heel sterk het gevoel dat de stakingsbereidheid van de clubs bijzonder snel afneemt zodra ze de geldbedragen zien die hiermee gemoeid zijn. Zo zijn clubs dan ook wel weer!

23 augustus 2018 om 18:02

Ik denk dat het de clubs en vooral de spelers te ver gaat om 20 uur in een vliegtuig te zitten voor een simpele competitiewedstrijd. Dat is gewoon niet te doen en zeker niet voor de top 6 die ook nog een Europees speet. Dan kan je wel zeggen dat ze het toch gaan doen voor het geld, maar als de spelers het niet willen worden ze ongelukkig en gaan in de toekomst minder spelers in Spanje willen spelen. En dan kunnen ze misschien wel meer geen verdienen, maar dan is voor de spelers de Engelse competitie veel aantrekkelijker omdat ze daar net zoveel kunnen verdienen zonder die idiote reizen van 20 uur voor een competitiewedstrijd tegen Huesca of Rayo.

23 augustus 2018 om 18:15

Amadrid

Niet tegen jou persoonlijk bedoeld, maar het is wel des voetbals he om te stellen dat het allemaal niet kan, 6 uur vliegen en zo, lang reizen, etc. Nou is he tniet eerlijk om altijd maa met andere sporten te vergelijken maar als je ziet dat Basketbalploegen in de NBA dus 82 wedstrijden spelen in iets van zes maanden. Soms vijf avonden achter elkaar, eerst in LA, daarna in Seattle en als laatste in Toronto.

Okay, niet volledig te vergelijken, maar het is natuurljik gewoon mogelijk om donderdag te vliegen, zaterdag te spelen en zondag weer terug te vliegen. Kan de herstel training gewoon maandag en dinsdag plaatsvinden.

Dit wordt natuurlijk 1 grote chaos! Derving van inkomsten voor de clubs, extra belasting spelers, ontevreden fans. Hier heeft iemand zitten slapen! Dit gaat een hele grote rel worden!

23 augustus 2018 om 16:16

Het idee is nou juist dat er geld verdiend wordt op deze manier. Een wedstrijd die je in de VS speelt, levert meer op dan een wedstrijd in Spanje. Daarom gaan die clubs ook in de zomer lucratieve toernooien spelen daar.

Die andere twee punten (belasting spelers + ontevreden fans) zijn inderdaad wel terecht. En in dit geval het totale gebrek aan afstemming van dit plan.

23 augustus 2018 om 16:29

"r. Een wedstrijd die je in de VS speelt, levert meer op dan een wedstrijd in Spanje. "

Hoe weet je dat zo zeker. Welke Amerikaan zit er te wachten om naar Celta de Vigo tegen Valencia te gaan?

23 augustus 2018 om 16:34

Ik heb het niet nagerekend ofzo, maar het is common sense, en tevens de enige reden dat die Tebas dit plan heeft bedacht. Het is zijn enige argument voor dit plan. Dus die berekening is er ongetwijfeld.

Net als in de wielrennerij; een incidentele start van de Tour in een nieuwe stad levert enorm veel enthousiasme en geld op. In Frankrijk is er verzadiging. Celta - Valencia is in Amerika spannender dan in Spanje, omdat het in Amerika een exclusief evenement is, en in Spanje niet. Daar komen nieuwe bezoekers en nieuwe sponsoren op af.

Je ziet het ook in de zomer; de grote clubs gaan dan toeren in landen waar er een hoop supporters en sponsoren op hun wedstrijden af komen. Dat levert simpelweg geld op. Die wedstrijden kunnen ze ook in Europa spelen, maar dat doen ze niet, vanwege het geld.

23 augustus 2018 om 16:49

Het is natuurlijk vooral de grotere globale exposure die je krijgt in Amerika met deze wedstrijden. Live uitzenden is stap een, maar blijkbaar wil Tebas verder en er daadwerkelijk spelen. En van die exposure - tuurlijk zullen ze ook wel direct iets eraan verdienen - moet de gehele competitie van profiteren in de (nabije) toekomst.

Dat is althans wat ik uit zijn plan haal.

23 augustus 2018 om 18:19

"welke Amerikaan zit er te wachten om naar Celta de Vigo tegen Valencia te gaan?"

Je weet dat de VS een immigratieland is he? Dus in feite de gehele bevoling daar heeft roots uit Ierland, Italie, Nederland, Spanje, Duitsland, het VK etc. Allemaal landen de van voetbal houden. Voeg daar de Latino bevolking aan toe die totaal voetbalmaf is en je hebt een mooi publiek!

En tja, welke Engelsman zit te wachten op Philadelphia Eagles v Jacksonville Jaguars op Wembley? Nou, hoeveel man gaat er in dat stadion? Dat is dus uitverkocht in no time.

Waarbij het best kan zijn dat Celta tegen Valencia niet erg in trek is, maar wedstrijden van Real en Barca zijn gegarandeerd uitverkocht.

Zo is het. Je kan alleen maar dingen veranderen of van je laten horen als je opstaat en iets doet. Weg met die gekke marketingstunts. Publiciteit en events zijn leuk, maar niet doordraaien. Sommige dingen hoeven nu eenmaal niet te gebeuren.

Dus in plaats van een wedstrijd in je eigen stadion, wordt deze wedstrijd verplaatst naar Amerika. In plaats van een thuiswedstrijd en inkomsten uit recette heb je een verre reis, met reis en verblijfskosten, een training en een wedstrijd op een ander continent. Daar zullen veel clubs wel op zitten te wachten inderdaad. laat staan de fans die gewoon minder wedstrijden krijgen voor hun seizoenskaart.

23 augustus 2018 om 16:18

Als je alleen naar het geld kijkt, dan levert dit plan juist geld op. De inkomsten die je voor die ene wedstrijd in Spanje mis loopt, inclusief de opbrengsten van de seizoenskaarthouders (die dan natuurlijk niet hoeven te betalen voor deze wedstrijd), worden ruimschoots goedgemaakt door de extra inkomsten in de VS. Dat is het hele punt van dit plan.

Het probleem is niet financieel, maar juist de effecten op de spelers en de (niet-financiele) klachten van de supporters

Nou dat wordt staken.. altijd gezellig. Wel terecht overigens. Belachelijk plan.

De aanvoerders; ‘wie denkt eraan de fans, het is niet alleen maar commercie’ ?! ... maar als er een zak met geld komt zijn op 2 aanvoerders na (barca en real) alle aanvoerders zelf vertrokken!! ..... neemt niet weg dat ik de beslissing onzin vind om in een ander continent te gaan voetballen!

Commercieel prima idee. En competitievervalsing is toch een wassen neus. Effect van de begrotingen is vele malen groter dan een eenmalig jet legje of thuiswedstrijd. Als je de romantiek zoekt bezoek dan de regionale amateur competities. Daar spelen nog clubmensen (uit de streek). Heb nog geen goede argumenten tegen gehoord.

Die Amerikanen denken gewoon, wij hebben geen topcompetitie waarom er niet 1 kopen?

Hoe ga je dit doen met clubs die nog in Europa actief zijn? Wéér extra reisuren die niet bevorderlijk zijn voor je fitheid. Tel daarbij de jetlag en de gemiste trainingsuren door het reizen en je hebt een dikke faal.

23 augustus 2018 om 18:20

Kohaku

Ach, het is niet zo dat Barca en Real, en die andere clubs die Europees spelen, krappe selectis hebben toch? Real heeft spelers zat natuurlijk om dit prima in te vullen.

23 augustus 2018 om 19:29

Kan je vertellen dat die selecties van Betis, Vilareal, Valencia en Sevilla minder groot zijn dan jij denkt, plus de kwaliteitsverschillen tussen basis en reserves behoorlijk groot is.

24 augustus 2018 om 14:20

wandering

Okay, dat is een goed punt.
Maar als ze hieraan meedoen, krijgen ze zoveel geld dat ze daar spelers van kunnen halen om dit weer op te vangen in hun selecties!

Snappen ze niet dat daarom hun salarissen d e pan uitstijgen ?

Want daar doen ze niets aan

centen bepalen alles dit gaat gewoon door

23 augustus 2018 om 19:27

Nou zo stellig zou ik dat niet durven zeggen. Kans is wel aanwezig dat dit op termijn in een soortgel ijjke vorm uitgerold zal worden maar dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Buiten stadion opbrengsten van 100dollar x 100.000 a 10 miljoen, wordt het daar gewoon pay per vieuw verkocht op Prime Time a 1 miljoen x 5 dollar ? Het is dan ook prime time in Zuid Amerika naturrlijk.

Gaat miscchien wel richting 20 miljoen per gespeelde wedstrijd van Barca / Real ??

Waardeloos verder natuurlijk. Voetbal hoort in je Stad!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren