‘Champions League speelt geen rol, het standpunt van Ajax is duidelijk’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Erik ten Hag merkt dat Ajax de selectie zoveel mogelijk bijeen wil houden. Met uitzondering van Hakim Ziyech mag niemand meer weg, zo luidt de boodschap vanuit Amsterdam. "Een toezegging heb ik niet, maar er is wel de bereidheid om de selectie intact te houden, een inspanningsverplichting", vertelt Ten Hag vrijdag op de persconferentie voor het duel met Heracles Almelo van zaterdag.

"Welke prijs er ook komt, ze mogen niet weg", stelt de oefenmeester van Ajax. Hij weet echter 'hoe de voetbalwereld' werkt. "We zullen daar sterk in optreden als Ajax. De directie en RvC zullen zich daar sterk in opstellen. Ik ga ervan uit dat de selectie intact blijft." Het maakt daarbij volgens Ten Hag niet uit of Ajax de Champions League haalt. Donderdag claimde Sport dat Ajax en Barcelona akkoord zijn over een transfer van Frenkie de Jong, die zou plaatsvinden als Ajax de groepsfase misloopt. "Dat speelt geen rol. Het standpunt van Ajax is duidelijk."

Ten Hag hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken om interesse uit Engeland. De transfermarkt sloot daar donderdagavond, terwijl in andere Europese landen nog gehandeld kan worden. Als het aan de trainer van Ajax ligt, worden de data gelijk getrokken in Europa. "Het is goed dat de window voor de start van de competitie gesloten is. Dat is het eerlijkst. Nu is er een hafljaar rust en is het niet zo dat een bepaalde ploeg twee weken later ineens een heel ander elftal kan zijn."

Zaterdag moet Ajax voor het eerst aan de bak in de Eredivisie. Op de persconferentie werd Ten Hag gevraagd hoeveel zin hij heeft in het nieuwe seizoen op een schaal van 1 tot en met 100. "100", zei hij. Hij gaf hetzelfde antwoord op de vraag hoe groot de titelkansen voor Ajax zijn. "Dat antwoord is gemeend, ik ben ervan overtuigd en heb er vertrouwen in. Maar dit moet je wel bij het antwoord zetten en niet knippen: Een trainer van Ajax moet altijd 100 zeggen, een ander antwoord zou vreemd zijn."


Poll

Hoeveel basisspelers zie jij nog vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door topvoetbal1999)

Hoop dat iedereen blijft

Dat verhaal over een "overeenkomst" tussen Ajax en Barca over het wel of niet halen van de groepsfase CL inzake de Jong is dus ook al weer een verzinsel van een creatieve persgeest.
Prima, want Ajax heeft goede spelers nodig, geen overdreven vette bankrekening.
Nu maar hopen dat Ajax vol weet te houden bij exhorbitante aanbiedingen zodat zij Nederland op een beetje redelijke plaat van de Uefa lijst weten te houden.

10 augustus 2018 om 15:57

Haha stel je voor wat het voor een club zou betekenen als ze openstonden voor zulke debiele constructies. Dan was het geen 2-2 gebleven maar was Ajax er met 6-2 afgegaan, 4x De Jong (e.d.). Ga even na hoe het voor zo’n De Jong moet zijn om zó ongehoord veel duimzuigerij over jezelf voorbij te zien komen. Alleen omdat hij aan barca gelinkt wordt is alles in het kwadraat. Ik denk 98% gebaseerd op helemaal niks.

10 augustus 2018 om 16:59

Verzinsel idd net zoals dat bericht van vorig jaar over die 50 miljoen voor Dolberg. Iemand verzint iets en iedereen kopieert het....

10 augustus 2018 om 17:13

Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Een beursgenoteerd bedrijf hoort winst te maken (op alle vlakken) anders zouden de aandeelhouders dit niet heel chill vinden en verliest het bedrijf aandeel.

Nu is er meer gekocht dan verkocht met de afspraak dat Ajax de CL moet halen, wordt dit niet gedaan dan gaat er nog verkocht worden wat voor het geld van de CL zou moeten zijn.

Ajax moet en kampioen worden en de CL groepsfase halen anders heeft het bestuur een probleem met de aandeelhouders en moet de geldstroom ergens anders vandaan worden gehaald.

Je kan het vergelijken met een bank die een hypotheek verstrekt voor een investering, wordt het geld niet terug gehaald op de manier die is afgesproken dan wordt het wel op een andere manier teruggehaald zoals bijv de hypotheek op een huis waar het huis door de bank wordt verkocht.

10 augustus 2018 om 17:38

Een hypotheek is een lening. Ajax heeft eigen geld gebruikt. Domme vergelijking dus. En je weet niet of Ajax de CL moet halen. Die is immers niet eens in geroosterd.

10 augustus 2018 om 17:46

Zoiets noem je investeren. Door te investeren kun je een risico lopen om geld te verliezen, maar als de investering lukt en Ajax draait een heel goed seizoen, dan kan de winst nog wel eens heel groot worden. Door te investeren groei je ook als bedrijf. In het geval van Ajax groei je toe naar een beter team, dat dan automatisch ook meer geld oplevert.

10 augustus 2018 om 17:50

Een groot deel klopt van wat je zegt, maar lang niet alles. Een beursgenoteerd bedrijf hoeft niet altijd winst te maken. Soms is het juist gezond om geen winst te maken, zoals in dit geval Ajax doet. Deze transferwindow heeft Ajax geen winst geboekt door het aantrekken van o.a. Blind en Tadic, maar ze investeren met oog op toekomst, waardoor ze later nog meer winst krijgen. Ze hebben btw genoeg winst gemaakt in de vorige transferperiodes, waardoor ze deze aankopen makkelijk kunnen financieren. Dat een bedrijf verlies maakt betekent ook helemaal niet dat ze aandelen verliezen. Al helemaal niet in dit geval dus, omdat Ajax dus hiermee in de toekomst meer winst door kan krijgen (door bijv. prijzen te halen of ver te komen in de CL).

11 augustus 2018 om 00:01

@compro. Sorry maar je zit er naast. Een nv hoeft geen winst te maken. De aandeelhouders beslissen in principe of ze graag willen dat een bedrijf winst maakt en of ze dit dan ook uitgekeerd willen hebben in de vorm van dividend. Aangezien de vereniging van Ajax 73% (zeg ik zo ff uit mijn hoofd dus Jan er een paar % naast zitten) van de aandelen bezit bepalen zij of ze winst willen maken en of ze ook winst willen uitkeren in de vorm van dividend. Het enige wat voor Ajax telt is een sluitende begroting dat op 0 uitkomt (eis van KNVB). Indien er toch achteraf winst wordt gemaakt (transfers) wordt dit eigenlijk nooit uitgekeerd in de vorm van dividend maar toegevoegd aan de algemene reserve van Ajax

Ik zie ook graag dat alle transfer windows voor het begin van de competitie of rond 1 augustus gesloten worden. Engeland heeft hierin een goede eerste stap gezet en ik hoop dat andere competities ook volgen. Dat moet voor de kopende en verkopende club toch ook veel beter zijn? Dan heb je voor de start van de competitie je selectie rond en kun jij je gaan focussen op het voetbal.

Sterker nog, ik heb zelfs het liefst dat er geen winter transfer window meer is. Hoe vaak worden er wel niet spelers gekocht in de winter, omdat een ander speler tijdelijk er uit ligt met een blessure? Ik heb geen harde cijfers, maar voor mijn gevoel best vaak. Het zou toch veel mooier zijn als deze spelers dan worden vervangen door jeugdspelers. Zo zijn er nog wel meer leuke redenen te bedenken om dit af te schaffen, maar het zal vooral bij wishful thinking blijven gok ik.

Leek me al een sterk verhaal zo’n constructie. Overmars kan hooguit gezegd hebben, als we geen CL halen kun je nog eens bellen. Maar er is echt niks overseen gekomen. Dat zou letterlijk achterlijk zijn, een ideaal middel om je eigen speler te demotiveren.

10 augustus 2018 om 17:44

Overmars zegt we willen niet praten zolang we nog in de CL race zijn ongeacht het bod. Daarna kan men alsnog bellen maar de vragprijs van Ajax zal ze meteen doen afschrikken.

Tja iedereen met meer dan een halve hersencel snapt dat het achterlijk van Ajax zou zijn om tegen de eigen spelers te zeggen: je moet de komende wedstrijden winnen, want als we ons niet plaatsen verkopen je we aan Barcelona. Blijft me verbazen dat ondanks de intrinsieke onzinnigheid van zo'n verhaal bepaalde kranten dat blijkbaar toch verzinnen en schaamteloos plaatsen, en er keer op keer mee wegkomen.

Ik zie niemand meer vertrekken. De ligt: Engelse markt is gesloten, Barcelona heeft met die Fransman al een CV aangetrokken dus niks meer nodig, andere clubs behalve Barcelona en de Engelse hadden geen interesse. F. De jong: Barcelona lijkt 50 miljoen nog te veel te vinden, vandaar dat ze die Braziliaan en Vidal hebben gekocht. Ziyech: Engelse markt gesloten en Roma lijkt het toch niet te gaan doen, misschien dat Roma op het moment dat er iemand langdurig geblesseerd raakt alsnog bij Ziyech uitkomt. Verder zie ik dus niemand vertrekken, zeker niet voor de bedragen die je leest zoals 6 miljoen voor Tagliafico. Met deze selectie moet Ajax gewoon kampioen worden vind ik. En moet standard worden verslagen en ook Dynamo of Slavia moet te pakken zijn.

10 augustus 2018 om 16:21

Yes! helemaal waar. Hoewel ik Ziyech nog wel naar Roma zie gaan. Rare naam heb je trouwens...

10 augustus 2018 om 16:22

De ligt kan ook nog naar Duitsland/Italië, en Ziyech kan ook nog naar Olympique Lyon.

10 augustus 2018 om 16:29

Bayern en Juventus zijn dan de enige opties lijkt me voor De ligt. Boateng lijkt te blijven en Juventus haalt Bonucci terug.. Lijkt me dat die geen 60 miljoen voor De ligt gaan betalen. Ziyech zie ik alleen naar Lyon vertrekken als Fekir vertrekt. Wat waarschijnlijk niet gebeurt doordat Chelsea/Liverpool niet meer kunnen..

Goed gezegd van Ten Hag.
En mooi dat Ajax zich in de positie heeft gebracht waarin ze hoge transferbedragen gewoon af kunnen slaan, dat is ijzersterk beleid geweest.
Wel wordt het volgende zomer interessant, denk niet dat ze jongens als de Ligt, Frenkie, Onana en Neres nog een jaar kunnen gaan houden. Dolberg ook niet als hij zijn oude vorm gaat herpakken. Voor Donny en Tagliafico zullen ook biedingen binnen gaan komen als ze een goed jaar hebben.
Ja dan komt er volgende zomer misschien wel ineens 200 miljoen binnen, zeker als Ziyech ook nog een jaar blijft.

10 augustus 2018 om 16:32

Vind sowieso dat Ten Hag de goede dingen zegt de laatste tijd. Lijkt ook iets beter uit zijn woorden te komen. Mediatraininkje heeft hem niet verkeerd gedaan Maar wel goed dat mensen hem nu hopelijk meer op de inhoud en minder op de vorm beoordelen.

Ajax kan zich prima veroorloven om een bod van zo'n 30 miljoen af te slaan, maar alles daarboven zet Overmars toch wel aan het denken. Stel: een club biedt voor Frenkie 40-50 miljoen (waarom niet de markt kent geen marktconform meer) dan ben je wel gek om dat bod niet te accepteren. Overigens heeft de speler nog altijd iets te zeggen. Als een speler per sã£æ’ã¢â¨ weg wilt kan Ajax maar beter netjes meewerken, anders heeft Ajax een heel seizoen een ontevrede speler en dat is dodelijk voor de teamgeest. Het is allemaal leuk en aardig zo'n statement maar in de praktijk zit het natuurlijk anders.

10 augustus 2018 om 16:47

Precies. Voor 40 miljoen kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een speler halen die minstens zo goed is als Neres. 40 miljoen voor zon beperkte speler is ver boven zijn waarde (ook in deze markt). Die jongen heeft dan wel aardige cijfers, maar dat is scorebordjournalistiek. Ik vond hem nooit 2/3 wedstrijden achter elkaar dreigend. En dat is in de eredivisie! Kluivert had bijvoorbeeld veel meer potentie en dreiging.

10 augustus 2018 om 17:41

Neres scoort vaker en geeft meer assists dan Kluivert. Als jij denkt dat Kluivert beter is, dan ben ik blij dat jij geen zeggenschap hebt binnen Ajax. Bovendien adviseer ik je een bezoekje aan Specsavers.

10 augustus 2018 om 18:12

Dat zeg ik! Geen onaardige cijfers, maar weinig dreiging. Een momentenvoetballer die ik niet zie doorgroeien naar een veel hoger niveau. Als Kluivert aan de bal was ging ik op het puntje van mijn stoel zitten en zag je tegenstanders achteruit lopen. Ik vind overigens niet dat Kluivert al rijp was voor een stap hoger op. Jij kijkt blijkbaar alleen naar cijfers (die ik overigens zelf ook al benoemde). Dat is scorebordjournalistiek! En jammer van die rare opmerkingen daarna. Goedkoop scoren noem ik dat.

10 augustus 2018 om 18:30

Alsjeblieft zeg, Neres een momentvoetballer? Hij behoorde vorig seizoen bij de drie meest waardevolle spelers van de Eredivisie achter Alireza en Berghuis. Dan ben je imo wel iets meer dan een momentvoetballer.

Hoop voor ajax dat enkel de coach vertrekt

10 augustus 2018 om 19:48

Waarom ik heb gewoon vertrouwen en gaat het nog verbeteren. Van mij mag hij blijven zitten.

Met de versterkingen dit jaar van Ajax en het vertoonde spel in de Champions League finale kun je Ajax zeker als titelkandidaat bestempelen. Echter, ik ben het niet eens dat het een schande is als ze geen kampioen worden. Tot nu toe heb ik veel comments op VZ heb gelezen, waarin wordt geponeerd dat Ajax kampioen moet worden met hun huidige selectie "of anders is het een schande", en dat door hun uitgaven op de transfermarkt zij "vele malen sterker zijn dan PSV of Feyenoord". Ik als, Ajacied, denk dat die stelling nogal overdreven is. Een eerste argument zou zijn, dat alleen het kampioenschap geen meetlat is voor succes. Als Ajax de Champions of Uefa league wint, en in hetzelfde seizoen tweede wordt, dan zou ik daar direct voor tekenen. Tevens kan je nooit weten hoe een seizoen verloopt, voor hetzelfde geldt blesseren een paar sleutelspelers zich aan het begin van het seizoen. Het hangt dus erg af van de situatie of het mislopen van het kampioenschap een schande is (nogal een open deur dit argument)

Een tweede argument is dat andere topclubs ook een sterke selectie hebben. PSV is een paar sterkhouders verloren, zoals Arias, Brenet en Van Ginkel. Daarvoor in de plaats hebben ze Ramselaar, Viergever, Dumfries en Angelino. Dat zijn toch spelers die uitblinkten bij hun club, en veel potentie hebben om door te groeien. Feyenoord heeft als belangrijkste spelers El Ahmadi en Basacikoglu verkocht, maar heeft daar Ayoub en Clasie voor in de plaatsgehaald. Daarnaast is hun keeper Jones, die regelmatig blunderde, vervanger voor Bijlow, een enorm talent. Ik zie toch aardig veel potentie rondlopen bij de traditionele topdrie. Alleen AZ fans kunnen daadwerkelijk klagen, want die hebben twee sleutelspelers (weghorst en Jahanbakhsh) verkocht die niet zomaar vervangen kunnen worden.

Een derde argument is dat geld uitgeven op de transfermarkt geen garantie is voor succes. Als ik kijk naar de voorbereidingen van Ajax dan stelt dat mij niet gerust. Ajax is defensief erg kwetsbaar en de wisselspelers zijn matig. Voorgaand jaar had Ajax een wereldverdediger (sanchez), een Uefa toptalent (kluivert), een fitte topspits (dolberg), en toch werd Ajax 'slechts' tweede van de Eredivisie.

Ik vind het jammer dat er zo groots gepraat wordt over Ajax. Aan de ene kant doen Ajacieden dit zelf, maar ik zie ook supporters van andere clubs zich indekken met de stelling dat Ajax kampioen moet worden "want ze hebben zoveel ingekocht". Ik ben erg benieuwd hoe de Eredivisie clubs zich dit seizoen gaan ontwikkelen. Het kan alle kanten opgaan, maar ik verwacht Ajax uiteindelijk in de top drie.

Of CL nou wel of geen rol speelt, laten we in ieder geval hopen en bidden dat zowel Ajax als PSV de CL behalen, na het debacle van gisteravond.

Sowieso, als Ajax CL weet te halen zullen spelers niet meer zo snel geneigd zijn om te vertrekken. Die kiezen er dan vaak voor een seizoen CL te spelen met Ajax en eventueel kampioen te worden en zullen dan volgend jaar zomaar een lucratieve transfer maken, in de wetenschap dat ze dan als een wat "grotere" jongen binnenkomen bij een nieuwe club.

Ajax gaat niet van Luik winnen terwijl ze zo goed begonnen . middenveld is nix zelf met de Jong en zich.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

304 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 0 0 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren