‘Raiola forceert transfer: Barcelona blijft inzetten op mega-operatie’

Vrijdag, 10 augustus 2018 om

Barcelona denkt nog altijd aan de komst van Paul Pogba. De middenvelder van Manchester United wordt de afgelopen weken in verband gebracht met een vertrek bij de Engelse grootmacht en Barcelona zou een van de vele geïnteresseerde clubs zijn om de Fransman over te nemen. Media in Engeland en Spanje verwachten dat Barcelona vóór 31 augustus nog in actie gaat komen.

Mundo Deportivo schrijft dat men bij de Catalaanse grootmacht nog altijd hoopt op Pogba. De middenvelder zou naar verluidt willen vertrekken bij United, mede vanwege zijn moeizame relatie met manager José Mourinho. Zaakwaarnemer Mino Raiola, die een goede relatie heeft met de clubleiding van Barça, is achter de schermen druk bezig om een transfer te realiseren, zo melden diverse Engelse media.

Mourinho zou inmiddels woest zijn op Raiola, daar de belangenbehartiger een overgang van Pogba aan het forceren is. De manager en de leiding van United zien een vertrek van de wereldkampioen absoluut niet zitten, zo klinkt het. Men ziet in Pogba een van de belangrijkste spelers in de selectie. De 25-jarige spelmaker ligt momenteel nog tot medio 2021 vast op Old Trafford.

Pogba heeft geen ontsnappingsclausule in zijn contract staan, dus United kan in principe vragen wat ze willen voor de Fransman. De zestigvoudig international keerde in de zomer van 2016 terug in Manchester, nadat United 105 miljoen euro overmaakte aan Juventus. Pogba heeft in totaal 95 wedstrijden voor United gespeeld, waarin hij 15 keer scoorde en 18 assists afleverde.


Poll

Verwacht jij dat Paul Pogba deze zomer nog vertrekt bij Manchester United?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door paaschkaal)

De statistieken van Pogba zijn vrij pover. Bij 30 westrijden van de 90 betrokken bij goals. In zijn juve tijd deed die het veel beter, maar misschien komt het omdat Mou zijn coach is. Ik zie Pogba ook niet zomaar weggaan mits er een ruildeal tot stand komt met een dikke bijbetaling. Ik zou denken aan Rakitic en 50 miljoen.

10 augustus 2018 om 10:39

Man utd kan en mag geen vervanger meer halen, dus ik zie het niet gebeuren dat Pogba deze zomer nog weggaat.

12 augustus 2018 om 00:43

Er loopt ook een claim op een hoger weekloontje. Als Pogba zich kan verbeteren dan moet ManU hem of laten gaan of meer gaan betalen. Desnoods via de rechter. Contractduur zegt weinig, dat is alleen maar om een afkoopsom te kunnen claimen. Raiola speelt het spel slim. Er wordt veel op hem gek***t maar hij zorgt er voor dat spelers meer meeprofiteren van de groeiende hoeveelheid geld in het voetbal. Sommige clubs houden de poot stijf en dan zijn transfers daar het gevolg van. Ik heb groeiend respect voor Raiola.

10 augustus 2018 om 10:39

Pogba speelde 2 seizoenen terug dan ook in een veel verdedigendere rol dan hij gewend was.

Afgelopen seizoen kwam Matic er bij, waardoor Pogba iets verder naar voren kwam te spelen. Eens per 134 minuten betrokken bij een goal in de PL afgelopen seizoen, dat is meer dan prima. Ter vergelijk: De Bruyne kwam tot eens per 129 minuten.

10 augustus 2018 om 10:58

Toch had Pogba bij Juve meer verdedigende taken. Statistisch gezien is Pogba bij United niet mindee op veel gebieden, enkel verdedigend is het bij United veel minder bij Pogba.

10 augustus 2018 om 10:59

Het grootste verschil met de De Bruyne is dat die veel constanter speelt.

10 augustus 2018 om 11:30

En dat de Bruyne een big game player is die beslissend was tegen de volledige top 6 en ook een keer of 5 motm was.

10 augustus 2018 om 12:36

Ik zou Pogba niet halen als Barcelona zijnde. Kost te veel geld en vind hem niet in het systeem passen. Beter of Eriksen of Tiago halen.

10 augustus 2018 om 12:42

Wordt hij dan gehaald als backup voor Frenkie de Jong? vreemde move.

Ik vind overigens Pogba wel wat toevoegen maar dan wel in plaats van Buquets of Rakitic, beide vergelijkbare spelers net als Pogba niet geschikt voor de creatieve plekjes in het elftal maar wel voor de balans belangrijk. Als je ze alle drie houdt krijg je mot volgens mij maar las al ergens dat Rakitic in de belangstelling stond van een club die 125 Mio (clausule) wel wilde betalen dus wellicht dat dat ook mee speelt dan kun je Rakitic praktisch ruilen tegen pogba qua bedrag en zou ik ook voor Pogba gaan Raketic was vorig jaar al niet super en het WK ook niet.

Een middenveld met Pogba, Frenkie en Busquets zou Barca wel weer op de kaart zettten, creativiteit, kracht en balans alles zit er in. Rabiot heb je dan niet meer nodig. En Sergi Roberto en Arthur achter de hand is ook prima kun je goed rouleren. Je hebt dan nog Coutinho maar die zou ik voorin opstellen met Messi en Suarez (heb je daar nog Dembele maar die valt erg tegen en Malcolm voor roulatie. Maar waar Barca echt een probleem heeft is eigenlijk achterin. dat gaat die breedte aankoop van Lenglet ook niet oplossen. Ze hebben eigenlijk gewoon De Ligt nodig want Umtiti dat kan echt niet die is opbouwend zo zwak en ook een onrustige speler en dan rechtsback is ook niet op niveau

10 augustus 2018 om 13:43

Pogba scoort en geeft 2 assists tegen Arsenal. 2 goals tegen city. Was ook geblesseerd/geschorst in sommige big games.

10 augustus 2018 om 10:41

Een middenvelder zonder restwaarde en 50 miljoen voor een speler die gekocht is voor 100+ en net wereldkampioen is geworden? Goede grap

10 augustus 2018 om 11:00

Een middenvelder alleen beoordelen op zijn goals/assists, heel goed! Ben jij soms een analist?

10 augustus 2018 om 11:17

Ongelofelijk hoe mensen zo kortzichtig kunnen zijn. Xavi en Iniesta hebben nooit imponerende cijfers gehaald qua goals en assists, zijn zij nu ook slecht? Op het WK haalde Pogba ook geen goede cijfers qua goals en assists, maar hij draaide wel een goed toernooi. Hij speelde gedisciplineerd, bijna in dienst van Kanté zou je zeggen. Ik begrijp dat de verwachtingen rond Pogba heel hoog zijn, door zijn hoogstandjes en wereldgoals bij Juventus, maar je moet van een controleur/box to box middenvelder niet al te veel spektakel verwachten vind ik.

10 augustus 2018 om 11:32

100% eens. Kanté ook weer een schoolvoorbeeld daarvan.

10 augustus 2018 om 11:45

@societasportiv. Niet alleen Kante, maar ook Modric en Kroos zijn er een schoolvoorbeeld van.

10 augustus 2018 om 11:55

Bij juve had hij vidal en pirlo om zich heen, dat is t grote verschil.

De Pogba van Frankrijk is zeker een versterking voor Barca maar zoals die de laatste jaren bij United speelt was het wel erg matig. Qua talent is het nog steeds een van de betere middenvelders, maar hij heeft er wel echt te weinig mee gedaan de laatste jaren. Denk wel dat hij op termijn Busquets zou kunnen opvolgen als voetballende '6'.

10 augustus 2018 om 10:40

" de laatste jaren" ? Hij speelt er toch maar net 1 seizoen (zn verleden daargelaten)

10 augustus 2018 om 10:56

Hij is net drie weken terug wereldkampioen geworden, dus hij doet op zich wel iets met dat talent.

10 augustus 2018 om 11:01

Hij heeft niet de rust van Busquets, wat voor zijn positie en spel van Barça van eminent belang is. Hij moet met een breker naast hem spelen zodat hij kan wandelen.

10 augustus 2018 om 11:10

Ben ik de enige die pogba bij frankrijk dit wk ook niets bijzonders vond? Nee? Just me? Oke haha

10 augustus 2018 om 11:26

@tom Ik heb er nog wel een paar gehoord, maar dat waren voornamelijk mensen die hun beslissing na de eerste wedstrijd al genomen hadden, en daarna wat minder aandachtig opgelet hebben. De rest van het toernooi heeft hij goed gespeeld.

10 augustus 2018 om 11:32

Hij was vooral verdedigend zeer sterk. Aanvallend kwam hij net zoals de rest van de ploeg wat minder uit de verf.

10 augustus 2018 om 11:54

Ik zeg hiermee niet dat hij een slechte speler is, verre van. Vind het gewoon vergelijkbaar met Ronaldo op het EK, waar je niet kan zeggen dat hij een echte uitblinker was.

10 augustus 2018 om 11:57

Nee hoor, hij mag Kanté op z'n blote knieën danken. Zonder Kanté zou Pogba volledig overlopen worden door zijn gebrek aan inzicht en overzicht. Let op mijn woorden...de kritiek zal binnen enkele weken weer aanzwellen...omdat hij zijn tekortkomingen niet kan verbeteren. Alleen spelers als Pirlo en Kanté kunnen dat maskeren en hem zo beter laten lijken dan hij is...

10 augustus 2018 om 12:08

Ik zeg hiermee niet dat hij een slechte speler is, verre van. Vind het gewoon vergelijkbaar met Ronaldo op het EK, waar je niet kan zeggen dat hij een echte uitblinker was.

10 augustus 2018 om 12:52

Kante speelde in de finale anders aardig beroerd, daar had Pogba hem dan weer niet echt nodig.

10 augustus 2018 om 13:40

MTOTM in de grootste wedstrijd in de sport. Bij elke doelpunt in de groupfase betrokken. Speelde ijzer sterk in verdedigend opzicht en speelde zelfs een deel van sommige wedstrijden als CV. Modric speelde een leuke wedstrijd tegen Spanje en dat was het.

Wat een onzin, alsof man u pogba laat gaan nu ze geen vervanger kunnen halen.

Lijkt me dat Barça het in de wintertransfer periode wel weer kan proberen, alhoewel dat natuurlijk een vreselijke tijd is om van club te wisselen. Manu lijkt me net niet achterlijk genoeg om Pogba nu te laten vertrekken. Maar je weet het nooit natuurlijk .....

Pogba is niet bepaald clubtrouw, het is echt niet dat Pogba voor eeuwig bij United blijft voetballen. Maar een vertrek deze zomer lijkt me nogal tricky, zonder vervanger. Wellicht in de winter, stel dat Spurs het slecht doet dan kan je een poging wagen voor Eriksen, Savic, Verratti ofzo.

Lijkt me onzin. Zou nl pure geldverspilling zijn. Pogba zou bij Barca spelen in dezelfde rol waar men Vidal voor gehaald heeft en ook rakitic kan spelen

Maar spelers kunnen wel nog gehuurd worden toch? Dan zou United wel een speler kunnen huren met een verplichte optie tot koop volgend seizoen lijkt me.

Nu Zlatan gestopt is op het hoogste niveau is Pogba de nieuwe melkkoe van Raiola. Dit is de speler die door de hype het meeste geld kan opleveren voor Raiola bij een transfer.

Ik geloof niet dat United hem nog laat gaan. Dat wilde ze denk ik vanaf dag 1 niet en helemaal niet nu ze geen vervanger meer kunnen halen.

Daarnaast zie ik Pogba liever niet meer komen. Dan had Barcelona hem bij Juventus destijds al moeten kopen. Nu vind ik Pogba gestagneerd in zijn ontwikkeling, veel gedoe buiten het veld (zijn kapsels etc.), niet echt een topmentaliteit hebben, inconsistent spelen en eigenlijk ook niet bij Barcelona passen. Tevens moet hij een belachelijk groot bedrag kosten en heeft Barcelona al 11 middenvelders voor (hopelijk) 3 posities: Busquets, Coutinho, Roberto, Rakitic, Artur, Rafinha, Denis, Vidal, Samper, Alena en Oriol Busquets. Hopelijk komt daar volgend jaar ook nog Puig bij.

10 augustus 2018 om 19:07

Amen en perfect verwoord. Pogba is ook een beetje een feestneus en dan gaat Dembele helemaal mee in opgaan waarschijnlijk, die zit nu al te veel in de discotheken blijkbaar. Pogba is natuurlijk voor elke ploeg een versterking want een middenveld Pogba - Busquets - Rakitic met Arturo, Arthur en Sergi als wisselspelers en daarnaast nog een Alena of Rafinha als extra reserve is wereldtop. Maar dan ga je Coutinho of Messi niet eens 1 keer op het middenveld kunnen uitproberen. Veel te veel spelers voor maar een paar plaatsen

10 augustus 2018 om 19:42

Ja precies. Toch stom dat Barcelona zo'n spelers binnenhaalt vind ik. Dembele maar bijvoorbeeld ook Vidal (in het verleden betrokken geweest bij gevecht in nachtclub en dronken achter het stuur meen ik). Dat zijn jongens die je absoluut niet nodig hebt in je selectie. Ze zorgen voor onrust, zijn een slecht uithangbord voor de club, geven het verkeerde voorbeeld aan de jeugd en zorgt voor scheve gezichten in de selectie als ze ondanks hun gedrag toch meer minuten krijgen dan de voorbeeldige prof die op tijd in bed ligt. Snap daarom echt niet waarom Barcelona zich met zo'n spelers associeert. Dat gaat ten koste van de goede naam van Barcelona die het in het verleden had. Bovendien ging Dembele staken toen hij weg wilde bij Dortmund dus wie weet gaat hij dat zelfde trucje bij Barcelona flikken. Dat moet je niet willen. Ook al hebben ze talent, er lopen genoeg even goede voetballers rond met een betere instelling.

Mooi middenveld krijgt Barca dan met Pogba-Besquets-vidal, vergelijkbaar met zijn top tijd bij Juve.

10 augustus 2018 om 12:26

Te verdedigend. Zit geen logica in dat middenveld, Arthur is niet gehaald om te pingpongen he. En Rakitic is nog altijd een belangrijke speler binnen het elftal. Neen, danku. Geen Pogba.

Ik hoef hem echt niet in een Barca shirt te zien, en zal ook niet gebeuren hopelijk. Umtiti en Dembele zullen het graag zien gebeuren, maar ik durf er niet aan denken dat ie straks domme dabs gaat uitvoeren aan de cornervlag in Camp Nou :D

10 augustus 2018 om 13:35

Zou alleen maar goed zijn toch want dat zou betekenen dat ie gescoord heeft.

10 augustus 2018 om 13:42

Ik hoef hem daar echt niet te zien.

Ik vind het wel prettiger dat die Raiola een beetje tussen Spanje en Engeland loopt te rotzooien en de boel bij andere clubs aan het schijten helpt dan dat hij spelers van onze topclubs het land uit loopt te helpen.

Wat een bullshit? Raiola had zogezegd een slechte ratie met Barca-bestuur vooral na Guardiola/Ibrahimovic .... Met Mourinho en Man Utd moest hij juist een goede relatie hebben gezien veel van zijn spelers recent of nu nog bij Utd spelen.... United heeft al beperkt ingekocht, deze transferperiode... Om dan hun wereldkampioen te laten gaan.... Barcelona heeft juist Vidal gehaald. Met een overvolle middenveld .... rakitic, coutinho, busquets er nog bij ? Waar zou pogba moeten spelen? Iemand gaat banken en die persoon gaat niet tevreden zijn. Echt meer onzin kan niet....

Absoluut geen versterking voor Barça. Barça speelt vaak tegen ploegen die de ruimtes klein houden en dan heb je niets aan Pogba die ruimte nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Barça gaat helaas steeds meer namen halen i.p.v. spelers die ze nodig hebben zoals bv Eriksen en Thiago.

Zijn van de Beek en Frenkie de Jong bij Raiola ondergebracht? Als dat zo is zie ik een slechte tendens. Frenkie de Jong pas weer fit na een blessure, is nog niet helemaal optimaal zoals iedereen hem graag wil zie. Raiola ruikt een controverse en schermt met Barcelona. Frenkie ziet het wel zitten ( vanuit zijn oogpunt misschien wel terecht), maar met aankopen als Vidal en dergelijke, heeft hij daar niks te zoeken. Nu speelt ook ineens van de Beek niet en gaat daar ook het nodige gebeuren als hij onder Raiola valt. het lijkt er steeds meer op dat spelers die nog maar net op topniveau zitten en een keertje te maken krijgen met tegenslag, dat ze niet willen vechten voor hun plek. Een zwakke mentaliteit als de verhalen waar zijn dat van de Beek niet zeker weet of hij bij Ajax blijft. Leer vechten en blijf bij je club. Dit vormt misschien je karakter wel meer dan dat je voor situaties gaat weglopen. HET Fenomeen Raiola Moet Maar Eens Geweerd Worden" OP DE Nederlandse Velden." Laat spelers weer eens gewoon hun contract uitdienen en beter worden zodat ze op hun top ons land kunnen verlaten. Ajax wordt er beter van en de speler wordt er beter van. Nu lijkt het er op dat wanneer men 1 of 2 seizoenen goed speelt dat men dan in een keer God zelf is die voetbalt, terwijl ZE Vorig Seizoen Deel Uitmaakten VAN EEN Team DAT Geen Europees Voetbal Haalde. Men moet als speler en zeker ook als makelaar Realistischer Worden zeker in het geval Raiola die iedereen maar gek maakt, terwijl alleen hij degene dis die het meest lijkt te profiteren van de hele toestand. Dit gaat onder het mom van WE Hebben ER Weer Een. Onvrede bij de club; Raiola ziet een oplossing bij een andere club, speler gaat weg naar die andere club, speelt weer niet en DE Enige DIE Lacht IS Raiola

Pfff je gaat toch niet voor Pogba als Barcelona? Sowieso zonde dat Valverde steeds met alleen Messi en Suarez als echte aanvallers speelt. Verwacht dat Coutinho een soort verkapte aanvaller zal worden komend seizoen, met drie middenvelders erachter. In elk geval Rakitic en Busquets, en dan nog Roberto/arthur/vidal. Dus weinig creativiteit op het middenveld. Zou veel liever Coutinho op het middenveld zien, en dan Rakitic en Busquets er naast. Ook zou ik een topaanvaller halen. Van Dembele en Malcom ben ik niet zo onder de indruk, Paco komt ook tekort. Je hebt alleen Messi en Suarez die echt top zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4879 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona6646
4.Getafe4612
5.Alavés440
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

450 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester United 27 11 5 0
2017/2018 Manchester United 27 6 5 1
2016/2017 Manchester United 30 5 7 0
2016/2017 Juventus 0 0 0 0
2015/2016 Juventus 35 8 10 0
Laatste voetbalnieuws

Voetballers domineren lijst van L’Équipe met bestbetaalde Franse sporters

L’Équipe heeft vrijdag een lijst met de tien bestbetaalde Franse sporters van het moment gepubliceerd. Daartussen bevinden zich maar liefst zes voetballers, waarvan er één het lijstje aanvoert. Antoine Griezmann volgt...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren