Moniz haalt uit: ‘We zijn in Nederland niet zo goed als we denken’

Donderdag, 9 augustus 2018 om

Het AS Trencín van trainer Ricardo Moniz deelde Feyenoord donderdagavond een gigantische tik uit in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League. De Slowaken wisten in Zilina met 4-0 te winnen van de Rotterdammers. Moniz is van mening dat Nederland wat reëler naar zichzelf moet gaan kijken.

“We zijn in Nederland niet zo goed als we denken. We moeten meer gaan samenwerken en andere methodieken gaan toepassen, met aandacht voor het fysiek. Ik heb nog altijd een sterke band met Nederland, dus het doet pijn als we niet meer aan de top staan. Maar op dit moment ben ik heel blij”, zegt Moniz tegenover RTL7. Hij noemt de 4-0 zege op Feyenoord de verdienste van zijn ploeg. “We hebben ze niet veel ruimte gegeven.”

“Je zag twee gezichten bij ons. Als we teruglopen, kan Feyenoord goed voetballen. Dus je moet ze geen ruimte geven”, vervolgt de oefenmeester, die benadrukt dat het niets met ‘afbluffen’ te maken heeft. Moniz stelt dat iedere ploeg uitgeschakeld kan worden door druk te zetten. “Ik vond Feyenoord er af en toe nog goed uitkomen, met Clasie of Amrabat als vrije man op het middenveld. Ik was ook blij dat Boëtius niet speelde, dat is een goede speler. Maar wij hadden ook nog twee of drie goals kunnen maken.”

Moniz benadrukt dat zijn ploeg er nog niet is. “We moeten afwachten, want we moeten nog naar De Kuip. Maar dit is schitterend voor de jongens en het publiek. Je moet altijd realistisch blijven en de euforie temperen, dat is de rol van de coach. We zijn er nog niet, maar hebben een schitterende uitgangspositie”, besluit de oefenmeester.


Poll

Ben jij het met Ricardo Moniz eens?


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door speelweb)

Inderdaad, de enige die zich kunnen proberen te meten met Europa zijn Ajax en Psv. Daar zie ik de enige drive die er moet zijn om tegen zulke ploegen te spelen. Het laatste seizoen, bij met name van Ajax neem ik dan even niet mee. Maar de afgelopen jaren zijn dat de enige 2 die zowel bij UL en CL wel weerstand konden tonen tegen buitenlandse clubs. Feyenoord, Vitesse en AZ zijn middelmatige ploegen die het leuk doen in NL, maar daar blijft het dan ook bij. Helaas.....

9 augustus 2018 om 22:47

Ajax heeft de finale EL gehaald. Maar in de jaren daarom heen ook bar weinig gepresteerd. Az doet het buiten dit seizoen om redelijk en psv ook. Maar daar is alles mee gezegd

9 augustus 2018 om 22:50

Ja en als je het seizoen van PSV in de CL toen ze overwinterden niet meerekent doen ze het ook niet goed. Maar het is wel gebeurd dus onzin.

9 augustus 2018 om 23:53

Is niet helemaal waar. Ajax is al een paar keer doorgekomen in de EL door bijv. 3e te worden in de CL. Vind ik knapper dan helemaal niet plaatsen voor EL.

10 augustus 2018 om 00:51

Huh Ajax stelt niet veel voor, AZ is redelijk en PSV ook? Hoe kan het dan dat Ajax, op de ranking die de afgelopen 5 seizoenen meerekent gewoon de meeste punten heeft van alle NL ploegen? Ajax pakt de meeste punten voor Nederland, niet alleen de afgelopen 5 jaar, maar ook de 5 jaar daarvoor. Mooi hoe mensen altijd Ajax' Europese prestaties willen afkraken terwijl ze vrijwel altijd de meeste punten binnenhalen..

10 augustus 2018 om 10:18

Kijk ook even tegen wie Vitesse geloot heeft de afgelopen jaren omdat Vitesse in tegenstelling tot AZ en Feyenoord geen beschermd status heeft. Dan vind ik dat Vitesse het nog netjes doet en nergens echt een enorme zeperd leid zoals Feyenoord gisteren. Wat Feyenoord en AZ laten zien is inderdaad gewoon een schande!

10 augustus 2018 om 13:07

Als Feyenoord zo doorgaat hebben die ook geen beschermde status meer. Van de laatste 8x dat Feyenoord in europa zich via de voorrondes moest kwalificeren is het maar 1x gelukt om de Europa League te bereiken, daar komt dit jaar waarschijnlijk ook bij. Dat is ook beschamend slecht. Dus wanneer Feyenoord zich plaatst voor Europees voetbal en het levert geen direct poulefase op dan kun je Feyenoord beter niet inschrijven.

Heb de wedstrijd niet gezien schrik me dood nu ik kijk naar de uitslag, iemand die me kan vertellen hoe de wedstrijd ging....?

9 augustus 2018 om 22:56

Wellicht kan je het betreffende artikel eens opzoeken. Zomaar een wilde gedachte.

9 augustus 2018 om 23:25

Geweldige wedstrijd! Feyenoord was de hele wedstrijd beter maar maakten de tientallen kansen niet af. Terwijl trencin 4 kansen had en 4 goals. Balbezit gedomineerd maar jammer genoeg kwam Feyenoord net te kort tegen het klinische trencin.

Goedkoop scoren na de momentopname van vandaag. Ik zal wel veel kritiek over me heen krijgen, maar Feyenoord is nog altijd een paar klassen beter dan Trencin. Dat maakt de wanprestatie van vandaag alleen maar groter. Maar ik ben ervan overtuigd dat Feyenoord van de 10 wedstrijden tegen Trencin, er 9 zal winnen. Vandaag was een gruwelijke vernedering en een wanprestatie, maar wel slechts een momentopname. Leuk dat Moniz populair wil scoren, maar hij is zelf niet voor niets overal weggestuurd en nu werkzaam in Slowakije. Laat het kraakhelder zijn dat ik het een grove schande vind hoe Feyenoord vanavond heeft gespeeld.

9 augustus 2018 om 22:51

Dit heeft gewoon te maken met Overschatting. Heel Feyenoord heeft gedacht dat deze ploeg makkelijk te verslaan was maar die komen van een koude kermis thuis.van Beek was meer dan 5 miljoen waard volgens kenners uit Rotterdam maar na vandaag mag hij voor niks weg volgens die zelfde mensen. Larson,berghuis,amrabat,toornstra en Clasie waren goede spelers maar tegen Trecin geven ze al niet thuis en dat moet ook nog tegen Heerenveen,az enz. Van Geel samen met Van Bronckhorst zijn hier schuldig aan met aankopen alleen uit de ere divisie en niet over de grens kijken.

9 augustus 2018 om 22:52

Vind jou ook goedkoop scoren met je “feyenoord wint 9 van de 10 wedstrijden tegen Trencin”. In het leven krijg je vaak niet die 10 kansen maar moet je er die ene keer staan, daarvoor moet je voorbereiden en je team klaarstomen. Dit is puur Gio zijn fout, hele seizoen spelen voor Europees voetbal en als het zo ver is dan ga je spelers sparen voor De graafschap. ON-geloofelijk!

9 augustus 2018 om 22:55

Dit kun je toch geen momentopname noemen? Individueel beschikt feyenoord duidelijk over betere spelers maar vele Nederlandse Eredivisietrainers zijn opgeleid met achterhaalde knvb-methodieken. Die worden al jaren niet meer serieus genomen in het buitenland. Dan valt het geklungel in de Eredivisie niet echt op, want iedereen doet hetzelfde, maar buiten de grenzen slaan we tactisch al jaren een modderfiguur. Een heel enkele uitzondering daargelaten

9 augustus 2018 om 22:59

9 van de 10 winnen kun je niet zeggen als je op alle fronten bent afgetroefd. Die uitdrukking heeft meer betrekking als je zelf veel beter bent maar niet scoort en dan in de laatste minuut verliest. Dat soort wedstrijden win je 9 van de 10 keer en niet een wedstrijd waar je ook met 8-0 had kunnen verliezen.

9 augustus 2018 om 22:59

Welke momentopname? AZ vliegt eruit tegen een ploeg uit Kazakhstan en nu verliest Feyenoord zwaar van een subtopper in Slovakije. Vorig seizoen ging PSV eruit tegen Osijek, Ajax tegen Rosenborg en werd Vitesse laatste in zijn groep.

Wordt het niet eens tijd dat we ophouden met te doen alsof het allemaal maar toevallig een mindere periode is en dat er echt wel een probleem is.

Maar nee: we verstoppen ons liever achter dooddoenertjes zoals "onze talenten vertrekken te vroeg" terwijl dat voor de landen boven Nederland zoals Belgie en Tsjechië net hetzelfde is.

9 augustus 2018 om 23:08

Momentopname inderdaad. Als Nederlandse ploegen het goed doen is het kwaliteit en als Nederlandse ploegen het slecht doen is het een momentopname. Juist. Dan hebben we wel veel momentopnamen gekend zeg de afgelopen jaren, zo.

9 augustus 2018 om 23:17

Dat Feyenoord op papier meer kwaliteit heeft zal best, maar na vandaag zeggen dat we ze 9 van de 10 keer zouden verslaan? Neeeeh.

Het is slappe mentaliteit, onderschatting van de tegenstander, een collectieve wanprestatie en een waslijst aan blessures, maar de wedstrijd vandaag is zeer terecht verloren.

9 augustus 2018 om 23:27

Ben het helemal met je eens, Hij noemt notabene fysiek als grootste probleem. Laat Feyenoord nou net een van de fysiekste ploegen in Nederland zijn. Je verloor niet op fysiek, de spelers van Trencin waren qua fysiek helemaal niet beter dan Feyenoord. Vond ze juist sneller, wendbaarder en handiger.

Met ander spelers was Feyenoord veel beter voor de dag gekomen. Vond het daarom zo zonde dat van Persie er niet bij was, juist hij had vandaag het verschil kunnen maken. Maar ook Jorgensson en Vilheana schelen echt een sl;ok op een borrel, zijn die er wel bij dan is het een hele andere wedstrijd.

10 augustus 2018 om 04:06

@speedy AFC, weet je wat hij met fysiek bedoelt? Dat is inhoud hebben, continu blijven gaan en dan in de 93 ste minuut nog inhoud hebben om technische actie te kunnen maken. Maar om dat te kunnen moet je fysiek in orde zijn. Op inhoud hebben getraind.

10 augustus 2018 om 06:30

Precies. Waar ik ook moeite mee heb is dat hij het wijt aan het Nederlands voetbal. Maar dit heeft niets met Ajax, PSV, AZ of andere Nederlandse clubs te maken. Dit was puur en alleen het falen van Feyenoord.

9 augustus 2018 om 23:39

Paar klassen beter nog wel? Ach hou toch op Het perspectief wat de spelers van Feyenoord hebben verschilt nauwelijks met die van Trencin. Of te wel ze mogen al lang blij zijn als er een middenmoter uit een topcompetitie ze op de bank willen zetten.

10 augustus 2018 om 00:47

Moment opname? Nederlandse clubs presteren ondermaats in Europa met enkele uitzonderingen. Over Feyenoord ga ik niet eens beginnen.

10 augustus 2018 om 01:38

Weggestuurd? Hij krijgt amper kansen, en hij mag meer respect krijgen. Technisch een heel bekwaamde trainer, en hopelijk krijgt hij meer respect nadat hij Feyenoord uit de EL knikkert.

10 augustus 2018 om 04:04

Sorry maar dit is niet goedkoop scoren van Moniz. Hij heeft begin juni een trainersclinic verzorgt in Nederland en daar heeft hij ongeveer precies hetzelfde gezegd als na de wedstrijd tegen Feyenoord. Eigenlijk was dit dus gewoon een bevestiging van zijn woorden twee maanden geleden.

10 augustus 2018 om 06:23

We zullen zien of je gelijk hebt, want wedstrijd 2 van 10 staat al gepland. En bij 9 van de 10 duels normaliter winnen, dan zal die ene wedstrijd een offday moeten zijn, maar dan zou ik een nipte nederlaag of gelijkspel verwachten, iig iets waarvan je achteraf zegt dat het niet zo best was, of een beetje ongelukkig. Maar niet zo n afstraffing als gisteren. Na het zien van dit duel zou een buitenstaander kunnen concluderen dat als je deze teams 10x tegen elkaar laat spelen, Trencin ze allemaal wint....

10 augustus 2018 om 07:05

Op sommige momenten kun je beter stil zijn. Feyenoord wint 9 v/D 10 keer? Exact het probleem. Je moet winnen wanneer het er toe doet, en voor het echie zijn ze enorm vernederd! Feyenoord heeft gewoon veel te weinig kwaliteit in de selectie, is er 1 geblesseerd dan staat er een speler wat onderin de eredivisie waardig is. Zo goed als jij Feyenoord inschat zijn jullie niet. Maar goed, volgende week wordt het dus een zekere overwinning als ik jij en Jens mag geloven. Zou mooi zijn om eens punten binnen te harken dus ik hoop met je mee.

10 augustus 2018 om 07:10

Dat is toch precies wat ik zeg, dat ze enorm vernederd zijn? Het gaat volgende week ook niet lukken, wees daar maar niet bang voor. Maar dat betekent niet dat Trencin ineens meer kwaliteit heeft. Bij Feyenoord stonden misschien spelers uit de onderste regionen van de eredivisie (wat ik ook overdreven vind), maar bij Trencin stonden jongens uit de Jupiler League. Dat maakt de schande in zekere zin alleen maar groter. Of zijn Rosenborg, Molde en god weet welke andere obscure clubs ook ineens beter dan Ajax?

10 augustus 2018 om 09:47

Ze hadden gisteren duidelijk meer kwaliteit. Mentaliteit en op de juiste momenten er staan valt ook onder kwaliteit. Het team van Feyenoord van gisteren heeft echt heel weinig kwaliteit hoor, een berghuis die weer een topper onzichtbaar is, samen met Clasie die ook op beslissende momenten verstoppertje speelt. Verdedigers die geen idee hebben wat ze moeten doen schijnbaar. Nee echt heel weinig kwaliteit hoor.

10 augustus 2018 om 07:50

Wat is de toegevoegde waarde om te roepen dat Moniz “overal” is weggestuurd? Btje goedkoop scoren... ;-) Een momentopname duurt geen 90 minuten denk ik en toen Boetius inviel, kwam r ook (meer) dreiging en zowaar wat kansjes/mogelijkheden. Maar verder was t best triest wat Feyenoord liet zien...

Slaat spijkers op koppen. Kijk maar naar de “ zwakke Belgen” die winnen wel zakelijk en met gemak hun wedstrijden, misschien wordt het tijd dat men van de Nederlandse school afstapt die lijkt nu toch duidelijk achterhaalt.

9 augustus 2018 om 22:51

Het is vooral de manier waarop de Nederlandse school wordt gebruikt bij Nederlandse clubs die achterhaald is. Er zijn veel clubs in Europa, zoals nu ook Trencin, die een moderne versie van de Nederlandse school gebruiken en met succes.

9 augustus 2018 om 23:03

In Nederland kijken we nog steeds enorm neer op fysiek en verdedigend spelen.

9 augustus 2018 om 23:29

Welnee, we zijn er alleen niet zo goed in. Dus kiezen we ervoor om liever te doen waarin we wel goed zijn, wat ons in het verleden zoveel succes heeft gebracht.

En door dat goed uit te voeren komt het succes vanzelf. Kijk maar hoe goed Ajax bezig is tot op heden in de Cl/el kwalificatie.

10 augustus 2018 om 07:26

Klopt helemaal, ik rol altijd weer met mn ogen als ik lees dat de verdedigers hier moet kunnen voetballen.. neen, ga verdedigen, meer niet

10 augustus 2018 om 08:01

Niet mee eens, totaal voetbal kan zeker functioneren maar je moet fysiek en in duels niet achterblijven.

9 augustus 2018 om 22:52

Tsja, die spelen ook dood voetbal......daar kan ik niet naar kijken. Ik wil ploegen hebben die er voor ggaan, van eigen kracht uitgaan, ALs alle ploegen negatief gaan denken, dan krijg je schaakwedstrijden.....rip voetbal...tijd voor nieuwe regels, het voetbal wordt geregeerd door anti voetbal ploegen.

9 augustus 2018 om 22:58

Waar ik echt niet naar kon kijken was dat getik onder Frank Deboer en die is dé promoter van de Nederlandse school. Dan nog liever dood bikkelvoetbal dan dat eeuwig getik

9 augustus 2018 om 23:16

Dat eeuwige getik is idd verschrikkelijk om aan te zien én ook nog eens nutteloos. Nergens is zoveel balbezit bij verdedigers als bij Nederlandse clubs. Terwijl je juist de bal wilt hebben bij je beste spelers: middenvelders en aanvallers.

10 augustus 2018 om 01:08

Kijk maar eens dan naar Genk op moment. Allesbehalve dood voetbal. Met een betere spits hadden die in elke wedstrijd dit seizoen al 5 keer gescoord.

Kan je alvast feliciteren want kom op wat een opstelling en wat slecht achterin.. En van beek werd je gewoon zenuwachtig van als hij de bal had.. traag en weet niet wat hij moest doen dat vond ik van heel Feyenoord voetbalt zonder doel doen ze al paar seizoenen onder deze trainer!! Tweede helft geen steek beter ongelooflijk.. we gaan wel effe winnen 4-0 Op de flikker krijgen

Feyenoord heeft ondanks dat ze beslissende spelers missen, nog steeds meer kwaliteit. Echter de instelling en inzet was helemaal niks. Zou dat arrogantie zijn of??? Bedoel met dezelfde passie spelen als de tegenstander kan toch iedereen...

En dat zeggen nl spelers die in het buitenland spelen ook. Hier wordt niet hard en fysiek genoeg getraind. En er moet ook gewoon een keer de bus geparkeerd worden en dan maar counteren. Zo ging het tijdens het wk ook. Zal mij boeien als bv Ajax of PSV hierdoor ver zullen komen in de cl bv. Alleen maar beter,resultaat telt .

9 augustus 2018 om 22:56

Wat een onzin de bus parkeren, het gaat erom dat je fysiek je tegenstander een keer de baas kunt zijn. Niet alleen beter kunnen voetballen, maar ook duels winnen. Dan kun je gewoon met aanvallend voetbal je wedstrijden winnen

10 augustus 2018 om 00:16

Tegen bepaalde ploegen moet je niet blind aanvallen.on: Feyenoord had hier zeker moeten winnen. Maar stel Ajax moet tegen Kiev kun je zeggen we gaan met de kont in het doel en met snelle uitvallen eruit. Ajax heeft daar de spelers voor. Ligt er toch aan welke tegenstander je hebt.

Klopt helemaal maar hij maakt de buitenlandse teams beter, terwijl het in Nederland een zooitje is.
NL voetbal kan alleen maar van dit Trencin leren terwijl dat vroeger andersom was.
Maar deze man heeft een leuk team staan zeg met zulke beperkte mogelijkheden.
Dit is gewoon een vergelijkbare club met Telstar he, besef dat.
Echt hulde voor deze man en deze club die door Nederlands ironisch gezien dit voor elkaar gebokst heeft.

9 augustus 2018 om 23:34

Waarom praat je de hele tijd over Nederland? Vanavond was het een wedstrijd van Feyenoord.

Als je kijkt wat een team zoals Ajax met beperkte middelen afgelopen jaren in Europa heeft klaar gespeeld, notabene een finale EL, dan is de Nederlandse voetbal visie helemaal niet dood maar juist springlevend. Niet voor niets spelen grote ploegen zoals City en Barcelona graag zoals we dat in Nederland uitgevonden hebben en ze halen daar behoorlijk veel succes mee.

Vanavond ging het ook niet mis met de voetbal visie maar ging het mis met de doelstelling om Europees voetbal het allerbelangrijkste te vinden. Spelers als van Persie speelde 90 minuten voor de JC schaal i.p.v. gespaard te worden om vanavond te kunnen schitteren.

9 augustus 2018 om 23:45

Het is aandoenlijk maar ook lachwekkend dat jij je eigen club een veer in de kont wil steken maar op die ene finale na heeft Ajax ook helemaal niets klaargespeeld in Europa en zijn ze met regelmaat afgestraft door kleine clubs.

9 augustus 2018 om 23:48

Dit jaar gaat de CL / EL kwalificatie gewoon prima, Vijf punten gehaald in drie wedstrijden. Heb alle vertrouwen in de thuis wedstrijd komende week.

Mag jij lachwekkend vinden, ik ben gewoon trots op Ajax hoe ze de zaken dit jaar aangepakt heb. En de prestaties zijn gewoon uitstekend te noemen.

Het is jammer dat jouw clubje het niet zo voortvarend aangepakt heeft als Ajax. Ze hadden het geld ervoor, maar waren te laat met investeren dus helaas kansloos uit de EL gegooid.

10 augustus 2018 om 00:28

Je zegt het goed... teams als Barça en city, die de middelen hebben om daarvoor de juiste spelers te halen die dat voetbal inderdaad kunnen spelen. Of durf jij met droge ogen te beweren dat de toornstra's, vilhenas en Amrabats dat voor elkaar kunnen krijgen? Naïef noemt men dat. Je speelt het voetbal wat bij jouw ploeg past, en staart je niet blind op een ideaal wat niet bereikt kan worden

10 augustus 2018 om 00:41

@woenselaar

Feyenoord speelt toch ook gewoon naar de mogelijkheden van haar selectie? Of wil je beweren dat het voetbal van Feyenoord je aan Barcelona of Man City doet denken?

Dat is just de grap van Moniz, Feyenoord speelt juist over het algemeen fysiek voetbal. Ze spelen heel anders dan Man City en Barcelona.

In Nederland zullen we anders moeten blijven denken dan voetbal dan de andere grote landen, we hebben simpelweg minder inwoners en willen we success hebben, dan moeten we het op onze eigen manier aanpakken. En dat is met veel aandacht voor techniek en positie spel. Daar zijn we goed in, daarmee kunnen we ons onderscheiden.

Kan iemand mij vertellen wie er binnen Nederland nog denkt dat "wij" goed zijn? Ik hoor meestal dat we slecht zijn.

9 augustus 2018 om 23:38

Wat bedoel je met goed zijn? Ajax is in ieder geval een toonaangevende club in Europa. Ze laten zien dat je met beperkte middelen heel veel kan bereiken. Geen grote schulden maar een goedgevulde bankrekeking. Een uitstekende jeugdopleiding, prima scoutings apparaat en goede voetbal visie. En het voetbal is ook nog eens leuk om naar te kijken

En met vijf punten uit drie Europese wedstrijden, ook prima resultaten tot op heden. Ik vind het uitstekend gaan. Vind de rest van Europa ook, want niet voor niets zitten de scouts van alle topclubs wekelijks op de tribune bij Ajax.

10 augustus 2018 om 09:55

Oh, blijkbaar vinden sommige mensen dus echt dat we goed zijn

zonder dollen, dit topic gaat over het Nederlands voetbal in z'n algemeenheid. En volgens mij vindt niemand het Nederland voetbal heel goed.

Toonaangevend is verder ook een vrij relatief begrip. Ajax is een leuke EL club, meer niet. Die finale was prachtig, maar natuurlijk een forse uitschieter. In de CL speelt ook Ajax geen rol van betekenis. Met een gunstige loting zal overwinteren incidenteel mogelijk zijn, maar meer niet.

Ajax en PSV zijn de enige twee clubs die ons niet stelselmatig voor lul zetten in Europe (soms wel, maar goed), maar zo goed als die oelewapper van een Moniz stelt dat we onszelf vinden? Mwah.

10 augustus 2018 om 00:04

Kijk naar de reacties op deze website van 2 weken geleden ofzo. Allemaal reacties dat het gemakkelijk is en ze wel vijf ploegen zien overwinteren in Europa.

10 augustus 2018 om 01:00

Nou dat heb ik echt nooit ergens gelezen, 5 ploegen overwinteren? Volgens mij hallucineer je ofzo want dat denkt echt werkelijk niemand. Dat 5 ploegen Europees voetbal zouden halen was al een erg optimistische gedachten, 5 maal overwinteren is gewoon je reinste onzin, kan me ook niet voorstellen dat iemand dat gezegd heeft, en zeker niet meerdere mensen gezien jij het hebt over 'allemaal mensen' (ik zie graag bewijs daarvan).

Moniz heeft natuurlijk helemaal gelijk. Valt letterlijk niks op af te dingen. We moeten in NL echt kappen met het doen alsof we voetbal hebben uitgevonden. We stellen echt helemaal niets meer voor in Europa. Toontje lager zingen zou gepast zijn.

10 augustus 2018 om 08:04

Feyenoord wellicht, Ajax moet met de borst vooruit blijven spelen en niet meegaan in deze malaise.

Heeft niks met kwaliteit te maken wat betreft Feyenoord. Helaas halen clubs als Feyenoord en PSV hun neus op voor de Europa League. Ze willen kampioen worden en Champions League spelen, voor andere toernooien spannen ze zich niet in. Helaas heeft Feyenoord niks te zoeken in de CL, worden nagenoeg nooit kampioen en zouden ze blij moeten zijn met EL, een beetje zelfreflectie graag. PSV wordt de laatste decennia het vaakst kampioen, weten in de CL ook redelijk te presteren, maar in de EL bakken ze er nooit wat van.... toeval? Nee, mentaliteit! Vitesse....kleine nederlaag tegen Basel is niet gek, Basel is normaliter ook sterker. AZ tegen Almaty onderuit, geen onwil, AZ doet altijd zijn best in de EL, maar is geen topclub. Momenteel heeft AZ het nog niet op orde. Vrees dat het 2 van de 5 wordt in Europa, weer weinig punten. En de KNVB moet eens optreden tegen Feyenoord en PSV, doordat ze zich te goed voelen voor de EL wordt de gehele positie vak Nederland op de UEFA coefficientielijst te grabbel gegooid!!! Met 4-0 verliezen van een club van het kaliber Cambuur!!!! Schandalig!!!! Kan me er zelfs als Ajax fan druk om maken.

Het rare is dat deze nederlaag niet eens meer onverwacht is. Het is de laatste jaren al zovaak misgegaan in de voorrondes.

Ach, ik roep het al jaren. Er is niet zo achterhaald als de Nederlandse School. In her buitenland worden verdedigers getraind op verdedigen. Dat ze kunnen voetballen is een bijkomstigheid. Maar nee, hier is het belangrijk en wat krijg je dan? Pure middelmaat qua verdedigers, Well done.

Amen. Ook wel lekker voor een Moniz om dit na afloop van een 4-0 overwinning van David tegen Goliath te kunnen zeggen. Wij denken altijd dat we zo arm zijn, maar Ajax staat gewoon in de top 20 van de wereld qua omzet en Feyenoord laat een stadion bouwen van 450 miljoen.

Feit is dat het Nederlands voetbal al jaren achter de feiten aanloopt, een uitzondering nagelaten. Het is echt geen toeval meer dat we binnenkort op Uefa ranglijst terug te vinden zijn tussen echte voetballanden als Malta en Letland.

10 augustus 2018 om 08:54

Het is pure instelling.het ten koste van alles een wedstrijd willen winnen.het moet bij de nederlandse clubs een beetje makkelijk gaan danwillen ze nog wel een stapje extra doen.maar ojee als het tpch niet zo loopt zoals ze willen

Moniz had zijn huiswerk in ieder geval wel goed gedaan. Van Bronkhorst had met zijn mannen (Nou ja mannen) niet eens de moeite genomen om in het stadion te gaan trainen. Hoogmoed komt voor de val. Jammer dat Moniz zelf nog niet overtuigd is dat ze het gaan redden. Op basis van deze wedstrijd hebben ze in mijn ogen niets te vrezen van het nietige Feyenoord.

Je kan de Nederlandse school voetbal spelen alleen als je de spelers voor hebt,er is bij veel clubs in Nederland geen plan B als het niet loopt op de aanvallende manier.

Ik miste inderdaad een beetje het 'vechten' voor de overwinning. Ik vond Feyenoord eigenlijk altijd wel het type club waar het voetbal nooit echt mooi hoefde te zijn, als er maar hard gewerkt werd voor de overwinning. Hoe lelijk die ook zou zijn. Deze ventjes die nu op het veld stonden laten toch wel weer zien dat tegenwoordig de 'talenten' niet goed om kunnen gaan met tegenstand en tegenslag.
Ik ben het eens dat er in NL, net zoals de landen om ons heen, meer ook fysiek getraind moet worden. We worden toch wel vaak makkelijk aan de kant gezet door iemand met meer 'body', en dan is het alleen nog maar een flinke schouderduw!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Trencin


1 fan
Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren