Zoet baalt: ‘Feyenoord is niet naar Eindhoven gekomen om te voetballen’

Zaterdag, 4 augustus 2018 om

PSV greep zaterdagavond naast de eerste prijs van het seizoen. De ploeg van Mark van Bommel verloor in de strijd om de Johan Cruijff Schaal na strafschoppen van Feyenoord, nadat de reguliere speeltijd geen doelpunten had opgeleverd. De nederlaag kwam hard aan bij Jeroen Zoet, die in de strafschoppenreeks twee penalty’s keerde.

“Ik baal hiervan. Ik pak twee penalty's en in de wedstrijd zelf pak ik ook nog een bal”, vertelde Zoet in gesprek met FOX Sports. “Ik denk dat wij domineerden. Feyenoord is hier niet heengekomen om te voetballen. Daarom speelden ze ook met Eric Botteghin, denk ik, en niet met Sven van Beek. Wij hebben ook niet veel gecreëerd, dat is waar.”

“Wij moeten er doorheen om kansen te krijgen. De paar kansen die we krijgen, moeten er dan in. Je zag zelf dat wij vandaag het spel hebben gemaakt. Het verbeterpunt is inderdaad ruimtes vinden en kansen krijgen.” Nick Viergever is na André Ooijer de tweede speler ooit die de Johan Cruijff Schaal verliest met drie verschillende clubs: AZ, Ajax en PSV. “Natuurlijk is het zuur. Kijk, je speelt niet veel finales. Die wil je altijd winnen. Als je er staat eenmaal, dan sta je met fijner gevoel als je die prijs hebt gepakt”, vertelde de verdediger aan Omroep Brabant.

“Maar ik denk dat we er alles aan gedaan hebben vandaag”, vervolgt Viergever. “We hebben initiatief genomen. Feyenoord zakte ver in, liet het spel aan ons. Bij vlagen hebben we het PSV gezien wat we willen zien. Natuurlijk zijn er zat verbeterpunten, we zijn er nog lang niet. Maar we hebben de lijn ingezet die we willen zien.”

Pablo Rosario, die in de basis startte en zijn strafschop miste, zit in ieder geval niet bij de pakken neer, nu de eerste kans op een prijs is misgelopen. “Het is heel zuur, maar we hadden recht op meer. Ons spel heeft in ieder geval veel te bieden, dat nemen we mee naar volgende week tegen FC Utrecht. Dan moeten we er gewoon weer staan met z’n allen”, benadrukte de verdediger in gesprek met het Eindhovens Dagblad.


Poll

Feyenoord wilde niet voetballen in Eindhoven


Gerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door henk1975)

Zelfde als PSV het hele vorige seizoen. Maar toch werden ze kampioen. Dat is helaas het voetbal van deze tijd.

4 augustus 2018 om 23:25

Als PSV supporter accepteer ik ook gewoon deze nederlaag en gewoon kijken naar de volgende wedstrijd. Wij hebben vorig seizoen indd ook vaak op een ‘smerige’ manier gewonnen. Dus nogmaals accepteren en door.

Ongepast om te zeggen, al helemaal als je zelf weinig klaarspeelt als PSV zijnde.

5 augustus 2018 om 00:16

Jep, zoet moet niet klagen. PSV minder over de wedstrijd en dan verlies je door geluk in de penaltys. Seizoen begint binnekort en dan moet er meer passie en strijdlust getoond worden!

Je wilt klagen over voetbal dat psv al zeker 5 jaar speelt? Domineren? Die paar balcontacten extra? 55% balbezit ten opzichte van 45%? En psv maakte het spel? Welke spel? Er viel geen reet te beleven. En het wordt van jullie als thuisspelende team ook verwacht om het spel te maken

5 augustus 2018 om 08:14

Je kunt onmogelijk een aantrekkelijke pot op de mat leggen met maar één ploeg. Pas in de tweede helft ging het spel wat op en neer en werd het leuk om naar te kijken. PSV probeerde tenminste nog tot kansen te komen. Feyenoord weigerde gewoon. Dat is toch gewoon waar, waarom daar zo moeilijk over doen? Tot aan de 40e minuut had Feyenoord nog niet eens een keer op goal geschoten.

5 augustus 2018 om 11:04

Wat een hoop onzin praat jij... Feyenoord was alleen terughoudend en nog steeds creëerde zij meer kansen dan PSV dat deed. Dus hoe weigerde Feyenoord om te voetballen als er alsnog veel kansen werden gecreëerd... meer balbezit is al automatisch aantrekkelijker spelen...

4 augustus 2018 om 23:56

Het laatste jaar idd.. Eerste twee kampioenschappen van Cocu waren qua spel prima. Wel mee eens dat zulke uitspraken niet slim zijn, ook al is voetbal emotie.

Resultaat was toch heilig bij Psv? Wat zaniken ze nou?

4 augustus 2018 om 23:32

mag hij niet balen dat hij de wedstrijd heeft verloren ?
Verder kan ik in de tekst niet op maken dat hij het erg/schandalig vind hoe feyenoord speelde.
Hij zegt alleen dat het daardoor lastig was om kansen te creëren.

5 augustus 2018 om 06:38

Ik denk dat hun een andere interpretatie hebben van resultaat 😁

5 augustus 2018 om 08:13

Wat kinderachtig. Ongelooflijk hé. Wat zegt Zoet hier verkeerd wat niet waar is?

5 augustus 2018 om 14:33

Zoet zegt m.i. niets verkeerd. Alleen vorig seizoen hoorde je ontzettend vaak vanuit Kamp PSV dat het resultaat is wat telt, niet het voetbal wat wordt vertoond. Nu ze niet winnen telt het voetbal wat je vertoond ineens wel. Raar!

Ach ach Zoet!!! Had PSV maar moeten scoren.

Psv kwam het hele vorige seizoen niet om te voetballen in einhoven.

Wat een slechte verliezer zeg... PSV wordt er jaarlijks kampioen mee. Maar dan mag het wel allemaal. Hypocriet.

5 augustus 2018 om 08:12

Nou nee hoor. 60-40% balbezit eerste helft is een zeldzaamheid. Maar jij zult als fervent volger van PSV dat vast stukken beter weten.

Volgens mij dwong psv feyenoord juist om zo te spelen. door veel bal verovering op Feyenoord veld .
Daar kwam feyenoord niet echt onderuit.

Overig zegt die niet dat hij het erg vind alleen dat het lastig doorheen te komen is.

Zoet moet niet klagen, PSV is met hetzelfde soort voetbal afgelopen jaar kampioen geworden. Elke ploeg mag spelen hoe ze zelf willen, hoe ze zelf denken resultaat te halen. PSV speelde notabene een thuiswedstrijd, al had Feyenoord wel een flinke aanhang meegenomen.

Feyenoord gaf PSV het initiatief en wist waarvan optimaal te profiteren. PSV wist de muur niet te slechten, creerde nauwelijks kansen en werden op penalties geklopt. Daarmee heeft Feyenoord bewezen dat hun taktiek uitstekend was, immers ze hebben de JC schaal gewonnen.

4 augustus 2018 om 23:38

Welke muur? Je doet alsof ze nu 90min op eigen helft stonden terwijl Fey toch veel grotere kansen heeft gecreërd

4 augustus 2018 om 23:49

Feyenoord zette geen enkele druk op Psv, ze lieten PSV gewoon komen. Dat bedoel ik met muur. Feyenoord stond inderdaad veel op haar eigen heflt en had veel minder balbezit dan Psv.

Beide ploegen creeerde nauwelijks kansen, het werd niet voor niets 0-0.

Haha domineerden. Wellicht meer balbezit, maar de grootste kans was toch echt voor Feyenoord.

Feyenoord heeft zeker de tweede helft naar hun mogelijkheden gespeeld!!! Beetje een slap excuus van zoet.. kan me vorig seizoen nog een wedstrijd voor de geest halen dat Feyenoord on Eindhoven met 10 man Feyenoord helemaal van de mat speelde en psv alleen maar achteruit liep en toen won psv... vandaag was het zeker geen grootste wedstrijd maar de spanning was aanwezig!! Op naar de competitie

5 augustus 2018 om 08:33

Kan me ook een wedstrijd in de Kuip herinneren waar PSV Feyenoord helemaal van de mat speelde en met 1-3 won. Wat wil je hier nou mee zeggen?

5 augustus 2018 om 12:47

Nou dat psv vorig seizoen achteruit liep dat wat Feyenoord misschien iets teveel deed in de eerste helft!!! Psv won toen met 1-0... nu doet Feyenoord dat en wint Feyenoord en dan moet zoet op deze manier reageren!!! Hij kan beter zeggen in balbezit was psv iets beter maar creëerde we weinig kansen in de tweede helft heeft Feyenoord grote kansen om de wedstrijd te beslissen. 0-0 misschien wel een terechte uitslag en Feyenoord heeft met wat meer geluk de strafschoppenserie gewonnen!! Dus Feyenoord gefeliciteerd met deze prijs en op naar de competitie!!!

Deden meer clubs dat maar. Onze top wordt er niet beter van als elke tegenstander lekker mee voetbalt en er een gatenkaas van maakt achterin. Van deze tegenstand leer je meer. Inpassen, vrij lopen, balbehandeling, alles moet een paar tandjes sneller om de muur te slechten.
Ik hoop dat meer clubs met deze catanacio instelling tegen de top speelt. Saai, dat wel, maar op de lange termijn gaan de topclubs er beter van spelen. En dat is hard nodig.

Grappig al die reacties tegen Zoet. Waarom willen vele altijd alleen negatief kijken/lezen. Hij zegt namelijk niks verkeerds. PSV moet er juist van leren dat de tegenstander niet komt om te voetballen. Hij zegt zelf dat PSV ook niet goed was vandaag. Beiden ploegen waren gewoon slecht vandaag en zijn beiden nog niet klaar voor de competitie.

5 augustus 2018 om 00:24

Als je zegt dat een voetbalteam ergens is gekomen om niet te voetballen dan heb je enkel de intentie om dat team te beledigen. Verdedigend voetbal is ook voetbal.

Zoet moet dit niet eens aanhalen, want het viel wel mee. PSV was iets sterker, maar kwam er niet doorheen. Ik begreep Gio ook wel om Botteghin op de Jong te laten spelen. Ben benieuwd of PSV genoeg creativiteit heeft om er tegen de subtop doorheen te kunnen voetballen. Pereiro viel me in ieder geval vies tegen en daar had ik het meeste van verwacht

Zoet heeft helemaal gelijk.
Alleen is het natuurlijk wel zo dat net als Psv, elke ploeg zelf hun tactiek mag bepalen.
Na 30 min was balbezit zelfs 79 vs. 21, maar dat zegt geen ruk omdat beiden 1 mogelijkheid hebben gehad.
En je kunt het Feyenoord niet verwijten als je als PSV zijnde bij elk balverlies de bal razendsnel weer terug hebt. Hier gaat PSV in de loop van de competitie heel veel plezier van krijgen.

Zoet heeft wat mij betreft dus gelijk, maar ik zeg nu hetzelfde tegen PSV als ik tegen zeurkousen vorig seizoen heb gezegd die telkens maar zaten te zeuren over het spel van PSV en dat ze vonden dat ze beter waren dan Psv: als je vindt dat je beter bent, win dan gewoon. Niet zeuren.

5 augustus 2018 om 08:11

Ja precies dit. Al heb ik er geen moeite mee dat spelers zoiets willen benoemen. Iedereen heeft het immers gezien, dus het is niet zo alsof het geheim is.

"feyenoord is niet naar Eindhoven gekomen om te voetballen"...is dat niet een beetje wat PSV zelf ook heel vaak doet?

5 augustus 2018 om 08:36

Dus dan klopt het niet meer wat hij zegt? Vertel trouwens ook even welke wedstrijd PSV niet ‘wilde’ voetballen. Toen ze Ajax met 3-0 vernederde in de kampioenswedstrijd? Toen ze in de kuip met 3-1 wonnen van Feyenoord? Toen ze tegen AZ-uit de hele wedstrijd domineerde en na een 0-2 achterstand nog terugkwamen tot 3-2?

5 augustus 2018 om 08:40

Of zou hij inderdaad die ene wedstrijd uit tegen Zwolle bedoelen die ze inderdaad niet verdienden te winnen.

5 augustus 2018 om 10:53

@voetbaltjr
Zeg ik ergens dat het niet klopt wat Zoet zegt? Ga nou eerst eens even lezen wat ik zeg voor je je op je pik getrapt voelt. Ik heb de wedstrijd niet eens gezien, maar Zoet gebruikt het als excuus voor de nederlaag. De man krijgt zelf nog weleens geel voor tijdrekken dus een beetje pot verwijt de ketel komt er dan in me op.
Jij begint over Ajax thuis, in de uit wedstrijd bij Ajax dus, begon Zoet zelf al na een paar minuten tijd te rekken. Wilde PSV daar voetballen? Dacht 't niet. PSV kwam daar alleen naar toe om de wedstrijd te verstieren. Zwolle maar ook Heracles uit is een ander voorbeeld. Maar ook in thuis wedstrijden. Tegen Sparta staat me bij, kwam er na 75 minuten al een vijfde verdediger bij om de 1-0 over de streep te trekken. Dat is ook een kwaliteit die mijn club helaas niet bezit. Zo speelde PSV twee drie jaar geleden al vanaf minuut 0 op penalty's tegen Atletico. Heel knap. Het weekend daarop probeerde ze tegen Ajax ook op een gelijk spel te spelen want dat was genoeg.....ik noem het een kwaliteit, maar veel brabo's voelen zich gelijk aangevallen om te een of andere reden als je dit benoemt. Heel vreemd! Hoe kan je dat verklaren?

5 augustus 2018 om 11:02

@gaudi
Misschien wordt dit een dubbelpost, maar zie mijn geschreven reactie niet terug.
Soms win je onverdiend, soms verlies je onverdiend, maar waar het om gaat is dat PSV zelf ook niet altijd de intentie heeft om te voetballen. Zwolle uit maar ook Ajax uit (amsterdam) had PSV toch geen enkele intentie om te voetballen? En daarin gaat Zoet vaak voor op. Pakt nog weleens een geel kaartje voor tijdrekken.

Wij hebben prijs jullie niet zoet Dus wij hebben het goed gedaan en slim

5 augustus 2018 om 00:41

Nou, het is dat Angelino de bal richting de zijlijn schoot in plaats van het doel. Geen van beide ploegen had het goed gedaan vandaag. Het leek werkelijk nergens naar. Bij de penaltyserie bleek ook maar weer eens dat dat niets met de beste maar, de meest gelukkige te maken heeft

Dit is echt een huil verhaal. Je kunt Feyenoord echter ook complimenteren met hun spel. Heeft toch resultaat opgeleverd.

Feyenoord kon gisteren aanvallend niet zoveel, en PSV voetbalt al jaren niet om aan te vallen.
Was gewoon een kwestie van kan niet en wil niet, waardoor penalty’s onverkoombaarbaar waren.
En Feyenoord is hier gewoon gelukkiger in geweest.

Je weet gewoon dat na zo'n titel hier weer een bende alleen titel-lezers gaat reageren en zo gebeurt het ook. Volgens mij zegt Zoet weinig verkeerds. Feyenoord trok zich ook gewoon heel ver terug en wekte totaal niet de intentie dat het wilde voetballen.

Mij maakt het geen ruk uit, maar prima toch als het wordt benoemd?

Edit: het is eigenlijk gewoon een kwestie van niet-lezen, blind reageren en duimpje proberen te score. Wat een zooitje.

Ik vraag mij echt af hoeveel mensen die hier reageren dat PSV altijd zo speelt, ook daadwerkelijk PSV een heel seizoen lang zien voetballen. Acht de kans nihil eigenlijk. Brengt mij tot het volgende punt. Waarom dan zo graag proberen een club in diskrediet te brengen als je totaal niet weet waar het over gaat? Als je je mening uitsluitend baseert op samenvattingen. Vind dat zelf onbegrijpelijk. Het gebeurt elk seizoen opnieuw. Gewoon lekker nalullen wat een ander zegt en dan daarmee, zonder enige intentie om een normaal gesprek te voeren, proberen lekker te scoren.

PSV moet het spel niet maken, dat kennen ze ook niet.
Veel verdedigers en de boel dicht houden met veel kleine overtredingen, en dan wachten op die ene counter.dat is al vele decennia het spel van psv.

5 augustus 2018 om 08:39

Daarmee win je idd 1-7 bij Utrecht. Prima analyse. Zo is ook de 2-5 bij VVV tot stand gekomen of de 3-0 tegen Ajax. 😂

Waarom ga ik hier eigenlijk nog op in. Note to self: in het vervolg negeren.

5 augustus 2018 om 08:43

Klopt, vol op de counter.
Maar maak ik je niet druk, we zijn er allang aan gewend.
Leuk is anders, maar het is niet anders.

5 augustus 2018 om 10:49

993410 ik wil je adviseren om eens wat meer wedstrijden terug te kijken of de statistieken erbij te pakken. Valt allemaal reuze mee namelijk. Alleen het seizoen dat Memphis doorbrak was het veel op de counter. Verder denk ik ook niet dat Gaudí zich druk maakt. Ik heb prachtige aanvallen gezien in de loop der jaren en ook mooie prijzen bij PSV. Een goede mix van countervoetbal en het spel maken is heerlijk om naar de te kijken. Gelukkig beheerst PSV dit. Real Madrid is ook zo’n ploeg, natuurlijk niet te vergelijken qua kwaliteit, echter wel een club die ook niet vies is van countervoetbal.

Is het tegenwoordig een trend om te zeggen dat je tegenstander, waar je net van verloren hebt, niet kwam om te voetballen. Volgens mij is dat ook de enige kritiek die ik gehoord heb tijdens 't WK.

Feyenoord was gewoon heel erg bang voor PSV en parkeerde daarom de bus voor het eigen doel, zonde enige gene. Feyenoord heeft de 1e helft geen een keer op doel geschoten, PSV was veel beter. Daarom is het jammer dat dit negatieve spel beloont wordt door (met veel geluk) de penalty reeks te winnen...

Och daar komen de jankerdjes weer aan hoor. Zelf jarenlang dramatisch bagger voetbal spelen op de counter, dan vinden alle psv ers het prima. En nu krijgen ze op hun eigen manier een keer het deksel op de neus en komt feyenoord ineens niet naar Eindhoven om te voetballen. Och Jeroentje toch..... ( Psss jeroen, ze hadden de beste kansen ook nog Feyenoord hoor)

5 augustus 2018 om 10:59

Jankertjes? Je komt erg gefrusteerd Henk, ben je wellicht een Ajacied die al jaren bagger voetbal speelt en ook nog eens geen prijzen pakt? Tevens nergens in het artikel wordt er verwezen naar countervoetbal? Countervoetbal is namelijk ook voetbal. Hoeft ook niet lelijk of saai te zijn trouwens. Deze wedstrijd was dat wel omdat er amper kansen waren voor zowel Feyenoord als PSV. Zoet is gewoon gepikeerd na een zure verliespartij. Is dat nu zo moeilijk te begrijpen. Juist omdat hij zelf een sterkte wedstrijd keepte, pakte twee penalties en een knappe redding tijdens de wedstrijd.

5 augustus 2018 om 19:54

Ja jankerdjes idd. Ze verliezen een mooie prijs aan feyenoord en gelijk na de wedstrijd lopen klagen over de tegenstander dat die niet naar Eindhoven zijn gekomen om te voetballen. Nou als er een ploeg is, die niet voetbalt heeft de afgelopen jaren,, dramatisch speelt, met veel mazzel wedstrijden heeft gewonnen, maar wel de meeste punten heeft, dan ben je met je resutaatvoetbal terecht kampioen geworden. Maar dan moet je niet naar anderen gaan wijzen nu je ineens op je eigen speelwijze geklopt bent. Dan ben je een slechte verliezer oftewel een jankerdje. En de manier waarop jij reageert, ben jij duidelijk gefrustreerd dat ik iets over jouw cluppie PSV iets zeg, want dat is wel duidelijk. Maar dan pas je goed bij Zoet.

Alhoewel deze wedstrijd nog niet veel zegt lijkt het er toch sterk op dat Ajax veruit de bester selectie heeft en een veel bete5e trainer. Als ze nu nog geen kampioen worden dan gaat ef echt iets verschrikkelijks fout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2624
2.PSV2317
3.Vitesse239
4.AZ2013
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 PSV 9 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
2015/2016 PSV 34 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

PSV door de mangel gehaald: ‘Dit is nog nooit voorgekomen volgens mij’

PSV ging zaterdagavond met 3-0 onderuit op bezoek bij FC Utrecht. De Eindhovenaren besloten het duel met negen man, na rode kaarten voor Nick Viergever en Jorrit Hendrix. Willy en René...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 oktober
Christian Eriksen moet ervoor vrezen dat zijn droomtransfer naar Real Madrid niet doorgaat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren