Van Geel houdt deur Clasie op een kier: ‘Daar moet je altijd voor open staan’

Vrijdag, 13 juli 2018 om

Feyenoord lijkt zo goed als klaar op de transfermarkt. Technisch directeur Martin van Geel laat in gesprek met RTV Rijnmond weten dat de selectie van de Rotterdammers rond is. Alleen als er nog spelers vertrekken, lijkt Feyenoord zich te roeren op de transfermarkt. Jordy Clasie gaf aan graag terug te willen keren bij zijn oude werkgever en Van Geel laat doorschemeren dat er voor hem misschien nog wel een plekje in de selectie ingeruimd kan worden.

“De selectie is rond. Met Ayoub, Sinisterra en de terugkerende WK-gangers zijn we straks weer compleet, maar als wij de kans krijgen om spelers toe te voegen die een goede impuls geven aan de selectie zullen we dat zeker niet nalaten”, aldus Van Geel, zonder aan te geven of Clasie een serieuze optie is. “Jordy Clasie is natuurlijk een fantastische speler, echt een kind van de club. Als hij aangeeft dat hij een terugkeer wel ziet zitten moet je daar altijd voor open staan. We houden altijd goed contact met de mensen die hier vertrekken. Als die jongens aangeven terug te willen keren staan wij daar op voorhand altijd voor open.”

Van Nicolai Jörgensen werd verwacht dat hij na het WK een stap hogerop zou maken. De Deense spits stelde echter teleur in Rusland en zijn kansen op een mooie transfer zijn niet vergroot. "Er wordt enorm naar hem uitgehaald om zijn prestaties op dit WK, maar ik denk dat alle spitsen het dit WK erg moeilijk hebben gehad”, aldus Van Geel.

Newcastle United meldde zich in januari bij Feyenoord voor de spits en ondanks een hoog bod liet de club hem niet gaan. “Wij vinden het een totaal gebrek aan ambitie als je een van je beste spelers halverwege het seizoen verkoopt. Daarmee geef je een heel slecht signaal af naar je spelers en het legioen. Bij een financieel gezond Feyenoord is het echt niet nodig om Jörgensen zomaar te verkopen en ik heb dan ook geen spijt dat we dat niet gedaan hebben


Poll

Feyenoord moet Jordy Clasie terughalen


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door furrr)

Jammer dat Feyenoord niet meer ambitie toont. Er zijn nog zeker wel zwakke plekken binnen de selectie, en er lijkt ook niet echt te worden gezocht naar buitenkansjes.

13 juli 2018 om 14:39

Het is ook een kwestie van niet kunnen. We moeten nog steeds zuinig aan doen en hebben een beperkt salarisbudget en moeten nog aflossen bij vvf. We zijn een goede weg ingeslagen, maar hebben ook nog een stukje te gaan.

13 juli 2018 om 14:45

Daarom moet Feyenoord, lees Van Geel, eens goed scouten. Veel te veel spelers die weinig of niets gaan opbrengen. Dan doet AZ dat toch geweldig. Die hebben de laatste jaren echt goed in- en verkocht.

13 juli 2018 om 14:46

Is het dan niet bizar dat Jorgensen niet verkocht is aan Newcastle voor dat enorme bedrag?

13 juli 2018 om 14:53

Kunnen of durven? We zijn qua financiën aan de ene kant goed bezig, maar geven aan de andere kant bijna alles gratis weg, en laten spelers die niet presteren of passen bij Feyenoord rustig nog een jaar aanklooien waardoor die straks ook niets meer waard zijn. Ondanks dat er nog steeds barrières zijn, verwacht ik van een club als Feyenoord wel dat er continu verbeterpunten en mogelijkheden worden gezocht om ander geld te genereren, en dat zie ik te weinig. Je bent toch met me eens dat voor een Tapia toch best belangstelling moet zijn? En Boetïus mag toch ook vertrekken zodat er doorgeselecteerd kan worden om ruimte te maken voor iets beters?

13 juli 2018 om 15:05

@elmo1908

niet kunnen? er is de afgelopen 2 jaar toch aardig wat geld uitgegeven door Feyenoord. als dat dan door Van Geel word verspeeld aan allerlei middelmaat is het niet zo gek dat we steeds zuinig aan moeten doen want qua uitgaande transfers gaan zijn aankopen je bar weinig opleveren en kan je dan wel een keer flink cashen zoals met Jorgensen dan laat je die kans liggen

Van Geel moet eens een keer naar zijn scouts luisteren ipv te denken dat hij zelf een scout is en allerlei inspiratieloze aankopen zonder restwaarde aan te kopen. dan kom je financieel inderdaad nooit vooruit

13 juli 2018 om 16:40

Ja we gaven de afgelopen 2 jaar hetzelfde uit als PSV en Ajax aan één speler deden en daar zit dus het verschil

13 juli 2018 om 16:41

@est en dan geen spits meer hebben bij 1 blessure. Nee hij hoefde niet weg en is een goede spits voor ons. Het waren de laatste dagen voor de deadline, verkopen was geen optie voor 17 miljoen.

13 juli 2018 om 16:43

@blackpool en wat hebben ze ermee gewonnen? Het gaat om prijzen, niet om een gevulde bankrekening. Neem daarbij dat we nog steeds aflossen.

13 juli 2018 om 17:40

@elmo1908

dat is onzin natuurlijk. hier even een overzicht van de transfers van Feyenoord de afgelopen 2 seizoenen:

Jorgensen - 3,5 miljoen
Berghuis - 6,5 miljoen
Haps - 6 miljoen
St.juste - 4,8 miljoen
Larsson - 4 miljoen
Amrabat - 4 miljoen
Boetius - 1,5 miljoen

dat is 30,3 miljoen euro bij elkaar. dat is echt geen misselijk bedrag hoor. ik vind dat we dan nog best een pover elftal hebben staan al je zoveel geld hebt uitgegeven

13 juli 2018 om 17:41

Teveel geld verspeeld aan middelmaat, te weinig verkocht op het juiste moment.

Van Geel is altijd wel geweldig in transfervrije deals.

13 juli 2018 om 19:27

Ha, Ruud weer... kun je een ljjstje opsommen van spelers die niet of op een verkeerd moment werden verkocht? Dan zet ik er een lijst tegenover die 2x zo lang is met (zeker gezien de geschiedenis van feyenoord) uitstekende verkopen.

13 juli 2018 om 14:45

Welke dan?

13 juli 2018 om 14:58

Qua zwakke plekken denk ik aan rechtsback, creatieve middenvelder, linksbuiten en mogelijk zelfs keeper.

13 juli 2018 om 16:16

En als je buitenkansjes bedoeld zullen er momenteel genoeg spelers uit contract lopen bij hun club. Doe ze een aanbieding en wie weet. Lukt het niet, alle respect. Maar dit passieve gedoe vind ik zo niet passen bij Feyenoord.

Uit m’n hoofd spelers momenteel zonder club/contract (puur voorbeeld):
- Milan Badelj (Kroatië)
- Samir Nasri (Frankrijk)
- Hatem Ben Arfa (Frankrijk)
- Keisuke Honda (Japan)
- Balasz Dzsudzak (Hongarije)
- Yaya Touré (Ivoorkust)
- Danny (Portugal)
- Adam Maher (Nederland)
- Alex Song (Kameroen)
- Bacary Sagna (Frankrijk)

13 juli 2018 om 16:43

Allemaal mooie namen die ondanks hun leeftijd in de Nederlandse competitie nog prima meekunnen. Maar bij Adam Maher moest ik even opnieuw lezen of je dat echt had geschreven

13 juli 2018 om 17:17

Feyenoord speelt als enige Nederlandse topclub met een nummer 10. Denk dat Maher ontzettend zou opbloeien met 2 controleurs achter zich zoals in zijn tijd bij AZ. Vandaar bij dit rijtje.

13 juli 2018 om 17:33

Dros, het is geen FIFA of football manager, deze spelers zijn onbetaalbaar en zullen betere alternatieven hebben, kom op zeg.. wat doet Maher in het rijtje trouwens?

13 juli 2018 om 18:23

Ja, het was wachten op deze simpele reactie natuurlijk. Ik heb het over ambitie, en geef (lees: puur voorbeeld) een rijtje van topnamen die momenteel zelfs geen club/contract hebben, om daarmee aan te geven dat in die vijver genoeg buitenkansjes zitten. Daarnaast, wat doet een Tadic bij Ajax? Of deed een Guardado bij PSV? Denk je echt niet dat die zowel qua club als financieel geen betere alternatieven hadden? De voetbalwereld is niet zo zwart/wit.

13 juli 2018 om 14:57

Ik ben het wel met je eens. We kunnen vooral een rechtsback gebruiken. Bij mijn weten is Diks terug naar Fiorentina, ik heb daar verder niets meer over gehoord. Met St. Juste en Nieuwkoop heb je twee redelijke opties, maar voor beide spelers is dit niet de natuurlijke positie.

13 juli 2018 om 16:13

Feyenoord gaat pas weer ambitie tonen bij de opvolger van van Geel.Je wordt 4e afgelopen seizoen en versterkt je nauwelijks....dat is geen ambitie dat is achteruitgang

13 juli 2018 om 17:00

Net als bij Sinisterra betekent stilte niet dat er niks gedaan wordt. Er kan dalijk zomaar iemand op de stoep staan voor de Kuip.

13 juli 2018 om 17:14

hopelijk is het dan een nieuwe TD die op de stoep staat

13 juli 2018 om 17:36

De man die Feyenoord van het faillissement redde en vervolgens kampioen maakte...? Beetje respectloos

13 juli 2018 om 17:42

er is een tijd van komen en een tijd van gaan. hij heeft geweldig gesaneerd maar sinds er weer geld is laat zijn aankoopbeleid te wensen over dus het is nu na de sanering tijd voor een TD die Feyenoord sportief en financieel vooruit kan helpen. iemand die in staat is een goede scouting neer te zetten en die een internationaal netwerk heeft

Janmaat gaat dan niet meer door neem ik aan? Ik zou m’n oren en ogen vooral openhouden voor centraal achterin. Botteghin, Jan Arie en Van Beek. Ik vind dat helemaal niks. Misschien st Juste op die plek. Eigenlijk is de gehele verdediging niet echt goed. Voorin zit het wel goed met Berghuis, Van Persie en Jorgensen. Ben ook wel benieuwd naar Ayoub op het middenveld.

13 juli 2018 om 15:10

Feyenoord zal centraal achterin toch eerst wat moeten verkopen. Met de namen die jij noemt hebben ze al 4 degelijke centrale verdedigers voor de Eredivisie. Dan kun je daar niet nog een vijfde centrale verdediger aan toevoegen.

13 juli 2018 om 15:23

Jij vindt ze degelijk. Ik vind ze minder dan dat. Van Beek gaat zijn laatste contractjaar in. Botteghin en Van der Heijden hun één na laatste en zullen dus waarschijnlijk volgende zomer vertrekken als je er nog wat voor wilt krijgen. Tijd dus voor een wat jonge speler die dit jaar kan proeven en volgend jaar het stokje kan overnemen.

13 juli 2018 om 15:46

Centraal achterin heeft Feyenoord het gewoon goed voor elkaar. Zwak punt is nog wel linksvoor, en van Persie kan ook niet alles spelen.

13 juli 2018 om 17:02

Geertruida gaat de selectie ook halen die is nu 17 of 18 jaar. Maar die heeft het echt in zich alleen moet gio hem wel kansen gaan geven dit seizoen

Wat van Geel vergeet te zeggen is dat Feyenoord Jorgensen wil en moet verkopen. Pas dan is er weer wat financiële lucht. En Jorgensen zelf wil ook weg. Daarom ook onbegrijpelijk dat van Geel Jorgensen van de winter niet heeft verkocht maar ervan uitging dat door het WK zijn waarde zou stijgen. Gegokt en hard verloren. Als je weet dat er nauwelijks mogelijkheden zijn ga dan niet om zoveel geld gokken !!

Hoezo alle spitsen hebben het moeilijk dit WK? Veel spitsen deden het prima, Lukaku, Kane, spits van Rusland, Mandzukic, Mitrovic etc...

14 juli 2018 om 09:27

Inderdaad, de enige spitsen die t moeilijk hadden waren die van Nederland en Italië deze zomer... Van Geel lult maar wat. Jammer dat zon journalist die soort onzin niet on the spot corrigeert. Net als mbt ‘altijd open voor oud-spelers.’ Royston Drenthe smeekte tevergeefs voor een terugkeer en zelfs de terugkeer van Kuyt was niet 123 in kannen en kruiken.

Niet mee eens! Jorgensen gewoon voor veel geld proberen verkopen en anders blijft hij lekker. Hij is trouwens wel erg belangrijk in de aanval voor Feyenoord

13 juli 2018 om 16:30

Om hem voor 'lekker veel geld' te verkopen, moet er wel interesse in hem zijn.

13 juli 2018 om 17:42

Haha lekker veel geld. Dat hoor ik vaker, heb jij niet opgelet het laatste jaar? Raakte werkelijk geen knikker, je moet wel gek zijn om daar miljoenen voor neer te leggen.

Het gat met Ajax en PSV wordt alleen maar groter. Feyenoord gaat de komende jaren strijden met AZ, Vitesse, Utrecht, Heerenveen en Groningen.

De selectie van Feyenoord is op papier niet zo slecht. Berghuis is een uitzonderlijk goede eredivisiespeler, Van Persie technisch nog steeds geniaal, Toornstra maakt er 10 per seizoen. Jörgensen vind ik wel erg matig, dat is echt een eendagsvlieg geweest in 2016-2017. Achterin heeft Feyenoord best wel een aantal aardige verdedigers en als Bijlow zich goed ontwikkelt ook een aardige keeper. Ik heb bij Feyenoord alleen ook het idee dat deze selectie niet meer uitpuilt van de motivatie. Vrij veel oude spelers die de laatste jaren al veel hebben gewonnen. Het oogt allemaal een beetje laconiek.

Jorgensen komt nooit meer weg bij Feyenoord. Wat zullen ze balen dat ze destijds het bod van Newcastle niet hebben geaccepteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

38 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 18 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Martin van Geel openbaart bod van twaalf miljoen euro op St. Juste

Feyenoord heeft in januari een miljoenenbod op Jeremiah St. Juste afgewezen. Technisch directeur Martin van Geel wilde zondag bij het programma ‘De Tafel van Kees’ op FOX Sports niet bekendmaken van...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
In navolging van Eintracht Frankfurt en Leeds United heeft nu ook AS Roma interesse in Justin Lonwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren