Oud-ploeggenoot van Ronaldo wijst naar ‘Messi-obsessie’: ‘Ik ben verrast’

Woensdag, 11 juli 2018 om

De komst van Cristiano Ronaldo naar Juventus heeft veel losgemaakt in Italië. De 33-jarige aanvaller komt voor maximaal 112 miljoen euro over van Real Madrid en tekent voor vier seizoenen in Turijn, waarbij de Portugees bijna dertig miljoen euro per jaar gaat verdienen. Clubicoon Alessandro Del Piero is verheugd met de transfer, terwijl Ryan Giggs zich afvraagt waarom Ronaldo Real verlaat.

“Het is geweldig voor Juventus, voor de hele stad Turijn en het hele Italiaanse voetbal, dat we hier kunnen genieten van wat hij nog steeds kan", wordt Del Piero, oud-aanvaller van la Vecchia Signora, geciteerd door Sky Italia. “Ik denk dat Ronaldo voor een hoger niveau in de Italiaanse competitie gaat zorgen. Mensen over de hele wereld praten nu over Juventus, Turijn en Italië. Dat is al vele jaren niet meer gebeurd."

“Juventus wil de Champions League winnen, maar wil vooral ook in één adem genoemd worden met de grootste clubs ter wereld. Sinds 2006 heeft het Italiaanse voetbal het moeilijker. De komst van Ronaldo naar Juventus zorgt ervoor dat de Serie A en het Italiaanse voetbal weer populairder worden. De honger die hij heeft om steeds weer de beste te willen zijn is wat ervoor zorgt dat hij zo goed is, naast natuurlijk zijn kwaliteiten als voetballer."

Giggs is verbaasd dat Ronaldo de overstap naar Juventus maakt, zo meldt de oud-voetballer bij ITV. “Ik ben verrast. Het is een grote uitdaging voor hem, hij gaat naar een grote club. Dan heb je dat op je palmares: Real Madrid, Manchester United, Juventus. Dat is me wat. Hij is geobsedeerd om beter te zijn dan Lionel Messi. Hij heeft nu zoiets van: 'Ik heb het in Engeland en Spanje gedaan, nu Italië.' Misschien is dat ook zijn beweegreden. Dat hij zichzelf afvraagt: ‘Ben ik beter dan Messi?’”


Poll

Een goede aankoop van Juventus?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door dwiver)

Ik denk dat Ronaldo geen een keer aan Messi heeft gedacht toen hij aan het twijfelen was om Madrid te verlaten.

11 juli 2018 om 14:32

Idd messi zal hem een worst wezen.. Messi staat op persoonlijk vlak mijlen af van Ronaldo.. daarbij heeft Ronaldo het al in 2 competities laten zien en bij het nationale eflftal.. messi alleen bij Barca..

Even wat vuur.. Messi was dit jaar op het WK niet eens bij de top 100 spelers als je het mij vraagt.. die vent kon er niets van zeg.. argentinie met 10 man zonder Messi is beter af als met Messi...

En ja.. dit is echt de Media.. uit beelden lijken ze vaak cool met elkaar om te gaan.. maar waarom zouden ze het ontkennen? Deze hype is als Badr Hari en Rico laten roepen dat ze elkaar kapot gaan slaan.. dat verhoogt de commerciele waarde en de ticket verkopen..

11 juli 2018 om 14:53

Messi staat mijlenver af van Ronaldo? Volgens mij heeft hij in de tijd dat ze beiden in la Liga speelden meer gescoord, meer assists gegeven en meer Ballon d'or gewonnen. Ronaldo speelde ook maar 1 goede wedstrijd dit WK en ze zijn allebei even ver gekomen.

En dat Messi bij Barcelona speelt kan ook te maken hebben met dat hij loyaal is en geen individualist.

11 juli 2018 om 15:06

Zeer loyaal elk jaar om betere voorwaarden zeuren... Geen zin in wie is beter discussie

11 juli 2018 om 15:15

In plaats van met argumenten te reageren, reageer jij uit emotie. Jammer dat een ieder altijd meteen op de tenen getrapt is als het om de discussie Ronaldo vs Messi gaat. Beiden evenveel Ballons gewonnen, en de statistieken van Ronaldo en Messi kun je niet vergelijken aangezien Ronaldo het ook in andere competities heeft laten zien. Wat mij betreft blijven deze twee mannen samen op een eenzame hoogte staan..

11 juli 2018 om 15:38

@asroma8 hij heeft toch ook gewoon gelijk. Messi staat met zn voetballende kwaliteiten mijlen ver van Ronaldo af. Maar Ronaldo is absoluut een goede 2e

11 juli 2018 om 15:54

hahah idd.. loyaal aan de poen.. net als ons allemaal

11 juli 2018 om 15:55

Messi heeft nooit buiten Barca wa laten zien.. niet bij het nationale team en geen andere competitie.. dus nee.. dat is een groot verschil..

11 juli 2018 om 15:57

Rinus jij bent weer zon samenvatting voetbalkijker.. hoeveel doet Messi zonder bal? of als het niet loopt bij Argentinie of Barca.. wat doet die?? Niets.. Messi heeft geen winnaarsmentaliteit.. en ook niet de fysiek.. Messi heeft een excellente dribbel, balgevoel en een fijn geplaatst shot.. maar verder is die vrij geperkt.. Ronaldo heeft alles, snelheid, schot, fysiek, kopballen, mentaliteit.. jonge jonge..

11 juli 2018 om 16:45

haha hilarisch Messi vrij beperkt noemen you made my day.
Om over de rest van je onzin verhaal nog maat te zwijgen. Zelden zoveel onzin gelezen.

even voor de duidelijkheid heb geen voorkeur voor Messi of Ronaldo.

11 juli 2018 om 17:01

Nee je kust alleen een poster die boven je bed hangt.. ik ben zeker voor Ronaldo maar los daarvan.. Messi heeft het nergens laten zien anders als Barca.. en ik heb hem dit WK wederom niets zien klaar maken.. hij heeft een team om zich heen nodig puur op hem afgestemd en anders komt er niet veel uit..

Oo trouwens.. Ik vindt messi wel een goede nr2 trouwens.. :D

11 juli 2018 om 17:10

Grappig dat jij zegt dat Messi heen mentaliteit heeft terwijl Ronaldo en Messi even vaak de Bollon d'or hebben gewonnen. Daarnaast heeft Messi ook snelheid, fantastisch schot en sws een veel betere pass in huid dan Ronaldo.

11 juli 2018 om 17:23

Messi heeft niet de mentaliteit als een Robben, Zlatan, Ronaldo, of laten we een tree lager kijken een speler als Dirk Kuyt.. mensen die alles geven..

11 juli 2018 om 18:03

Ik vind het altijd een bijzonder fenomeen die fangirls zoals jij.

11 juli 2018 om 20:49

Mijlen ver inderdaad.. dan wel mijlen voor

12 juli 2018 om 10:21

De ballon d'or is een populariteit prijs. Zowel Ronaldo als Messi hebben jaren gehad dat ze deze onterecht kregen op basis van de beste voetballer van de wereld te zijn. Spelers als Iniesta, Sneijder, Kroos en dit jaar Modric zouden ook recht moet hebben op tenminste 1 gouden bal. Messi en Ronaldo zijn echt niet zo dominant dat de keuze alleen bij hen zou moeten liggen. Sterker nog, Messi is al jaren niet meer de speler die hij was in zijn beste jaren. Ronaldo piekt alleen op de belangrijkste momenten.

11 juli 2018 om 14:32

Precies ja. Volgens mij zijn er twee mensen die niet mee doen aan die vergelijking, en dat zijn Messi en Ronaldo zelf. En het heeft ook geen zin. Waarom steeds dat vergelijken? Geniet gewoon van deze twee grootheden!

11 juli 2018 om 14:34

Inderdaad, hij zal eerder zoiets hebben van: been there, done that, time for a new challenge.

11 juli 2018 om 14:38

Dat denk ik wél! Ronaldo wil de bevestiging van zichzelf en de media dat hij de beste is. Qua scoren is hij dat ook, maar qua voetbal natuurlijk niet. Messi is een aanvallende middenvelder met veel creativiteit en een ontzettend goed voetenwerk. Hij kan iemand zo mooi uitspelen zoals niemand dat kan. Ook zijn aannames zijn van buitencategorie.

11 juli 2018 om 14:45

Ik ben en blijf er heilig van overtuigd dat Messi - en dat is ook de reden waarom Messi niet presteert bij Argentinie - bepaalde spelers om hem heen nodig heeft om te kunnen presteren. Messi loopt weinig, maar loopt wel goed. Bij Argentinie mist hij spelers als Iniesta, Xavi, Rakitic, Suarez, Dembele, Coutinho, etc.; allemaal spelers die of die looplijnen begrijpen of zelf ook goede looplijnen hebben, waardoor Messi kan schitteren met passes, dribbels en goals. Het is geen meetpunt, maar Ronaldo heeft wel bewezen dat het voor hem niet uitmaakt in wat voor team hij speelt, want hij past zich aan zodat hij kan presteren. Zie zijn transformatie naar linkerspits in plaats van echte linksbuiten. Qua voetbal is Messi dus alleen maar beter omdat hij de juiste spelers om zich heen heeft, want bij Argentinie is hij hopeloos; Ronaldo presteert in ieder team. Zolang Ronaldo bedient wordt, maakt niet uit door welke speler, zal hij presteren voor je. That’s a fact.

11 juli 2018 om 15:08

@romanempire010
Wat een onzin zeg. Mensen vergeten dat Messi Argentinie in 2014 wel eventjes naar de finale van het WK heeft geloodst. Bovendien hoeft Messi zich niet buiten Spanje te bewijzen. Alsof de premier league sterker is dan Laliga. Messi heeft vaak genoeg Engelse ploegen vernederd in de CL. Bovendien denk ik eerder dat het andersom is: Messi draagt zijn ploeg op de rug, terwijl Ronaldo gedragen wordt door zijn ploeg. Zo was het bij United en zo was het bij Real. Ronaldo is daar altijd de vrije man met veel ruimte in zijn rug zodat hij loopacties kan maken, en is altijd het aanspeelpunt tav voorzetten van bijvoorbeeld Marcelo.
Messi daarentegen wordt altijd verdedigd in de zone, waardoor het logisch is dat hij soms onzichtbaar is. Zelfs als hij een wedstrijd lang geen bal raakt is Messi effectief omdat tegenstanders standaard minimaal 2 spelers op hem zetten. Geef Messi de ruimte die Ronaldo krijgt en het aantal goals dat hij per seizoen maakt wordt verdubbeld.

11 juli 2018 om 15:30

@Zangetsu Over onzin gesproken, lees je eerste t/m laatste zin nog eens.

11 juli 2018 om 15:40

@oker wat is beter in scoren? Messi scoort niet minder dan Ronaldo, daarnaast gebruikt messi veel minder doelpogingen per goal. Dus hij is effectiever.

11 juli 2018 om 15:44

Messi scoorde enkel in de groepsfase en gaf een assist in de achtste finale. Dus dat hele wk argument kan al de prullenbak in. Je ziet zelf toch ook hoe veel minder Messi is bij Argentinie? Ronaldo levert daarintegen bij Portugal niet zo heel veel in en bewijst ook daar aan de lopende band te scoren, zie zijn statistieken en de poulefase van Portugal dit wk.

11 juli 2018 om 16:46

Ronaldo is idd echt goed bij Portugal in de KO fase. 0 goals bij alle WK's, en afgelopen EK 2 hele goals tegen het illustere Wales.

11 juli 2018 om 18:02

Wales kwam best wel ver en had Belgie uitgeschakeld .

11 juli 2018 om 18:43

Willem II wint ook wel eens van Ajax

11 juli 2018 om 20:52

Je bedoelt gewoon goede voetballers. Die hem begrijpen. Zoals Ronaldo dat ook heeft bij Real Madrid. En btw Messi heeft geen goals nodig om goed te zijn. Zet die Ronaldo bril af jov

11 juli 2018 om 21:01

@roman Gaat nou niet doen alsof Argentijnse elftal uit koekenbakkers betsaat die Messi niet begrijpen. Di maria dyabala Aguero allemaal toppers die begrijpen heus wel de looplijnen

Ik denk niet dat het zoveel met Messi te maken heeft. Jammer ook dat die door de media gecreëerde rivaliteit er weer bij moeten worden gehaald. Ik denk dat die twee veel minder met elkaar bezig zijn dan de media zou willen zien.

Hij schijnt een bepaalde onvoorwaardelijke waardering te willen voelen die hij bij Real nooit heeft gevoeld aldus Guillem Balagué. Dat ze voor Ronaldo stonden te klappen bij die uitwedstrijd tegen Juventus heeft hem veel gedaan. Juventus toonde interesse en bij Real was er geen hele sterke weerstand een transfer tegen te houden, toen wist hij blijkbaar genoeg. Een mooie nieuwe uitdaging bij Juventus dus.

11 juli 2018 om 18:42

Klinkt als een heel logisch verhaal

Het is vrij simpel, Ronaldo heeft door zijn geweldige team en zijn pieken als toernooispeler nu iets historisch gedaan wat nooit meer kan worden geëvenaard. Dan is het tijd voor wat nieuws.

Ronaldo gaat wederom een competitie volledig lek schieten en dan heeft Ronaldo zich in 3 sterkste competities bewezen! Tja..., sommige maar in 1 competitie....

11 juli 2018 om 14:51

Sommige zijn loyaal aan hun club.

11 juli 2018 om 14:54

Als een Totti, Gerard, Lampard, etc dat doen, dan heet het clubliefde...

Daarnaast is de sterkste competitie de CL en daar zijn ze met zijn 2tjes al 10 jaar lang met kop en schouders de beste.

Je kan elke prestatie omhoog en omlaag praten natuurlijk, het is maar welk doel je wil bereiken.

11 juli 2018 om 15:10

Maar heeft Ronaldo ooit een avondje Nac meegemaakt?

11 juli 2018 om 16:17

Pele bijvoorbeeld

Pin me niet vast om te cijfers maar in bijna n decennium heeft er nog nooit 1 speler ter wereld zoveel opgeleverd, zowel sportief als financieel, voor n club als Ronaldo voor Real. (misschien als Messi ooit voor 100mil word verkocht, meer nettowinst)

11 juli 2018 om 17:27

Hetgene wat Real zoveel heeft gebracht is het geld wat ze blijven lenen wat uit onze zakken komt. Zonder het team wat Real heeft zou Ronaldo niet eens met Messi vergeleken worden.

Hup hup juv (serieA) word 4 keer populiarder

De uitdaging en vooral het verbeterde contract lijkt me de meest logische reden. Daarbij zou ik willen voorkomen dat je door Real wordt afgedankt. Nu is het zijn keuze. Hierna nog Amerika en dan is het klaar

ik denk niet dat Messi er iets mee te maken had. Real Madrid heeft nu 3 achter elkaar de Champions League gewonnen dus wat valt er daar nog te winnen voor Ronaldo wat hij niet al met Real Madrid heeft gewonnen? ik denk dat hij gewoon toe was aan een nieuwe uitdaging

Ach, Ronaldo hoeft zich voor niets en niemand meer te bewijzen. Hoe dan ook een absolute legende.

Ronaldo heeft over 4 wkâ´s 1 goede wedstrijd gespeeld en dat was tegen Spanje. Messi daarentegen heeft iets van 6/7 wedstrijden beslist op een wk. Heeft 6 motm op een wk. 4 wk 2014 en was uitgeroepen tot speler van het toernooi. Heeft de meeste succesvolle dribbels. En 3 op copa van 2016(record). Messi heeft qua interlands juist betere wedstrijden dan Ronaldo gespeeld. Wk 2014 was Ronaldo echt verschrikkelijk, maar mensen vergeten dingen snel als hij 1 wedstrijd goed heeft gespeeld tegen Spanje(wat tegen rusland verloord) Verder had Messi wederom 2 assists in de KO fase en was ronaldo alweer afk

126wedstrijden 65 goals45 assists. Dit zijn de stats van Messi. De goal/assist ratio bij elkaar opgeteld is beter dan die van Ronaldo. Daarnaast heeft Messi in 3 finales gestaan en alleen geen prijs gepakt. omdat Higuain in elk van die wedstrijden een levensgrote kans heeft gemist.

Ik snap de hele discussie eigenlijk niet. We hebben het over een mooie tijdperk waar 2 verschillende voetballers gelijk aan elkaar gewaagd zijn. De ene is een magiër de andere een Android, robot. Geweldige periode waarin Messi in het eerste tijdperk toverde en het 2e periode waar Ronaldo als een machine voetbalde. Ik heb de discussie allang losgelaten en heb vooral van beide genoten. Nooit meegemaakt dat 2 voetballers zo erg aan elkaar gewaagd waren. Mooi dat ik dat heb meegemaakt.

Het zal er ongetwijfeld wel mee te maken hebben, naar mijn mening is Ronaldo toch altijd meer bezig met Messi dan andersom.

Hadden maar meer voetballers de obsessie om de beste te zijn.

Ik snap al die discussies en vergelijkingen niet. Ronaldo is een afmaker en Messi een spelmaker. Beide het best op aarde in wat ze zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1043 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus7540
2.Napoli6029
4.AC Milan5117
5.AS Roma4713
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

3795 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 26 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Dybala worstelt met vorm: ‘Jammer dat hij zo ver van doel af moet spelen’

Claudio Marchisio vindt het jammer dat zijn oud-ploeggenoot Paulo Dybala in een mindere periode zit bij Juventus. Mede door de komst van Cristiano Ronaldo speelt de Argentijnse smaakmaker in een andere...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren