Mbappé kan het niet geloven: ‘Ik was toen nog niet geboren’

Woensdag, 11 juli 2018 om 00:00Yanick Vos • Laatste update: 00:11

Frankrijk plaatste zich dinsdagavond voor de WK-finale ten koste van België. De Rode Duivels werden in Sint-Petersburg met 1-0 verslagen door een doelpunt van Samuel Umtiti in de tweede helft. Na afloop waren Antoine Griezmann en Kylian Mbappé, twee van de uitblinkers aan Franse zijde, uitzinnig van vreugde.

De ploeg van bondscoach Didier Deschamps speelde niet hun beste wedstrijd van het WK, maar boekte welk het gewenste resultaat. "Ik ben erg blij met het optreden van mijn ploeggenoten. We hebben sterk verdedigd en gescoord uit een vrije trap. Dit was zoals we het bij Atlético doen, ik voelde me daarom wel thuis", zei Griezmann na afloop tegenover TF1. De aanvaller van Frankrijk erkende in tranen dat de druk op de schouders van de nationale ploeg groot is na de verloren EK-finale van twee jaar geleden. “Ja, het is de spanning. Dat laat je dan allemaal los, maar het is genieten. Het is geweldig om te zien hoeveel vreugde we de mensen kunnen bezorgen.”

Twintig jaar nadat Frankrijk wereldkampioen werd, kan dat kunstje herhaald worden. "Ik was nog niet geboren toen, dus ik heb nog nooit mensen feest zien vieren op de Champs-Élysées”, aldus Mbappé. “Het is nog niet te beseffen dit, ik zit middenin een droom. Zelfs in mijn grootste dromen had ik dit niet kunnen bedenken en ik ben een grote dromer.”

“Dit is werkelijk iets uitzonderlijks”, voegde Deschamps toe. “Ik ben heel erg blij voor mijn spelers. Ze zijn jong, ze hebben karakter, mentaliteit en kwaliteit. Ik neem mijn petje af voor mijn ploeg en mijn staf. We zijn al 49 dagen samen. Dit succes is de verdienste van iedereen. Ik ben een trotse bondscoach.”


Poll

Denk jij dat Frankrijk wereldkampioen wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door zsvajax)

Zag eruit als of Neymar met een Mbappe masker voor Frankrijk speelde. Wat een rare trekjes af en toe.

11 juli 2018 om 00:05

Onzin. Omdat hij zich twee keer wat zat aan te stellen om wat tijd te rekken? Elke ploeg doet dit, Mbappe moet alleen leren het wat minder opzichtig te doen. Als hij nu om de vijf minuten op de grond lag, ja dan was de vergelijking met Neymar gepast. Dat was echter absoluut het geval niet.

11 juli 2018 om 00:14

En al die hakjes dan uit de niets? Ik vind het niet erg als je hakje geeft dat een doelpoging of aanval opzet maar zonder enkele druk gaan ze daar hakjes lopen uitvoeren.

Ik heb hoop leuke dingen van hem gezien, maar krijg beetje het idee dat hij nu opeens teveel met trucjes bezig is.

11 juli 2018 om 00:27

Mensen die zeuren op het gedrag van Mpabbe: laatste 5 minuten van een halve finale WK. Hij gaat een beetje tijdrekken...wie doet dat nou niet? Daarnaast moet je niet vergeten dat er veel adrealine in het spel is. Helemaal voor een tiener

11 juli 2018 om 00:34

Dejan, kwartfinale niet gezien? Enkele momenten waar Neymar trots op zou zijn (krijsend op de grond liggen zonder contact bv)

11 juli 2018 om 00:35

Ik vond juist dat ie zeer volwassen tijdrekte. Bijna iedere jongen van die leeftijd zou gierig zijn voor die doelpunt maar Mbappe denkt aan het teambelang. Jeugdteams zie je ook vaak tegen dit soort goals aanlopen.

11 juli 2018 om 00:42

Zo kan je het ook bekijken. Het was duidelijk dat de opdracht tijdrekken afgesproken was en groot gelijk, maar de manier waarop Mbappe dat deed met de bal meenemen waar hij vervolgens geel voor pakte vond ik juist onvolwassen. Dat hij de cornervlag opzoekt vervolgens met de bal prima. Dat doet iedereen laatste 5 minuten, maar ik doelde meer op de eerste actie en de trucjes die overbodig waren.

11 juli 2018 om 00:56

Als je weet dat een gele kaart toch nergens meer invloed op heeft is het gewoon slim. Een kaart betekent weer 20/30 seconden van de blessuretijd af

11 juli 2018 om 01:13

Ik vond het er anders walgelijk uitzien. Doe je dat met spelers als Gattuso, Matterazzi, Stam, Pepe (n z'n iets jongere jaren), Roy Keane enzovoort in de buurt, kun je het veld verlaten met een brancard. Ik heb sowieso het idee dat spelers tegenwoordig erg veel moeite hebben om volwassen met hun sterrenstatus om te gaan.

11 juli 2018 om 01:51

Heb je wel gezien hoe effectief die hakjes waren? Dit is echt zeiken om het zeiken. Die jongen geeft bijna een wereldassist met de hak, het is dat de lompe Giroud erstaat anders was het een 100 procent goal geweest. Daarnaast inderdaad nog een hakje gezien op Poga waarna Mbappe razendsnel de één-twee aangaat en Matuidi in een 1 op 1 situatie met Kompany zet. Ik weet niet over welke hakjes jij het hebt, maar de hakjes die ik heb gezien waren wonderschoon en effectief.

11 juli 2018 om 01:54

Vind je het heel gek... die jongen is 19 jaar en wordt bestempeld als de nieuwe Pélé. Hij is amper volwassen, hoe kun je dan verwachten dat hij zich uiterst volwassen gedraagt?

Ik vind dat onbevangene van hem juist heerlijk om te zien.

11 juli 2018 om 08:04

@Moyashi: Help me even. Welke overbodige trucjes? En op de laatste 5 minuten na: welk acteurgedrag?

Prachtige aanvaller. Effectief handig. En speelde slim. Ik begin fan te worden van deze Mbappe. Wauw

11 juli 2018 om 10:12

Ik vond dat bal meenemen nog niet eens zo erg. Bal rolde juist mee door het geduw en natuurlijk deed hij zelf ook een beetje vervelend. Zo erg als jij het doet voorkomen was het niet.

11 juli 2018 om 00:07

Zijn indd wat overeenkomsten tussen Mbappe en Neymar. Beide hebben ze enorm veel talent maar soms wat onsportief. Maar qua onsportief gedrag is Neymar wel Mbappe in het kwadraat.

11 juli 2018 om 00:44

Stel je niet aan man. Mbappe speelde geweldig. Robben breekt zn ribben als je n scheet laat maar iedereen vind m geweldig. Dit is een jongen van 18 jaar die effectief met de gouden generatie van België dolt en nu gewoon het al gaat winnen. Lekker blijven zeiken. Voetballers als hem zijn zeldzaam. Mattheüs, van Bommel, gatusso, canyons, de jong, toivonen. Die hebben nare trekjes maar dat noemen we harde voetballers en daar houden we van..

11 juli 2018 om 01:17

Noemde je nou Toivonen tussen die namen in?

11 juli 2018 om 01:24

hahhahah inderdaad. En dan die laatste zin: en daar houden we van. Ik ken weinig Toivonen fans maar dat kan aan mij liggen;p

11 juli 2018 om 01:29

En wie Canyons is geen idee? Heb gegoogled en kom hem zelfs dan nergens tegen?

11 juli 2018 om 01:47

Ik vermoed dat hij Cantona bedoelt. Blijft een interessant rijtje met namen die nooit had verwacht bij elkaar te zien

11 juli 2018 om 02:02

Neymar zou dit toernooi willen dat hij zoals mbape speelde

11 juli 2018 om 03:48

Weet je wie die trekjes ook had? Cristiano Ronaldo, maar ook hij werd op den duur echt volwassen. Als het in het koppie maar goed zit en dat idee heb ik bij Mbappe wel, terwijl ik dat bij Neymar nooit echt gehad heb.

11 juli 2018 om 09:26

Daarom past ie ook beter bij real madrid.

11 juli 2018 om 10:11

Niet zo overdrijven. Hij kan moeilijk perfect zijn. Vind het soms ook vervelend, maar niemand is volledig volwassen op die leeftijd.

Ik knapte toch wel een beetje af op het gedrag van MBappe de laatste 10 minuten. Heel jammer, had dat totaal niet verwacht van hem.

11 juli 2018 om 00:11

Hopelijk gaat hij dat afleren ookal gebeurde het maar een paar keer. Want hij lijkt me wel een sympathieke kerel. Geniet van het spel en hoeft al die aandacht van de media niet.

11 juli 2018 om 00:13

Afleren? welnee dat gaat niet gebeuren. Vind het wel grappig dat iemand met de naam Diego Costa over het gedrag van een speler gaat praten

11 juli 2018 om 01:24

Goed punt. In de toekomst kan ik zulke onderwerpen beter vermijden.

11 juli 2018 om 01:27

Of je naam veranderen😉

11 juli 2018 om 10:16

Waarom zou hij dat niet kunnen afleren? Doe jij nog alles wat jij deed op die leeftijd , heb je die leeftijd uberhaupt wel gepasseerd. Een volwassen iemand weet dat mensen kunnen veranderen. En je andere opmerking is nog kinderachtiger. Grow up, Costa mag reageren op wat hij wilt. Dat hij die naam heeft betekend niet dat jij achter elke actie staat.

11 juli 2018 om 00:11

Dat hoort nou eenmaal bij het spelletje. Zulke wedstrijden draaien niet om een prijsje uit de grabbelton, maar bepalen totale carrières. Dan moet je nou eenmaal de ongeschreven wetjes een beetje overtreden.

11 juli 2018 om 00:26

Wat een naïeve reactie. Het is toch vooral slim om zo te spelen! Zorgen dat er tijd wordt gewonnen en uiteindelijk had het effect doordat er in de blessure tijd misschien maar 1 minuut echt is gevoetbald. Zolang de regels het toelaten is het gewoon slim om te doen! Als de tijd nu gewoon wordt stil gezet door de scheids is het snel afgelopen met dit gedrag!

11 juli 2018 om 00:33

Knapte je ook van het gedrag van Robben tegen Mexico?

11 juli 2018 om 07:04

Die werd gewoon geraakt.... Domme actie van Marquez.

11 juli 2018 om 00:35

Het is niet echt gek of raar om tijd te rekken in de laatste minuten van een belangrijke wedstrijd. Dat gebeurt door alle pro's in iedere competitie. Alleen in Nederland tikken ze de bal dan nog lekker rond.

In de Premier League zie je ze ook altijd bij de cornervlag staan. Hoort erbij. Had je maar eerder moeten scoren als tegenpartij, dan had je zelf later tijd kunnen rekken. Alsof de Belgen dat niet gedaan hadden. Oja, dat deden ze ook zelf gewoon tegen Brazillie.

11 juli 2018 om 00:44

Je zegt het zelf: laatste 10minuten. Dat doet iedere voetballer om tijd te rekken, maar om dan meteen af te knappen: come onnn. En in een wedstrijd waar de inzet een finaleplaats is? Dit zou iedere speler doen, zelfs de meest sympathieke sportieve speler

11 juli 2018 om 01:01

Is een halve finale joh.

Iedereen hier zou het zelfde doen. Letterlijk iedereen

11 juli 2018 om 10:14

Je moet hem niet kwalijk nemen omdat hij niet kan voldoen aan JOUW verwachtingen. Jij verwacht iets, daar heeft hij niets mee te maken. Al met al, niet zo overdrijven, we gaan nu niet kleinzerig doen.

Sterke wedstrijd weer van Mbappe. Op het laatste wat onhandige keuzes bij het uitspelen van de counter, hij moet hij nog leren wat simpeler te denken. Niet in je eentje drie man gaan proberen te dollen als je niet op snelheid ligt. Probeer de bal in de ploeg te houden, even terug man ook.

Dat mensen nu weer gepikeerd struikelen over zijn aanstellerige gedrag vind ik wat overdreven. Hoort er allemaal bij. Er is geen ploeg die daar niet een paar jongens van heeft rondlopen.

11 juli 2018 om 00:20

Misschien overdreven in vergelijking met Neymar, maar dat soort trekjes zie ik liever wel meteen de kop in worden gedrukt. Ik heb zo’n hekel aan de uitspraak ‘hoort er allemaal bij’ of ‘dat is ook een kwaliteit’. Dat is het niet. En zeker op een WK met zoveel kijkers breng je het hele mondiale voetbal in diskrediet wanneer er vanuit word gegaan dat dit ‘erbij hoort’.

11 juli 2018 om 01:22

Jemig wat een gezeik allemaal. Besef dat deze jongen 18/19 jaar is en al in de halve finale van het wk staat en het nog 5 á 10 minuten moet volhouden om de wk finale te halen. Als je een wk op je CV hebt staan bepaald dat o.a de rest van je carriére en ga je voor altijd de geschiedenis boeken in. En dan gaan mensen zeuren dat hij de laatste paar minuutjes wat onsportief gedrag vertoont en hem dan nog vergelijken met die schwalble koning van een Neymar die al 10 minuten voor de wedstrijd het veld op gaat om zijn schwalbles en geschreeuw te oefenen? Schei toch uit.

11 juli 2018 om 00:34

Hoort er zeker bij maar kom op, wat Mbappe deed was heel dom tijdrekken hij dribbelt gewoon met de bal weg.

11 juli 2018 om 07:13

Wat is er dom aan? Hij krijgt geel, maar kan die hebben voor de finale. Geel kost meer tijd dan die 3 seconden weglopen. Het is vervelend gedrag, maar ik zou het ook doen in de halve finale van de beker, iedereen zou dit doen. Heel Frankrijk deed het ook. Pogba ging ook 8 x snel liggen en schreeuwen hopend op de vrije trap

Zijn carrière is eigenlijk al compleet als hij het WK wint. Het hoogst haalbare voor elke speler. De champions league wint hij vast wel een keer.

11 juli 2018 om 01:49

Zat ik ook te denken, maar een PL titel hoort er ook zeker bij! Maar idd. WK EN CL zijn de grootsten

Mensen kunnen afgeven op zijn tijdrekgedrag maar ik lag in een scheur toen hij ging pingelen met die bal terwijl Belgiã« op een ingooi zat te wachten :D Zo onbehouwen schaamteloos ook

11 juli 2018 om 00:32

Ik ook, heb gewoon hardop gelachen. Meest grappige tijdrekmove die ik in tijden heb gezien en we hebben er veel gezien.

11 juli 2018 om 01:02

Hahaha, ik ook.

Stel je niet aan man. Mbappe speelde geweldig. Robben breekt zn ribben als je n scheet laat maar iedereen vind m geweldig. Dit is een jongen van 18 jaar die effectief met de gouden generatie van België dolt en nu gewoon het wk al gaat winnen. Lekker blijven zeiken. Voetballers als hem zijn zeldzaam. Mattheüs, van Bommel, gatusso, cantona, n.de jong, toivonen. Die hebben nare trekjes maar dat noemen we harde voetballers en daar houden we van..

Iedereen reageert maar wat.. één ding is duidelijk... mbappee is gewoon baas!! Hij wordt een grote!!

Wat zou ik toch graag zuivere speeltijd zien!

Ben echt fan deze man . Maar pff dit wk haalt hij het bloed onder me nagels vandaan met ze gejank om elk tikje

Je kan merken dat hij met Neymar samen speelt...... zo jammer dat theatrale gedoe

Mbappe is de allergrootste talent sinds Messi. Besef gewoon dat deze jongen pas 19 jaar is!!!!!😭😭😭. Hij is nu al beter dan Neymar en Ronaldo op hun 18,19de. Mbappe heeft op zijn 18de Monaco gedragen en man city bijvoorbeeld eruit geknikkerd! Hij speelt nu de sterren van de hemel op het grootste toernooi! Dat hij dom tijdrekt moeten we niet te serieus gaan nemen. Hij speelt volwassen, hij is gefocused en hij zal nog maar beter worden. Deze jongen wordt nog beter dan Neymar, en ook Neymar ziet dat in. Hij kan beter naar Real gaan, voordat ie in de schaduw komt van Mbappe.

Zeer groot talent en wat een klasse heeft hij.

Maar kap a.u.b. met die ontzettend vervelende trekjes zeg! Snap niet dat veel van zo'n sterren dat tegenwoordig hebben (bijv. Neymar).

Die bal niet teruggeven bij de inworp (in de blessuretijd), erbij lopen alsof die 3 meter breed is, af en toe vallen alsof het gras hem aanvalt... En dan maakt leeftijd geen zak uit, ik zie ook spelers van die leeftijd die dit allemaal niet doen.

Speel gewoon de pannen van het dak en doe voor de rest normaal.

11 juli 2018 om 10:20

Niet zo overdrijven. Heb je kinderen? Elk kind heeft wel eens een dagje waarop hij of zij zich als een rotzak gedraagt, betekend niet dat het een stout kind is. Laat 1 moment niet je conclusie vormen aub.

11 juli 2018 om 10:52

@ Cocoafc

Wat is dit nou voor opmerking? Dit slaat echt kant nog wal.

Het is geen puber van 12 jaar. Het is een prof en hij heeft het meerdere wedstrijden al gedaan (lees tegen Uruguay).

Heeft geen zak met overdrijven te maken. Het is een geweldig talent, op dit moment de grootste die er is, maar hij moet gewoon normaal blijven doen i.p.v. af en toe die domme trekjes. Die heeft die niet nodig.

11 juli 2018 om 11:01

Hoelang klaag jij al over die vervelende trekjes? Volgens mij valt het allemaal mee, dat is mijn punt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller41
K. MbappéAanvaller40
B. CostilKeeper
H. LlorisKeeper40
L. DigneVerdediger20
L. DuboisVerdediger00
T. HernándezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.

98 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 15 7 3 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 31 27 5 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 20 18 0 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 29 33 5 1
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
Laatste voetbalnieuws

AS: Real Madrid haalt over 672 uur gegarandeerd eerste aanwinst binnen

Real Madrid is er honderd procent zeker van dat Kylian Mbappé naar de Spaanse hoofdstad komt, zo meldt AS. De 22-jarige aanvaller heeft alle lucratieve aanbiedingen van Paris Saint-Germain om zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren