Update: Supercopa tussen Barcelona en Sevilla wordt afgewerkt in Tanger

Zondag, 22 juli 2018 om

De strijd om Spaanse Super Cup tussen Barcelona en Sevilla wordt op 12 augustus afgewerkt over één wedstrijd. Beide clubs leefden de afgelopen weken in onmin over de invulling van de opening van het nieuwe voetbalseizoen in Spanje, maar de voetbalbond RFEF heeft maandag laten weten dat er dus één duel gespeeld zal worden.

Daarmee wordt er gebroken met een traditie. De Super Cup wordt als sinds jaar en dag afgewerkt over twee wedstrijden, hetgeen ook de voorkeur van Sevilla had. "We wijzen het aanbod van de voetbalbond om één wedstrijd te spelen af en blijven bij ons standpunt om twee wedstrijden te spelen, omdat we respect hebben voor onze supporters en leden", had voorzitter José Castro eerder laten weten.

Het voorstel van de RFEF om de Super Cup over één wedstrijd te laten afwerken, was nochtans deels gedaan in het belang van Sevilla. De club uit Andalusië stroomt komend seizoen immers al in de tweede voorronde van de Europa League in, waardoor de ploeg een korte voorbereiding zal kennen. "We willen altijd meedenken over een oplossing, maar onze supporters gaan boven alles. De wedstrijd stond reeds gepland", zei Castro.

Maandagmiddag is dus echter toch besloten de strijd om Super Cup af te laten werken over één wedstrijd. Daarnaast heeft bondsvoorzitter Luis Rubiales laten weten dat ‘de intentie is’ om de wedstrijd te laten spelen in Tanger, Marokko. Barcelona won afgelopen seizoen de dubbel in Spanje, waardoor verliezend bekerfinalist Sevilla de tegenstander zal zijn in de Super Cup.

Update 9 juli 23.41 uur - Sevilla betreurt beslissing ‘die alleen problemen van Barcelona oplost’
Sevilla heeft maandagavond in een statement op de clubsite duidelijk laten weten niet te spreken te zijn over ‘de eenzijdige beslissing’ om het format van de Spaanse Super Cup te veranderen. De Zuid-Spaanse club is niet van plan om het duel, dat waarschijnlijk in Tanger zal worden afgewerkt, te boycotten, maar wijst er wel op dat de Spaanse voetbalbond (RFEF) een beslissing heeft genomen die ‘enkel en alleen de problemen van Barcelona oplost’.

Update 22 juli 15.00 uur - Supercopa tussen Barcelona en Sevilla wordt afgewerkt in Tanger
De Spaanse voetbalbond RFEF heeft zondagmiddag via de officiële kanalen bevestigd dat de strijd om de Spaanse Super Cup inderdaad wordt gespeeld in het Marokkaanse Tangier. Landskampioen Barcelona en verliezend bekerfinalist Sevilla treffen elkaar op zondag 12 augustus om 22.00 uur in het Stade Ibn Battouta voor de officiële opening van het Spaanse voetbalseizoen.Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Als ze nu gewoon alle wedstrijden 1 wedstrijd spelen dan zou de cup veel leuker zijn. Nu krijg je van die saaie wedstrijden met B-teams. Altijd dezelfde teams in de finale. Totaal geen verrassing in deze competitie.

9 juli 2018 om 17:07

Het gaat voornamelijk om het financiële plaatje. Ook zo'n grap om een finale van een cup in een ander land te laten spelen. Lekker voor de supporters van Sevilla en Barcelona. In plaats van een kaartje voor de wedstrijd heb je nu ook nog een dure internationale vlucht nodig en misschien hotel. Alles voor de dineros!

9 juli 2018 om 17:37

Sevilla - Tanger is met de auto ongeveer 240 km. Lijkt voor ons Nederlanders veel, maar Sevilla - Madrid is 530km en Sevilla - Barcelona is 1000 km. Voor de mensen uit Sevilla is dit waarschijnlijk gewoon prima met de auto te doen. Vanuit Barcelona is het wel even rijden of vliegen natuurlijk, maar je zou sowieso moeten overnachten. Een vlucht van Girona naar Sevilla is trouwens niet of nauwelijks goedkoper dan naar Tanger vliegen. - €650,- D'r zullen waarschijnlijk gewoon bussen gecharterd worden.

9 juli 2018 om 19:30

Ja alleen er waren normaliter twee wedstrijden.. dus uitvak was simpelweg al een aanzienlijk minder aantal fans.. Nu het 1 wedstrijd wordt slaat dit gewoon nergens op. Kies dan gewoon een ander stadion in Spanje. (Zodat geen van beide thuis speelt)

Even los van wat nou de beste oplossing is; waarom beslissen ze dit zo laat? Dit soort last-minute gedoe moet je weg-organiseren door dit soort besluiten ruim vantevoren te nemen. Als je dan verandering doorvoert, dan heb je dus een overgangstermijn, bijvoorbeeld een jaar. Dan weet niemand nog of zij die wedstrijd spelen en heb je dus geen gedoe op het laatste moment.

9 juli 2018 om 19:43

Ideaal wel, maar is nog best op tijd.

In Nederland besluiten ze terwijl de competitie al 2 maanden loopt nog even dat er dat jaar niemand vanuit de Tweede divisie ging promoveren of uit de Eerste divisie kon degraderen. Dat had gewoon invloed op het lopende seizoen.

10 juli 2018 om 10:27

Bij de Spaanse bond houden ze wel van last-minute aankondigingen. Ze ontslaan ook gewoon hun bondscoach 1 dag voor het wk😂.

De supercup over 1 wedstrijd laten spelen maakt het wat mij betreft veel spannender. 1 wedstrijd waar alles om gaat. Daarnaast scheelt het toch weer een wedstrijd, ivm de altijd zo overvolle agenda.

Echter is het wel jammer dat het zo direct gebeurt. Fans richten zich op 2 wedstrijden en kopen kaarten, of plannen een vakantie er omheen etc. Ze hadden eigenlijk moeten zeggen dit seizoen doen we het zoals het al gepland staat. Op het moment dat de teams bekend zijn voor de Supercup, dan hoor (vind ik) je daarin eigenlijk niks meer in te veranderen.

9 juli 2018 om 17:25

Qwa reizen valt t reuze mee is 2 uurtjes van Sevilla na tanger, hotel is ook niet nodig dan lijkt mij

9 juli 2018 om 18:10

Je hebt niet enkel fans die in Andalusie wonen. Wat met de fans van het buitenland?

10 juli 2018 om 00:58

Fans van het buitenland moeten ook al ver reizen voor een thuiswedstrijd, of ze nu naar Sevilla of naar Tanger moeten maakt dan ook weinig verschil.

1 wedstrijd is sowieso beter. Vond het altijd apart dat zo'n ''finale'' over 2 wedstrijden werd gespeeld.

Die Rubiales komt weer lekker in het nieuws zeg, dat hij er nog zit na het Spaanse fiasco vind ik verrassend want dat mag je hem wel aanrekenen.

Waarom Marokko?.. Spanje zelf is al enorm groot, dat een finale in bijv Madrid voor sommige Barca fans al te ver reizen is. Dan kiezen we nu maar voor een supercup in Tanger? Als de JC Schaal ineens in Berlijn wordt gehouden gaat het er ook niet voller op worden.

9 juli 2018 om 19:48

Snap ik ook nooit, maar heeft denk ik puur en alleen met financiën te maken. Hoe haal je het in je hoofd om een wedstrijd die uitmaakt wie de beste van Spanje is, in Marokko te houden... ongelofelijk.

9 juli 2018 om 20:01

Misschien moet je nog maar eens kijken waar tanger ligt. Precies in het midden van Spanje . Dan kunnen hoeven de mensen uit de Canarische eilanden minder ver te reizen en de fans uit ceuta en mellila gaan met de trein.

9 juli 2018 om 20:44

Voor de fans van Sevilla redelijk dichtbij. Als Barca fan toch wel wat kilometers.

9 juli 2018 om 20:46

Ceuta en Melilla zijn gewoon Marokkaanse steden

9 juli 2018 om 20:49

Wat is dat voor onzin argument?
Wij houden in NL toch ook geen rekening met mensen op Texel.

Als dat de achterliggende gedachte van de spaanse bond was, konden ze net zo goed Gran Canaria kiezen.

En als je dan toch naar het buitenland wilt, pak dan gewoon Portugal. Dan kan iedereen gewoon met de euro betalen, maar dat levert de bond niks op. Naar een land buiten Europa, (zelfs als de afstand voor Sevilla naar Tanger vele malen korter is dan Frankrijk) slaat werkgelijkwaar nergens op.

9 juli 2018 om 20:50

Nou ze zijn anders behoorlijk goed afgezet met hoge hekken. Denk dat Spanje daar klaarblijkelijk toch echt anders over denkt.

10 juli 2018 om 00:46

Ceuta en Melilla zijn van Spanje vriend! En dat is al heel lang zo en dat zal ook zo blijven.

22 juli 2018 om 15:25

@moutakhab86

Je moet wel een hele merkwaardige manier van meten hanteren om Tanger het midden van Spanje te noemen. Nog afgezien dat er een zee zit tussen de Canarische eilanden en Marokko en ook nog een zee tussen Tanger en het Spaanse vaste land.

Dan zou je ook kunnen zeggen dat de azoren precies midden in Nederland liggen, gemeten vanaf Sint Maarten.

@chihinho

Dat is de visie van de Marokkaanse regering, de Spaanse regering ziet beide als Spaanse steden. Aangezien Spanje er de dienst uit maakt voor al een paar honderd jaar en dit voorlopig niet zal veranderen lijkt me het terecht om ze als Spaanse steden te beschouwen. De Marokaanse staat heeft sinds zijn onafhankelijkheid het er niet voor het zeggen gehad.

Alles draait alleen om de grote twee in Spanje, dat moet toch wel langzamerhand duidelijk zijn.
Dat twee wedstrijden overbodig waren is een ander verhaal maar als er zoiets veranderd moet worden wordt dat alleen gedaan als Barca of Real dat willen.
Die Supercup wedstrijden moeten gewoon vanaf nu altijd in het Olympisch Stadion van Sevilla gespeeld worden, dan wordf dat stadion ook eens gebruikt.

10 juli 2018 om 08:22

Idd die bepalen gewoon alles en hebben schijt aan de rest. De wedstrijden stonden gepland voor 5 en 12 augustus, maar omdat barca dan een lucratief wedstrijdje tegen Milan in de VS aan het spelen is moet Sevilla er aan geloven. Vervolgens geven ze er ook nog even voor het gemak een draai aan zodat het overkomt om alsof ze Sevilla een gunst bewijzen. Onvoorstelbaar dat dit zomaar kan.

Match was gepland voor 5 en 12 aug.
Echter Sevilla moet voorronde EL spelen, op 26/7 en 2 augustus.
Barcelona heeft oefenwedstrijden gepland op 28/7, 1 en 4 augustus..

Copa eerder houden dus geen optie. Want los van clubverplichtingen zijn er nog veel spelers die nog actief zijn of tot voorkort actief waren op WK die ook moeten rusten. Later houden geen optie want dan komt het in gedrag met competitie.

Dus dit jaar als compromis 1 wedstrijd voorgesteld. Sevilla wilde liefst 2 wedstrijden omdat ze al seizoenkaarten hadden verkocht incl. de thuis supercopa wedstrijd.

Barcelona vind best dat hun USA tour niet in gedrag komt. Spaanse bond is blij om La Liga te exporteren. Sevilla klaagt, misschien had 5 of 6 augustus en dan 12 augustus net gekund als niet ook naar belang Barcelona was gekeken. Maar Tanger is juist dicht bij Sevilla.

Wedstrijd over 1 dag heeft ook voordeel dat kans op kaarten kleiner is. Schorsingen tellen ook mee voor La Liga zoals CR7 vorig jaar heeft mogen ervaren en paar jaar geleden Pique.

10 juli 2018 om 09:11

Onzin, de return was op 14 augustus in Barcelona. Ik ben er dan nl. ;-) Je kunt je voorstellen dat ik graag hem over twee wedstrijden zie met een uit en thuis wedstrijd

10 juli 2018 om 11:47

Vorig jaar ben ik gaan kijken naar de supercup tussen Barcelona en Real Madrid. De wedstrijd werd pas bevestigd 2 weken op voorhand of ze op een zaterdag of een zondag ging gespeeld worden. Dus wat Achmedn zegt kan kloppen dat het gepland stond voor 12 aug.

22 juli 2018 om 15:12

Dit is geen compromis, dit is puur luisteren naar wat Barcelona wil en Sevilla compleet negeren. De belangen van Barcelona waren alles behalve van sportieve aard, puur commerciele hebzucht dat ze een paar waardeloze oefenpotjes voorrang geven boven een officiele prijs. Daar hoort Sevilla niet onder te leiden. De bond zag natuurlijk eurotekens, dat heeft niks met La Liga exporteren te maken. La Liga verkoopt zichzelf, daarvoor hoef je echt geen supercup in het buitenland voor te organiseren. Het is puur het bedrag wat bond zelf kan opstrijken als de wedstrijd in Tanger gespeeld gaat worden.

Dat schorsingen ook mee tellen is een prima zaak, dan moeten spelers zich maar gedragen wat Ronaldo niet deed. Dat mensen vervolgens nog het lef hebben te klagen over het feit dat de schorsing mee telt zegt meer over het feit dat ze hun persoonlijke voorkeur voor spelers en club belangrijker vinden dan het eerlijk handhaven van de spelregels.

Barcelona vind ik een prachtige club en La Liga een geweldige competitie, maar Barcelona en de Spaanse bond mogen zich diep schamen voor de gang van zaken.

Lekker is dat net nadat ik terug ben uit Tanger.

De Spaanse supercup afwerken in Marokko, krankzinnig.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4876 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5438
4.Sevilla3710
5.Getafe369
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Real Madrid overweegt Gareth Bale in te zetten als ruilwaar in een eventuele deal met Chelsea over Eden Hazard. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren