Fenerbahçe is aan zet: ‘Zij moeten er met PSV uitkomen’

Zaterdag, 16 juni 2018 om

PSV heeft nog geen akkoord bereikt met Fenerbahçe over een overgang van Phillip Cocu naar de Turkse grootmacht. Onder meer BeIN Sports meldde vrijdagavond dat de 47-jarige trainer mogelijk nog dit weekeinde gepresenteerd zou worden in Istanbul, maar Toon Gerbrands benadrukt dat een vertrek van Cocu nog geen zekerheid is.

De algemeen directeur van PSV stipt tegenover het Algemeen Dagblad aan dat de oefenmeester nog tot halverwege 2019 vastligt in het Philips Stadion. Fenerbahçe zou Cocu beschouwen als de gedroomde opvolger van Aykut Kocaman, wiens positie na een teleurstellend seizoen onhoudbaar lijkt.

Volgens het Eindhovens Dagblad is zaakwaarnemer Rob Jansen momenteel in Istanbul om namens Cocu te onderhandelen met Fenerbahçe, maar de overgang is nog niet rond. "Fenerbahçe is aan zet, zij moeten er met PSV uitkomen om toestemming te verkrijgen over een doorlopend contract'', zo reageert Gerbrands desgevraagd.

Mocht Cocu daadwerkelijk opteren voor een vertrek naar Fenerbahçe, dan slaat hij na vijf seizoenen definitief de deur achter zich dicht in het Philips Stadion. De oud-middenvelder zwaait sinds 2013 de scepter bij PSV en leidde de Eindhovense club in die periode naar onder meer drie landstitels. Daarnaast legde hij in die periode ook nog eens tweemaal beslag op de Johan Cruijff Schaal.


Poll

Denk jij dat Phillip Cocu volgend seizoen trainer van Fenerbahçe is?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door clutch)

Zie PSV niet heel moeilijk doen als Cocu graag wil vetrekken. Heeft de club naar 3 titels in 5 jaar geleid en overwintering in de CL. Op zo'n moment gun je elkaar toch wat. Ben benieuwd of Cocu naar Turkije wol.

16 juni 2018 om 19:21

Denk dat het er meer om gaat dat Fener zich nog niet bij psv gemeld lijkt te hebben, dus vandaar uit gezien is Fener aan zet. Denk dat ze er inderdaad best uit zullen komen. Anders zal die interesse niet zo naar buiten komen denk ik.

16 juni 2018 om 19:23

PSV moet eerst zekerheid hebben dat of van Bommel het wil overnemen of Peter Bosz het stokje wilt overnemen (de twee meest genoemde namen). Mark zit nu net zijn hoofd bij Australië dus het lijkt me niet dat hij nu kan onderhandelen.

16 juni 2018 om 19:38

Peter Bosz mag ik niet hopen 😳

16 juni 2018 om 19:31

Waarom zou hij dat niet willen? Is de enige reden dat zijn zaakwaarnemer nu aan het onderhandelen is, toch?

16 juni 2018 om 19:38

Nja denk dat hij wel wil weten of hij de tijd krijgt om wat te bouwen en niet na 2 nederlagen na een maand wordt ontslagen. Bij Turkse clubs regeert nog wel eens emotie bij directie, dus snap dat Cocu eerst wil weten wat het plan is.

16 juni 2018 om 20:01

Dat is bij de huidige nieuwe voorzitter dus niet het geval. Het is een man met visie en benadrukt juist de club op rails railen een project op lamge termijn is. Het is een hoog opgeleide man (Harvard) die weet hoe je iets moet runnen. Runt 1 van de grootste bedrijven in Turkije en Europa. Die reageert echt niet emotioneel na 2 nederlagen. En de supporters staan volledig achter hem. Dus Cocu krijgt zeket de tijd en middelen om te slagen. Dat is ook de reden dat het Cocu aanspreekt denk ik.

17 juni 2018 om 01:40

Buiten dat heeft PSV al de gedroomde opvolgers klaar staan, van Bommel met als assistent van Marwijk. Maar goed, PSV is een prof club dus die zullen nog wel een vergoeding willen ontvangen van Fenerbahce.

Wat zal Fener aan Psv moeten betalen voor Cocu?

16 juni 2018 om 19:26

Jaar salarissen denk ik. Misschien iets van 2 miljoen ofzo. Cocu is het gegund he.

16 juni 2018 om 19:45

Het is hem gegund, maar we zijn ook weer niet een liefdadigheids instelling. Laat Fenerbahçe maar mooi betalen.

16 juni 2018 om 20:14

Trainers gaan nooit voor veel geld weg. Bosz ging voor 5.5 geloof ik.

Wat hoop ik zo graag dat dit waar is. Eindelijk een trainer met visie, en iemand die jeugdspelers een kans geeft en niet net als Turkse trainers spelers over de 33 gaat vragen van de club. Samen met de nieuwe voorzitter zal hij minimaal 2 jar de tijd krijgen om iets op te bouwen.

16 juni 2018 om 19:22

Ik denk dat hij er met 6 maanden uitgeflikkerd gaat worden als ze 3e ofzo staan

16 juni 2018 om 19:28

Dan zou de huidige trainer er oom uitgeflikkerd worden dit seizoen, die deed het nog slechter de eerste 5 maanden. Zoveel geld heeft de club niet meer om iemand ff aan de kant te zetten. Nederlandse clubs zijn zelfs nu meer waard dan Turkse topclubs, mede dankzij de visie van de Nederlandse clubs, transfers als Neres en Lozano etc. Cocu moet er samen met de nieuwe TD ervoor zorgen dat we een team als PSV of Ajax zullen krijgen.

16 juni 2018 om 19:53

Echt jeugdspelers de kans geven staat hij nou niet zo zeer bekend om hoor. Maar is wel een stabiele rustige coach, die altijd wel een plan heeft..

16 juni 2018 om 20:06

Ook prima toch. Alles is beter dan ex toppers uit Europa van 34 jaar voor 3 miljoen euro salaris aan je selectie toevoegen. Turkse clubs zitten nu diep in de shit, vooral door het domme transferbeleid van de afgelopen jaren. Gelukkig hebben we nu wel mensen met visie en inteligentie aan de leiding.

16 juni 2018 om 20:33

Als het doel van Koc en Comolli is om uiteindelijk meer jeugdspelers door te laten breken, is Cocu niet echt de geschikte trainer. Bij PSV keek hij ook niet echt om naar de jeugd. En een club als PSV heeft meer talent in de jeugd dan bij Fener.

Van Koc zal hij zeker de tijd krijgen, maar of hetzelfde geldt voor de supporters? Na 1 seizoen zonder succes zal het gebrom al beginnen bij sommigen. 2 seizoenen zonder een tastbare prijs of Europees succes (kwart- of halve finale) en Cocu zit in augustus 2020 een clubje te trainen in Saudi-Arabie of Qatar.

17 juni 2018 om 00:25

Cocu keek zeker wel om naar de jeugd echter moet een jeugdspeler nagenoeg t zelfde niveau hebben. Heeft die dat niet speelt die niet iets wat me zeer logisch lijkt. Je stelt de beste 11 op lijkt me. Wanneer eem jeugdspeler aantoont dat die een versterking is zal die gewoon spelen.

17 juni 2018 om 12:05

Weet je wat het is, hier is het niet meer dan normaal dat je eerst in de jeugd rondkijkt als je het eerste elftal moet versterken. Cocu heeft dat niet vaak gedaan, daar kan die natuurlijk zijn redenen voor hebben. Maar het is voor mij moeilijk te geloven dat een club als PSV helemaal geen talenten heeft rondlopen in de jeugd. Je kunt dan dus 2 conclusies trekken, of PSV heeft een zwakke jeugdopleiding, of Cocu gaat liever voor zekerheid dan dat hij een jonge speler de kans geeft. In Nederland is het dan meestal het laatste.

Er wordt een bedrag van 5 miljoen genoemd en een jeugdspeler van Fener. PSV gaat dit doen want het is tijd voor een frisse wind. Vernieuwen, cocu heeft t maximale behaald met een matig team. Van Marwijk en Bommel sluiten na hun vakantie na het wk gewoon aan. Met nieuwe backs en veel jeugd kunnen Bommel en Bert gaan bouwen.

16 juni 2018 om 20:08

En wie moet dan de eerste trainingen doen? Psv start 27-6. Laatste groepsduel Australië is 26-6. Assistenten van nu kunnen ook wel eens vertrekken. Zou van Nistelrooij dan eerste twee weken voor de groep moeten staan? Lijkt me niet ideaal voor de voorbereiding als een nieuwe trainer later aansluit. En de deal moet ook eerst maar eens rond komen. Gebeurt dat tijdens het WK?

16 juni 2018 om 20:20

Of geen vakantie

17 juni 2018 om 01:42

De eerste weken is het voornamelijk conditie opbouwen, lijkt me dat van Nistelrooy dat samen met de fitness staf prima aan kan.

16 juni 2018 om 20:35

Een jeugdspeler van Fener? Dat zou wel heel tegenstrijdig zijn, de nieuwe voorzitter en technisch directeur van Fener hebben juist laten weten dat ze de jeugdopleiding meer aandacht zullen geven. Dan geef je geen goed signaal af door (waarschijnlijk) een groot talent in een ruildeal weg te doen voor een trainer.

16 juni 2018 om 21:31

Voor 5 miljoen + een jeugdspeler om een 1 jarig contract van een trainer afkopen? Lijkt me heel sterk misschien 1 van de betere trainers van de wereld, .aar daar hoort Cocu (nog) niet bij. Gaat niet gebeuren imo.

Cocu heeft het Hiddink spelletje terug gebracht naar PSV. Je hoeft niet goed te voetballen om te winnen en kampioen te worden, blijf geduldig en blijf hard werken want de kansen komen vanzelf wel. Ik was blij dat hij dit weer naar NL heeft gebracht, puur resultaatvoetbal op 1 en het goed voetballen op de tweede plek. Mocht je gaan Philip, en ik ben geen PSV'er, we gaan je missen! Ben wel benieuwd of dit ie dit ook kan en vooral mag neerzetten. Ik kan mij voorstellen dat ze bij Fener gewoon mooi voetbal willen zien, het publiek zal vast niet heel blij zijn met gematigd voetbal bij hun topclub.

Fenerbahce heeft een nieuwe voorzitter na 20 jaar. De nieuwe voorzitter is een bekende en heeft veel connecties bij grote clubs in europa. De nieuwe voorzitter van Fenerbahce heeft een duidelijke plan en heeft al meerdere malen aangegeven dat de nieuwe trainer de tijd krijgt die hij verdient en dat er geen paniek besluiten worden genomen als et even niet lukt. De nieuwe voorzitter Ali Koc heeft duidelijk aangegeven dat er geen oude vedettes meer gekocht gaan worden maar juist jonge talenten die door kunnen breken. Van cocu word eigenlijk verwacht dat hij een trainer word die minimaal 3 jaar blijft en een spelersgroep neerzet die standaard altijd champions league speelt. En de tactiek die cocu achterlaat na zijn vertrek bij fener zou na zijn vertrek door moeten gaan met een nieuwe trainer. Een beetje net als barcelona die ook altijd met dezelfde tactiek speelt onafhankelijk van de trainer. En cocu mag daar dus de basis van neerzetten. Misschien is dat naast het wel geld wat aantrekkelijk was voor hem. Als hij succes boekt bij fener kan hij zomaar een clublegende worden van fener als trainer. En wilt hij deze uitdaging aangaan. En ik denk dat de grote en fanatieke aanhang van fener die elke thuiswedstrijd de verschil maken ook een factor is geweest in zijn beslissing.

16 juni 2018 om 20:30

Denk dat je wel een punt hebt. Is hem ook gegund maar vind wel dat hij psv te kakken zet met dat stiekeme gedrag. Gewoon zeggen fenerbache wil me hebben en ik zie dat wel zitten klaar.

16 juni 2018 om 20:42

In Turkije is het altijd afwachten met voorzitters. Fikret Orman riep precies hetzelfde als Ali Koc nu doet, maar na verloop van tijd (en na succes) is weinig terug te zien van zijn hoopvolle woorden. Geen paniekbesluiten, geen oude vedettes meer, jonge talenten worden gehaald, salarissen gaan dalen, het brengen van een technisch directeur met verstand, investeren in de jeugdopleiding, dit komt ons Besiktas-supporters allemaal bekend voor en in zijn eerste paar jaar voegde hij ook woord bij daad, maar op dit moment doet hij juist het omgekeerde. Enige waar hij zich wel 100% aan heeft gehouden is het geven van tijd aan de trainer. Aybaba en Bilic zijn niet ontslagen en ook Gunes mag nu verder gaan, ondanks een 4e plek.

Is dit niet gewoon een stap achteruit? Qua structuur sws!

Als je de berichten mag geloven is cocu Een beetje stiekum. Snap ik niet nergens voor nodig

Stop is met die "Word in 2 maanden ontslagen, krijgt niet de tijd, dat is eenmaal hoe t gaat!" We hebben een nieuwe voorzitter en die gaat de volgende trainer niet wegsturen na een jaar, hij heeft tijdens zijn uitspraken gezegd dat hij tijd en geduld vraagt van de supporters. En we weten hoe graag wij allemaal Ali Koc wilden, en nu dat het eindelijk zo ver is moeten we geduld en vertrouwen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 februari
AC Milan mengt zich in de strijd om Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren