‘Het zou zomaar kunnen dat Marokko Spanje of Portugal sloopt’

Woensdag, 13 juni 2018 om

Het WK 2018 staat op het punt van beginnen en de verwachtingen zijn hooggespannen. Verslaggever Justus Dingemanse sprak voor Voetbalzone in aanloop naar het toernooi in Rusland met Hugo Borst, Soufiane Touzani, Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk die deze zomer hun bijdrage zullen leveren aan de programmering van de NOS. Wat zijn hun verwachtingen van het toernooi en op wie gaan zij specifiek letten?


Justus Dingemanse is fulltime presentator en verslaggever van Voetbalzone en levert bijdrages in de vorm van artikelen, columns, interviews, programma’s en reportages.


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door valkeakoski)

Marokko plaatst zich eens voor het WK en er zijn al meteen mensen die denken dat ze eventjes de kwart/halve finale gaan halen of zelfs de finale of dat ze eventjes de toplanden voetbal les gaan geven.

Oke ze zijn al lang ongeslagen maar als je kijkt tegen welke landen ze hebben gespeeld is dat ook vrij logisch.
Vertrouwen hebben in je land is normaal maar je moet niet gaan overdrijven.

13 juni 2018 om 16:27

Tuurlijk niet. Maar Marokko heeft echt wel kans om de volgende ronde te bereiken. Portugal is net zo goed als Ronaldo. Terwijl Spanje nu pure chaos heeft met de staf. Ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.

13 juni 2018 om 16:41

Ja, Portugal is net zo goed als Ronaldo zagen we inderdaad in de EK finale. Die stumperds wonnen toch wel even zonder hem. Wie hou je voor de gek man? Ik kan niet wachten tot Ronaldo stopt bij Portugal en dat je dan ziet wat voor talent er aan komt.

13 juni 2018 om 16:45

Inderdaad zeg... Portugal is net zo goed als Ronaldo. Dan kan je ook zeggen dat Portugal echt super goed is aangezien Ronaldo dat is....

Denk dat Marokko het leuk kan gaan doen, maar laten we eerlijk zijn. De enige die bij Portugal in de basis zou staan is wellicht Ziyech. Portugal heeft echt een goed team hoor in hun sterkste opstelling, dat vergeten mensen nog wel eens.

13 juni 2018 om 17:13

Want Marokko heeft op Zichey na natuurlijk alleen maar koekenbakkers in de selectie... (volgens jou)

Ooit gehoord van Benatia? Die speelt elke centrale verdediger van Portugal uit de basis a sehbi.

13 juni 2018 om 17:22

Ziyech zou geen basis staan, Bruno Fernandes is al bankzitter en die is al een stukje beter. Enige basisspeler zou Benatia zijn. Diegene hierboven is zeker vergeten dat Pepe ook voor Portugal speelt. Benatia heeft nooit zijn niveau gehaald nieteens zijn niveau op ze 35ste

13 juni 2018 om 17:31

Vorige ek met al die gelijke spelen was ook meer geluk dan wijsheid dat ze die wonnen! Zo goed deed portugal het toen bijvoorbeeld ook niet in de groepsfase ik geloof er echt wel in dat juist tegen een portugal punten te halen valt als iedereen top is

13 juni 2018 om 18:43

Maar individueel zijn Portugal en vooral Spanje nog steeds vele malen beter. Als zij niet verzaken, zie ik Marokko niet zomaar even een resultaat halen. Portugal zie ik overigens nog wel verzaken, maar dat zie ik bij Spanje echt niet gebeuren. Spanje heeft een betere bank dan Portugal, Marokko en Iran in de basis hebben staan.

13 juni 2018 om 19:38

Danielrevezi, wat moet dat bewijzen dan? Het talent dat eraan komt speelt nu dus niet. Een Portugal zonder Ronaldo nu en een Portugal zonder Ronaldo over een paar jaar is niet te vergelijken.
Als de talenten over een jaar of 4 beter zijn dan de spelers die er nu staan, kan je niet zomaar zeggen dat het dus niet aan Ronaldo lag.

14 juni 2018 om 02:04

Tja Portugal gaat inderdaad zo ver als Ronaldo gaat, maar dan nog heeft Portugal een betere speler op elke positie lopen behalve Benatia en misschien Ziyech. Portugal mag dan geen wereld elftal hebben, maar jongens als Bernardo Silva, Willy Caravalho etc zijn geen koekenbakkers.

14 juni 2018 om 11:58

Ohja... Die Benatia die op de belangrijkste momenten cruciale fouten maakt. Prima verdediger hoor, maar hij staat niet eens in mijn top 10.

Daarnaast, speelt Benatia Pepe niet zomaar uit de basis. Ik zou toch liever voor Pepe kiezen dan Benatia. Veel klinischer in zijn verdedigen a sehbi.

Ik zeg niet dat Marokko koekenbakkers in het selectie heeft. Maar Spanje en Portugal hebben echt topspelers in hun selectie die velen malen beter zijn dan Marokko.

14 juni 2018 om 16:56

Marokko moet het van het collectief hebben. Strijdlust is ook belangrijk. Hebben zeker kans

13 juni 2018 om 20:24

Precies, Iran gaat al lastig zat voor ze worden, let maar op!

13 juni 2018 om 20:29

dat werd toentertijd in 1986 gezegd na een afwezigheid van 16 jaar van marokko en hoeveel hebben ze gewonnen van portugal 3-1 en tegen polen en engeland de latere halve finalist 0-0 in de volgende ronde werden ze nipt uitgeschakeld door west-duitsland 1-0 vijf minuten voor tijd

wat betreft afrika zou Portugal het niet redden fysiek wel technisch maar veel onderschatten de kleinere landen terwijl ze gelijk staan aan middelmatige landen in europa

marokko vs Portugal 1986 groepsfase

https://youtu.be/jkgmul9yqe4

marokko vs west-duitsland 1986 1/8 finale

https://youtu.be/mb7983jaxcc

14 juni 2018 om 00:00

Ik ben 100% kaaskop, maar ben wel in voor een stuntje. Wij wonnen ook eens met 5-1 van Spanje, compleet ondenkbaar volgens kenners. Ik zie niet in waarom Marokko het niet zou kunnen. Marokkanen weten heus wel dat dit soort landen normaal gesproken zouden winnen, maar hebben nu denk ik zoiets van 'onze team is goed genoeg voor een stunt', dat is iets anders dan dat ze zeggen dat ze winnen.

14 juni 2018 om 03:49

Ik denk dat hier en klein beetje Sarcasme in zit.laten we eerst hopen dat Marokko van Iran wint .🇲🇦

Nou nou, slopen... Wel even normaal doen hoor. Ze hebben natuurlijk een kans om de verassing te zijn, zeker omdat Portugal niet zo lekker loopt en omdat Spanje onwijs aan het kloten is. Maar slopen? Doe even normaal zeg, haha. Eerst van Iran winnen en daarna verder praten.

13 juni 2018 om 18:51

Ach ja allemaal populistisch gelul, iedereen weet ook wel dat Spanje en Portugal te hoog gegrepen is voor hen. Maar leuk man, gewoon fantaseren wat er allemaal wel niet kan gebeuren. Deed ik ook altijd over Oranje en toen we nog op het EK of WK stonden.

Nee realistisch gezien ligt Marokko er na 3 wedstrijdjes gewoon uit. Technisch zal het allemaal in orde zijn, maar Afrikaanse landen zijn tactisch zeer zwak. Daarin zullen ze gewoon afgetroefd worden door de Europese en Zuid-Amerikaanse landen, ik denk zelfs door de meeste Aziatische landen nog.

Maar het is een leuke aanvulling op het deelnemersveld en voor de rest niet. Daarnaast kan ik ook goed begrijpen dat Spanje of Portugal niet blij zijn met een Afrikaans land in de poule. Hotseknotsenvoetbal en tackels op kniehoogte, zaagacties op achillespezen etc. Ga er maar aan staan zeg....

13 juni 2018 om 21:26

Heb jij Marokko zien voetballen? Dat is geen hotdeknotdenvoetbal zoals jij het noemt. Tuurlijk Portugal en Spanje zijn op papier veel beter maar Marokko is sinds de nieuwe trainer tactisch veel sterker geworden en ook veel meer een team ipv aparte individualisten.

ik vind het jammer dat de NOS met deze praatjesmaker in zee gaat. leuk marokko naar het wk, maar waarom hij? pfff.. als oranje er was, beetje slijmen daar en nu marokko is geplaatst nu slijmen over marokko.. Nee dank je,hij vertegenwoordigd mij niet en zit niet op hem te wachten..

als ik hem wil zien dan ga ik wel naar het circus

13 juni 2018 om 17:29

Omdat het een bekende persoon is in de voetbalwereld...

13 juni 2018 om 19:07

touzani is voor mij een jongleur van de circus..meer niet

13 juni 2018 om 20:10

Je beseft je wel dat de Publieke omroep er voor iedere Nederlander is en niet allee. Voor Candela23?

13 juni 2018 om 20:26

Dan kijk je toch lekker niet?

13 juni 2018 om 20:10

Touzani zit er duidelijk voor de jongere doelgroep. Touzani is behoorlijk populair op social media en jongeren kijken graag zijn filmpjes met voetballers als gast. Commercieel gezien dus helemaal niet gek om een populaire Nederlandse Marokkaan aan te laten schuiven. Beter dan Sinouh die ook wel eens als een dooie zoutzak aan tafel heeft gezeten. Kan bovendien met z'n skills ook nog voor entertainment zorgen, door bijvoorbeeld samen met Raffie wat trucjes uit te halen of iets dergelijks. Ik vind het een zeer logisch keus en ik vind jouw reactie nogal zuur.

plus, ik vraag mij af wie in hemelsnaam de goals gaat maken bij marokko... dat gaat een probleem worden, creëren heel weinig...

13 juni 2018 om 16:31

dat is met amrabat dan creeer je idd weinig. maar de coach heeft wat uitgeprobeerd tegen slowakije wat heel goed uitpakte. Hij speelde met kaabi in de spits die veel scoort ipv boutaib. Daar achter speelde harit ziyech en belhanda. Als marokko zo speelt word iran alvast weggespeeld. Portugal kan je gelijkspel uithalen. En marokko speelt 3e wedstrijd tegen spanje die waarschijnlijk al 6 punten zullen pakken in eerste 2 wedstrijden en al door zullen zijn. met 5 punten kan je door gaan als 2e in deze groep.

Marokko heeft wel een geinig team maar gaat Spanje of Portugal natuurlijk nooit slopen. Aan de hand van welke spelers zou dat moeten gebeuren dan? Ziyech en Nourdin?

Dit is voetbal en alles kan maar er word wel heel erg overdreven. Ik vraag me ook af wie heeft bedacht dat het niet zo lekker met Portugal gaat? Op basis van wat? Een oefenwestrijd tegen Nederland en Tunesië? Volgens mij toen het er om ging in de kwalificatie wonnen ze wel alle wedstrijden op de eerste na het EK na. Jullie Nederlanders zouden beter moeten weten vooral als het over Portugal gaat in grote toernooien. We hebben Nederland altijd uitgeschakeld als het er om ging, Nederland heeft de afgelopen 27 jaar maar 1 keer van Portugal gewonnen en dat in een oefenduel.

Ik weet nog een wedstrijd vandaag 4 jaar geleden. Waar Spanje werd gesloopt op dat moment Europees en wereld kampioen. Niemand dacht dat dat mogelijks was. En Spanje heeft nu toch alles behalve een goede voorbereiding, Portugal heeft een beetje zand in de motor. Wie weet. Ik zou het wel leuk vinden.

13 juni 2018 om 17:20

Spanje werd toen gesloopt door spelers als Van Persie, Robben en Sneijder. Das toch wel wat anders als wat er nu rondloopt bij Marokko. Een puntje halen of zelfs een overwinning halen zou zeker mogelijk zijn na de onrust die ze de afgelopen dagen hadden maar dat slopen zie ik niet zo gebeuren. Van Portugal winnen zie ik sowieso niet gebeuren trouwens. Die hebben Ronaldo die opbloeit op belangrijke momenten en daar omheen een leuk jong team met ongelofelijk veel talent. Met een beetje geluk kan veel maar daar punten tegen halen zou echt heel knap zijn.

13 juni 2018 om 23:29

Helemaal mee eens Arnout. Het draait uiteindelijk toch allemaal om wereldtoppers voorin. Een Van Persie, Sneijder en Robben zijn wel andere koek dan een Ziyech of een Boussoufa.

14 juni 2018 om 00:33

Je teert nog steeds op het verleden. Tuurlijk waren dat topsspelers en zijn die beter, maar nu is een ziyech of een boussoufa echt wel beter dan een gemankeerde strootman of een ....... kom er niet eens op zo weinig indruk laten ze achter.

14 juni 2018 om 07:40

Eens, Strootman heeft het in mijn herinnering nog nooit laten zien in het NL elftal. Ik snap ook werkelijk niet dat deze jongen steeds weer wordt opgesteld (lees: opgeroepen).

Ik kijk erg uit naar deze groep en acht de kans aanwezig dat hier nog wel eens verrassingen kunnen voorkomen..

14 juni 2018 om 07:56

@mosta man. Ik zeg ook dat Nederland in het verleden van Spanje won omdat Van Persie, Sneijder en Robben (die trouwens nogsteeds goed is) in het verleden goed waren. Er is een reden dat we er nu niet bij zijn en dat is inderdaad onze aanval (en ook wel een beetje pech trouwens). Ik gaf alleen aan hoe het kon dat Nederland Spanje toen sloopte en waarom ik denk dat Marokko dat nu niet kan.

Denk dat er een in sprookjes geloofd. Gaat niet gebeuren. Portugal en Spanje (ondanks de chaos) zijn 2 maten te groot voor Marokko. Mja, een verrassing kan altijd.

Als het een beetje mee zit ie ik ze wel de poulfase wel overleven, men doet nou of het onmogelijk is om door te gaan.

Niks mis met het hebben van zelfvertrouwen. Ik gun ze het beste! Zou helemaal mooi zijn als een Afrikaans land ver komt op het Wk.

Daarnaast krijg ik er toch wel een rare smaak van in mijn mond wanneer ik landgenoten enorm haatvol zie reageren. Dan heb ik het niet over normale kritische reacties. Echt helemaal niets tegen kritiek. Je kunt gewoon normaal zeggen waarom je vindt dat zij in de groepsronde stranden, maar dat superioriteitstoontje terwijl Oranje zelf niet eens heeft kunnen kwalificeren, vind ik vrij wrang.

Ik zou het ook niet gek vinden als ze 3 keer op hun bek gaan hoor. Maar ik zou het heel leuk vinden voor Hakim en de andere eredivisie gasten als ze iets spectaculairs neer zetten. Iran is te pakken, maar die zijn ook zelf beter dan menig mensen denken, Portugal blijft 2 klasses beter maar is zeker niet onverslaanbaar, en Spanje is toch ook meer mogelijk nu ze opeens een nieuwe coach hebben en sws dat jongens als Pique niet meer zover willen gaan voor Spanje, maar uiteindelijk verlies je in 2 van de 3 wedstrijden 8 uit de 10 keer. Zou het top vinden als Marokko door gaan, maar het lijkt me sterk. De wed kantoren hebben trouwens Marokko de laagste kans gegeven, vind ik wel grappig want een land als Panama heeft veel minder kans, Marokko heeft een moeilijke groep, maar wel best een paar hele goede spelers.

14 juni 2018 om 02:30

Ach man gun ons man we doen voor het eerst sinds 20 jaar weer eens een keer mee. Maar ben het wel met je eens dat velen niet realistisch zijn normaal gesproken eindig je altijd derde in deze groep. Het is vind ik persoonlijk ook geen schande om derde te eindigen in deze poule Portugal en Spanje zijn gewoon Toplanden. Waar menig landen het moeilijk zou hebben maar de bal is rond en verassingen zijn er altijd. Ik hoop een beetje dat wij de verassing van het toernooi worden je zult wel geluk moeten hebben. Maar als het een beetje meezit kun je stunten en ver komen wie weet. Vind het mooi om te zien dat veel Nederlanders ons gaan steunen en het ons ook gunnen. Vind het trouwens nog steeds jammer dat Oranje er niet bij zit zou het WK voor mij nog mooier maken.

14 juni 2018 om 14:08

Ik gun jullie het ook, gun Hakim het zeker ook, ook omdat zijn marktwaarde dan stijgt. Ik denk alleen dat Marokko niet genoeg kan brengen om het te doen, maar ik laat me graag verassen. Het is ook doodzonde dat we er niet bij zijn, elk persoon dat van voetbal en van het WK houdt wilt NL er bij hebben. Waar ik ook ben gekomen het laatste jaar (7 landen) overal krijg ik dezelfde reactie, mensen zijn geschokeerd dat we er niet bij zijn en vinden het oprecht jammer. We brengen toch een sfeertje he

Ik ben er zo klaar mee, vorig EK wordt ons ongeveer opgelegd dat we voor België (onze buurman met de minst nare herrineringen) moeten zijn, en nu moeten we voor Marokko zijn. Omdat er naar verhouding de meeste Marokkanen in Nederland wonen. Mag ik zelf even bedenken van wie ik fan ben dit WK? Willen de NOS en VZ wel gewoon neutraal verslag doen zolang NL geen toernooi speelt? Ik wil gewoon neutraal nieuws. In plaats van de 74 berichten over Marokko en de 3 over Iran wil ik graag wat gelijker. Ik snap dat Marokko iets van focus krijgt, maar het slaat toch nergens op dat we daarmee dood gegooid worden en over de rest niks te horen krijgen.

Wie is nu eerste keeper bij Marokko? Kan mij niet voorstellen dat dat die reservekeeper van Numancia is? Het moet toch wel Bounnou van Girona zijn? Opzich heeft Marokko zeker kans om de volgende ronde te halen. Spanje is momenteel chaos en als ze de eerste wedstrijd tegen Portugal verliezen, heb ik geen goede hoop voor een succesvol toernooi. Ook Portugal is wisselvallig op een WK. Ja ze hebben het EK gewonnen, maar vorig WK was ook niet veel soeps toen de USA ten koste van Portugal naar de volgende ronde ging.

En het zou ook kunnen dat Gibraltar Brazilië even met 5-0 oprolt.

Maar zonder dollen: ik weet dat wij mbt het Nederlands elftal wel eens door kunnen slaan, en daarin doe ik zelf net zo hard mee, maar bij Marokko weten ze het wel helemaal bont te maken. Ze komen al geen eens voorbij Iran, en dan gaan ze Portugal en Spanje slopen? Bitch, please...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 47
394 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

242 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Flirts over en weer leiden Matthijs de Ligt naar walhalla én jeugdheld

De kogel is door de kerk: Matthijs de Ligt zet zijn loopbaan voort bij Juventus. De ex-verdediger van Ajax werd maandenlang gelinkt aan diverse grootmachten, maar uiteindelijk heeft Juventus de stopper...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Sporting Portugal houdt er serieus rekening mee dat Bruno Fernandes deze zomer geen transfer gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren