FC Twente moet miljoenen betalen aan Belastingdienst na uitspraak

Vrijdag, 1 juni 2018 om 15:02

FC Twente moet een flinke financiële tik incasseren, zo meldt Quote vrijdagmiddag. De Tukkers moeten 2,8 miljoen euro naheffing aan de Belastingdienst betalen, aldus het zakenblad, dat zich beroept op het vonnis van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Twente moet naheffing betalen over premies, recettes en bonussen die aan spelers werden uitgekeerd in de seizoenen 2011/12 en 2012/13.

In een reactie aan Quote laten de Enschedeërs weten rekening te hebben gehouden met de naheffing. De zaak werd volgens de persafdeling van de club altijd als 'vrij kansloos' gezien. Twente zou al een bedrag van 5,9 miljoen euro in de begroting hebben opgenomen voor deze zaak, waardoor het uiteindelijke oordeel komt als een kleine meevaller. De club, die de afgelopen tijd al flinke financiële klappen heeft moeten verwerken, gaat niet in cassatie bij de Hoge Raad.

Het ging hierbij om de zogeheten pseudo-eindheffing hoog loon, in de volksmond ook wel crisisheffing genoemd, zo weet het blad te melden. "Het steigerende ros op het clubembleem zal dit jaar voor de zoveelste keer een traan laten", zo klinkt het. Er is ook positief nieuws voor Twente deze vrijdag, want Ted van Leeuwen, de gedroomde kandidaat voor de technische zaken bij de Jupiler League-club, heeft zijn vertrek aangekondigd bij het Deense Esbjerg.


Poll

Verwacht jij dat FC Twente volgend seizoen promotie naar de Eredivisie afdwingt?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door mexicanooo)

Jammer dat Voetbal Inside al is afgelopen. Had graag gezien hoe Johan Derksen dit weer had goed gepraat.

1 juni 2018 om 15:06

Derksen praat al tijden niets meer goed, Derksen zeikt Twente net zo hard af al welke andere club dan ook als Derksen dat nodig vindt.

1 juni 2018 om 15:06

Volgens mij is dit toch een meevaller voor de tukkers?
Dacht dat ze rekening hielden met een naheffing van 5 miljoen?

1 juni 2018 om 15:09

Nou, dat deze financiële boete al een tijdje gereserveerd is in de begroting bijvoorbeeld. Sowieso valt het bedrag lager uit dan begroot. Maar typisch VZ weer die er een sensatie titel op los laat terwijl ze donders goed weten dat dit allemaal al lang en breed bekend was dat deze boete zou komen.

1 juni 2018 om 15:21

De FC Twente supporters nemen hem niet serieus dus waarom zou jij dat wel doen? De man is een vriend van Munsterman en praat daar ook naar.

1 juni 2018 om 15:31

Hoezo? AZ heeft ook gewoon deze crisisheffing gekregen, net als alle andere clubs. Twente procedeerde en vangt nu helaas bot. De kop is uiteraard sensationeel, zoals we van deze website gewend zijn..

1 juni 2018 om 15:57

@jansen Joenite: ik denk dat het komt omdat Derksen tegenwoordig veel onwaarheden vertelt over Twente. Hij steunt Twente openlijk met Doyen (hij gebruikt m.i. daarvoor een onjuiste voorstelling van zaken) en heeft het over 'rechtszaken die Twente door had moeten zetten'. Deze rechtszaak was van tevoren kansloos. Dus het zou interessant zijn om te zien hoe hij dit had gebracht.

1 juni 2018 om 16:22

Wie ben jij om te bepalen of Derksen alleen maar onwaarheden verteld over Twente?
Ik geloof Derksen niet op alles wat hij zegt maar jou net zo goed niet als je klakkeloos je mening ventileert alsof je in de directie zit.

1 juni 2018 om 16:34

@nolimit: ik zeg niet dat Derksen nooit de waarheid verkondigt. Wel dat hij v.w.b. Doyen geen gelijk heeft. Derksen beroept zich op de zaak Sporting vs. Doyen (aangaande Rojo). Die zaak vertoont weliswaar gelijkenissen met Twente en de constructie met Doyen, maar het zijn geen gelijke zaken. Waar Sporting geen bewijs had voor een third party ownership (afgekort als Tpo) om aan Doyen tegen te werpen, was de TPO bij Twente aannemelijk. De contracten van Football Leaks leken echt en Twente kon dit niet voldoende weerleggen.

1 juni 2018 om 16:36

Wat is hier sensationeel aan? Het klopt toch gewoon wat er staat?

1 juni 2018 om 17:45

Die miljoenen zijn al geboekt en betaald..

Lijkt me niet meer dan terecht dat zij deze moeten betalen, gelukkig waren ze verstandig genoeg om hier rekening mee te houden en dit in de begroting op te nemen. Anders zou het financieel wel een hele zware klap geweest zijn, zeker nu ze in de Jupiler League spelen.

Ruimschoots ingecalculeerd gelukkig, ik geloof dat ze bij Twente 5,2 hiervoor 'gereserveerd' hadden. Maar dat weet ik niet zeker. Lijkt dus juist mee te vallen. Maar desalniettemin nog steeds zuur dat we aan het betalen moeten door het wanbeleid en hoogmoed van Munsterman en co.

1 juni 2018 om 15:27

Dit gaat over de al lang betaalde crisisheffing, niet over de nog naderende belasting claim.

1 juni 2018 om 16:37

Als dat zo is, waarom moet twente dan nog betalen als er al betaald is?

1 juni 2018 om 17:45

Dat hoeft Twente niet. Dat is de suggestieve kop van VZ. Dat scoort wat meer clicks.

1 juni 2018 om 21:08

Had me niet goed ingelezen, alle 'boetes' en straffen haal ik door elkaar tegenwoordig. Deze is al afgetikt dus en ook andere clubs kregen een dergelijke naheffing. Waardeloos artikel dus. Vooral dat geleuter over het ros met een traan op het embleem. Welke zak hooi schrijft dit?

1 juni 2018 om 17:37

Van een andere club zou ik dat wel geloven, van Twente geloof ik tegenwoordig niets meer.

1 juni 2018 om 18:13

Dat is jouw mening en die mag je hebben, maar het is nogal een nutteloze reactie om maar even aan te tonen dat je niets met FC Twente hebt. Een klein beetje research en je weet precies hoe het zit en waar dit topic over gaat. Jansen Joenite legt het meermaals uit.

Schrijf er dan ook even bij dat Twente 5,9 miljoen heeft gereserveerd voor deze claim VZ. Dit betekent dat we 3 miljoen van deze reservering kunnen laten vrijvallen en de claim eindelijk achter ons kunnen laten. Goed nieuws dus!

1 juni 2018 om 15:13

Dat dacht ik dus ook al! Mooi dat het lager uitvalt voor jullie!!
Laatste dagen wordt alles weer wat positiever voor jullie. Hopelijk kunnen jullie nu het verleden achter je laten en weer bouwen aan de toekomst.

succes

1 juni 2018 om 15:22

Klopt helaas niet helemaal. Wat ik heb begrepen zit de naheffing van transfers hier nog niet bij en zou dat inhouden dat er nog meer komt en dit niet die 5,9 mil is die gereserveerd is

1 juni 2018 om 15:27

Klopt niet helemaal. Ze kregen ook al een naheffing betreft de transfer van Tadic en dat bedraagde 1,9 miljoen euro. Het is dus (2,8+1,9) 4,7 miljoen euro op een reservatie van 5,9 miljoen euro. Ze houden dus in principe 1,2 miljoen euro over.

1 juni 2018 om 16:05

@siruis: die 1,9 miljoen aan naheffing ziet alleen op de transfer van Tadic toch? Volgens mij onderzoekt de Belastingdienst alle inkomende en uitgaande transfers van 2010 t/m 2016. Dat betekent dat er wellicht nog meer naheffingen komen.

1 juni 2018 om 18:19

Na de uitleg van Jansen Joenite heb ik even gekeken hoe het nu precies zit en als ik het goed begrijp valt deze naheffing buiten de gereserveerde 5,8 miljoen euro, maar is dit bedrag wel opgenomen in de begroting. Het is dus niet zozeer schadelijk voor de club en het komt absoluut niet onverwachts.

Echter lijkt het mij dat de naheffing over de transfer van Tadic wel van de 5,8 miljoen af gaat. Dan verwacht de club dus een definitieve naheffing van rond de 4 miljoen euro. Ik snap alleen niet waarom de Belastingdienst zolang wacht. De onderste steen moet nu toch allang boven zijn.

1 juni 2018 om 16:19

Je weet dat een voorziening kostentechnisch is he? Het zegt niks over een liquiditeit of geldstroom, Twente zal de miljoenen op de bank moeten hebben om te betalen.

Met een voorziening neem je alleen de voorziende kosten op, ook wel voorzichtigheidsbeginsel. Ik weet niet of Twente gelijk het geld apart heeft gezet, maar ik neem aan van niet. Er kan dus alleen een winst teruggeschreven worden op de voorziening, maar als Twente deze miljoenen niet heeft kan de belastingdienst vergaande stappen ondernemen.

Het is dus helemaal geen goede zaak..

1 juni 2018 om 16:33

Je treft geen voorziening als je het geld niet hebt om te doen. Anders kan iedereen wel een reservering creëren van een hoog bedrag. Ze hebben ergens bespaard op andere lasten, waardoor het reserveren mogelijk was. Kan niet anders.

1 juni 2018 om 17:59

@lee112

Sorry maar wat je zegt klopt niet. Conform RJ 252.201 (waar FC Twente aan moet voldoen) dien je een voorziening te maken wanneer je een verplichting hebt, het waarschijnlijk is dat voor de afwikkeling een uitstroom van middelen noodzakelijk is en er een betrouwbare schatting gemaakt kan worden van de omvang van de verplichting.

Het is dus niet correct dat je ergens anders bespaard op lasten om een voorziening te maken en het is dus ook niet zo dat iedereen zomaar een reservering kan creeren. De voorzieningen dienen te voldoen aan de wet en regelgeving en worden getoetst door accountants. Voorzieningen worden daarbij voornamelijk getoetst op volledigheid met de veronderstelling dat bedrijven ook niet een voorziening van hoge bedragen willen opnemen.

Oftewel, Spijkenisser heeft gelijk. FC Twenete heeft kostentechnisch hiermee rekening gehouden en voor het resultaat zal dit dus positief zijn. Echter, zeker door de degredatie zal het betalen van deze verplichting nog een heel karwei worden. Hopelijk leidt dit niet tot continuiteitsproblemen.

1 juni 2018 om 17:39

Er komen nog meer naheffingen aan, dus je informatie klopt niet.

1 juni 2018 om 18:08

@master 1

Ik weet niet of je lezen kunt maar er staat wel degelijk bij dat twente dat bedrag van 5.9 miljoen in zijn begroting heeft opgenomen dus je leest niet goed of je zeikt om te zeiken.

Suggestief bericht met kreten als ‘zoveelste traan’. Zoals vermeld had Twente een voorziening getroffen van tussen de 5 en 6 miljoen. Zeer waarschijnlijk valt deze naheffing lager uit mede door de door Twente gewonnen zaak rondom de Tadic-deal. Dit bedrag is uiteraard fors, maar toch de helft van het gereserveerde bedrag.

1 juni 2018 om 15:43

@thysj: Dit gaat over de crisisheffing. Het heeft dus niets met de transfer(s) (van Tadic) te maken. Bovendien volg ik je niet helemaal met de 'gewonnen zaak rondom de Tadic-deal'. Deze zaak en die zaak staan los van elkaar. De gewonnen zaak ging tussen de zaakwaarnemer van Tadic en FC Twente. De zaakwaarnemer wou meer geld (een extra 15 procent van de transfersom) van Twente, waar hij zelf geen recht op had (dwaling). Daarvan is toentertijd daadwerkelijk een gedeelte aan de zaakwaarnemer betaald, waardoor de boekhouding niet meer klopte.
In de claim van de zaakwaarnemer bij de arbitragecommissie van de Knvb eiste hij het resterende bedrag van de 15 procent dat Twente hem schuldig zou zijn. Die claim werd door de arbitragecommissie van tafel geveegd. De zaakwaarnemer maakte misbruik van de situatie van Twente en wist dat Twente een mislukte miljoenentransfer niet kon veroorloven.

De verdere naheffingen (de Belastingdienst schijnt een naheffing van 1,9 miljoen te overwegen) zien op de betalingen aan de zaakwaarnemer en het geld waarover Tadic geen loonbelasting en sociale premies heeft betaald bij de transfer naar Southampton.

1 juni 2018 om 16:23

Wel mooi om te zien dat veel mensen hier weer de verkeerde conclusies trekken (zaken door elkaar halen). Zelfs veel Twente supporters reageren maar weten niet waar ze het over hebben. Fijn om meer duidelijkheid te hebben.

2 juni 2018 om 02:36

Helemaal eens Janssen, ik ben ook zo'n Twente supporter die zaken door elkaar haalt em zich niet goed ingelezen heeft, maar de berichtgeving hier werkt ook niet bepaald mee en lijkt vooral te teren op stemmingmaken. Het begint ook een wirwar van straffen en boetes te worden. Ik ben al blij als we eindelijk echt weten wat we nog moeten lappen om deze bende te boven te komen en we eindelijk op 0 kunnen beginnen.

2 juni 2018 om 11:25

@twenteov: dat neemt niemand je denk ik kwalijk. Door de veelheid aan zaken verlies je al snel het overzicht. Het helpt ook niet mee dat kranten/websites niet even de huidige stand van zaken kort en bondig op papier zetten.

Het bedag was al tijden geleden voldaan, het kwam alsnog voor omdat twente het niet eens was met de beslissing een een financieel voordeel eruit wilde halen, niet gelukt, geen impact op wat voor reservering dan ook.

https://www.tubantia.nl/fc-twente/geen-fiscale-mee...

De club was in ieder geval slim genoeg om dit ruimschoots in te calculeren.

Die 2,8 miljoen was een crisisheffing die elke club kreeg. Net als andere clubs had Twente deze al betaald. Het nieuws nu is alleen dat Twente de rechtzaak heeft verloren en dat geld dus 'gewoon' niet terugkrijgt. De belastingclaim volgt nog.

1 juni 2018 om 15:30

Is er al wat bekend over de belastingclaim? Het duurt wel heel erg lang en ik meende een tijd terug al gelezen te hebben dat de belastingclaim uiterlijk eind mei bekend zou worden gemaakt.

1 juni 2018 om 15:33

De BD stelt steeds uit, dus daar zijn geen harde uitspraken over te doen. De verwachting is wel dat die snel komt (maar die verwachting was er enkele maanden terug ook al, haha)

FCT heeft deze crisisheffing al lang in de boeken, dit is geen tik en ook geen tegenvaller maar ingecalculeerde kosten.
Nu nog hopen dat de transferclaims meevallen.

Dit is de crisisheffing die elke club heeft moeten betalen en ook al lang heeft betaald. Alleen is er een advocaat geweest die pro deo de zaak voor FC Twente wel aan wilde vechten om te kijken of er nog wat te halen viel. Zonder succes dus.

Ben wel benieuwd wie de quote over het ros en de zoveelste traan heeft uitgesproken, lijkt me ook lariekoek.

Als je er al rekening mee hebt gehouden wist je dat je zou verliezen en fout zat!
Waarom dan naar het gerechtshof gaan!? Ik vind het een laffe actie! Overigens
gaf Twente aan dat degradatie de doodsteek zou worden. Maar niets is minder
waar! Een nare, leugenachtige club is Twente geworden!!
Ben blij dat de Graafschap heeft gekregen waar ze 2 jaar geleden recht op hadden!
Machtig dat Heracles nu nr1 is!! Ik hoop wel dat de snel promoveren of degraderen,
want ik vind de eerste-divisie veel leuker zonder Twente!

1 juni 2018 om 17:26

Ondanks dat ik graafschap fan ben vond ik niet dat ze 2 jaar geleden recht hadden op de eredivisie. Echter had Twente er nog minder recht op.

Dat zijn gewoon 3 spelers die je voor dat geld had kunnen inlijven, inclusief een jaar salaris.
Dit moet geen tik maar een naschok zijn.

1 juni 2018 om 17:47

Nee, want betaalt was het al (net als dat de andere clubs de crisis hebben betaald). Tegen beter weten in is die rechtzaak eigenlijk geweest.

1 juni 2018 om 17:52

Oké, gelukkig maar voor Twente, want dit is echt een hoop geld dat beter besteed kan worden.
Sensatie kop dus.

Trouwens, de belastingclaim over de transfers is inmiddels bekend bij FCT, ze houden het nog voor zich en maken er ern goed nieuws show van omdat deze fors lager uitvalt dan de gereserveerde 5,9mln. Eerste bod op Jensen is trouwens ook binnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren