FC Groningen berooft FC Emmen van talent: ‘Dit past in ons streven’

Dinsdag, 29 mei 2018 om 11:19Tim Siekman

FC Groningen heeft zich verzekerd van de diensten van Thijs Dallinga, zo meldt de Eredivisionist dinsdagochtend via de officiële kanalen. De zeventienjarige aanvaller, op 3 augustus geboren in Groningen, komt transfervrij over van FC Emmen en heeft voor drie seizoenen getekend bij de Trots van het Noorden.

De transfer van Dallinga naar Groningen hing al een tijdje in de lucht, maar dinsdag is de overstap definitief beklonken. Het talent werd in 2012 door Emmen gescout bij VV Hoogezand en na zes seizoenen bij de Drentenaren verlaat hij de club transfervrij. Op 27 november 2017 maakte de spits zijn debuut in de Jupiler League en op 9 april jongstleden maakte hij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de promovendus.

Manager technische zaken Ron Jans laat op de clubsite weten blij te zijn met de komst van de aanvaller: “Thijs is een beloftevolle spits en woonachtig in Groningen. We zijn blij met zijn komst en laten hem starten in de Onder-23, hoewel Dallinga ook nog in de Onder-19 mag uitkomen. Het past in ons streven om de beste voetballers uit het noorden bij FC Groningen te laten spelen.”


Poll

Een goede zet van FC Groningen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door jeron)

Mooi dat ze de lijn "Talenten op één" doorzetten na het vertrek van Kemper. Hoopvol voor de toekomst

Hehe eindelijk ook een aanvallend talent . De spitsen van onder 23 zijn allemaal te oud om talent te mogen heten.

29 mei 2018 om 12:29

Je hebt op dit moment alleen Freriks en Sefer nog. Waterink, Donald, Oldenburger, Browne gaan allen weg. Breij gaat naar eerste selectie en waarschijnlijk komt een Magaritha wel. Dat zou betekenen dat je met Freriks, Sefer, Dallinga en Freriks op dit moment als enige spitsen onder de 23

Erg jammer dat hij de stap naar Groningen maakt voor FC Emmen. Ik heb hem meerdere keren aan het werk gezien en je ziet dat hij talent heeft, maar dat zijn speelstijl nog een beetje vrijblijvend is. Wel vind ik het apart dat een speler die vorige seizoen meerdere keren in de basis is gestart bij FC Emmen de voorkeur geeft aan jong FC Groningen boven de Eredivisie.

Weet overigens iemand wat dit Emmen aan opleidingsvergoeding oplevert? Normaal gesproken krijg je als betaald voetbalorganisatie bij een binnenlandse transfer om nabij de €13.000 per opleidingsjaar.

29 mei 2018 om 12:02

Kun je wat meer vertellen over zijn speelstijl? Ben erg benieuwd.

29 mei 2018 om 12:44

Voor zover je op mijn beoordeling van zijn speelstijl op basis van een paar wedstrijden kan vertrouwen, hier is wat ik heb gezien Een technisch zeer begaafde speler, erg wendbaar, redelijke snelheid, natuurlijke rust over de bal, een goed overzicht. Wel speelde hij in die wedstrijden erg nonchalant en met weinig drang om een doelpunt te maken of een medespeler voor de keeper te zetten. In de wedstrijden die ik hem zag spelen speelde hij hangend vanaf links of achter de spits.

Er zijn vast genoeg mensen hier op voetbalzone die hem veel vaker hebben zien spelen in de jeugd. Hopelijk kunnen die mensen iets toevoegen of ontkrachten dat ik net heb beschreven.

29 mei 2018 om 12:18

Emmen vangt net geen ton las ik.

Het is allemaal geweldig waar Groningen mee bezig is, jonge "talenten" binnenhalen. Ben erg benieuwd welke aanwas het eerste elftal er bij krijgt. 2/3 spelers is natuurlijk niet voldoende.
Is er al bekend wat Padt en Mahi doen? Blijven of toch verkassen?????

29 mei 2018 om 13:50

Geweldig waar Groningen mee bezig is??? Jij volgt de club niet zeker? Het is daar net Noord Korea, als je geen vriendje van bent moet je weg en communiceren naar je fans, echt niet. Daarnaast is het sportief en financieel heel matig.

29 mei 2018 om 16:26

voetbalimpact moet haast wel een Twente supporter zijn..

29 mei 2018 om 20:15

Voetbalimpact heeft wel gewoon gelijk hoor!
Jans en Nijland zijn gewoon enge mannetjes...
M.n. Ron Jans.....

Sinds hij op de bestuursstoel zit vliegt de 1 naar de andere eruit

29 mei 2018 om 22:59

Nah toevallig ben ik een Groninger. Nee ik heb helemaal niks met Twente, maar ik ken veel mensen bij Groningen en rondom fc groningen.

Fuckzooi!

Gaat er weer een talent bij ons gratis de deur uit.

Thijs is een beloftevolle spits en woonachtig in Groningen (...) Het past in ons streven om de beste voetballers uit het noorden bij FC Groningen te laten spelen.'

Onlangs merkte Hans Nijland nog op dat het zonder investeerder nauwelijks nog mogelijk is om met vergelijkbare clubs als Vitesse en FC Utrecht te concurreren. Dat lijkt me wat overdreven, want slim beleid rendeert op dit niveau nog altijd beter dan geldbeleid denk ik, maar waar bovenstaande kleindenkerij op slaat is me echt een raadsel! Hoezo is herkomst en woonplaats ineens een factor? Ik lees hier vooral de toegeving in dat FC Groningen onvoldoende netwerk meer heeft in het buitenland en noodgedwongen terugvalt op middelmaat en eenheidsworsten zoals ze daar al genoeg van hebben. In de tijd dat Nijland met Henk Veltmate op advies van Grads Fueller een blik vol exoten open trok in Uruguay of de zaakwaarnemers van een paar Scandinavische talenten op speed-dial kwam maakte het geen drol uit of spelers in Groningen woonden of emotionele binding met de stad had. Laat staan dat je uit Montevideo, Stavanger of Kopenhagen kwam...

Vorig jaar pikte de club met Doan zijn enige smaakmaker nog op uit Japan nota bene, wat bovenstaande kletskoek niet meer maakt dan een perspraatje dat er gewillig in moet gaan bij de teleurgestelde fans. Maar die weten wel beter. Regionaal talent gaat je niet weer 'op de trekker naar Madrid' helpen, of Marseille of Florence... Als FC Groningen zo doorgaat moeten ze Arjen Robben straks vragen voor een terugkeer in Velsen, Helmond of Waalwijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. TounektiAanvaller
T. SuslovMiddenvelder71
M. de LeeuwAanvaller70
M. El HankouriAanvaller70
C. NgongeAanvaller73
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren