Messi schoot Neymar te hulp: ‘Hij zag dat ik moest vechten tegen de tranen’

Maandag, 16 april 2018 om 13:14

Neymar verliet afgelopen zomer Barcelona om zich aan te sluiten bij Paris Saint-Germain, maar de wereldster spreekt zijn voormalig collega's bij de Catalaanse grootmacht nog regelmatig. Ook heeft de Braziliaan nog contact met Lionel Messi. De 26-jarige aanvaller vertelt bij Altas Horas dat hij en de Argentijn een speciale vriendschap hebben die op een bijzondere manier is begonnen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat Neymar ook na komende zomer voetbalt bij Paris Saint-Germain?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door messssssi)

Mooi gebaar van Messi, Messi lijkt mij sws een nuchtere en sympathieke jongen. Komt zelden negatief in het nieuws, ondanks alle aandacht en media om hem heen.

16 april 2018 om 13:25

Mooi gebaar van messi. Jammer dat neymar niet een klein beetje van dat gedrag heeft over genomen en zich wat nederiger opstelt naar de media en zijn teamgenoten.

16 april 2018 om 13:48

Je zou haast willen dat Messi het niet gezegd zou hebben hehe

17 april 2018 om 22:50

Behalve als het om geld ging. Deze generatie inc Messi en R7 speelt fantasieloos. Mooiste is dat Buffen die 20 jaar tegen de besten heeft gespeeld en zegt, ze zijn allemaal niks vergeleken met de Brazilliaanse Ronaldo in zijn beste tijd. Schande dat die niet de titel beste speler ooit heeft gekregen.

En als dank heb je hem en Barca in de steek gelaten omdat je zelf in de spotlights wilde staan. Top.

16 april 2018 om 14:49

Het zit de mensen wel diep zeg! Die jongen had een afkoopclausule, PSG besluit het neer te willen leggen en Neymar maakt een transfer. Iets wat jaarlijks honderden keren gebeurt in de voetballerij. Moet hij verplicht zijn leven lang bij Barcelona spelen om geen kritiek te krijgen? Op zijn gedrag is genoeg aan te merken, maar zo'n transfer maken kun je hem toch nauwelijks verwijten.

16 april 2018 om 15:01

Dat iemand die afkoop clausule wil betalen, betekend niet dat je weg moet gaan.
Overigens kan ik wel begrijpen dat hij weg is gegaan.. Als ik ergens meer kan verdienen dan zou ik die kans ook grijpen

16 april 2018 om 16:50

Volgens mij was het probleem bij veel mensen niet dat hij wegging, maar HOE hij wegging.

PSG heeft geen transfersom betaald, Neymar heeft zichzelf vrij gekocht. Dat kon hij doen omdat hij heel toevallig een bedrag van ruim 200 mio kreeg voor zijn sponsor activiteiten voor het WK in Qatar - ook weer heel toevallig de sponsor van Psg. Zo werd het fair play reglement door PSG omzeild. De een zegt slim, ik vind het niet kunnen.

Daarnaast claimde Neymar (of zijn vader) een solidariteitsbonus van Barcelona omdat hij voor 1 juli niet was vertrokken of zoiets. Ken niet alle details meer.

Maar als het enkel een afkoop van een contractueel overeengekomen transfersom zou zijn zonder al die vreemde fratsen, dan denk ik dat de negatieve sentimenten veel minder een rol zou hebben gespeeld.

Ik las en zag na de cl wedstrijden van vorige week veel verhalen rondgaan over Messi en dat hij geen leider zou zijn, omdat hij niet klapt op zijn handen om het team aan te wakkeren wanneer ze een tegengoal krijgen. Maar als je dan zo'n verhaal hoort of leest, zegt het veel over de mens Messi. Niet alles hoeft op camera te staan.

16 april 2018 om 14:00

Hele andere situatie’s Ronaldo pept de jongens ook op in de kleedkamer maar ook op het veld, Messi doet dat laatste niet maar dat is ook geen schande. Ronaldo is zich echt pas ‘druk’ beginnen maken om het team sinds afgelopen jaar. Jaren ervoor was hij gelukkig als hij scoorde de rest boeide hem vrij weinig.

16 april 2018 om 14:21

Ronaldo is sinds begin 2016 anders als het gaat om teamprestaties

16 april 2018 om 14:34

Verschil is dat Ronaldo de laatste jaren eigenlijk gewoon een spits is die bediend moet worden, dat weet ie zelf ook wel en dus is het voor hem ook veel belangrijker geworden dat zn ploeggenoten lekker in hun vel steken. Persoonlijk denk ik dat dat de reden is dat Ronaldo zich meer bezighoudt met het team. Daarvoor zal ie het vast ook gedaan hebben, maar minder opvallend op het veld.

16 april 2018 om 15:10

Ja want als je geen prijzen pakt in een seizoen is dat ook gelijk dat je de gouden bal niet wint p.het gaat niet. meer om wie het best presteert

Dit zijn voor mij ook "aanvoerders kwaliteiten". Je zag laatst in dat filmpje waarin je Ronaldo iedereen zag oppeppen en Messi naar beneden keek. Maar dit zijn dingen die net zo zwaar mee tellen vind ik, iedereen op zijn eigen manier.

Leuk dat hij Messi prijst voor zijn bescheidenheid, maar helaas heeft hij dat niet van Messi overgenomen

16 april 2018 om 13:31

Leuk filmpje inderdaad maar goed bij Real is de selectie op dit moment even beter dan die van Barca en kan zo´n Ronaldo natuurlijk altijd gaan klappen en handjes omhoog doen maar zowel messi als Ronaldo missen het gif van een Effenberg of Keane. Ronaldo heeft gewoon gelukt met eeen Benzema die zich altijd opoffert en dat geweldig middenveld. Mjah iedereen zijn mening

16 april 2018 om 13:57

Ronaldo heeft geluk met Benzema en dat geweldig middenveld? Akkoord Benzema gunt zijn teamspeler eerder dan zelf op doel te trappen, misschien omdat dat juist zijn kwaliteit is, gisteren zag je ook dat hij een bal klaar legde op Isco. De rest van het team is ook gelukkig met Ronaldo omdat elke kans bijna een goal is.

16 april 2018 om 14:18

Tegen juve heb ik hem niet gezien in Madrid ,90 minuten lng

16 april 2018 om 14:23

Dan lag je te slapen want Ronaldo heeft vorige week genoeg kansen gehad om Juve de boot in te sturen.

16 april 2018 om 15:04

Zeker maar Ronaldoâ´s handels merk is weg kijk maar :
Linker voet : 10
Rechtervoet : 17
Hoofd : 5
vrij tap : 1 !!!!!
penalty : 7

(stats : http://www.ronaldo7.net/stats/stats.html)

je kunt ook hier kijken. (http://messivsronaldo.net

maargoed Ronaldo scoort niet meer uit vrije tappen , dat is over... kijk Messi die heeft al meer dan 21 goals gemaakt via een vrij trap, daar heeft hij zich in verbetert.

16 april 2018 om 16:22

We hadden het toch niet over zijn handelsmerk? Dat hij niet meer of minder uit vrije trappen scoort is wel duidelijk maar ik heb liever dat hij elke wedstrijd 1 of 2 goals maakt dan 1 vrije trap om de 2 weken.

16 april 2018 om 17:52

hij neemt nog steeds het dubbele aantal vrije trappen van Messi. Dat is wel degelijk een probleem ! Dat is een standard situatie ...

16 april 2018 om 13:57

Dit soort dingen tellen indd net zo zwaar mee, verwacht ook dat dit vaker gebeurt tussen spelers (en niet alleen bij Messi). Maar een aanvoerder hoort het op de eerste plaats vooral op het veld te laten zien. Als ik dan als team achtersta en ik kijk naar Messi voor “hoop” en ik zie dat hij naar beneden kijkt.. ja dat maakt het verschil tussen die twee personen denk ik.

16 april 2018 om 13:57

Dit soort dingen tellen indd net zo zwaar mee, verwacht ook dat dit vaker gebeurt tussen spelers (en niet alleen bij Messi). Maar een aanvoerder hoort het op de eerste plaats vooral op het veld te laten zien. Als ik dan als team achtersta en ik kijk naar Messi voor “hoop” en ik zie dat hij naar beneden kijkt.. ja dat maakt het verschil tussen die twee personen denk ik.

16 april 2018 om 14:37

@bellapartita: elke voetballer is anders. Gelukkig maar. Ronaldo zijn hele lichaamstaal vertelt dat hij bloedfanatiek in het veld staat. Dat zie ik juist niet bij Messi terug.

En als aanvoerder heb je volgens mij liever iemand die in het veld vertelt hoe het anders moet als het niet loopt. Bescheidenheid klinkt in die rol meer als een zwaktebod dan arrogantie. Je moet je manschappen voorhouden dat er resultaat in zit, ook al lijkt de strijd gestreden.

16 april 2018 om 15:24

ik weet niet of je dat Messi kan kwalijk nemen. het is zo dat normaal gesproken niet iedereen aanvoerder kan zijn omdat er dan leiderschapskwaliteiten van je worden verwacht. Messi is dan misschien in woord en gebaar geen leider maar qua sportieve prestaties vaak wel natuurlijk. het is veruit de belangrijkste speler van Barcelona

Ronaldo trouwens ook hoor en het is ook een geweldenaar op het veld. dit zijn gewoon de twee beste voetballers ter wereld dus ik snap dat ze beide aanvoerder zijn van hun clubs. als je denkt aan Barca denk je gelijk aan Messi, denk je aan Real denk je direct aan Ronaldo

"zonder enige vorm van ijdelheid ook, daar houd ik echt van", aldus 1 van de meest ijdele voetballers ter wereld.

Dit zijn dan weer wel leuke verhalen om te lezen. Het blijkt dat Messi sowieso Neymar veel heeft geholpen. Vooral met het aanpassen bij Barcelona en het ervoor zorgen dat hij goed in de groep valt. Ik denk oprecht dat Messi in Neymar zijn ideale opvolger zag, iemand die het kon overnemen als Messi minder zou spelen. Geen wonder dat zowel Messi als Suarez hebben geprobeerd Neymar over te halen om te blijven. Het blijft zonde dat hij weg is, want de Messi-dependencia is nog nooit zo groot geweest.

16 april 2018 om 13:55

Zie je nu ook met Dembele, Messi stuurt die jongen heel veel en helpt hem ook maar de Fransman zal nooit Neymar worden.

16 april 2018 om 14:08

Dat is zeker waar. Er zijn ook filmpjes te zien waarin Messi heel veel aandacht geeft aan Dembele en hem stuurt. Al denk ik dat Dembele iets anders is dan Neymar als persoon. Dembele lijkt iemand die best introvert is en gaat voornamelijk om met Umtiti en Digne omdat deze twee de enige zijn die frans spreken. Dembele heeft al veel aanpassingen gedaan aan zijn lifestyle (geen fastfood meer, prive kok en ook meer over de clubgeschiedenis leren), maar hij heeft nou eenmaal wat aanpassingsproblemen. Ik denk dat hij vanaf volgend seizoen wat beter in zijn vel zal zitten en zich ook meer zal laten zien qua spel.

16 april 2018 om 14:40

Helemaal mee eens en ik vrees dat Barca zware jaren voor zich heeft. Wie gaan Messi en Iniesta vervangen? Ik heb geen flauw idee. Dembele en Coutinho misschien... Laat me Suarez, Rakitic en Pique ook niet vergeten. Deze drie worden steeds minder.

Ik was een week geleden een wedstrijd aan het kijken van Barca B tegen Leonesa. Daarvoor speelde Barca B ook tegen Sevilla B en mocht Barca B deze twee wedstrijden winnen dan waren ze veilig. Barca B verloor ze allebei... staat idaardoor in degradatiezone. Maar wat was het spel poor tegen Leonesa. Leonesa scoorde op 4-5de minuut en Barca B had hele wedstrijd de tijd om thuis een 0-1 achterstand weg te poetsen..... Achteraf vroeg ik af wat de spelers als Palencia, Cucurella, Ruiz EN Alena dan kunnen betekenen voor het eerste elftal. Ze slagen niet eens om in 2de divisie te blijven.....

Achja, er is veel veranderd.

Dus je waardeert bepaalde kwaliteiten in een ander maar doet niks om die kwaliteiten zelf ook te ontwikkelen ? Interessant.

En dan nog verlaat je nog Barcelona sjonge jonge.. ze hadden inderdaad een speciale band samen met Suarez.

16 april 2018 om 14:37

Zijn keuze was niet slecht, want hij heeft ook individuele doelen en dan zo een beslissing nemen vind ik erg dapper. Hij wilt PSG zelf groter maken door de CL te winnen. Daardoor vond ik het enorm zuur dat hij niet kon spelen tegen Real tweede match door blessure, maar hij heeft het vast goed daar.

Ik wil altijd geloven dat wanneer ze in de kleedkamer zijn dat Messi vaak ook te woord staat en zich als een aanvoerder gedraagt, maar dit is natuurlijk makkelijk praten als je het nergens terug kan vinden. Op 't veld zie ik juist Iniesta en Pique als grote leiders functioneren en Messi wat minder z'n teamgenoten oppeppen.. Verder zie je wel Messi van medespelers de richting te wijzen wanneer het even niet lukt zoals bij Dembele en in 't verleden ook wel een Rakitic en Neymar.

Waarom laat je Messi en Barca in de steek ?...you and i are not friends anymore you can go the H.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4867 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 1 1 0 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

PSG dankt blunderende doelman in eerste speelronde

Paris Saint-Germain is prima begonnen aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1. De titelverdediger rekende zondagavond in het eigen Parc des Princes met ruime cijfers af met SM Caen: 3-0....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren