Van Nistelrooij: ‘Hij zei meteen: ‘Ik wil de beste van de wereld worden’’

Vrijdag, 6 april 2018 om 16:50

Ruud van Nistelrooij speelde bij Manchester United drie jaar samen met Cristiano Ronaldo, terwijl de oud-spits ook bij Real Madrid nog een jaar de kleedkamer deelde met de Portugese superster. Het verbaast de zeventigvoudig Oranje-international niet dat zijn voormalige ploeggenoot nog steeds aan de top staat en afgelopen week alle handen op elkaar kreeg met een geweldige omhaal tegen Juventus.

“Het was een grote wedstrijd, een kwartfinale. Als je negen goals achter elkaar hebt gemaakt in dat toernooi en dan in zo’n wedstrijd op zo’n manier je tiende maakt… Allebei zijn doelpunten waren geweldig, zeker de omhaal die echt van een andere planeet was. De hoogte waarop hij de bal raakte was ongelooflijk”, vertelt Van Nistelrooij op de officiële website van de UEFA.

De voormalige aanvaller kan zich het moment dat Cristiano Ronaldo zich bij Manchester United meldde nog goed herinneren: “Hij kwam binnen als een jong jochie, maar hij wist wat hij wilde worden en sprak het ook uit: ‘Ik wil de beste speler van de wereld worden’. Aan het begin denk je dan: ‘Oké, hij is een jonge jongen, droom maar lekker verder’. Maar door zijn arbeidsethos en zijn talent heeft hij zijn doelen wel bereikt en hij is nog steeds in topvorm. Het is fantastisch.”

Van Nistelrooij speelde zelf met PSV, Manchester United en Real Madrid jaren in de Champions League en is met 56 doelpunten nog altijd vierde op de topscorerslijst aller tijden van het miljardenbal. Eén tegenstander is hem het meest bijgebleven: “Ik kan me nog een Champions League-wedstrijd herinneren tegen AC Milan, dat met een achterhoede met Cafú, Paolo Maldini, Alessandro Nesta en Jaap Stam speelde. Het was onmogelijk om daar doorheen te komen”, sluit hij af


Poll

Denk jij dat Cristiano Ronaldo dit seizoen met Real Madrid de Champions League zal winnen?


Gerelateerd

67 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

knap idd! Ronaldo is ook echt iemand die voor zijn sport leeft maar dan nog moet je het echte voetbaltalent hebben om zo dominant en beslissend te kunnen zijn op het allerhoogste niveau. heb je dat talent niet kan je trainen totdat je een ons weegt maar dan kom je niet op het niveau waar Ronaldo nu is

Mooie woorden van Ruud. Is dit artikel wel klaar? Ik lees het met plezier maar heb het gevoel dat ik een slot mis lol.

6 april 2018 om 18:09

Het waren een paar vragen die Ruud beantwoordde op de CL instagram. Dus niet echt een interview.

Als afmaker vind ik RVN toch veel beter dan Ronaldo . Niet om er een messi/Ronaldo discussie te maken , want als afmaker vond ik Ruud ook beter dan messi.

6 april 2018 om 17:24

Als pure afmaker is RVN beter. Of zelfs Huntelaar. Maar nAtuurlijk is Huntelaar niet eens 1/10 van de voetballer wat CR/Messi is. Maar puur op afwerken van ballen ....

6 april 2018 om 18:11

Sorry maar je maakt jezelf nu toch wel een beetje belachelijk. Ronaldo staat nu in de punt, en speelt als een afmaker. Dat doet en heeft hij bijna altijd beter gedaan dan Ruud en al helemaal als Huntelaar.

6 april 2018 om 18:12

Huntelaar ? Kom op, dude. Huntelaar heeft niets maar dan oom helemaal niets op het hoogste niveau bewezen.

6 april 2018 om 18:15

Voordat jullie Iets beweren, kom met statistieken.

6 april 2018 om 18:44

lol..huntelaar is weggestuurd bij Real Madrid omdat hij niet goed genoeg was, hetzelfde Real Madrid waar Ronaldo ook zijn doelpunten voor maakt

6 april 2018 om 18:56

Rentree. Messi en Ronaldo schieten elk doelpunten record aan gort en jij hebt het over 'kom met statistieken'

6 april 2018 om 19:19

Het aantal goals geven niet aan hoe goed een speler is in afmaken dus die statistieken tellen niet mee. Je moet dan kijken hoeveel goals iemand maakt per hoeveel schoten.

6 april 2018 om 19:35

Waarom zou huntelaar niet een beter afmaker zijn? Hij werd toch topscorer in de BL? en huntelaar heeft nooit zulke wereld spelers gehad die in zijn dienst speelden. Sneijder en Robben werden ook weg gestuurd uit Madrid toch?

6 april 2018 om 19:46

Robben moest weg omdat hij te vaak geblesseerd was, sportief waren ze daar heel tevreden over. Sneijder was niet heel handig toen van ze inderdaad want die werd dat seizoen daarna een wereldster bij Inter. Huntelaar, Drenthe en VdV hebben daar echter geen onuitwisbare indruk gemaakt. Huntelaar is daarna ook nooit meer bij een hele grote club de grote man geworden. dat was echt subtop spits maar geen absolute wereldtopper

6 april 2018 om 17:47

hele grote... GRAPJAS... met het aantal goals en wedstrijden kan je zo iets als niet meer zeggen..man man het niveau daalt en daalt weer..

6 april 2018 om 17:53

Afmaker betekent benutten van kansen. CR en messi meer doelpunten per wedstrijden hebben betekent niet dat ze beter zijn in het afwerken van kansen. Ze scoren alleen meer ( maar hebben ook 5 keer meer kansen nodig )

6 april 2018 om 18:58

Dat is gewoon niet waar. Kom jij maar eens met een statistiek waaruit blijkt dat Ronaldo en / of Messi gemiddeld meer kansen nodig heeft om te scoren. Ben benieuwd

6 april 2018 om 21:18

Messi's en Ronaldo doelpunten / schoten verhouding is zelfs lager dan depay ( niet bepaald Eem afmaker) Zeg volgens mij wel genoeg denk ik ?

6 april 2018 om 18:07

Beter afmaker dan Ronaldo? Zeker. Beter afmaker dan Messi? Zou kunnen...maar Messi concentreert zich nooit alleen op het doelpunten maken. Laatste keer dat hij vooral in de spits stond (lees: vooral), in 2012, brak hij een record die al 40 jaar lang ongebroken was.

6 april 2018 om 18:17

Ja afmaker , niet aanvaller of speler....

6 april 2018 om 18:23

Van Nistelrooij is de enige met Messi / Ronaldo-achtige CL statistieken, qua aantal en gemiddelde. Ook 3x topscoorder van de CL geweest maar heeft vooral door blessures en Van Basten, niet zo'n lange carriere gehad als de beste 2 allertijden.

Oei de laatste zin van dit artikel geeft me regelrechte heimwee naar de tijd van dat genoemde Milan. De 4-4-2 diamant formatie tot in perfectie uitgevoerd.

6 april 2018 om 18:54

Doe mij maar het Milan van Rijkaard, Donadoni, Maldini, Baresi, Costacurta, Van Basten, Gullit ;-)

Ruud van Nistelrooy betere afmaker dan Ronaldo en Messi? Daar ben ik zelf totaal niet mee eens. Ik vind dat niet zo is. hoe kan je een betere afmaker zijn als je veel minder hebt gescoord dan ronaldo en messi???? Ronaldo en Messi hebben bijna 2x zoveel doelpunten gemaakt dan rvn.
elk kalenderjaar scoren ze meer dan 50 doelpunten.

buitenaardse gemiddeldes. Dat legde Ruud niet af. Ook al scoorde hij ook vrij aardig, maar niet zoals Ronaldo en Messi
check de statistieken maar.

6 april 2018 om 18:11

Zoals iemand al boven zei: een goeie afmaker is niet iemand die veel scoort maar iemand die minder mist. Bijvoorbeeld: RonAldo heeft meer free kicks gescoord dan Messi...maar zelfs de die-hard Ronaldo fans zouden niet beweren dat hij beter is dan Messi wat vrije trap betreft.

6 april 2018 om 18:25

Eindelijk iemand die het snapt. Ronaldo heeft uit 30 vrije trappen gescoord ( van in totaal 400 ofzo). Van hooijdonck heeft 1/2 minder , ( maar veel minder genomen) ga me niet vertellen dat Ronaldo Eem betere vrije trappen specialist is dan van hooijdonck omdat jij er meer heeft gemaakt .

6 april 2018 om 18:38

Daarom zeg ik vaak dat het aantal doelpunten zegt niet alles. Van Persie is bv Oranje topscorer allertijd maar hij is ver van de beste spits ooit. Kluivert en Van Basten waren zeker beter spitsen. Mja zo erg is het voetbal tegenwoordig dat men prestaties via de teletekstpagina lijkt te besluiten.

6 april 2018 om 18:14

Check de feiten. In her seizoen dan RVN Liga topscorer werd scoorde hij 25 doelpunten. En daarvoor had hij slechts 65 schoten !!!! Nodig. Even ter vergelijking. Dit seizoen heeft Messi er 26 inliggen. Heeft er wel 165 !!! Schoten voor nodig. En Ronaldo ? Voor zijn 22 doelpunten 155!! Schoten. messi en Ronaldo hebben ongekende gemiddelde per wedstrijd maar krijgen dan ook enorm veel kansen per wedstrijd ! Als pure afmaker , komen ze echt niet in de buurt van de echte spitsen als RVN , Makaay etc . Kijk bijvoorbeeld naar insigne , die heeft 26 doelpunten gemaakt maar slechts 96!!! Schoten nodig .

6 april 2018 om 19:47

Je moet natuurlijk ook wel in acht nemen dat messi en ronaldo zo een beetje van elke afstand schieten. Ruud deed het toch vaak alleen in en rond de 16. Dan is de kans ook groter dat je gaat scoren.

Ronaldo kun sinds hij bij real speelt hard vergelijken met van Nistelrooj. Ronaldo heeft dan wel meer snelheid. Maar het zijn bij mij dezelfde type spelers, dodelijk in de 16m, staan telkens op de goede plek.

6 april 2018 om 17:35

niet vergelijkbaar imo. van Nistelrooij was een pure afmaker waar Ronaldo door de jaren vaak ook heeft bewezen voetballend echt heel veel toe te voegen. nu op zijn oude dag speelt hij idd als pure afmaker maar we kennen Ronaldo natuurlijk ook nog wel uit zijn oude tijd waar hij op techniek de ene na de andere verdediger het bos instuurde anders heb je wel een heel selectief geheugen

6 april 2018 om 17:45

Die tijd is toch wel heel lang geleden. Ronaldo heeft nu veel gelijkenisen met Van Nistelrooj, ook wat hun lichaamsbouw betreft lijken ze hard op elkaar, beiden groot sterk in de lucht, en altijd goed staan in de 16m

6 april 2018 om 18:19

Waarom praten ronaldo fans altijd alsof Ronaldo op zijn 30ste bij Real kwam? Hij speelt al bijna 10jaar in Spanje en in al deze jaren is hij nooit anders dan afmaker geweest. In Spanje heeft hij nooit verdedigers het bos ingestuurd zoals in de PL. Hij probeerde het wel maar zijn acties mislukten heel vaak. Werd zelfs vaak uitgefloten door eigen publiek. Jouw geheugen is pas erg selectief. Maar Ronaldo is een slimme voetballer en ging zich focussen op iets waar hij juist erg goed in is: scoren.

6 april 2018 om 18:31

dan heb jij echt zitten slapen tijdens die wedstrijden. Ronaldo heeft bij Madrid echt meer gedaan als alleen maar scoren hoor. misschien ben je een beetje in de war omdat hij zo abnormaal veel doelpunten heeft gemaakt dat je denkt dat het alleen een pure afmaker is

6 april 2018 om 19:29

Haha nooit zegt ie. Kijk maar terug naar zijn seizoenen 2009-2014. Man man man wat een ongefundeerde kletspraat zeg.

6 april 2018 om 19:30

Gast, ronaldo werd zelfs uitgefloten door eigen publiek omdat zijn trucjes belachelijk mislukten. Dit is een feit. Ik heb altijd spaansse tv zenders gehad, ik spreek de taal. In Madrid zeiden ze zelfs vaak dat hij meer bezig was met zijn abs (uiterlijk) dan met het voetballen zelf. Als jij compilaties zoekt van zijn acties kom je vooral trucjes uit ManUnited tegen. Messi maakt ook abnormaal veel doelpunten (o.a. topscorer ooit in een kalender jaar) maar niemand vergeet zijn acties tot nu toe toch?

6 april 2018 om 19:48

CRMdrid7 Waarom tot 2014 en niet 2018?en kom niet met zijn leeftijd want er voetbAlt een grijze en zelfs oudere man die tegenstanders nog steeds t bos in stuurt...wekelijks. Moet ik echt jouw hart breken door een paar vb te geven of een link te sturen (wat helaas niet mag hier) met een compilatie over zijn mislukte pogingen? Jouw held zonder te scoren stelt echt weinig tot niets voor. Jij als zijn grootste fan zal echt behoorlijk je best moeten doen om een match van hem te noemen waar hij niet scoorde en toch geweldig speelde.

6 april 2018 om 20:36

Solo we weten allemaal hoe je over Ronaldo prestaties denk. Een discussie met jou aangaan is onnodig.

7 april 2018 om 04:56

Andresolo Wat een zielig ventje bij je ook, die veelste diep in Messi zit. Ronaldo is een van de grote favoriete van de united fans, word zelfs tot de dag van vandaag, viva Ronaldo gezongen door dezelfde fans

Wat word ik moe van de uitspraak, van een andere wereld. Alsof het niet genoeg is dat de discussie van Ronald en Messi, wie de beste voetballer is op aarde er is. Nee, nu gaan we hypotetische vergelijkingen maken. Wat is next, vergelijkingen uit een ander heelal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

Nederland
164 fans
Coach, 42 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren