Van Hanegem kritisch: ‘Die jongen had Van Geel direct moeten verkopen’

Maandag, 12 februari 2018 om 08:50

Regerend landskampioen Feyenoord maakt een zeer matig seizoen door en liep zondag bij Vitesse al tegen de zesde nederlaag (3-1) van het seizoen aan. Willem van Hanegem is in zijn column in het Algemeen Dagblad bijzonder kritisch op de spelers van de Rotterdammers. Volgens de Kromme is de ‘honger’ verdwenen.

“Om Feyenoord kan ik al lang niet meer lachen”, stelt Van Hanegem, die Sven van Beek, Karim El Ahmadi en Tyrell Malacia nog redelijk vond spelen tegen Vitesse. “De rest was om te huilen. Jens Toornstra nog altijd in de basis in Feyenoord 1, eigenlijk kan het al maanden niet meer. Die jongen had Martin van Geel direct na de titel moeten verkopen, want beter dan vorig seizoen kan hij niet.”

Volgens Van Hanegem is de 'honger' verdwenen en is het spel 'te matig': "Alleen die Malacia, die tackelt bij wijze van spreken de veters uit de schoenen van zijn tegenstander. Dat zou dus wél een speler kunnen zijn op wie Ronald Koeman doelt als hij zegt dat er nog altijd talent is in Nederland.” Feyenoord staat momenteel met 39 punten op de vierde plaats in de Eredivisie.

De 28-jarige Toornstra is aan zijn vierde seizoen bezig bij Feyenoord. Hij kwam voor drieënhalf miljoen euro over van FC Utrecht en won tot dusverre de landstitel, KNVB-Beker en Johan Cruijff Schaal met de Rotterdammers. De viervoudig international van Oranje was in 139 Rotterdamse duels goed voor 34 doelpunten en 29 assists en zijn contract loopt nog door tot de zomer van 2021.


Poll

Moet Feyenoord in de zomer afscheid nemen van Jens Toornstra?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door malworld)

Dan moet er ook wel een bod komen, hoe denken wij dat van Geel opeens iedereen kan lozen. Wegdoen onder de marktwaarde is ook geen optie dan devalueer je je spelers. Toornstra heeft ook dit seizoen zijn waarde maar ik zou hem gewoon als 13e man blijven zien. Zoals hij dat vorig jaar was.

12 februari 2018 om 09:56

Je gaat mij niet wijsmaken dat niemand interesse in Toornstra had. Met 14 goals en 10 assists vorig seizoen waren er heus wel buitenlandse clubs die hem wilden overnemen. In de zomer kon je de hoogste som voor deze speler dat gaat nu niet meer gebeuren. Misschien dacht Feyenoord dat ze hem voor 5-10miljoen beter konden behouden.

Dat is makkelijk praten, maar een speler die er 14 inschiet in een seizoen als middenvelder/rechtsbuiten, die moet je aan boord houden. Had je hem van de zomer verkocht, dan had Van Hanegem nu kunnen zeggen dat Van Geel hem nooit had moeten verkopen, zeker na het pensioen van Kuijt hadden we hem nodig gehad, of iets in die trant. Wel vind ik het tijd voor een nieuwe invulling van het middenveld, en ik denk dat Toornstra dan het makkelijkste slachtoffer is. Er moet creativiteit bij, probeer er desnoods een jeugdspeler of Hansson. Met Vilhena en El Ahmadi erachter kan je best een stylist op tien zetten die wat minder meeverdedigt.

12 februari 2018 om 09:08

Dat maakt het schrijven van columns zo verdraaid makkelijk. Ongegeneerd kritiek leveren. Als je plan A uitvoert en het werkt niet had je beter plan B kunnen uitvoeren. Van Hanegem kan makkelijk lullen natuurlijk. Van Hanegem koestert ook duidelijk een vreemd soort rancune tegen zijn Feyenoord. Waarschijnlijk nog steeds boos dat er niet ergens een baantje voor hem is binnen de organisatie.

12 februari 2018 om 09:16

Die rancune lees ik ook, als er organisatorisch iets op aan te merken is dan grijpt Van Hanegem die kans meteen. Als er niets aan te merken is ook trouwens.

12 februari 2018 om 09:33

Als Van Hanegem echt kritisch zou zijn over de invulling op organisatorisch gebied heeft hij een fulltime job erbij. Organisatorisch gezien is het gewoon rampzalig, en dan praat ik niet over de aanstelling van Jan de Jong of een Martin van Geel. Nee, dan praat ik over hoe het binnen de Stico is geregeld. Een grote puinzooi daar, wat Feyenoord tegenhoud in zijn ontwikkeling.

12 februari 2018 om 09:45

Daar weet ik het fijne niet van, ik kijk vooral naar het werk van van Geel eigenlijk. Dat vind ik er goed uit zien, maar het is inderdaad maar een klein deel van het beleid. Wel het meest zichtbare.

12 februari 2018 om 10:35

Het werk van van Geel vind ik zelf prima, op een ding na: Het missen van een echt creatieve speler op het middenveld.

Ik neem Gio zelf meer kwalijk, al jaren zit er geen ontwikkeling in qua veldspel. Dat vind ik zorgwekkend, aan het begin had ik daar nog vrede mee omdat Gio net kwam kijken. Maar ik zie de stijgende lijn simpelweg niet. Dan moeten er op een gegeven moment knopen doorgehakt worden.

12 februari 2018 om 11:18

Ligt het qua veldspel wel allemaal aan Gio? Ja, hij maakt fouten, is een laffe coach en geen tactisch wonder maar ik vraag me sterk af of het rampzalige veldspel volledig aan Gio ligt of ook sterk te maken heeft met de middelmatige selectie die hij voorgeschoteld krijgt van de door jullie geroemde v. Geel. We kijken al jaren naar een beroerd voetballend team, niet alleen met Gio als coach, ook bij trainers voor Gio was het vaak niet om aan te gluren en ook in die jaren was het jullie ‘geroemde’ v. Geel die die selecties samen stelde. Ik vind het echt belachelijk dat mensen nog steeds achter v. Geel staan en hem totaal buiten beschouwing laten na de schandalige prestaties dit seizoen. Ja, we zijn vorig jaar kampioen geworden en v. Geel zal daar best een klein aandeel in hebben gehad maar het wordt tijd voor iets nieuws. Zowel bestuurlijk als in de technische staf.

12 februari 2018 om 12:57

Kom op, we hebben de afgelopen jaren vaak genoeg gezien wat voor niveau spelers als Vilhena, Boetius, Toornstra, El Ahmadi etc hebben, het is uiteindelijk aan de trainer en zijn staf om dat niveau er in elk geval regelmatig uit te halen.

Bilal, da’s een ander verhaal en dat die er nog is, dat is op Van Geel te schuiven.

12 februari 2018 om 09:16

Ja idd, dat Toornstra geen Messi is dat wist iedereen wel, maar dat zijn vorm zo’n enorme duikvlucht zou nemen had werkelijk niemand verwacht. Het aanhouden van Bilal is denk ik de enige echte blunder van Van Geel dit jaar, voor de rest is het spelersmateriaal kwalitatief echt niet slecht, Gio krijgt er alleen totaal geen muziek uit.

12 februari 2018 om 09:21

Ja, ik probeer er ook zo naar te kijken. Aan het begin van het seizoen zag het er gewoon erg goed uit qua spelersmateriaal. Natuurlijk, het verval begon bij de blessures, maar dat zou nu geen issue meer moeten zijn. Het heeft flink tegengezeten en we moeten misschien in de zomer op zoek naar een andere trainer als dit zo doorgaat, maar misschien hoort zo'n jaar er ook wel bij. Kampioen, dan weer een kleine terugval. Je ben niet zo maar terug aan de top. Maar ik hoop niet dat het al te rigoureuze gevolgen heeft dit. Ik zit niet op een ontslag te wachten tijdens het seizoen, en denk dat Van Geel nog steeds de beste td voor ons is. Ook Ayoub voor volgend seizoen zie ik zitten bijvoorbeeld.

12 februari 2018 om 09:30

Een terugval ok, maar ze dreigen nu zelfs 5e te worden, dat is gewoon zwaar ondermaats. Met Gio lijkt het na drie jaar trainer en vijf jaar assistent wel over, en da’s geen schande. Je kan m er nu uitgooien of aan het eind, ik denk niet dat t veel uitmaakt.

12 februari 2018 om 09:35

Noem je dit serieus een kleine terugval? Je staat 22(!!!!!!!!!) punten achter op de nummer 1. Je staat 8(!!!) punten achter op AZ en je staat nã©t voor op Pec, Utrecht en Vitesse.

Niets ten nadele van AZ, Pec, Utrecht of Vitesse. Maar met de financiele slagkracht die Feyenoord heeft ten opzichte van deze clubs en de spelers die Feyenoord heeft is dit gewoon onacceptabel.


Dat is geen kleine terugval, dat is een regelrechte schande. Totaal onacceptabel voor een club die een 'topsportklimaat' naleeft.

12 februari 2018 om 09:47

@fr12:

"dat is geen kleine terugval, dat is een regelrechte schande. Totaal onacceptabel voor een club die een 'topsportklimaat' naleeft."

Precies dit en dan staat er een aanvoerder en trainer die nog blijven zeggen tja het kan en moet beter... Maar harde worden ho maar.

Er had al lang ingegrepen moeten worden. Je wil mee doen om de titel en spreekt die ambitie uit. En dan sta je nu al 22 punten achter dat is niet te accepteren. Maar ingrijpen ho maar lekker pappen en nat houden alles.

12 februari 2018 om 09:52

Fr12jules, ja ik noem dit een kleine terugval. Natuurlijk kan je wijzen op het puntenaantal en het dramatische spel, maar dat is nu puur het sportieve. Weliswaar belangrijk, maar we zouden volgend jaar zomaar weer om de titel kunnen spelen. Als je over de afgelopen 10 jaar kijkt zie je een groei bij Feyenoord die doorgaat, ook al kan je die lijn sportief niet elk jaar doortrekken. Maar dat is logisch, herstellen is een proces met geregeld een terugval.

Tenminste, zo zie ik het. Ik vind de selectie nog steeds behoorlijk op orde, al mis ik een echt creatieve middenvelder. Ik vond dat we ons na de zomer goed hadden versterkt en had niet verwacht dat we zo zwak zouden spelen dit jaar. Dat is teleurstellend, maar ik vind de selectie nog steeds sterk genoeg zoals ik dat in september ook al vond.

Ik ben zelf gewoon niet zo van de ingrepen halverwege het seizoen. Iedereen was op voorhand tevreden, maar de resultaten zijn uiterst teleurstellend. Laten we daar kritisch naar kijken deze zomer. Dit seizoen is de competitie wel verloren, met de beker kan je nog iets goed maken en dan proberen derde te eindigen. Van de zomer zal er dan wel het nodige gebeuren.

12 februari 2018 om 10:08

Het is een behoorlijk grote terugval hoor, en bij de supporters komt dit hard aan.

Maar idd, kwalitatief is deze selectie op papier niet veel minder dan die van vorig jaar, een creatieve middenvelder ontbrak vorig jaar bv ook al, en Bilal bakte er toen ook niks van.

Je ziet hier toch echt hoeveel de klik, de honger en een goede vorm in een team uitmaakt. Blessures ook natuurlijk. Bij een Real Madrid zie je nu eigenlijk precies hetzelfde, en ook daar gaat het ongetwijfeld de trainer de kop kosten.

12 februari 2018 om 09:29

Willem heeft gewoon gelijk. Al die wedstrijden verlies je door Toornstra, die gaten dichtloopt, in de weg loopt en lomp rondloopt zonder creatiteit. Tja, dan word het wel heel lastig voetballen. En dan is het soms ook niet gek, dat larsson soms samen met Berghuis op rechts te vinden is en vice versa. Dat komt, omdat er een kink in de kabel zit. En dan zitten jullie zo te neuzelen. Eindelijk is er iemand die het beestje bij zijn naam noemt. Toornstra zou wel meekunnen op 6 of 8, want het is eigenlijk ook nooit een 10 geweest. Het was een defensieve toevoeging in mindere fases met advocaat.

12 februari 2018 om 09:48

Vilhena gaat weg, dat weet je toch wel? Mogelijk dat El Ahmadi ook nog een tranfer gaat maken.

12 februari 2018 om 10:06

Het ging om dit seizoen, het restant. Ik verwacht een transfer voor Vilhena, met Ayoub is daar al op ingespeeld. Amrabat zou op de plek van El Ahmadi kunnen, al verwacht ik dat die gewoon zal blijven.

Mwa Willem als je Toornstra niks vind en van beek dan wel dan gaat het al niet lekker.

Van Beek staat al weer weken te sukkelen en paniek ballen te geven zoals we hem kennen. Lekker heel snel onze betrouwbare rots Bothegin terug daar en snel graag.
En haal ub heel snel die Vilenha er eens uit, ik snap niet dat die zo heilig is bij Gio.

En ja Malacia is een leuk talent, maar nog veel te onbezonnen. Want nu heb je weer rood tegen PSV had hij ook al gewoon rood moeten hebben. En als dat steeds zo is, dan is dat gewoon niet goed voor je elftal. Er moet veel meer rust i die jonge komen.

Tevens maakt vooral het bestuur zich belachelijk. JE spreekt de ambitie uit om mee te doen voor de titel en staat 22 punten achter! Hoe kan je dan dood leuk doen alsof er niks aan de hand is. Dit is gewoon schandalig.

Ajax deed het beter en gooien Keizer er uit. En wij blijven lekker door modderen met Gio die 0,0000000 risico durft te nemen of durft te voetballen.

12 februari 2018 om 09:06

Vilhena is onze beste speler dit seizoen. En die moet er uit?

12 februari 2018 om 09:21

Meen je dat echt, onze beste speler? Ik vind hem juist met afstand de slechtste speler. Zit totaal geen idee achter wat hij allemaal doet. Kijk de 3-1 van gister nog maar eens terug, loopt gewoon bij Linssen weg welke vervolgens vrij kan inkoppen. Aan de bal dramatisch, zoekt elke keer de moeilijke oplossing en dus mislukt het vaak. Hij heeft misschien leuke statistieken in de zin van doelpunten, maar dan houdt het ook op. Ik zou hem zsm vervangen door Tapia, die tenminste wel iets met een bal kan en vooral heeft wat het Feyenoord middenveld mist: creativiteit. Maar goed, Van Bronckhorst durft niet te slachtofferen helaas..

12 februari 2018 om 09:23

Pardon?
In wat is hij onze beste speler?
Als ballen bezorger door uren te gaan lopen met een bal? Door alle snelheid uit het spel te halen of door onmogelijke balletjes te geven. (hoog aanspelen over 4 meter bijv.)

Hij mag er ook in blijven maar dan moet Karim er uit. Maar die is wel beter dan hij is gewoon dus dat kan niet. Er moet meer voetbal komen daar iemand die wel gewoon de bal rond kan laten gaan.

12 februari 2018 om 09:33

Niet helemaal eens met je laatste punt. Ik zou ze het liefst allebei vervangen. Je ziet toch ook dat El Ahmadi het eigenlijk allemaal niet meer kan belopen. Amrabat is een vergelijkbare speler, in sommige facetten misschien nog niet zo goed als Karim maar een stuk fitter. Het seizoen is verloren, ik zou vast gaan bouwen aan een team voor volgend jaar. Tapia en Amrabat de kans geven, samen met Hansson totdat Rvp fitter is. Al lijkt het me ook beter om hem te laten starten en te wisselen wanneer hij er door heen zit.

12 februari 2018 om 09:51

@bpcity:
Ja Karim is ook niet in beste vorm. Maar is wel een echte afjagen en je aanvoerder. Zeker in de top wedstrijden was hij juist vaak wel gelijk goed.

En ook tegen een PSV en Ajax bijv kan je nog best met beiden spelen als slot op de deur. Maar kom op man tegen een VVV enzo breng eens wat meer voetbal in de ploeg.

Pure armoe wat die Gio aan het doen is.

Achteraf is dat gemakkelijk praten. Toornstra was vorig seizoen uitstekend, lijkt me logisch dat je die niet zonder nadenken verkoopt afgelopen zomer. Wel mee eens dat er bij Feyenoord eens goed nagedacht moet worden over wat ze aan het doen zijn. Ik krijg meer en meer de indruk dat Feyenoord in alle gelederen is geschrokken van de titel vorig jaar, men heeft volgens mij geen enkel idee hoe met succes om te gaan. Niet zo heel vreemd natuurlijk als je de prijzenkast van de laatste 20 jaar ziet, maar het is wel erg teleurstellend voor mij als fan. Ik moet mezelf er echt toe aanzetten om de wedstrijden te kijken dit jaar, dat heb ik eigenlijk nog nooit gehad in bijna 20 jaar.

12 februari 2018 om 09:38

Toornstra was/is een overbruggingsspeler om weer naar de top te komen. Dat hij er bij was met de titel is een leuke bijkomstigheid en hij heeft zeker zijn waarde gehad, maar jullie moeten nu ophouden met dat calimero gedrag. We hebben een titel in 18 jaar, dat is knap gedaan, maar wij moeten weer permanent aansluiting vinden bij de top 3. Dan moet je doorselectern en in Toornstra zijn geval, had dat inderdaad afgelopen zomer al gemoeten. De titel heeft ons zand in de ogen gestrooit en ons doen vergeten, dat we in een proces zaten.

12 februari 2018 om 09:46

Amen! Nu kan het natuurlijk nooit te snel gaan, maar het is duidelijk dat succes niet in de genen van onze club zit.

12 februari 2018 om 09:58

Met een selectie die de helft van PSV en Ajax kostte ga je geen structurele aansluiting krijgen, hoe hard je als supporter of columnist dat zou willen. Je zal in principe altijd de 3e beste selectie hebben waarmee je sommige jaren hoger kan eindigen, en sommige jaren lager.

Feyenoord is daarin echt niet anders dan welke andere club ter wereld. En zo’n slecht jaar, dat overleeft geen enkele trainer, dat gebeurt ook overal.

12 februari 2018 om 11:32

Weet niet hoor, maar je hebt niet goed opgelet de laatste 18 jaar. Psv is ons gewoon vanaf eind jaren 80 zwaar voorbij gestreeft met een veel kleinere achterban. In potentie is feyenoord de grootste club van Nederland en horen wij ook op minimaal 30 kampioenschappen te staan. De frequentie moet omhoog en dan moet je realistisch zijn en had je door moeten selecteren. Achterin is het redelijk en voorin goed bezet, maar het middenveld hadden we al moet vervangen. Ongeacht de goede prestaties afgelopen seizoen, dat heeft dus met realisme te maken en ok dat kan fout gaan, maar dan had Gio al in november in moeten grijpen.

12 februari 2018 om 11:49

Wat bedoel je precies met 'in potentie de grootste club'?

12 februari 2018 om 13:03

Dat kan ook wel, maar de financien omhoog krikken naar PSV en Ajax niveau is een zaak van vele jaren. Je kan t sneller doen als je een investeerder vindt die min of meer per direct 30m in de spelersgroep investeert en een mega sponsorcontract meebrengt, maar zolang die er niet is zal je het vermogen jaar na jaar moeten opbouwen.

12 februari 2018 om 14:16

Nou, daar bedoel ik me, dat we qua achterban, stadion, sfeer, sponsors denk ik wel de beste club van Nederland zijn. Maar dat we dat dus voetballend bij lange na niet zijn. Dus de potentie is er wel. Maar als je door de jaren heen kijkt hebben wij altijd B garnituur lompe spelers gehad. De afvallers van Ajax die speelden jaren later voor ons. Of zelfs eerder: Charisteas, Vermeer. Als je kijkt naar Joseph Kiprich is dat natuurlijk een icoon voor Feyenoord, maar kan natuurlijk bij lange na niet tippen aan Romario, Ronaldo, van Basten, Bergkamp, Kluivert, van Nistelrooij en ga zo maar door. Van die tendens moeten we voor eens en voor altijd af.nu is daar ook de tijd voor, omdat we allemaal bijna niet meer meekunnen Europees gezien. Maar we kunnen wel zorgen dat we best of the rest worden en toonaangevender zijn dan Ajax en Psv. Dan moet alles nu weer een level omhoog en daarna nog een paar levels.

Van Hanegem... lekker makkelijk jongen. Feyenoord heeft een prima ploeg met goede voetballers die mooi en goed willen voetballen. Daarbij is RvP de slagroom op de taart. Als ze dan nog geen honger hebben...dat is voor een belangrijk deel ook het werk van de coaches. Team motiveren en laten pieken op het juiste moment. Inspirator zijn van je team. Ik denk dat het daar nu een beetje aan ontbreekt.

12 februari 2018 om 09:42

Sorry hoor, maar dit is wel zo simpel gepraat van een leek. Dit is het grote probleem vsn Feyenoor. Het Calimero gedrag. Ongelofelijk naieeve napraat is dit. Als hier nu niet wat aan gedaan word met slappe fans, dan duurt het gewoon weer 18 jaar.

13 februari 2018 om 10:54

Nuttig gesproken Mcgee85

14 februari 2018 om 11:10

Nou, bedoelde het niet zo, maar wel dat je idd mag er eisen wat jij zegt, maar dat is al basis nu. Er moet nu wat meer bij ook , qua voetbal.

Ik denk dat er na het kampioenschap van afgelopen jaar teveel verwacht werd. Feyenoord zou wel weer even mee doen om de titel, het team is voor groot gedeelte bij elkaar gebleven en met de aankopen waren min gelijkwaardige vervangers gehaald tov van vertrokken mensen. Vorig seizoen hebben een aantal spelers ver boven hun niveau gespeeld. Die spelen nu weer precies op hun niveau en zie je dat feyenoord te kort komt om echt aan te sluiten. Daarnaast vallen de aankopen ook zeer tegen. Toegegeven de blessures heeft ze ook niet goed gedaan, maar zelfs dan zouden ze nog op een geruime achterstand staan op Ajax en PSV. Het elftal van feyenoord is op 2, 3 spelers na gewoon zeer middelmatig. Dit maakt het kampioenschap van vorig seizoen alleen maar wel knapper dat ze het hebben gehaald.

Niemand weg doen.Wel een speler als Kuyt terughalen,want die liet de rest beter voetballen. Of misschien Kuyt zelf weer voor één jaar vastleggen. Is lekker uitgerust en zal nog steeds het verschil maken.Of Kuyt als trainer samen met van Hanegem.

Malacia is inderdaad een goede speler, snel, fel, goede tackle. Wel nog wat onbesuisd. Het is nog erg vroeg om te zeggen maar ik verwacht dat hij heel hoog gaat in de voetbalwereld

Achteraf altijd makkelijk praten. Vorig jaar nog 14 goals en 10 assists en sowieso gewoon een belangrijke strijder in het team. Kuijt stopte al en op andere posities gingen ook nog de nodige spelers weg dus dat je Toornstra dan behoud is op dat moment gewoon een logische keuze. Dat hij zo ontzettend ver zou terugvallen in zijn niveau had niemand toch verwacht van een 28/29 jarige speler? Maar inderdaad hoor, achteraf gezien had je hem op dat moment moeten verkopen. Bedankt, captain hindsight. Die hadden we nog niet door.

Het jammere van veel fans is dat ze in al die jaren zo gewend zijn geraakt aan verliezen en dat ze daarom nu zo blij zijn. Op deze manier word het een herhaling van zetten en blijven we gewoon eens in de zoveel tijd succes hebben. De beker mag je niet metellen, want zoals nu met constant thuiswedstrijdjes en b ploegen, dan is dat competitievervalsing.

Maar je hoort Willem niet over zn oogappel Vilhena..die speelt ook als een natte krant..maarja Tonny is zielig he

Heel erg jammer dat van hanegen alleen kritisch is op Jens terwijl achmadi en Vilhena ook zwaar beperkte middenvelders zijn en Jones en gio voldoen ook niet voor een topclub

Makkelijk praten hoor achteraf. Was vorig jaar gewoon een belangrijke speler die nu met een vormcrises kampt. Is eigenlijke de ideale 12e, 13e man normaal gesproken en die bepalen vaak of je kampioen wordt. Als hij van de zomer was verkocht voor pak m beet 7 miljoen dan had Van Hanegem nu geroepen ...je kunt niet een belangrijke speler als Toornstra zomaar verkopen ....wat is Columnist zijn toch makkelijk , achteraf wat lullen . Volgende keer eens VOORAF iets zeggen.

Vorig seizoen viel alles goed bij Feyenoord. De publieke opinie was pro Feyenoord, in sommige gevallen de scheidsrechters en de oudere generatie had honger naar een mooi afscheid van hun carrière. Beter dan afgelopen seizoen kunnen al die spelers niet. De eerlijkheid gebied te zeggen dat ze eigenlijk vorig seizoen op basis van hun voetbal en voetbalkwaliteiten nooit kampioen hadden mogen worden.
Dat het toch is gebeurd is een zege voor Rotterdam en alle supporters. Het is een gok van van Geel om verder te bouwen op de oudere garde. Dat pakt nu uit zoals het vorig jaar ook had kunnen gaan.
Hij had zijn keeper, enkele middenvelders en zijn spits goed moeten verkopen. Daar had hij de hoofdprijs voor moeten binnenhalen. De ploeg verjongen rondom El Ahmadi en Berghuis. Dan had je inderdaad nu ook een tussenjaar gehad, maar in ieder geval financiële armslag voor het doorselecteren.
Jörgensen, Toornstra, Vilhena, en alle overbodige 2e rangs voetballers die er verder nog bij lopen brengen geen zak meer op deze zomer. In ieder geval stukken minder dan afgelopen zomer mogelijk was geweest.
Van Geel heeft gegokt en gaat verliezen. Hij moet nu weer echt helemaal opnieuw beginnen en de verwachte aansluiting bij de top 2 gaat mislukken. Feyenoord heeft een uitzonderingsjaar meegemaakt, maar zal moeten begrijpen dat er in Nederland een top 2 is met een brede middenmoot. Feyenoord is koploper van die middenmoot. Maar als van Geel nog een keer verkeerd gokt zakken ze gewoon weg naar de onderkant van de subtop. Dan gaan AZ, Vitesse en Utrecht ze gewoon voorbij. Misschien Pec ook nog als de TD en trainer daar blijven..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

118 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 32 8 3 0
2016/2017 Feyenoord 34 14 3 0
2015/2016 Feyenoord 21 2 1 0
2014/2015 Feyenoord 31 7 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie richt zich tot Feyenoord-fans: ‘We doen echt ons best’

Robin van Persie keerde zondag tegen De Graafschap terug in de basiself van Feyenoord, maar de vedette kon uiteindelijk niet voorkomen dat de Rotterdammers op De Vijverberg met 2-0 onderuitgingen. Feyenoord...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren