FC Twente heeft 73 contractspelers: ‘Dat is uit de klauwen gelopen'

Maandag, 12 februari 2018 om 08:30

Gertjan Verbeek heeft de stijgende lijn met FC Twente nog niet te pakken. De oefenmeester werd in oktober de opvolger van René Hake en is tevens technisch manager geworden in Enschede, waar hij een prestatiegerichte cultuur door moet voeren. Bij Studio Voetbal vertelt Verbeek dat de situatie nog allerminst ideaal is bij FC Twente.

“Als er geen scouting is, ben je dan met prestaties bezig? Alle jeugdelftallen bij FC Twente speelden vroeger op het allerhoogste niveau. We hebben met de beloften in de Jupiler League gespeeld, nu is dat de Derde Divisie. Dat is geen niveau”, stelt Verbeek. Hij constateert dat er genoeg spelers onder contract staan bij FC Twente. “We hebben 73 contractspelers voor drie elftallen, waar alleen maar kwantiteit loopt...”

“Of niet alleen maar. Wel heel veel kwantiteit en weinig kwaliteit. Dat is dus uit de klauwen gelopen, omdat er geen communicatie was binnen alle afdelingen. Dat waren allemaal eigen bv'tjes die probeerden te overleven en dan zeggen: als ik het maar voor elkaar heb”, vervolgt de oefenmeester, die afgelopen weekeinde geschorst was en de wedstrijd tegen Ajax zodoende vanaf de tribune bekeek.

“We zitten nog in Categorie 2, dus dat is op zich goed. Alleen is investeren in spelers niet mogelijk. Neem Hidde ter Avest: dat is een jongen met een optie in zijn contract, maar die kunnen wij niet lichten, want dan wordt hij veel te duur voor ons”, noemt Verbeek een voorbeeld. Toch blijft hij naar eigen zeggen positief. “Ik ben een opgewekt mens en ga met plezier naar het werk. Ik vind voetbal hartstikke leuk. Alleen moet je niet te veel de kranten lezen.”


Poll

Denk jij dat FC Twente zich direct handhaaft in de Eredivisie?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door twente-watcher)

Tuurlijk hoor je vaak alleen de negatieve uitlatingen. Maar voor iemand die t spel zo leuk vind en met plezier naar t werk gaat, denk je of hoop je dat ook te zien. We weten niet hoe hij achter de schermen is. Voor t zelfde geld is hij een gezellige lieve schat. Maar naar mijn mening komt ie al snel grauw en negatief over.
Het zal iet voor niets zijn hoor. Er moet altijd kritisch gekeken worden naar scoutingwerk en opleiding. Komt alleen zo heel erg negatief over in mijn ogen.

Toevoeging..

Kan een insider me meer vertellen over die situatie die Verbeek aankaart?

12 februari 2018 om 08:52

Een schat van een man heb ik eigenlijk nog nooit iemand die bij een club met hem heeft samengewerkt over hem horen zeggen Dat Verbeek zegt met veel plezier naar zn werk te gaan verrast me ook wel een beetje. In alle uitlatingen in de pers krijg je toch echt het idee dat hij alles maar helemaal klote vindt.
Ik heb helemaal niets met Twente na het sjoemelen met de cijfers en het ontlopen van degradatie, wat dat betreft is mijn sympathie voor die club wel verdwenen. Alleen voor de supporters vind ik de huidige situatie wel sneu. En dan nu met een chagrijn als coach die zijn team zelf niets laat presteren, maar wel anderen graag voorziet van een sneer... helpt ook niet mee.
Overigens, los daarvan denk ik dat Twente met Assaidi en Maher (net) genoeg individuele kwaliteit heeft om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

12 februari 2018 om 17:25

Verbeek heeft een dubbelfunctie en dus 2 opdrachten:
1: Trainer 1e elftal: In de Eredivisie blijven. Daarvoor moet hij de punten pakken van de clubs die in de onderste helft van het rechter rijtje staan. Probleem tot nu: hij heeft daar bijna nog niet tegen mogen spelen. Hoofdzakelijk tegen clubs uit de bovenste helft van het linker rijtje. Een 'normaal' FC Twente zou daar ook niet al te veel punten van pakken, dus in de huidige situatie ook niet. Dus vreemd dat Verbeek continu wordt verweten dat hij minder punten pakt dan Hake. Die Hake hoefde niet tegen de top te spelen voor zijn ontslag. Overigens, ik heb dat hier al vaker verteld: Hake verloor ook bijna alle wedstrijden in de tweede helft van het vorig seizoen.
2 : Verbeek als technisch manager: Zorgen dat Twente weer alles op de rit krijgt wat van de Belt en Jacobs weg gesaneerd hebben. De jeugdopleiding en de scouting. De pijlers onder Twente. Was helemaal niet nodig geweest is al lang gebleken. Puur paniekvoetbal. maar dat kost tijd om te herstellen. EN daar heb je iemand voor nodig die visie heeft op het ontwikkelen van een topsportklimaat. Verbeek werd om die eigenschappen door velen naar voren geschoven als kandidaat voor de Knvb. Mooi dus dat Twente hem heeft binnengehaald. Hake was een kruidenier die een beetje op de winkel kan passen in slechte tijden, maar totaal ongeschikt voor opbouw van een club in de volle breedte. Mede daarom moest hij verdwijnen. Twente is toe aan de volgende stap.

12 februari 2018 om 18:34

Tegen een Sparta moet je kunnen winnen als men het voorin op aanvallend gebied snel en efficiënt klaarspeelt.en op de bank eventueel meer aanval impulsen voor snelle inbreng.Twente moet nu vol gas gaan voor de punten maak niet hoe.

Ik vermoed dat dit het angstbeeld was van Feyenoord toen ze werd gevraagd of ze een tweede elftal in de Jupiler League wilde laten instromen, terwijl het financieel nog erg breekbaar was. En volgens mij is het wel een reëel gevaar. Ik zou het moeten nazoeken, maar heeft Ajax ook niet iets van 70 contractspelers op dit moment? Ze kunnen het betalen, maar ik denk niet dat dat voor alle clubs het geval is.

12 februari 2018 om 09:07

Het is een beetje dubbel op, ja ze hebben heel veel contractspelers, maar een club als Ajax kan het zich ook niet permitteren om achttienjarigen in de Jupiler League te hebben spelen zonder contract. Dat achtervolgt je als club dan nog jaren als zo'n jongen een succes wordt ergens anders.

12 februari 2018 om 09:13

er moet een goede balans worden opgemaakt met name spelers uit jong Twente en het eerste er valt een aardig team zowel op de bank en op het veld op poten gezet te kunnen worden.spelers als maria, fernandes,de lange,enz zijn aardige spelers en hoopgevend voor de club.

12 februari 2018 om 10:10

Klopt hoor, ik heb een oude statistiek uit 2015 kunnen vinden waar het meer dan 70 spelers waren onder contract vanaf het eerste t/m de jeugd. Als je het kan betalen is het goed, maar het neemt natuurlijk wel een grote loonpost met zich mee. Begrijpelijk als clubs daar vanaf zouden zien.

12 februari 2018 om 10:39

Als je alle jeugdcontracten mee gaat tellen wel ja. Maar voor 1 Ziyech spelen 10 jeugdspelers als het niet meer is. Ajax zal wel moeten anders loopt elk talent voor niets de deur uit!

Ter avest mag best naar AZ, van de zomer zal svensson een top transfer maken gezien zijn sterke spel en van Rhijn is slechts huur

12 februari 2018 om 09:13

Mwoa, ik denk eerlijk gezegd (of liever hoop ik) dat Svensson nog wel een jaartje kan blijven. Zal anders erg zonde zijn, want deze jongen kan in de ED nog wel iets doorgroeien vind ik, ondanks dat hij het nu ook al erg goed doet. Ben wel benieuwd naar welk niveau Ter Avest aan kan, want in onze jeugd lopen er bij ons ook niet echt een toptalent op de rechtsback postie

12 februari 2018 om 10:46

Top transfer voor Svensson? Op grond waarvan?

12 februari 2018 om 12:20

Dan heb je Ter Avest dit seizoen niet zien spelen. Zeker na de winterstop 1 van de slechtere spelers bij FC Twente. Na z'n blessure heeft hij erg weinig indruk kunnen maken.

12 februari 2018 om 16:57

Ter Avest behoort dit seizoen structureel tot de slechtere spelers. Week in, week uit. Zelfs in vorm zou hij moeite hebben bij AZ in de basis. Ben ik bang.

Haha de hypocrisie van het voetbal in een notendop. 'Als je maar niet teveel de kranten leest'. Godsamme Gert-Jan, die vul je zelf net zo hard met je kritische analyses over andere clubs / trainers / spelers, niet zo sip doen.

Goh, Verbeek met wederom een onjuist feit, waarom ben ik niet verbaasd? Twente heeft NOOIT met het 2e elftal in de 1e divisie gespeeld. Deze man nam ik al niet serieus als analist en ook als trainer verliest hij rap aanzien.

12 februari 2018 om 10:48

Wel 2 jaar geleden speelde ze jupiler.

12 februari 2018 om 10:49

Jong Twente heeft toch twee seizoenen in de JL gespeeld of bedoel je wat anders?

12 februari 2018 om 10:50

Tenzij je onderscheid maakt tussen Jong Twente en het 2e elftal zit je er zelf naast.

12 februari 2018 om 11:03

Ik neem yatsemata niet meer serieus :-)

Jong FC Twente is het beloften- en tweede elftal van de Nederlandse voetbalclub FC Twente. Het team speelde van 2013 tot 2015 in de Eerste divisie.

https://nl.wikipedia.org/wiki/jong_fc_twente

12 februari 2018 om 11:05

Ik denk dat we jou dan ook maar niet serieus moeten nemen. Van 2013 tot en met 2015 is, echt waar Google het maar, door Jong Fc Twente gevoetbald in de Jupiler League.

12 februari 2018 om 11:39

Dan vraag ik mij af welke wedstrijden ik destijds heb bekeken in de Grolsch Veste. Troosteloze bende was dat overigens met vaak maar 400 supporters in het stadion.

Aan de andere kant kan ik goed begrijpen dat jij het je niet meer kan herinneren, Jong Twente heeft daar nooit een rol van betekenis weten spelen.

12 februari 2018 om 12:11

Google geeft jullie gelijk. Mijn excuses. Ik kon het me werkelijk niet meer herinneren...

12 februari 2018 om 12:26

Frappant dat je iemand totaal afbrandt op basis van herinneringen in plaats van gewoon je feiten te checken.

12 februari 2018 om 12:21

Dan zou ik me toch maar beter inlezen, want Jong Twente heeft twee jaar in de Jupiler League gespeeld.

Mensen die nu al de vergelijk maken tussen Hake en Verbeek zijn i.m.o. niet serieus te nemen. Uit dit blijkt maar weer dat het een megaklus is bij FCT en dat dit door heeft gewerkt in alle geledingen van de club.

Verbeek heeft gewoon tijd nodig om e.e.a. op rit te krijgen alleen heeft hij die tijd niet bij het eerste elftal.

12 februari 2018 om 12:12

Ik keek gister even naar het progamma van Verbeek maar dat is ook wel heel pittig hoor:
2x Ajax 2x Psv 2x AZ 2x Heerenveen.
Nac hebben ze dan gewonnen maar volgens mij was dat tegen Roda dat Boere de 2-0 niet maakte want anders win je die normalliter ook, Ze hebben vind ik veel pech met alles, Maar dan mag Verbeek zich meteen as weekend bewijzen tegen Sparta als je die wint heb je hopelijk voor hun weer wat vertrouwen.

12 februari 2018 om 12:53

Ja natuurlijk is het heel pittig en tegelijk ook een houvast. Voetballend is het niet best maar als ik zie hoe keihard men werkt tegen AZ (ajax heb ik te weinig van gezien) dan moet het resultaat vanzelf komen.

Het is gewoon erg moeilijk en het blijkt maar weer dat degradatievoetbal gewoon heel anders is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

119 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2017-2018 FC Twente
2014-2017 VfL Bochum
2013-2014 1. FC Nürnberg
2010-2013 AZ
2009-2010 Heracles Almelo
Laatste voetbalnieuws

Perez ‘verliefd’ op De Ligt: ‘Ik vind hem echt zo'n heerlijke voetballer’

Ajax begon het seizoen in de Eredivisie zaterdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Matthijs de Ligt voorkwam twee minuten voor tijd nog dat de Almeloërs eventueel met drie punten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren