Felle kritiek op Nijhuis: ‘Ik word er helemaal gek van, er is geen grens’

Maandag, 12 februari 2018 om 07:16

Luuk de Jong heeft geen goed woord over voor het optreden van Bas Nijhuis. De scheidsrechter hanteerde de fluit bij de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en PSV (1-2) en liet in de ogen van de aanvaller van de Eindhovenaren te veel doorgaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Luuk de Jong eens?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door ishea)

Ja Luuk, welkom bij de Bas Nijhuis show...me, myself and Bas. Nijhuis vindt vooral zichzelf erg "stoer" en moet zich altijd manifesteren

12 februari 2018 om 08:05

Ik vind het iedere week weer stuitend om te zien hoe deze vent de Engelse scheidsrechter acteert. Alleen waar Engelse scheidsrechters de luchaamsduels door laten gaan, weigert Nijhuis zelfs te fluiten voor ‘laffe’ overtredingen zoals duwen in de rug of shirtje trekken. Daarmee slaat hij gewoon de plank mis. Je bent als scheidsrechter succesvol als er na de wedstrijd niet over je gesproken wordt, maar Nijhuis krijgt het voor elkaar om iedere wedstrijd het middelpunt te zijn.

12 februari 2018 om 10:02

Scheidsrechters in Engeland zijn momenteel ook drama. Onlangs was ik bij Tottenham tegen West Brom en zo slecht als Michael Jones floot heb zelden gezien.

12 februari 2018 om 15:09

Eens, al heeft siepie het vgm meer over Engelse stijl, ipv over de daadwerkelijke scheidsrechters

12 februari 2018 om 10:20

Dit is structureel het probleem van deze kerel. De BAS Nijhuis show elke week weer. Dit is al een paar jaar aan de gang en dan word hij ook nog bij VI de wereld ingeprezen terwijl hij gewoon zijn eigen regels erop nahoudt en niet objectief fluit. Feiten zijn feiten. Feyenoord is zelf kampioen geworden door deze kerel vorig jaar want elke fysieke ploeg heeft voordeel bij deze scheidsrechter die gewoon voor overtredingen niet fluit en niet bestraft. Roep al anderhalf jaar dat dit gewoon niet kan wat hij allemaal doet en je eindelijk wordt het opgemerkt dat hij is doorgeschoten. Werkelijk stuitend en heeft niks meer met fluiten te maken.

12 februari 2018 om 11:29

Hij is teminste een scheids die veel door laat spelen en niet fluit. Hoe denk je dat het er in Engeland aan toe zou gaan? Heb ik het nog niet eens over de Premier League maar Championship bijvoorbeeld. Daar is dit gewoon heel normaal en terrecht. Anders krijg je zo'n Kevin Blom die 22 gele kaarten geeft in een wedstrijd en bij elk moment een speler gaan toespreken. Wil je dat soms? We kunnen al jaren niet mee in de top en 1 ding hoe dat komt is omdat we van die klote scheidsrechters hebben die om alles fluiten.

12 februari 2018 om 14:34

Nou meneer de jong moet ook stoppen met klagen aangezien hij aan het uitdelen is maar zodra hij een tikkie hij gaat huilen hij mama. Redelijke engnek ben je dan

Haha man, man. Geholpen door de arbitrage bij de gelijkmaker en dan nog kritiek hebben. Hij heeft een punt hoor, maar wanneer je geholpen wordt kun je beter even niets zeggen.

12 februari 2018 om 07:43

Op welk moment had Nijhuis moeten fluiten dan? Het was gekluts en geschop op de kleine ruimte, maar ik zie geen overtreding.

12 februari 2018 om 07:56

Er was niets aan de hand en het doelpunt van PSV werd terecht toegekend. Net zo min dat de Jong een reden tot zeuren heeft, hij werd stevig aangepakt maar als hij daar niet tegen kan moet hij misschien iets anders gaan doen het was absoluut niet zo dat hij 90 minuten geslagen en geschopt is. Luuk is een zure zielenpoot aan het worden, ff volwassen worden Luuk.

12 februari 2018 om 08:01

Waar slaat dat op? Hij heeft het in het hele interview over overtredingen in het algemeen, niet alleen op hem.

12 februari 2018 om 11:16

Nou, volgens mij nogal eenzijdig; Sparta deed dit en Sparta deed dat, maar ik lees nergens PSV deed dit of dat, en werd daarvoor niet bestraft. En dan ga ik het bewust niet hebben over het ontstaan van de eerste goal van Psv. Maar daar is volgens PSV supporters niks aan de hand, dus heeft Nijhuis dat in ieder geval wel juist beoordeeld;-))))

12 februari 2018 om 11:44

Ja hehe, natuurlijk benoem je de overtredingen op je eigen spelers na een wedstrijd. Maar hij heeft kritiek op zijn manier van fluiten in het algemeen. Niet alleen tijdens deze wedstrijd.

12 februari 2018 om 07:44

Wordt twee keer de bal gespeeld. Zat mijns inziens geen overtreding bij. En dan nog, mag je niks zeggen als hij ook een paar beslissingen in je voordeel fluit? De Jong heeft het over zijn manier van fluiten, niet over een paar momenten.

12 februari 2018 om 09:50

Bij de eerste actie van Mauro op Dougall kun je onmogelijk zeggen dat de bal gespeeld wordt. Bij Nijhuis weet je het nooit of ie daar voor fluit of niet, hij is consequent in zijn inconsequentie, maar de bal wordt in ieder geval niet gespeeld.

12 februari 2018 om 11:45

Ik kan best begrijpen als men dat een overtreding vindt, ben het er alleen niet mee eens. Voor de rest doet dat niet af aan het feit dat Nijhuis zijn eigen wedstrijdjes fluit.

12 februari 2018 om 07:54

Misschien kan jij beter even niet zeggen en de beelden terug kijken, speelt in dat duel gewoon de bal. (Luister anders het interview met advocaat ff terug, die gaf ook aan dat het dom van die sparta speler was)

12 februari 2018 om 08:59

De bal wordt pas gespeeld na de overtreding ...dan blijft het gewoon een overtreding, behalve bij Nijhuis

12 februari 2018 om 08:10

@Dr. Mario, dat ben ik niet met je eens. Hij kan dit prima zeggen, maar zou dat voordeel ook moeten noemen. We zijn in discussies over het functioneren van een scheidsrechter erg geneigd om het te vernauwen tot een discussie of je voordeel of nadeel bij zijn optreden had. Ik kan me ondanks het voordeel voor psv bij de gelijkmaker voorstellen dat de jong zich toch enorm heeft lopen ergeren. Nijhuis is volkomen doorgeslagen in zijn zogenaamd “Engelse stijl” van fluiten, o.a. door alle lof van VI voor deze stijl. Ik vind hem enorm onbetrouwbaar door zijn stijl. Duwen, vasthouden, tackles waarbij geen bal geraakt wordt, hij laat regelmatig doorspelen. Voor commentaar trekt hij de kaarten des te gemakkelijker. Afgelopen woensdag was het bij Ajax Roda ook zo dat hij bij overtredingen op kluivert, tagliafico en Neres gewoon wegkeek.

12 februari 2018 om 09:54

Volgens mij heeft niemand behalve ajax supporters gezegt dat het een vrije trap. Zelfs de overwegend ajax commentatoren en analysten vonden het geen vrije trap.

12 februari 2018 om 10:11

@ DR. Mario.
Toch nog 32 duimpjes gekregen van Ajaxieden. Als de hele wedstrijd veel wordt toegelaten en Fisher wegkomt met zijn actie tegen Lozano, dan moet je niet zeuren als je zelf in een fel duel de bal verliest en een doelpunt tegen krijgt.

12 februari 2018 om 11:18

Juist wel, ook de gelijkmaker viel toen Nijhuis niet floot voor een overtreding, Jusit goed dat de Jong zich ervoer uitspreekt. Nu is niet Advocaat de enige die klaagt maar ook de aanvoerder van PSV beklaagd zich over het fluiten.

Als beide teams klagen, dan wordt het tijd voor meneer Nijhuis zich te gaan richten op het bakkerbak en de fluit aan de wilgen te hangen. Dit kan niet langer zo doorgaan, de scheidsrechterscommisie dient in te grijpen.

Tja, Nijhuis is een uiterst onbetrouwbare scheidsrechter. Heeft een eigen spelregelboekje wat hij voor elke wedstrijd herschrijft. Je weet dus nooit wat je aan hem hebt (op protesteren na). Lijkt mij voor de spelers erg frustrerend om te zien als je in het weekend door Nijhuis gefloten gaat worden.

Zit wat in, maar grappige is dat juist PSV hier het meeste voordeel van had bij de 1-1

12 februari 2018 om 07:54

Was helemaal niks aan de hand, kijk maar terug.

12 februari 2018 om 11:32

Als je de beelden terugkijkt zie je dat mauro de overtreding maakt. Kan je simpelweg niet omheen. Iedereen ziet het behalve supporters die psv een warm hart toedragen

Is pas de 2de keer dat ze hem treffen in de competitie. Iedere club heeft hier last van en de meer technische clubs het meest. PSV komt gelijk door zijn manier van fluiten.

12 februari 2018 om 07:56

Van de week draaide hij bijna Ajax de nek om uit bij Roda. Het wordt iedere week erger met hem lijkt het en deze wedstrijd draaide hij Sparta de nek om met de 1-1 die allang gefloten had moeten zijn... dit weekend was echt het weekend van slechte arbitrage (Nijhuis, koekenbakker bij Excelsior en barkicioglu die pingel geeft aan Ajax om niks) en heel slecht voetbal snel vergeten!

Het is duidelijk dat de Jong niet geschikt is voor de PL of Duitsland. Nijhuis floot een prima partij net als Higler gisteren. De Jong en een hoop andere spelers zijn inmiddels gewend dat er voor elke scheet wordt afgefloten en zijn vergeten dat voetbal een contactsport is en het draait om duelleren en het ontlopen van duels. De Jong moet een grote jongen worden en niet zijn eigen opzichtig falen in de schoenen van een scheidsrechter proberen te schuiven.

12 februari 2018 om 07:59

Beetje makkelijk dit. Nijhuis fluit als enige scheidsrechter op deze manier. Dus je weet nooit waar je aan toe bent. Prima als je meer wilt laten gaan, maar Nijhuis fluit ook niet voor echte overtredingen. Wat het "opzichtig falen" (hoezo, de Jong speelt laatste tijd prima) hier mee te maken heeft is mij totaal niet helder. Schijnbaar mogen alleen spelers die de sterren van de hemel spelen iets zeggen.

12 februari 2018 om 08:17

Ik vond de Jong erg matig spelen hoor. Nijhuis laat meer toe dan andere scheidsrechters hoewel Higler gisteren en Blom vorige week ook steeds meer toelaten en niet voor elke scheet fluiten ik hoop dat Higler en Blom dit vol kunnen houden want het komt het voetbal in Nederland alleen maar ten goede. Het tempo gaat omhoog en het wordt veel leuker om te zien. We zijn in Nederland gewend aan scheidsrechters die voor alle duels affluiten en dat gecombineerd met het zwakke technische niveau maakt dat de meeste wedstrijden het aanzien nauwelijks nog waard zijn.
Een wedstrijd Huddersfield town vs Bournemouth in de Pl gisteren was een stuk leuker om te zien dan 90% van de eredivisie wedstrijden en dat komt alleen maar doordat er meer duels zijn het tempo hoger ligt niet omdat de spelers technisch beter onderlegd zijn maar de intentie van spelers en scheidsrechter is gewoon anders. Voetbal is een contactsport en bestaat uit ene groot deel uit het uitvechten van duels en het tackelen op de bal. Natuurlijk wordt er wel eens een overtreding gemaakt en ook wel eens 1 over het hoofd gezien maar alles draait om de intentie. De eredivisie scheidsrechters fluiten vaak al af voordat er echt een duel ontstaat voor elke wissewasje wordt afgefloten mede daarom is het voetbal niet om aan te zien, als het technisch al nergens op lijkt en het ook nog steeds wordt afgefloten blijft er weinig meer over.

12 februari 2018 om 08:21

Opzich met je eens, alleen nu gaat het dus over het verschil tussen 'overal voor fluiten' en 'nauwelijks fluiten'. Daartussenin zit nog een heel groot vlak. Ik ben het met je eens dat we niet overal voor hoeven te fluiten, dat komt het spel ten goede. Maar overtredingen moeten natuurlijk gewoon nog bestraft worden. En dat doet Nijhuis dus niet.

12 februari 2018 om 09:24

Nijhuis fluit nooit prima, dat jij dat als Fey vind is leuk, maar totaal niet van belang. De beste man wil veel toelaten maar gaat daarin zover dat hij de helft overtredingen mist en dan vervolgens bij een 1-0 stand opeens voor vrijwel niks een vrije trap geeft, die er in gaat. (puur voorbeeld)
Daarnaast maskeert ie zijn eigen fouten dan onder het mom van, niemand protesteerde......(terwijl je je niks mag zeggen, want dan heeft ie opeens wel gele kaarten bij).
Puur geluk dat VI hem een podium geeft en ze pro Nijhuis zijn daar, anders was het gewoon zoals hij is, een van de slechtste arbiters van NL

12 februari 2018 om 09:42

Ik ben van menig dat Nijhuis en tegenwoordig ook Higler en in mindere mate Blom gunstig zijn voor het Nederlandse voetbal. Het voetbal is al van een bedroevend niveau en als je dan zoals Makkelie en Kuipers alles doodfluit blijft er weinig over. Ik kijk graag PL mede omdat daar de spelers de wedstrijd (mogen ) maken in de eredivisie is het te vaak de scheidsrechter die al het tempo uit de wedstrijd haalt en waardoor wedstrijden traag en vervelend worden.
Ieder z'n voorkeur natuurlijk, doe mij maar wedstrijden met tempo en duels en niet die gezapige potjes waarbij elk fysiek contact wordt afgefloten, jij kan dat uiteraard anders zien....

12 februari 2018 om 12:16

Waarom is het gunstig voor het voetbal dat hij vorig seizoen een duidelijke overtreding op de keeper van Ajax door een Groningen-speler waardoor hij direct de uitslag heeft bepaald?

12 februari 2018 om 12:23

Ik zeg niet dat scheidsrechters geen fouten maken. Zowel Blom Higler Nijhuis Kuipers en Makkelie maken fouten. Kuipers had in Eindhoven ook twee keer de bal op de stip kunnen leggen voor Feyenoord. Daar deed hij het niet en een week later voor een identieke situatie wel dat is niet mijn punt.
Het gaat erom met welke intentie een arbiter het veld op stapt. Is het om de spelers het spel te laten bepalen zoals Nijhuis en Higler proberen of is het zoals Makkelie en Kuipers meestal doen om zo weinig mogelijk duels tot stand te laten komen en als er een duel plaatsvind direct af te fluiten? Ik ben voor wat tempo in een wedstrijd en laat wat mij betreft maar eens een licht vergrijp passeren in plaats van alles dood fluiten. Alle scheidsrechters maken fouten, het zijn dan ook bijna net echte mensen.

De Jong toont zich hiermee een prima spits voor de eredivisie vol slapjanussen. Hij geeft meteen ook aan waarom hij in serieuze competities totaal mislukt is.

12 februari 2018 om 08:11

Daar gaat het niet om. Als negen scheidsrechters een foul geven en Nijhuis niet dan is er een probleem. De Tukker heeft z'n eigen spelregels en dat kan niet. In mijn mening zullen er heus richtlijnen van de KNVB zijn hoe je moet fluiten, maar het lijkt er op dat Nijhuis daar schijt aan heeft.

12 februari 2018 om 09:20

Nijhuis probeert de spelers de wedstrijd te laten maken Makkelie en Kuipers willen zelf in het middelpunt staan en fluiten elke wedstrijd volledig dood. Het verschil tussen scheidsrechters is te groot. Mijn voorkeur gaat uit naar Nijhuis en de Higler van gisteren die niet alles affluiten. Het voetbal in de eredivisie is technisch al van een abominabel niveau het tempo is laag verdedigers spelen de bal eerst drie keer naar de backs voordat er eens wat diepte gezocht wordt als je dat zoals Makkelie en Kuipers ook nog elk duel affluit blijft er weinig meer over aan kijkspel.
Het Nijhuis bashen neemt inmiddels wel echt clowneske vormen aan. Nijhuis staat meer toe maar hij volgt gewoon de regels die internationaal gelden alleen fluit Nijhuis meer als een PL scheidsrechter en de meeste andere eredivisie scheidsrechters als zaalvoetbal scheidsrechters.
Alles draait om interpretatie, voetbal en de spelregels zijn geen exacte wetenschap maar zijn erg gevoelig voor de interpretatie van de scheidsrechter en in Nederland zijn we gewend aan wedstrijden die doodgefloten worden en daardoor wordt het ook steeds minder aantrekkelijk om een eredivisie wedstrijd uit te kijken.

12 februari 2018 om 17:54

Grappig dat juist De Jong hier over klaagt, terwijl hij in duels bijna altijd eerst een overtreding maakt en vervolgens de bal speelt....
Ook is hij altijd als eerste hoogst verontwaardigd als hij een koekje van eigen deeg krijgt en altijd zeurt als iemand hem (reglementair) aanpakt.

Matige voetballer....psv had hem moeten verkopen toen ze er nog iets voor konden krijgen...al ben ik het met je eens dat hij overal waar hij speelde niet goed genoeg was.

Kennelijk is het niet alleen Ajax die iets te klagen heeft over Nijhuis. Deze scheids fluit niet wanneer er een overtreding wordt gemaakt, fluit voor een overtreding wanneer het geel moet zijn, trekt geel wanneer het rood moest zijn en trekt pas rood bij moord. En als je er iets van zegt heb je als speler direct geel aan je broek hangen.

12 februari 2018 om 08:23

Dat is het nog het meest schrijnende van alles. Een duidelijke foul op Onana werd niet bestraft en Linssen kon 1-1 maken. Scheidsrechters zijn ook mensen en maken fouten. Kan gebeuren toch? Ja, alleen Nijhuis komt met een verklaring dat geen een Ajacied protesteerde. Nee, want wanneer iemand dat zou doen zou ie meteen geel krijgen van deze egotripper....Ik ben tevreden dat het nu een belangrijke PSV speler is die hier mee komt. Er is gewoon een probleem met deze scheids.

Hij heeft wel gelijk. Bij andere sporten zoals American Football zijn de meeste regels gemaakt voor de veiligheid van spelers en staat de bescherming van spelers dus voorop bij scheidsrechters. Bij voetbal is dit niet meer het geval.

Huilie huilie Luuk maakt weer eens een paar doelpunten en moet direct de grote meneer zijn door negatief te zijn over anderen. Wees blij dat er uberhaupt nog scheidsrechters van dit niveau zijn in nl die willen fluiten. Wees een kerel en voetbal

Daarom kan Luuk ook nooit een topper worden het is een zacht ei ! Prima afmaker maar in duels een klein kind, net als de meeste mode popjes met een iets te groot ego! Scheidsrechters moeten het spel lekker laten gaan....

Vergelijk Nijhuis eens met die scheidsrechter bij Ajax-Twente. Daar kreeg De Ligt geel terwijl de kans groot is dat Nijhuis daar had laten doorspelen. Dus als voetballer moet je, als je Nijhuis hebt, je stijl aanpassen (hij fluit immers bijna niet), en bovendien moet je de week daarna weer afkicken van het mannelijke c.q. het vechtvoetbal dat Nijhuis in de hand werkt. Niet echt bevorderlijk voor een speler als er zulke verschillende stijlen zijn.

Een verademing voor het Nederlandse voetbal. Hard maar wel fair. Constant alles maar af fluiten wordt de wedstrijd niet beter van. Ik snap niet dat er zoveel geklaagd wordt op Nijhuis, waren er maar meer van zulke scheidsrechters.

Leuk dat ze die statistieken geven. Maar als je niet met andere scheidsrechters kan vergelijken heb je er geen reet aan.

Gewoon strijden Luuk, daar moet PSV het van hebben, niks mis mee.

Ben je soms die 2 overtredingen vergeten die jullie maakten waardoor het 1-1 werd beste Luuk?

Er loop geen grotere jankmuil op de Nederlandse velden rond als meneer L de Jong. Wat een verschrikkelijk mannetje. Knap trouwens, dat hij heeft kunnen tellen hpoeveel overtredingen Sparta heeft mogen maken, was hij niet echt met voetballen bezig. Het is goed voor PSV en jammer voor de Spartanen, dat Bergwijn wel wilde voetballen en niet liep te miepen, zodat dat PSV gewonnen heeft, want GJ Verbeek heeft toch wel gelijk met zijn schijtbakkenvoetbal van Psv. Wat een dramatische ploeg en als zij kampioen worden, dan zijn ze echt de kampioen van de armoede.

als ie had gefloten was die 2de goal nooit gevallen dus zou niet teveel zeuren meneer de jong

Nou Luuk, als Nijhuis niet zo floot dan was het in 1-1 geëindigd, want jullie gelijkmaker had dan nooit geteld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 2 0 0 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

Verbaasde Jeroen Zoet spreekt van ‘heel kwalijke zaak van de KNVB’

Bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en PSV (1-2) viel zaterdagavond de geluidsverbinding met het KNVB Replay Center in Zeist weg. Vierde man Stan Teuben moest zodoende de hele wedstrijd met...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren